התלבטות - ניתוח או השארות עם גבס?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התלבטות - ניתוח או השארות עם גבס?
    BNN
    20/12/2010

שלום רב!

לפני כשבועיים החלקתי ושברתי את מפרק כף היד. כשהגעתי לחדר המיון הוחלט לשים לי גבס על כל האזור. יומיים לאחר מכן התקשרו אליי והמליצו לי לעבור ניתוח במקום הגבס, בהתאם להנחייתו של רופא אחר.

בהתייעצות עם שני רופאים נוספים - ההתלבטות הזו עלתה גם ביניהם, כאשר אחד טען שאין צורך הכרחי, והאחר המליץ, ובינתיים אני בעיקר לא יודע איזו החלטה לקבל.

מה מומלץ לעשות במקרים בהם קיימת התלבטות שכזו בין רופאים? מה הסיכונים וההשלכות לכאן ולכאן? עד איזה שלב אפשר "למרוח" את ההחלטה בציפייה שאולי לא יהיה צורך להחליט (כלומר - שהגבס יעשה את העבודה), ואם מחליטים שלא לעשות ניתוח - איך מומלץ לנהוג עם היד במשך התקופה המדוברת עד שהשבר יתאחה?
    תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• התלבטות - ניתוח או השארות עם גבס? - תגובה

ד''ר יונה יניב
    21/12/2010

ההתלבטות היא בין תוצאה תת-אופטימלית לאחר איחוי שבר בעמדה מסוימת, לעומת הסיכונים בניתוח ובתוצאות ניתוח - בניתוח, ניתן אולי להשיג תוצאה רנטגנית טובה יותר אבל לא בהכרח תוצאה תפקודית טובה יותר. עם עמדת השבר היא מה שאנחנו קוראים "גבולית" יהיו ויכוחים בין אורתופדים שונים, או במקרה שלך כירורגים שונים של היד. באנשים צעירים יחסית אפילו הויכוחים קשים יותר (-:.
    בלי לראות צילומים ולדעת יותר על גילך ופעילותך קשה לי לחוות דעה מדויקת יותר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראשית,

BNN
    21/12/2010

תודה :)

במקרה שלי פניתי דווקא לאורטופדים שונים (השבר אינו בכף היד עצמה אלא קצת מעל המפרק שמחבר) כשכל אחד באמת טען משהו אחר.

אני בן 53, ולמעשה משתמש בידיים לא מעט במהלך עבודתי, כך שחוסר תפקוד ביד (שמאל) למשך תקופה ממושכת עלול לפגוע בי מהבחינה הזו, מה שמונע ממני להחליט לרצות לבחור בניתוח ובכל ההשלכות התפקודיות שלאחריו. מצד שני - הישארות עם גבס במשך חודש-חודש וחצי ללא ידיעה אמיתית האם הוא יועיל בסופו של דבר - גם גורמת לי לתהות ולהתלבט...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראשית, - תגובה

ד''ר יונה יניב
    22/12/2010

החלמה מניתוח או משבר היא בערך אותה החלמה. לפעמים, אם קבוע השבר מאד יציב בניתוח מתחילים אפילו להפעיל קודם לכן. אם הקבוע לא מספיק יציב - גם אז גבס ל6 שבועות ואח"כ הפעלה.
    השיקו צריך להיות חסרונות מול תועלת ואם לפי הרופאים - גבולי, אז לפי תחושת הבטן שלך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו