מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התלבטות - ניתוח או השארות עם גבס?BNN20/12/2010
שלום רב!
לפני כשבועיים החלקתי ושברתי את מפרק כף היד. כשהגעתי לחדר המיון הוחלט לשים לי גבס על כל האזור. יומיים לאחר מכן התקשרו אליי והמליצו לי לעבור ניתוח במקום הגבס, בהתאם להנחייתו של רופא אחר.
בהתייעצות עם שני רופאים נוספים - ההתלבטות הזו עלתה גם ביניהם, כאשר אחד טען שאין צורך הכרחי, והאחר המליץ, ובינתיים אני בעיקר לא יודע איזו החלטה לקבל.
מה מומלץ לעשות במקרים בהם קיימת התלבטות שכזו בין רופאים? מה הסיכונים וההשלכות לכאן ולכאן? עד איזה שלב אפשר "למרוח" את ההחלטה בציפייה שאולי לא יהיה צורך להחליט (כלומר - שהגבס יעשה את העבודה), ואם מחליטים שלא לעשות ניתוח - איך מומלץ לנהוג עם היד במשך התקופה המדוברת עד שהשבר יתאחה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התלבטות - ניתוח או השארות עם גבס? - תגובה
ד''ר יונה יניב21/12/2010ההתלבטות היא בין תוצאה תת-אופטימלית לאחר איחוי שבר בעמדה מסוימת, לעומת הסיכונים בניתוח ובתוצאות ניתוח - בניתוח, ניתן אולי להשיג תוצאה רנטגנית טובה יותר אבל לא בהכרח תוצאה תפקודית טובה יותר. עם עמדת השבר היא מה שאנחנו קוראים "גבולית" יהיו ויכוחים בין אורתופדים שונים, או במקרה שלך כירורגים שונים של היד. באנשים צעירים יחסית אפילו הויכוחים קשים יותר (-:.
בלי לראות צילומים ולדעת יותר על גילך ופעילותך קשה לי לחוות דעה מדויקת יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראשית,
BNN21/12/2010תודה :)
במקרה שלי פניתי דווקא לאורטופדים שונים (השבר אינו בכף היד עצמה אלא קצת מעל המפרק שמחבר) כשכל אחד באמת טען משהו אחר.
אני בן 53, ולמעשה משתמש בידיים לא מעט במהלך עבודתי, כך שחוסר תפקוד ביד (שמאל) למשך תקופה ממושכת עלול לפגוע בי מהבחינה הזו, מה שמונע ממני להחליט לרצות לבחור בניתוח ובכל ההשלכות התפקודיות שלאחריו. מצד שני - הישארות עם גבס במשך חודש-חודש וחצי ללא ידיעה אמיתית האם הוא יועיל בסופו של דבר - גם גורמת לי לתהות ולהתלבט...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראשית, - תגובה
ד''ר יונה יניב22/12/2010החלמה מניתוח או משבר היא בערך אותה החלמה. לפעמים, אם קבוע השבר מאד יציב בניתוח מתחילים אפילו להפעיל קודם לכן. אם הקבוע לא מספיק יציב - גם אז גבס ל6 שבועות ואח"כ הפעלה.
השיקו צריך להיות חסרונות מול תועלת ואם לפי הרופאים - גבולי, אז לפי תחושת הבטן שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים בירך וברך שמאל
בן 32 סובל מכאבי גב קשים כ7 שנים
כאבים בזרת בכף רגל ימין
כאבי גב-נגע ליטי- צד שמאל למטה
אוסטופורסיס- כאבים בעצמות ללא שברים
פענוח כאבים בעצם הזנב - בדיקת MRI
כאבי גב תחתון חוזרים ונשנים עם הקרנה לרגל ימין
בדיקת מיפוי עצמות וכאבים בעמוד שדרה
בוהן כף הרגל רדומה אצל חייל בטירונות
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?