מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חשד לסדק בקרסולravber27/12/2010
שלום אני בת 39. לפני כשבועיים מעדתי ביציאתי מהרכב וסובבתי את הקרסול. לאחר צילום הרנטגן אובחן אצלי נקע בדרגה גבוהה. נשלחתי לאולטרא סאונד, ואלה הן הממצאים: מפרק הטיביו-טלארי, גידיים קידמיים, גידיים הלטרליים, גידיים המדיאליים, רצועת ה- ATFL , ורצועה הדלטואיד: ב.מ.פ. הודגמה בצקת של הרקמות הרכות באספקט לטרלי. רושם של סדק במלאולוס הלטרלי, ללא תזוזה. מומלצת קורלציה קלינית. בסיכום: בצקת וחשד לסדק. לפי האורתופד: חשד לשבר – תלישה בפטישון פנימי של קרסול ימני. המלצת האורטופד: מנוחה, AIR CAST , ופיזיותרפיה. המקום לא גובס רק נחבש. ובוצע RICE. כשבוע וחצי לא יכולתי לדרוך על הרגל. היום שבועיים אחרי, הבצקות והנפיחות ירדו, אך נשארו שטפי דם פנימיים. בעת עמידה אני מעבירה משקל באופן חלקי אל רגל ימין. לפי דרישת האורטופד אני מתהלכת עם AIR CAST ונעזרת בקביים, החלק החיצוני של הקרסול מאד כואב ועדיין נפוח. ואני לא מסוגלת להתהלך יותר ממספר דקות. שאלתי האם עלי להמשיך ולהתהלך עם ה- AIR CAST למרות הכאביים או לתת לרגל לנוח עוד ? והאם שבר לא צריך להיות מגובס ? האם לא כדאי לדרוש לבצע בדיקת CT ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד לסדק בקרסול - תגובה
ד''ר יחזקאל טיטיון30/12/2010האם עלי להמשיך ולהתהלך עם ה- AIR CAST למרות הכאביים או לתת לרגל לנוח עוד ? - הכל בגבול הכאב.
והאם שבר לא צריך להיות מגובס ? - לשבר ללא תזוזה שבקושי רואים, AIR CAST מספיק בהחלט.
האם לא כדאי לדרוש לבצע בדיקת CT ? - לא.
בברכה - דר' טיטיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר !
ravber04/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים בירך וברך שמאל
בן 32 סובל מכאבי גב קשים כ7 שנים
כאבים בזרת בכף רגל ימין
כאבי גב-נגע ליטי- צד שמאל למטה
אוסטופורסיס- כאבים בעצמות ללא שברים
פענוח כאבים בעצם הזנב - בדיקת MRI
כאבי גב תחתון חוזרים ונשנים עם הקרנה לרגל ימין
בדיקת מיפוי עצמות וכאבים בעמוד שדרה
בוהן כף הרגל רדומה אצל חייל בטירונות
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?