בעיית ברך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיית ברך
    לינוי
    09/01/2011

שלום
    אני סובלת מבעיות ברכיים מזה 10 שנים. בעבר הציעו לי לעבור סטטוסקופיה וסרבתי.
    היום אני בת 43, סובלת גם מבעיית עודף משקל, אני עושה מאמצים רבים לרדת במשקל,זה לא קל מכיוון ואני סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס ולוקחת אלטרוקסין, אני מנסה לעשות גם שימוש בפעילויות ספורט כמו הליכון, ריקודי עם, שחית חזה,
    אך בכל הדברים הללו אני עושה נזק לברך שלי וחשה כאבים רבים וקושי רב לבצע את הפעילויות הללו.
    בצילומים שערך לי הרופא השבוע נכתב כך: אין תפליט. מבחנים מניסקליים שליליים.
    מנח ואלגוס נכר, חריקות פטלו פמורליות דו צדדי.
    בצילום - מנח ואלגוס. שינויים דגנרטיביים ניכרים בעיקר בברך ימין. היצרות סדק מיפרקי מדיאלי, אוסטיאופיט מרגינלי ב - LFC.
    מדברי הרופא נאמר לי שהברך שלי שחוקה לחלוטין ואין מה לעשות. לא ממליץ על ניתוח.
    וכמובן שאמר שאסור ללכת בהליכון, לא לרקוד, לא לשחות חזה רק חתירה.
    חזרתי מאוד מאוכזבת.
    האם באמת בגיל 43 אני צריכה להיות בכל כך הרבה מיגבלות ולא אוכל לחזור לעסוק
    בספורט שאני אוהבת. האם בגילי לא כדאי לעשות ניתוח על מנת שאוכל לחזור לחיות
    ולעשות ספורט ללא כאבים כמו כל בני גילי.
    האם אוכל אי פעם לחיות ללא מיגבלות?
    אודה לכם על תשובתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיית ברך

הוספת תגובה

• בעיית ברך - תגובה

ד''ר יונה יניב
    10/01/2011

לבני גילך כבר לפעמים יש שחיקה של הסחוס, הכל כנראה תלוי בגנטיקה המשפחתית וייתכן גם בגלל הרקע של היפותירואיד. נכון, ללכת לא בריא לך וגם לא לרוץ או לעלות ולרדת מדרגות אבל אם תרכבי על אופניים (בצורה נכונה כמובן) תוכלי גם לעשות ספורט, גם לחזק את השרירים מסביב לברכיים בלי להעמיס יותר מדי על הברכיים. ואח"כ לחזור לרקוד.
    אפשר גם לרכב על אופניים בחדר הכושר, אין צורך לרכב בחוץ אם את חוששת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו