שתי שאלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שתי שאלות
    אייל
    10/01/2011

שלום רב,

אני בן 25, כבר שלושה חודשים מרגיש כאב באצבע מס' 3 בכף יד ימין, למרות שלא קיבלתי מכה, לאחר חודשיים שמתי לב שיש נפיחות בצד ימין של המפרק שבאצבע, (האצבע מחולק לשלושה חלקים ויש בו שני מפרקים- אני מדבר על המפרק שקרוב יותר לכף היד)- עשיתי צילום רנטגן שיצא תקין לגמרי, אבל הנפיחות עדיין קיימת ואם אני לוחץ על הנפיחות אז אני מרגיש בכאב, לציין כי אין הגבלה בתנועת האצבע אבל לפעמים אני עושה תנועות מסויימות שמרגיש בכאבים בזמן התנועה.
    ניתן לראות בצילום שיש נפיחות מסויימת באצבע, כמו בליטה, הנפיחות לא נמצאת בעצם (לפי הצילום) אלא שככל הנראה היא נמצאת בין העור לבין העצם, עדיין אפשר לראות זאת בצילום אבל הרופא רשם שהכל תקין.
    הצילום הינו מתאריך 7/1/2011
    אני מצרף את הסיכום של הרופא : אין לראות פגיעה בעצם, מבנה וגבולות העצם תקינים
    אין לראות סימן פתולוגי בחלקים הרכים.
    בסכום: ללא ממצא פתולוגי.
    בעיה 2: לפני יותר מ – 4 שנים קיבלתי מכה על כף היד והתנפח כף היד, לא יכולתי לבצע תנועות, ולפעמים כן אבל עם הרגשת כאבים, לא הבנתי בדיוק מה קרה ולא ביקרתי אצל הרופא, המצב הזה נשאר כשבועיים בערך והמצב השתפר עם הזמן, לאחר כשבועיים או שלושה חזרה היד לתפקד כרגיל ושכחתי את מה שקרה, הכל היה בסדר (תיפקוד תקין לגמרי- ללא כאבים), רק לפני שנה נזכרתי במה שקרה והסתכלתי על היד ושמתי לב שמשהו לא בסדר, שמתי לב שעצם המסרק של אצבע מס' 4 נכנסה פנימה והתחלתי לחפש באינטרנט מה זה והבנתי שהיה לי שבר בעצם המסרק ואולי גם התקצרה עצם המסרק (ואני לא טיפלתי בשבר ע"י גבס), בצילום שאני מצרף ניתן לראות את הדבר הזה, ואני רוצה לציין שמאז שאני נזכרתי במה שקרה, לפעמים מרגיש בכאבים ותחושת חולשה באצבע מס' 4, אני רוצה לשאול מה הסיכויים שהאצבע יתפקד כמו אצבע בריא 100%? ואם הייתי מטפל בו ע"י גבס הייתי יכול לקבל החלמה יותר טובה מהמצב שיש לי עכשיו? והאם ניתן לראות בצילום אם יש איחוי תקין (ריפוי תקין) של העצם שנשברה?
    תודה
    (מה שניתן לראות בצד ימין של הצילום המצורף זה אצבע מס' 4)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שתי שאלות

הוספת תגובה

• תיקון טעות

אייל
    10/01/2011

מתנצל על הטעות, אבל בצד ימין של הצילום המצורף ניתן לראות אצבע מס' 4, ו-3 וחלק מאצבע מס' 2, בצד שמאל של הצילום ניתן לראות אצבע מס' 3 בלבד, (מבט מהצד)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתי שאלות - תגובה

ד''ר יונה יניב
    13/01/2011

נתחיל משאלה 2 - אין צורך להוסיף אילו אצבעות - רואים בצילום. לפי הצילום לא היה לך שבר בעצם מסרק 4, אורך העצם תקין לגמרי. בדכ"ל מסרק 4 ו2 קצרים ממסרק 3 - זו הנורמה, אם לא - יש לחפש מהו לא תקין.
    שאלה ראשונה - ייתכן ויש לך גנגליון באיזור או גוש אחר שכשלוחצים עליו הוא לוחץ על העצב וזה גורם לכאב. אם האורתופד שלך לא מצא מה הבעיה - אולי כדאי לגשת לכירורג של היד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו