סימפוזיוליזיס לאחר לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סימפוזיוליזיס לאחר לידה
    הילה
    12/01/2011

אני בת 29. לפני כ- 5 חדשים ילדתי לידה ראשונה רגילה ולא קיסרי.
    במהלך ההיריון סבלתי מכאבים בגב וחשבתי שמדובר בכאבים רגילים בהיריון.
    מיד לאחר הלידה סבלתי כאבים עזים באזור האגן ולאחר צילום גילו שיש לי סימפוזיוליזיס.
    במשך כחודש לא יכלתי ללכת ונעזרתי בהליכון, אח"כ הלכתי בצליעה וככל שעבר הזמן חזרתי ללכת כשרק לאחר כחודשיים וחצי לערך הלכתי רגיל.
    לפני כשלושה שבועות שוב החלו לי כאבים בגב תחתון, דבר המשליך לישבן ולרגל, ושוב חזרתי לצלוע. לאחר צילום רנטגן הסתבר שהסמפוזיוליזיס לא החלים לגמרי, כלומר עדיין יש רווח בין עצמות האגן.
    לא ברור לי מדוע לפני כחודשיים הלכתי בצורה רגילה וכיום אני שוב צולעת וסובלת מכאבים בצד שמאל באזור הגב התחתון. אני מרגישה שחזרתי 4 חודשים אחורה ואני ממש מוטרדת מזה.
    ביקרתי אצל אורטופד מומחה אשר אמר שלא יכל להיות שהאגן נסגר ושוב נפתח ולכן ככל הנראה בעיית הסימפיוליזיס מעולם לא נפתרה אלא שלא הרגשתי כאבים. בנוסף אמר שרק הזמן ירפא ושיש צורך לטפל באמצעות טיפולים כמו פיזיותרפיה ופילאיס.
    אשמח לשמוע את עצתכם, תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סימפוזיוליזיס לאחר לידה

הוספת תגובה

• אודה מאוד לתגובה מצוות המומחים!!

הילה
    13/01/2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימפוזיוליזיס לאחר לידה - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    15/01/2011

הילה שלום,
    קודם כל מזל טוב,
    סימיזיוליזיס, במידה והיא קלה מסתדרת בדרך כלל לבד, ולרוב אין צורך בכל התערבות.
    כאבי הגב יכולים להיות עקב לחץ על המפרקים האחוריים בגלל התרופפות החיבור הקידמי של האגן. הדבר מודגש יותר עקב הפעילות שאת עושה היום עם תינוק שהלך וגדל, את מרימה אותו מתכופפת ומפעילה לחצים רבים על המבנים של השלד והשרירים בגב התחתון ובאגן.
    אכן תרגילים לחיזוק השרירים , פיזיוטרפיה ופילטיס יכולים לסייע,
    בשלב האקוטי בעת שיש כאבים עזים ואת צריכה לטפל בתינוק חגורת אגן עשויה לעזור.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו