דלקת מפרקים ניוונית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת מפרקים ניוונית
    ליהי
    16/01/2011

אובחן אצלי OA אני בת 55 ופניתי בעיקבות נפיחות עם דפורמציה בקצה האגודל.נאמר לי שזה יתפשט גם לאצבעות אחרות. האם זה בכל מקרה פוגע בכל האצבעות? הרופא לא נתן שום מידע ובבית באמצעות האינטרנט הבנתי יותר וקצת נבהלתי. נזכרתי שאני שומעת רעש חיכוך ברגל אחת בחיבור לאגן כאשר אני מבצעת תרגילים. האם זה אומר שיחול תהליך שיקשה עלי בסופו של דבר לתפקד? והאם באמצעות אולטרסאונד ניתן יהייה לצפות מה יקרה בעתיד? אשמח לקבל מענה תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת מפרקים ניוונית

הוספת תגובה

• דלקת מפרקים ניוונית - תגובה

ד''ר יונה יניב
    18/01/2011

OA יכולה לפגוע בכל המפרקים, זה לא "מתפשט" ולא עובר ממקום למקום. התופעה בדכ"ל גנטית ואין לנו שליטה עליה - לא אילו מפרקים ייפגעו ולא מהירות ההדרדרות שלהם. אנחנו מנסים להאט את קצב המחלה בדכים שונות.
    אין דרך לצפות את העתיד.
    אם יש רעשים בלי כאבים - אין משמעות
    לפעמים אנחנו רואים צילומי רמגטן גרועים ביותר במפרק מסוים אבל "בעל המפרק" לא חש בכאבים וכלום לא מפריע לו - זה אומר שכל אחד מגיב אחרת ואין שום אפשרות לנבא אילו מפרקים אצלך ייפגעו ומה יפריע לך בכלל. OA בקצות האצבעות - גורם לעיוות שלהםם אמנם אבל הכאבים נגמרים ואין כמעט הפרעה בתפקוד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו