מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מיואשתטלי16/01/2011
שלום רב,
אולי יש לכם רעיון: יש לי נטייה לחטוף "חבילה" של כאבים הכוללת: ראש, לרבות לחץ חזק מעל האף, צוואר ועורף בעיקר צד ימין וכתף ימין לעיתים הכאב מגיע עד כף היד. כאבים אלה פורצים אצלי בגין כתיבה ממושכת ואינטנסיבית על מחשב. זה מתפתח ומחריף בגין העבודה עם ה"עכבר". פורץ בד"כ בכתף ואז ממשיך להתפתח ליתר המוקדים שציינתי. הדבר היחיד הממתן את הכאבים הללו, הוא הפוגה מכתיבה. ואולם בגל האחרון, הנוכחי, למרות שהפסקתי כמעט לחלוטין בעבודה מול מחשב למשך חודש ורק כל כמה ימים אני מנסה לחזור לפרק זמן קצרצר (פה ושם כמה דקות) , איני יכולה ולאחר הפוגה של כחודש כשחזרתי שוב לכשלוש שעות עם הרבה הפוגות באמצע, הכאבים שוב מתחדשים. עוד אוסיף כי אם ב"גלגול" הקודם של חבילת הכאבים זה הוחרף בעיקר בכתיבה מול מחשב ועבודה עם ה"עכבר" כעת ז ה התרחב להדחת כלים (ידנית כמובן) ונהיגה. הכאב מתמקד תחילה בכתף בצוואר ומעל האף וזאת כאמור, חרף ההפוגות הרציניות בכתיבה. חימום ומסג' מרגיעים בו ברגע אך לא פותרים את הבעיה. פניתי בהמלצת רופא המשפחה ליחידה הטבעית של "הקופה". היועץ הרפואי (שהוא רופא קונוונציונאלי ואלטרנטיבי) של היחידה הטבעית המליץ לי על דיקור, בשלב זה אני מסתייגת (למרות שידוע לי כי לעיתים זה מה שיכול להקל על כאבי צוואר מסוימים). רופא המשפחה המליץ לי על טיפול אוסטיופאטי אך שני טיפולים שניסיתי ממש לא הוכיחו עצמם. הוא נתן לי תרסיס "רדיאן" שחוץ מהריח המחניק, ואולי אולי הקלה רגעית, לא מוכיח עצמו, משחת וולטרן וכדורי מוסקול - כנ"ל. בביקור האחרון הוא המליץ לי על ארקוקסיה אך ורק בימים בהם בכוונתי לכתוב. הבעיה היא שאני כל הזמן מוכרחה לכתוב (זה תקף אותי באמצע עבודת מחקר הכרוכה בכתיבה אינטנסיבית). מה גם שקראתי כי לא מומלץ לנטול ארקוקסיה לפני כניסה להריון ולמרות שאין בכוונתי להכנס להריון בחודש הקרוב לא הייתי רוצה להסתכן לטווח הארוך כי בכל זאת הייתי רוצה בעתיד הקרוב... (אגב כשכותבים על הטופס המצורף לתרופה "לא לנטול לפני כניסה להריון" כמה זמן זה "לפני" חודש? חודשיים?). לגבי פיזיותרפיה: אני אף פעם לא קולטת נכון את התרגילים וגם כשאני מנסה לחזור עליהם בביתי, איני משוכנעת כי אני חוזרת עליהם נכון. אני מנסה במקביל מצוא פתרונות ארגונומיים אך עד כה ללא הצלחה. בעבר כבר ניסיתי לגבי בעיה זו אטופן למשך תקופה ארוכה ולא עזר כלל. אשמח מאוד על הצעות להתמודדות עם הבעיה כי אני מוכ-ר-חה לכתוב ודי מיואשת ממצבי. רק מכתיבת השאלה הנוכחית הלכה לי כבר הכתף... אדגיש: כשאיני בתנוחת כתיבה מול המחשב או בהדחת כלים או בנהיגה, כל "חבילת" הכאבים מתמתנת אך אינה נרפאת ואינה מגיעה לחלמה מוחלטת כי ברגע שאני חוזרת לכתיבה, הכל מיד מתעורר... תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיואשת - תגובה
ד''ר יונה יניב18/01/2011אמנם לא בדקתי אותך אבל לפי מכתבך המפורט נראה לי שטיפול בריפוי בעיסוק הכולל - בדיקת הצורה בה את עובדת מול מחשב, עומדת לשטוף כלים וכו', תיקון צורת העבודה ואפילו המלצות לשימוש במכשור ארגונומי לבעיות נקודתיות וכן חיזוק שרירים ועבודה נכונה, יכולים לפתור את הבעיה.
בתור התחלה אני ממליצה על ישיבה עם גב ישר, שכמות מורדות ומוחזקות!! למטה. ייתכן שעד שהשרירים הנכונים יתחזקו הם יכאבו אבל נראה לי שזו ההתחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
טלי18/01/2011חרף הכאבים הכרוכים בכתיבה - אני רוצה להודות לך. הבעיה היא שאיני מבינה איך לבצע את התרגילים ואיך לשבת נכון חרף כל ההסברים של אנשי המקצוע...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים בירך וברך שמאל
בן 32 סובל מכאבי גב קשים כ7 שנים
כאבים בזרת בכף רגל ימין
כאבי גב-נגע ליטי- צד שמאל למטה
אוסטופורסיס- כאבים בעצמות ללא שברים
פענוח כאבים בעצם הזנב - בדיקת MRI
כאבי גב תחתון חוזרים ונשנים עם הקרנה לרגל ימין
בדיקת מיפוי עצמות וכאבים בעמוד שדרה
בוהן כף הרגל רדומה אצל חייל בטירונות
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?