עזרה בפיענוח MRI - אוסטופורוזיס חול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה בפיענוח MRI - אוסטופורוזיס חול
    ורד
    07/02/2011

שלום, אני חודשיים אחרי לידה אחרי שאובחן אצלי אוסטופורוזיס חולף חודש אחרי הלידה במיפוי עצמות.
    עברתי בדיקת MRI לפני 5 ימים ואלה התוצאות:

הטכניקה: הבדיקה בוצעה בתהודות . הבדיקה הושוותה לבדיקת מיפוי עצמות מ- 3/1/2011
    התוויה קלינית: בירור כאבים בפרק הירך הימני. ממצאים: בראש הירך הימני מודגמת בצקת לשדית מתונה, ללא עדות לתהליך סהרוני תת-קורטיקלי מוגדר היטב החשוד .AVN - ל לא הודגם תמט של המשטח הפירקי. מודגם קו היפואינטנסי באספקט המדיאלי של ראש הירך (חתך קורונלי 11 סדרה 5), ייתכן קו שבר טרבקולרי. מודגם נוזל תוך פירקי בכמות קטנה. בעוד כ- 3 חודשים. MRI הממצאים עשויים להחשיד לבצקת לשדית חולפת. מומלצת ביקורת פרק הירך השמאלי מודגם תקין. מישורי השומן, השרירים והמבנים הנוירו-וסקולריים מודגמים שמורים. לסיכום: בצקת לשדית בראש וצוואר הירך הימני כמתואר.

מהי בצקת לשדית?? מהו קו שבר טרבקולרי??? אשמח לתשובה, ורד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• עזרה בפיענוח MRI - אוסטופורוזיס חול - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    07/02/2011

ורד יקרה, מזל טוב.
    אם מכל הנ"ל זה כל מה שאת רוצה לדעת את באמת במצב טוב.
    מהי בצקת לשדית?? - בצקת בתוך לשד העצם. קיימת דלקת באזור ראש הירך, וחלק מהתהליך הדלקתי הוא בצקת (ברקמות הרכות בא לידי ביטוי כנפיחות), בעצם אין לאן להתנפח אז הלחץ בתוך העצם עולה העצם מאבדת את המסה שלה ורואים זאת בMRI במים בתוך הלשד העצם.
    מהו קו שבר טרבקולרי??? - ממצא של MRI בלבד, זהו קו שניראה כמו פס צר של עצם שעברה תמט.
    בקיצור, קחי אויר, קחי נגד כאבים לפי הצורך, לכי עם מקל הליכה למשך כמה חדשים והמצב יעבור בערך בין 6 חדשים עד שנה.
    בהצלחה
    דר' אח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה המהירה..

ורד
    07/02/2011

אלו לא היו הדברים היחידים שהטרידו אותי...
    אני כבר חודש על קביים וכסא גלגלים, ונאמר לי שזה ייקח 3 חודשים של מנוחה עד שאוכל לחזור ללכת רגיל. אתה אומר שזה יכול להיות חצי שנה, על קביים??? זה כבר נשמע ממש מייאש....
    ומה יהיה אחרי שהכל יעבור? האם אהיה במעקב כל החיים? כדורי סידן לעד? מה עם הריון נוסף?
    אתה רואה שלא רק זה מטריד אותי???
    ושאלה נוספת - מה לגבי איזשהי התעמלות עכשיו? התעמלות בונה עצם? טיפול הידרוטראפי?
    אשמח לתשובה,
    ותודה מראש,
    ורד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו