כאבים + קור עז בכפות הרגליים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים + קור עז בכפות הרגליים
    מנחם
    21/12/2007

שלום,

אני סובל שנים רבות מכאבים עזים בכפות הרגליים, בעיקר בעמידה, אך לעתים גם בהליכה.

עם השנים הבעיה פחתה והחריפה בתקופות מסויימות. היא התחילה בתקופת הצבא, ולאחר שקיבלתי מדרסים שהותאמו לי לפי מידת גבס, הכאבים פחתו (אם כי ממש לא נעלמו).

כיום, כמעט 10 שנים אחרי, אחרי שראיתי אין-ספור אורטופדים, אני הולך עם מדרסים שמעט מקלים, אך ממש לא פותרים לי את הבעיה.

בנוסף, בשנתיים האחרונות אני סובל מקור נוראי בכפות הרגליים משך רוב שעות היום, ללא שום קשר לעונה או לטמפרטורה (זה קורה לי גם בימי הקיץ הקשים ביותר). האם יכול להיות שבעיית הקור קשורה נובעת מבעיה אורתופדית? אולי זה נזק שנגרם לאורך השנים (אני סובל מהכאבים למעלה מ-10 שנים). זו תחושת קור פנימית. כשנוגעים בכף הרגל היא לא מרגישה קרה. הבעיה היא שמכיוון שנורא קר, גם הכאבים הרבה יותר עזים.

תודה מראש,
    עמית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לא נשמע...

ד''ר יחזקאל טיטיון
    23/12/2007

מנחם שלום.

לא נשמע כבעיה אורתופדית אך יש לבדוק כלי דם ולבדוק שאין הפרעה עצבית פריפרית או גבוהה יותר, ע"י ביצוע EMG.

בברכה - דר' טיטיון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• EMG

מנחם
    23/12/2007

תודה על תשובתך. מהי בדיקת EMG? למי עלי לפנות? לנוירולוג?

ולגבי הכאבים בכפות הרגליים - מה עוד ניתן לעשות אם מדרסים לא עוזרים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• EMG

ד''ר יחזקאל טיטיון
    24/12/2007

בדיקת EMG זאת בדיקה שבודקת הולכה חשמלית בעצבים ואת תדגובת השרירים.

משתמשים בה לאבחון בעיות עצביות.

לעניין הכאבים והמדרסים, מאחר ולא בדקתי אותך לא אוכל לענות לך.

בברכה - דר' טיטיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך

מנחם
    30/12/2007

מי מפנה לבדיקה כזו? אורתופד? נוירולוג?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בכפות הרגליים

ד''ר אליהו אדר
    31/12/2007

המידע הנמסר על ידך הינו שהכאבים גוברים בעמידה, פוחתים בהליכה. אני מניח שאין לך כאבים במצב של מנוחה.
    התלונה מתאימה לבעיה של העברת עומסים בכפות הרגליים והדבר נתמך על ידי העובדה שמושגת הקלה באמצעות המדרסים.
    לפעמים, כאשר מדובר בבעיה מבנית בכפות הרגליים, נדרשת גם בתערבות פולשנית מעבר למדרסים. לפעמים יש גם שילוב בעיות ותחומים רפואיים.
    אני חושב שיש מקום שתיבדק על ידי מומחה לכף הרגל ( יש מרפאות מיוחדות בכל בית חולים ) ואולי גם במרפאת 'הליכה' .

עניין ה'קור' חייב להיבדק בנפרד

שיהיה ב ה צ ל ח ה !!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ומה לגבי הקור?

מנחם
    31/12/2007

מהי בדיקת EMG? מי מפנה אליה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו