קרע חלקי בגיד בקרסול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרע חלקי בגיד בקרסול
    אלי
    30/03/2011

לפני כ-20 יום נקעתי את הקרסול.
    לאחר בדיקה במיון וצילום לא נראה שבר.
    לפני שבועיים ביקרתי שוב אצל האורטופד והוא אבחן מתיחה של הרצועות והמליץ לי ללכת עם קביים, לא לדרוך על הרגל ושימוש ב-AIR CAST כל זאת למשך שבועיים.

אתמול חזרתי לבקורת לאחר שלא יכולתי לדרוך על הרגל ושלחו אותי ל-US ולהלן התשובה: "הודגמה חוסר המשכיות של הגיד ה-PT, המרקם היפואקואי לא אחיד. איזור היפואקואי בגודל של כ-15 מ"מ סביבו. מדובר ככל הנראה בקרע חלקי של הגיד עם המטומה מסביב".

עם התשובה חזרתי לאורטופד וגיבסו לי את הרגל למשך 3 שבועות.

יש לי מס' שאלות:
    1. האם גבס יעזור וירפא את הקרע באופן מלא, זאת למרות שהייתי עם AIR CAST במשך שבועיים?
    2. האם יהיה צורך בניתוח לאחר הורדת הגבס?
    3.האם לא היה כדאי לנתח מראש?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קרע חלקי בגיד בקרסול

הוספת תגובה

• קרע חלקי בגיד בקרסול - תגובה

ד''ר יחזקאל טיטיון
    31/03/2011

1. האם גבס יעזור וירפא את הקרע באופן מלא, זאת למרות שהייתי עם AIR CAST במשך שבועיים? - הגבס לא ירפא באופן מלא, רק יקל על הכאב.
    2. האם יהיה צורך בניתוח לאחר הורדת הגבס? - יתכן שכן.
    3.האם לא היה כדאי לנתח מראש? - יש גישה שמרנית ויש גישה ניתוחית. שתי הגישות מקובלות.

בברכה - דר' טיטיון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע חלקי בגיד בקרסול

אלי
    03/04/2011

למרות הגבס שיש לי כבר 6 ימים, יש לי כאבי תופת.

האם כדאי לי לבקש בכל זאת לעבור ניתוח כבר עכשיו ולא לחכות 3 שבועות לראות אם הגבס עזר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו