כאבים ברגל ימין בהריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים ברגל ימין בהריון
    מיטל
    12/04/2011

שלום,

אני בשבוע ה-34 להריון. לפני כחודש התחילו לי כאבים בירך הקדמית שעם הזמן הלכו והתפשטו לאורך כל הרגל: ירך אחורית, שוק וברך. (רגל ימין).
    זה הגיע למצב בלתי נסבל שאיני מסוגלת לדרוך כלל על הרגל, סובלת מכאבים עזים וכעת נעזרת במקל הליכה ובהליכון. הכאבים מלווים אותי לאורך כל היום.. (גם בלילה).

ממצאים מבדיקה אורטופדית הינם:
    ללא רגישות במישוש וכיפוף גב מותני. לסג- ללא הגבלה בתנועות סיבוביות של פרק הירך. רגישות פיקתית 30-60 מעלות כיפוף. ללא חסר נוירווסקולרי פריפרי. ללא תפליט.

האורטופד שלח אותי לבדיקת US ברך ימין - שם נמצא כי הברך תקינה.

התחלתי לעשות טיפולי דיקור בתקווה שהמצב ישתפר ואורטופד שהיה במרפאה הסכים לבדוק אותי, ואבחן (ע"י לחיצות בגב התחתון וכיפופי הרגל) כי אני סובלת מדלקת בין האגן לעמוד השדרה "כתוצאה משינויים הורמונליים" וכי הדבר הטוב ביותר בשבילי הוא "ללדת...." או לקבל זריקת קורטיזון.

שאלותיי:

1. האם כדאי ללכת לחוות דעת נוספת? ואם כן - האם יש המלצה לאורטופד שמתמחה בבעיות נשים בהריון?

2. האם ישנה בדיקה שיכולה לאשש את האבחנה של דלקת באגן?

3. האם אין סיכון לקבל זריקת אפידורל בגב כאשר הדלקת נמצאת באותו איזור?

4. האם נתקלתם בתופעה זו והאם היא אמורה לחלוף ישר אחרי הלידה?

5. מה עוד אפשר לקחת כדי להקל על הכאבים? אני מורחת משחה הומאופתית על הגב ואף הולכת לבריכה (הליכות בלבד, לא מסוגלת לשחות) אך שום דבר לא מקל על המצב!

סליחה על אורך ההודעה
    אני כותבת מתוך ייאוש וגם קצת חששות....

תודה רבה,
    מיטל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים ברגל ימין בהריון

הוספת תגובה

• כאבים ברגל ימין בהריון - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    12/04/2011

מיטל שלום,
    קשה מאד לתת לך תשובה ללא בדיקה.
    ניתן לטפל בהרבה מצבים בעת ההריון, וחלקם ניתן רק לעזור בסימפטומים ולהמתין ללידה,(רק עוד כחדש בשעה טובה.)
    אם את צריכה חוות דעת את מוזמנת לקבוע תור ואוכל לבדוק ולהעריך את מצבך.
    לגבי זריקות ותרופות רצוי בזמן הריון כמה שפחות אולם אם המצב מצריך ניתן לקבל זריקה.
    אין הדבר קשור לזריקת האפידורל, ואם ירצה ה' תוכלי לקבל אפידורל בעת הצורך.
    בהצלחה
    דר' אח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו