כאב ממוקד בגב התחתון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאב ממוקד בגב התחתון
    ערן
    14/04/2011

לרופא/ה המשיב/ה, שלום רב!

אני בן 22, ללא בעיות בריאות משמעותיות. בעבר התאמנתי בחדר כושר, כיום פחות.

מזה כשנתיים אני חש כאב באיזור ממוקד בגב התחתון. הדבר מתבטא במעין תחושת נוקשות ו"אי-גמישות" בקטע מאד ספציפי (חוליה או מרווח בין-חולייתי), ומופיע בבירור בעת ביצוע 2 פעולות עיקריות:

(1) בעת כיפוף הגו קדימה בניסיון לגעת בקצות אצבעות הרגליים, אני מרגיש כאילו ישנה חוליה שבורה ומרוסקת, והדבר אף מתבטא ברעשים שונים מאותו איזור (לא ה"קנאקים" המוכרים, אלא רעשים המזכירים שבירה של עצם או חומר דומה).
    (2) בעת שאני נתלה על מוט (כגון בתרגיל ה"מתח" המוכר), מרפה ופשוט נותן למשקל הגוף שלי "לצנוח" מטה - אני מרגיש כאילו חוט השדרה שלי פשוט עומד להיקרע בעוד רגע.

בנוסף, יש לציין כי ישנו כאב בעת לחיצה בשני צידיה של החוליה ה"בעייתית", וכן אני חש שהיא מעט יותר בולטת.

אשמח לקבל את חוות דעתך - ממה יכול לנבוע הכאב שתיארתי? האם תוצאות הבדיקות עשויות להסביר אותו?

תודה ורבה וחג שמח! ערן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאב ממוקד בגב התחתון

הוספת תגובה

• שכחתי לציין את תוצאות הבדיקות!

ערן
    14/04/2011

תחילה, ביצעתי מיפוי עצמות (spect), שהדגים קליטה מודגשת קליל בגוף L4. יש לציין, שהכאב שתיארתי מורגש בערך באיזור L4.

הממצא לא משמעותי, ולכן ביצעתי CT עמ"ש מותני, ואלה תוצאותיו:
    "ללא ממצא מוקדי ב-L4. קיימת אי-סדירות קלה של הלוחית העליונה של L1 עם סקלרוזציית-יתר והיצרות קלה של המרווח הבין חולייתי D12-L1."

אשמח מאד לקבל את התייחסותכם -
    האם תוצאות הבדיקות יכולות להסביר את הכאב שתיארתי? ואם לא, מה עליי לעשות כדי לאתר את מקור הבעיה?

תודה רבה וחג שמח,
    ערן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב ממוקד בגב התחתון - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    15/04/2011

ערן שלום.
    לפי התאור שלך כדאי להבדק על ידי אורטופד ולצלם את עמוד השידרה לפי הנחיותיו.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פשוט לא יאמן

ערן
    15/04/2011

אני משקיע זמן רב בניסוח הודעתי על-מנת שתהיה ברורה ועניינית, קורא אותה מתחילתה ועד סופה מס' פעמים טרם שליחתה, משנה ומתקן את הניסוח וצורת הכתיבה במטרה להקל ככל האפשר על הרופא בבואו להשיב עליה, ולאחר מכן נכנס כל 60 דקות בממוצע לפורום מתוך תקווה ששאלתי כבר נענתה -

ולבסוף, מה אני מקבל?

תשובה לקונית ומצומצמת בת שורה אחת, שאינה מביאה שום תועלת או הכוונה אמיתית בצעדים שעליי לנקוט לצורך מציאת מזור לכאב ממנו אני סובל.

"לפנות לאורתופד"? אע"פ שלא ציינתי זאת במפורש בשאלתי, אתה יכול להניח שלא אני הפנתי את עצמי לבדיקות המיפוי וה-CT שערכתי - אלא האורתופד שביקרתי אצלו.
    "לצלם את עמוד השדרה"? רשמתי במפורש שכבר עשיתי זאת ואף ציינתי את ממצאי הבדיקות.

סלח לי, רופא נכבד, אך לאחר קריאת התגובה שרשמת לשאלתי, אני חש שבזבזתי את זמני לשווא. אמרתי למשפחתי שאני משהה את המשך תהליך הבירור הרפואי - עד אשר אקבל את חוות דעתך המקצועית. רק לאחר שאקבל את ההכוונה המקצועית לה ציפיתי ממך, אמשיך בתהליך לפי עצתך.

אבל, כאמור, תשובתך המזלזלת אכזבה אותי מאד, ובזאת הצטרפת לרשימה הארוכה של אנשי מקצוע, שככל הנראה, בחרו לנהל פורום מאינטרסים אישיים שונים - שרצון אמיתי לסייע למבקשים סיוע, אינו אחד מהם.

אז תודה רבה לך. מאחל לך ולמשפחתך חג שמח, ושלעולם לא תזכה לקבל יחס מחפיר ומזלזל מאנשים שתבקש את עזרתם, כפי שאני קיבלתי ממך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב ממוקד בגב התחתון - תגובה - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    15/04/2011

ערן יקירי,
    הדבר האחרון שאני רוצה הוא לזלזל במישהו.
    לדאבוני, קשה מאד הן לבצע אבחנות ועוד יותר מכך לקבוע דרכי טיפול דרך האינטרנט.
    במצב הקיים יש יותר מידי מקום לטעויות שלעיתים, כמו במיקרה שלך יכולות לגרום להארכת הסבל ואולי גם לקביעת כיווני בירור לא נכונים.
    אנא קצת ענווה, אתה בחור צעיר מלא מרץ, אל תמהר להטיל האשמות ולהחפיש ללא ביסוס.
    אני מבין שעבורך הדבר חשוב אולם אין בפורם זה אפשרות לפתור בעיות אישיות ברמה שרופא מסוגל לעשות במרפאה לאחר בדיקה עם מגע יד, צפיה אישית בכל הצילומים ובחינת כל האפשרויות ביחד איתך.

אני מקדיש זמן רב לפורם זה במטרה להקל או להדריך מעט את מי שיש לו בעיה או קושי בהבנה של הרופאים או הבדיקות אליהם הוא פונה, אולם אין הפורם תחליף לבדיקה מדוקדקת ישירה ובלתי אמצעית. והסיכוי שדרך פורם תקבל עצה יותר טובה מאשר אצל רופא שבדק וצפה ישירות בבדיקותיך הוא קטן מאד.

אני מאחל לך שתמצא מענה ומזור לכאביך.

וממליץ לרסן מאט את האגו שלך לפני אנשים מעט יותר מבוגרים ממך עם מעט יותר נסיון חיים.

שבת שלום וחג שמח לך ולמישפחתך.
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

ערן
    16/04/2011

רופא נכבד,

אני מעריך מאד את כנותך ואת הדברים שכתבת.

אכן, לא תמיד אפשר לאבחן בעיות רפואיות באמצעות הרשת, ובטח שלא להעניק טיפול מתאים. ואכן, ישנם אנשים שחושבים שע"י תיאור לקוני וחסר של בעייתם הרפואית במסגרת פורום באינטרנט, הם יוכלו לקבל אבחנה סופית וטיפול הולם לבעייתם.

אולם, לא כך במקרה שלי. לא ביקשתי בהודעתי אבחון ראשוני באמצעות הרשת, ולא ביקשתי אבחנה סופית. באתי עם נתונים קיימים, עם ממצאי בדיקות שכבר בוצעו ועם תיאור סובייקטיבי מפורט של הבעיה ממנה אני סובל, וביקשתי בסה"כ התייחסות מקצועית וקבלת חוות דעת בהסתמך על הנתונים הקיימים.

במקרה כזה, נדמה לי שבהחלט אפשרי לתשאל את האדם, גם דרך הרשת, בנוגע לדרכי הביטוי של הכאב, למשכו, לגורמים שמעוררים אותו, לחבלה אפשרית בעבר שאולי גרמה לבעיה.

בהחלט אפשרי להעלות, על-סמך נתוני הבדיקות והתיאורים שציינתי, השערה בדבר גורמים אפשריים לכאב. ולא, אני לא מתכוון ל"זריקה" של השערות לא מבוססות "באוויר", כפי שאפשר לחשוב, אלא שוב - להעלאת השערה מושכלת, בהתבסס על הנתונים הקיימים (וכאמור, יש נתונים).

ולבסוף, בהחלט אפשרי לספר על קיומם של אמצעים נוספים, כגון MRI, שביכולתם לאתר ליקויים שלא מזוהים ע"י אמצעי דימות אחרים.

אשמח אם תחשוב על דבריי. זוהי דעתי, וכך גם אני נוהג עם מטופליי (גם אני איש צוות רפואי).

אני מתנצל מעומק הלב אם פגעתי בך - לא זו הייתה כוונתי; התכוונתי להביע את האכזבה והתסכול שאני חש כל פעם מחדש מדרך ההתייחסות המזלזלת של מנהלי פורומים באינטרנט, שלעיתים אני נזקק לעצתם.

חג שמח לך ולבני משפחתך.
    ערן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    16/04/2011

ערן שבוע טוב,
    יש לי רושם שאתה בחור חריף רהוט ובעל ביטחון עצמי רב.
    אין מטרת הפורמים להחליף טיפול וברור מירפאתי אלא להבהיר דברים שלעיתים אינם ברורים כל צרכם.
    המיקרה שלך ברור לך לחלוטין, אתה יודע מכיר את מצבך היטב ומבין היטב את מה שהרופאים אומרים לך.
    עלייך להמשיך את הברור המרפאתי. לדעתי לא תבוא לך הישועה מהפורם.
    עם כל הצער והכאב שאינני יכול לעזור לך.
    מקווה שתמצא מזור.
    בהערכה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו