מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
פרטס
נתי12/05/2011שלום שמי נתי ואני סבלתי בילדות ממחלת הפרטס לאחר שעברתי ארבעה ניתוחים הכל הסתדר. כיום אני בן 31 ועובד בעבודה פיזית קשה. בשנתיים האחרונות אני סובל מכאבים איומים הייתי אצל אורטופד והכל בסדר, ואמרו לי שזה ממאמץ של העבודה השאלה שלי האם מגיע לי להגיש תביעה לביטוח לאומי לקבלת נכות ולעזוב את העבודה אולי מגיע לי סכום כסף ואני לא יודע תודה על תשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרטס - תגובה
ד''ר חגי אמיר13/05/2011נתי שלום,
פורם זה לא אמורלדון בשאלות של ביטוח לאומי,
אולם אומר לך במספר מילים מה עליך לעשות.
הגשת תביעה היא דבר שאינו עולה לך כסף.
ממצבך הנוכחי סביר להניח שלא תקבל כלום מביטוח לאומי שכן כניראה לא תגיע לסף המאפשר קבלת קיצבה. וגם אם כן לא תוכל לחיות ממנה.
אולם כדאי להגיש כדי שיהיה לך תיק פתוח בביטוח לאומי ואז אם וכאשר תהיה לך החמרה יהיה לך קל יותר להגיש בקשה להחמרה במצב.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת פרטסשלומי17/04/2011
שלום לכותבים ולרופאים היקרים,
דבר ראשון מרגש לראות כיצד הכותבים והרופאים עוזרים זה לזה.
גיליתי את המחלה אצלי בגיל 18 ברגל שמאל. כרגע אני בן 25 - אני צולע בעקבותיה וגם אינני יכול לשחק כדורגל בחופשיות שזה התחביב הגדול שלי.
הייתי שמח אם תוכלו להמליץ לי האם עלי ללכת לניתוח או שמא עלי לעבור תהליך שיקומי על ידי פיזיותרפיה.
צרפתי צילומים של הרגל.
תודה מראש
שלומי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת פרטס - תגובה
ד''ר חגי אמיר17/04/2011שלום שלומי,
אכן ניראה כי נותרה לך דפורמציה ניכרת עם חוסר התאמה בין ראש עצם הירך למרחשת - אצטבולום.
אולם ניראה כי אכן קיימת תנועה די טובה במפרק הירך.
כל עוד קיימת תנועה טובה וניתן לסבול או להוריד את מידת הכאב למינימום ניסבל, המשך לסחוב.
ברגע שתרגיש שכבר לא ניתן לקבל עזרה והכאבים והגבלת התנועה חמורים, זה הזמן לפנות לפיתרון ניתוחי.
לגבי כדורגל, לצערי חלום זה תוכל להגשים רק חלקית ולא בצורה פיזית.
אתה יכול לשחק כעת עם צליעה, אולם הדבר יגרום להרס של המפרק ושחיקה מהירה יותר. יתכן גם שיעורר כאבים לאחר כל מאמץ שתבצע. - לא כדאי.
נתב את האנרגיה לכיוונים שונים.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בנוגע לפרתיס
שלומי17/04/2011שלום ד"ר,
תודה רבה על התשובה המהירה.
רציתי לשאול שתי שאלות הבנה:
א. מדוע אתה ממליץ להמשיך "לסחוב" ולא ללכת על ניתוח מיידי אם בלאו הכי צפוי שהצורך בניתוח יגיע?
ב. האם הניתוח הזה מוסכן? מה אחוזי ההצלחה שלו? האם אחרי הניתוח אהיה מוגבל? ניכר היה מדבריך שגם אחרי הניתוח לא אוכל לעסוק בפעילות ספורטיבית אינטנסיבית כמו כדורגל - אשמח אם תוכל להסביר לי על כך יותר.
ושוב תודה
שלומי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בנוגע לפרתיס - תגובה
ד''ר חגי אמיר17/04/2011שלומי יקירי,
העצמות והרקמות החיות בנויות להגיב לשינויים ולהתחזק כשכוחות חזקים מופעלים עליהם. כך שככל שתפעל יותר הגוף יסגל עצמו לתנועה ולפעילות.
לא כן המשתל המלאכותי. המשתל בנוי מסגסוגות של מתכות, קרמיקה דחוסה, או פלסטיק דחוס. ככל שהטכנולוגיה מתקדמת יש תותבות טובות אולם כמה טובה שתהיה איננה מגיבה לשינויים וכוחות המופעלים עליה.
ולהפך, ככל שתפעיל יותר כוחות נוצרים שברים קטנים בחיבור בין בעצם לבין המשתל והמשתל הולך ומתרופף.
אורך החיים המקסימלי של תותב כיום הוא בין 15 ל-20 שנה. בתנאים אידיאליים. במיקרה של פעילות מאומצת הזמן של ההתרופפות הולך ומצטמצם. ואז צריך להחליף את הפרוטזה. בכל החלפה הניתוח הופך להיות יותר קשה עם יותר סיבוכים, וזמן התרופפות יותר קצר. כמות העצם סביב המשתל הולכת ומצטמצמת ובכל החלפה יש צורך בניתוח יותר גדול ויותר מסובך.
ולכן רצוי לכתחילה לבצע את הניתוח כמה שיותר מאוחר. ולאחר הניתוח להשמר ולא לבצע פעילות מאומצת מאד כדי לשמור על התותבת ליותר זמן.
אני מקוה שהיבהרתי את הנקודה.
בנתיים תהנה מהמפרק המקורי שלך כמה שניתן, ונסה לדחות כמה שניתן את הניתוח.
בהצלחה
חג שמח
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים בירך וברך שמאל
בן 32 סובל מכאבי גב קשים כ7 שנים
כאבים בזרת בכף רגל ימין
כאבי גב-נגע ליטי- צד שמאל למטה
אוסטופורסיס- כאבים בעצמות ללא שברים
פענוח כאבים בעצם הזנב - בדיקת MRI
כאבי גב תחתון חוזרים ונשנים עם הקרנה לרגל ימין
בדיקת מיפוי עצמות וכאבים בעמוד שדרה
בוהן כף הרגל רדומה אצל חייל בטירונות
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?