מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פריצת דיסק צווארי וקרע בגידיםיהונתן02/05/2011
שלום רב, אני בן 50 הסובל כ-3 שנים מפריצות דיסק צווארי בנוסף לקרעים בגידים של כתף ימין. סליחה על אורך ההודעה.
להלן ממצאי בדיקת CT ו-MRI:
בגובה C4-5: בלט אחורי בזיז גרמי לוחץ על חוט השדרה.
בגובה C5-6: אוסטרופיט אחורי פרא-מדיאני ימני שטוח על קדמת חוט השדרה.
בגובה C6-7: אוסטאופיט דיסק קומפלקס אחורי לוחץ על חוט השדרה. היפרטרופיה אונקו-וורטרלית והקטנת גובה המרווח הבין חולייתי מצרים את הפורמינה.
בנוסף לפני כשנה אובחנו אצלי שני קרעים בגידים בכתף יד ימין.
להלן ממצאי בדיקת US:
בכתף ימין יש קרע מלא SST 6-10MM + SCP 4-6MM
אבחנות:
ROTATOR CUFF SYNDROME-SHOULDER+ALLIED DISORDERS(BURSITIS) RIGHT.
אציין שבחצי שנה חלה הידרדרות רצינית במצב ולכן טופלתי במשככי כאבים מסוג ארקוקסיה, טרמדס, טרמדול, בנוסף קיבלתי זריקת אזרקאין, זריקת וולטרן וזריקת דפו-מדרול-ליקודאין וגם עברתי טיפולי אסטאופתיה ופיזוטרפיה ללא הועיל בשום טיפול או זריקה. הכאבים לא מרפים ממני ולכן אני משתמש על בסיס יומי בטרמדקס.
לגבי הקרעים בגידים הומלץ לעבור ניתוח ARTHROSCOPY, ולגבי הצוואר הומלץ גם כן ניתוח. שאלתי היא האם אין מנוס מניתוחים במצבי? ואיזה ניתוח עדיף לעבור ראשון? אנא עזור לי בחוות דעתך, אני ממש אובד עצות לגבי המצב שלי. תודה מראש על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריצת דיסק צווארי וקרע בגידים - תגובה
ד''ר חגי אמיר08/05/2011יהונתן
אני מבין היטב את כאביך ואת מצבך.
מצב כמו שלך אינו נדיר, והרבה פעמים לא ניתן לדעת בברור מה הגורם העיקרי לכאב, ולעיתים קיימים כאבים משני מקורות.
ללא בדיקה יסודית ועיון בכל הממצאים לא ניתן לתת לך יעוץ.
ניראה כי אתה סובל מכאבים זמן רב ביותר דבר שגורם לכאבים באופי כרוני.
לכך ישנם טיפולים ומרכזים שמתמחים בטיפול בסוג כאבים זה .
המרכז הטוב ביותר שאני מכיר הוא מרפאת שיקום כאב בתל השומר. בראשות דר' חיים משה אדהאן. ניתן גם לקבל טיפול במרכז השיקומי ברעות בתל אביב.
גם אני יכול ואשמח לעזור במידת הצורך.
בהצלחה
דר' אח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים בירך וברך שמאל
בן 32 סובל מכאבי גב קשים כ7 שנים
כאבים בזרת בכף רגל ימין
כאבי גב-נגע ליטי- צד שמאל למטה
אוסטופורסיס- כאבים בעצמות ללא שברים
פענוח כאבים בעצם הזנב - בדיקת MRI
כאבי גב תחתון חוזרים ונשנים עם הקרנה לרגל ימין
בדיקת מיפוי עצמות וכאבים בעמוד שדרה
בוהן כף הרגל רדומה אצל חייל בטירונות
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?