שרירי הרגלים נתפסים לי תוך כדי שינה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שרירי הרגלים נתפסים לי תוך כדי שינה
    חנה
    10/05/2011

שלום רב,
    לאחרונה ועל אף שאינני עושה שום פעילות גופנית נתפסים לי שרירי הרגלים בלילה דבר אשר כמובן מעיר אותי בכאבי תופת. הכאב מזכיר לי את תקופת ההריון שזה היה בערך לפני 30 שנה. כיום אינני ושה שום פעילות ספורטיבית ובמהל היום אני יושבת מעל 10 שעות מול המחשב(במשרד).
    לא שיניתי תזונה, לא שיניתי מזרן-אנא הנחיות או עצות - הדבר מסב לי כאבי תופת ומעיר אותי . ראוי אולי לציין כי יש לי הפרעות שינה גם ככה בגין גלי חום ובכלל אני ישנה מעט מאוד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שרירי הרגלים נתפסים לי תוך כדי שינה - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    10/05/2011

שלום חנה.
    שרירים "נתפסים" בדרך כלל כתגובה לירידה ברמת האנרגיה בתאי השריר.
    כיצד זה קורה?
    באופן רגיל כשהשריר איננו מכווץ תא השריר שומר על הבדל בריכוזי מלחים בין פנים וחוץ התא. תוך התא קיים ריכוז נמוך של יוני סידן ובחוץ התא נישמר ריכוז גבוה מאד של סידן. ברגע שסיב השריר מקבל פקודה מעצב המחובר אליו להתכווץ, ניפתחים שערים בממברנת התא ובגלל הריכוז הגבוה של הסידן מחוץ לתא הוא נישפך פנימה לתוך התא. העליה בריכוז הסידן בתוך התא גורם להתכווצות הסיבים החלבוניים המכווצים את תא השריר. באותו זמן מתחילים מיד לעבוד משאבות סידן הפועלות להוצאת הסידן חזרה החוצה ושמירה על הפרשי הלחצים של הסידן בין פנים וחוץ התא. פעולה זו של המשאבות דורשת אנרגיה רבה מהתא.
    הורדת ריכוז הסידן בתוך תא השריר מאפשר את הרפית השריר לאחר כיווצו.
    ואז גירוי עצבי נוסף יביא לתחילת התהליך מחדש וכיווץ נוסף של תאי השריר.
    יוצא מכך כי השלב הדורש אנרגיה בתאי השריר הוא שלב השיחרור של ההתכווצות. ולכן כאשר שריר נחלש ומקורות האנרגיה שלו יורדים השריר מתחיל להתכווץ וקשה לו מאד להשתחרר. כך נוצרת "התכווצות שרירים" או "שריר שניתפס".
    הדבר יכול לקראת עקב ירידה ברמת הפעילות של השריר, וחולשה שלו. ולעיתים תופעה זו מופיעה עקב פגיעה עצבית כלשהי שיכולה לפגוע במידת האנרגיה הקיימת בסיבי השריר לצורך שיחרור. ולעיתים עקב פגיעה שרירית. גם שינוי בריכוזי מלחים שאנו זקוקים להם בכמויות קטנות, כגון מגנזיום או אבץ, יכולים לגרום לכיווץ שרירים.
    במידה והדבר קורה לעיתים תכופות כדאי להוועץ ברופא.
    בכל מיקרה רצוי להכנס חזרה לתכנית פעילות גופנית כלשהי בצורה הדרגתית כדי למלא את מאגרי האנרגיה של השרירים חזרה.
    יש לבחור את סוג הפעילות שיהיה נעים ורצוי לביצוע כדי שתוכלי להתמיד בו.
    ויש להתחיל בעדינות בצורה הדרגתית רצוי להוועץ עם מדריך כושר.
    בהצלחה
    דר' אח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתו של דר נחמני

חנה
    11/05/2011

תודה על תשובתך המאוד ארוכה והמאוד ברורה בשפה הרפואית, בשפת ה"עמחא" - האם אתה מנסה לאמר שפעילות גופנית (שלא עשיתי אף פעם ובוודאי לא בשנים האחרונות) זה מה שיועיל לי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתו של דר נחמני - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    11/05/2011

חנה שלום,
    מצטער אם הלעיתי אותך.
    ניסיתי להסביר בצורה הפשוטה ביותר מה קורה בשריר ולמה יש התכווצות.
    כן, התחילי בצורה איטית והדרגתית פעילות.
    כמו כן אם המצב חוזר שוב ושוב, גשי לרופא להבדק.
    בהצלחה
    דר' אח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו