כאבים חזקים בפרק כף היד - בהריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים חזקים בפרק כף היד - בהריון
    טל
    18/05/2011

שלום-
    אני בשבוע 36 להריון ולפני כשבועיים החלו לי כאבים מאד מאד חזקים בצד השמאלי של פרק כף היד וכאב זה מקרין גם על האגודל.
    הכאב בעיקר מתבטא בבוקר, אז הוא הכי מורגש ואני כמעט ולא יכולה להזיז את כף היד מבלי שזה יכאב מאד ולא יאפשר לי לבצע את הפעולה. במשך היום לאחר שאני מזיזה קצת את האצבעות ואת פרק כף היד, הכאב פוחת בהדרגה אך עדיין נשאר כל היום בעוצמה נמוכה יותר מאשר בבוקר.
    הלכתי לאורטופד שאמר לי שמדובר בדלקת בגיד בשתי הידיים ואפשר או לחכות לאחרי הלידה ולראות האם זה עובר מעצמו, או לעבור ניתוח בשתי הידיים לשחרור הלחץ על הגיד.
    האם באמת אין שום טיפול אחר?
    האם מדובר בתופעה שכיחה בהריון והיא יכולה לעבור מעצמה?
    והאם לאחר הלידה אוכל לבצע טיפול תרופתי לתופעה או שזה בעייתי עם הנקה?
    קראתי שפיזותרפיה יכולה לעזור, או משחות שונות... נראה לי שניתוח צריך להיות המוצא האחרון, לא?
    אשמח מאד לעזרתכם בנושא ולעצתכם,
    תודה ויום טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כאבים חזקים בפרק כף היד - בהריון - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    20/05/2011

שלום טל,
    אם מדובר בדלקת, בשלב זה של ההריון לא רצוי לקחת כדורים נוגדי דלקת.
    ניתן לגשת לריפוי בעיסוק ולהתאים סד ללילה שיתכן ויעזור מעט.
    בגדול צדק האורטופד, שברוב המיקרים הבעיה חולפת עצמונית לאחר הלידה ולכן כדאי למשוך ולהעזר בסד עד הלידה ואחר כך להוועץ שוב ברופא אורטופד אם זה עדיין לא חולף.
    בהצלחה
    דר' חגי אמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו