כאבים חוזרים במפשעה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים חוזרים במפשעה
    רציני
    07/06/2011

שלום רב,

אני סובל כבר שנים מכאבים חוזרים במפשעה ברגל ימין. אני אמנם רץ כ 2-3 פעמים בשבוע למרחק של 10 ק"מ אבל אני לא ספורטאי מקצועי ולא מתאמן בעצימות גבוהה.

שהיתי אצל אורטופד לפני כשנתיים אובחנה הבעיה כ "overuse" בשריר ה Abductor לאחר שבבדיקת אולטרא סאונד נשללה האפשרות להרניה.

נאמר לי לנוח ממתיחות בשריר למשך חודש וחצי, עשיתי זאת והכאבים חלפו אך מאז חזרו. היתי שוב אצל אורטופד (אז זה היה דוקא לבעיה אחרת) ושוב קיבלתי את טיפול ה"מנוחה". היום הכאבים "הולכים ובאים" אני אמנם עדין רץ אך הפסקתי לבצע מתיחות לשריר זה לגמרי לפני כחצי שנה ועדין הכאבים לא נעלמים.

יש לי ימים כואבים יותר וימים כואבים פחות. כרגע אם אני עומד ומכופף את החלק העליון של הגוף למצב של 90 מעלות יש לי כאבים עזים כאשר אני מנסה להזיז את רגל ימין ממש עד כדי חוסר יכלת להזיז אותה.

יש לי תור לאורטופד בשבוע הבא אבל יש לי הרגשה ששוב הולכים להגיד לי לנוח רק שאני כבר לא יודע ממה לנוח ? מתיחות אני לא עושה וגם אם אפסיק לרוץ לחודשים ברור לי שהכאבים יחזרו ברגע שאתחיל לרוץ שוב וזה לא שאני רץ מרתון או ספרינטים. בסה"ך ריצה קלה, 10 ק"מ 2-3 פעמים בשבוע

לא צריך לעשות צילום, רנטגן, מיפוי, משהו ?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים חוזרים במפשעה

הוספת תגובה

• כאבים חוזרים במפשעה - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    12/06/2011

עמית שלום.
    אתה צריך להגדיר מה מטרות הפעילות שלך.
    אם ריצה היא המטרה ואין פעילות אחרת בילתה, הרי שיש לבצע בדיקות כולל MRI כדי להגיע לסיבת הכאב.
    אם אתה רוה לשמור על כושר ויתכן לעשות ספורט אחר נסה לראות אם בספורט אחר אתה מגיע לסיפוקך ואינך צריך לעבור את סידרת הבדיקות והטיפולים למצא את הבעיה.
    נסה שחיה, אופניים, חתירה, וכו'... ותראה מה המצב. זה גם יקדם את הברור, וגם אולע תמצא ספורט יותר מהנה מאשר ריצה.
    דר' חגי אמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תשובתך. ברשותך, שאלת

רציני
    15/06/2011

המשך.

אני בהחלט שוקל כבר זמן רב להחליף את הריצה באופניים. ריצה אינה המטרה אלא האמצעי. שמירה על הכושר היא המטרה ובמילא לקראת גיל 30 אני כבר מתחיל לחשוש מהנזק לטווח ארוך שהריצה עושה לי לברכיים.

שאלתי היא בהקשר של הכאבים החוזרים במפשעה, האם אתה רואה סיבה כלשהיא שהבעיה תיפטר אם אמנע מריצה אך ארכב על אופניים, כלומר האם אופן פעילות השרירים והגידים שונה בעת ביצוע פעולת הרכיבה ?

אני פשוט לא רוצה לקנות את על הציוד הנדרש לחינם. האם בדיקת MRI היא בעייתי מבחינת עלות, זמן המתנה וכו ?

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו