החלמה מקרע במיניסקוס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• החלמה מקרע במיניסקוס
    יהונתן
    05/01/2008

שלום דוקטור,
    לפני כחודשיים נפצעתי במיניסקוס הלטארלי של רגל ימין,לא עברתי אורתוסקופייה והופניתי לבינתיים לפיזיותרפיה אינטנסבית,
    עתה לאחר חודשיים אני יכול ליישר את הרגל עד ל 0 מעלות (את הרגל הבריאה אני יכול ליישר עד כדי מעלות שליליות)
    ואני יכול לקפל אותה כמעט עד הסוף,כאשר לקראת סוף הקיפול אני מרגיש כאבים.
    אני הולך רגיל,אולם יש לי לעיתים כאבים בתנועות מסוימות של יישור פתאומי וסיבוב,ו"קליקים" מכיוון הברך מדי פעם.
    שאלתי היא,האם ללא ניתוח אורתוסקופיה אוכל להגיע למצב שבו אני הולך ורץ כרגיל(לפני הפציעה נהגתי לרוץ כ 8 קמ בשבוע).
    אם לא,האם לאחר ניתוח אורתוסקופיה אוכל ללכת ולרוץ כרגיל?האם כדאי לי לבצע ניתוח אורתוסקופיה?מה היתרונות והחסרונות של ניתוח שכזה לעומת המשך פיזותרפיה ממצבי הנוכחי?
    בתודה מראש,
    יהונתן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    החלמה מקרע במיניסקוס

הוספת תגובה

• מניסקוס

ד''ר אליהו אדר
    05/01/2008

תפקיד המניסקוס בברך להוות בולם זעזועים, סופג עומס ועוזר ביציבות. רקמת המניסקוס חשובה מאד בהיותה מפחיתה את העומס על הסחוסים. מטרת הטיפול במצבי קרע היא לשמר מירב רקמת המניסקוס הקימת.
    במצבים מסוימים כאשר הקרע הוא אורכי, קטן והיקפי, יש לפעמים תוצאה טובה בטיפול שמרני אולם במרבית המקרים דחיה של הטיפול הארטרוסקופי מובילה לנזק רחב יותר למניסקוס והופעת נזקים משניים בסחוסים.
    במקרה ספציפי שלך חסרים הנתונים לגבי היקף הנק.
    אני ממליץ שלא תעשה כל החלטה על סמך התכתבות באינטרנט. קבל את מה שכתבתי כהנחיה כללית.
    ההמלצה שלי: תפנה לאורטופד שלך ותתיעץ איתו לגבי הפתרון העדיף.
    באשר לארטרוסקופיה: מרבית המקרים של נזק מניסקיאלי חוזרים לפעילות מלאה לאחר הטיפול הארטרוסקופי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו