מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה בהנת המקרה.. שורש כף ידאפרת16/06/2011
שלום,
אני בת 31 בריאה בדרך כלל לפני כשבועיים עברתי תאונת דרכים בה נפגעתי בצידי הימני. כשניגשתי למיון ערכו לי כ14 צילומי רנטגן לכל פלג גופי הימני.וביד ימין בשורש כף היד לטענתם מצאו שבר בעצם הסירה. הם קראו למומחה כף יד להתייעצות הוא הסתכל על היד ועל הצילומים והורה לגבס.
כמו כן הורה לי להגיע למרפאות חוץ תוך כ 10 ימים למעקב.היום הייתי במרפאות החוץ אצל כירורג כף יד אשר כתב : במיון נמצא רגישות בשורש היד ובאסקפט הרדיאלי באיזור עצם הסירה ולאור זאת ולאחר ביצוע צילומים מכוונים היד גובסה.בצילומים מהמיון אינני מזהה שבר. בבדיקה קלינית רגישות דיפוזית בשורש היד רגישות באספקט הרדיאלי של שורש היד ולאורך האגודל והמסרק הראשון ןכן רגישות על גבי עצם הסירה.בצילום ביקורת מהיום - אין לראות שבר או פריקה המלצות חבישה מרופדת ופיזיוטרפיה.מאז שהוריד לי היום את הגבס ושם את התחבושת הכאבים מתעצמים וגם תחושת העיקצוץ בכריות אצבעות כף היד והירדמות של כל כף היד לסירוגין.רופא אחר שראה לי את היד והנפיחות הרבה הפנה אותי למיפוי עצמות ספקט ורשם רגישות ממוקמת והגבלה ברורה בתנועה.האם ייתכן ולא היה שבר וסתם גובסה היד??? ייתכן כי יש שבר והכירורג לא זיהה??? אפשרי כי השבר אוחה בפחות משבועיים???
אשמח לקבל את חוות דעתכם כי אני פשוט אובדת עצות מבולבלת ולא מבינה מה קורה
אודה לכם מאוד מאוד על עזרתכם תודה ענקית מראש
בברכה אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בהנת המקרה.. שורש כף יד - תגובה
ד''ר יונה יניב19/06/2011שבר בעצם הסירה הוא שבר מאד מיוחד - ראשית, לא תמיד ניתן לראות אותו בצילומים הראשונים - ולכן הוזמנת שוב לאחר 10 ימים. שנית - זהן שבר עם בעיות באספקת דם והפרעות בחיבור - לכן, אם בבדיקה עולה חשד לשבר, אפילו אם הצילומים תקינים, שמים גבס. שלישית. אני נוהגת אחרת - אם לאחר 10 ימים עדיין בבדיקה קיים חשד לשבר כזה וצילומי הרנטגן תקינים - אני מחזירה לגבס ושולחת - בדכ" לCT מכוון כי הוא יותר ספציפי מאשר מיפוי עצמות. אין דרך טיפול לגמרי מדויקת וכל אחד פועל ע"פ נסיונו. שבר בעצם הסירה - אני מגבסת ל8! שבועות ואם אין חיבור אפילו לחודש נוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים בירך וברך שמאל
בן 32 סובל מכאבי גב קשים כ7 שנים
כאבים בזרת בכף רגל ימין
כאבי גב-נגע ליטי- צד שמאל למטה
אוסטופורסיס- כאבים בעצמות ללא שברים
פענוח כאבים בעצם הזנב - בדיקת MRI
כאבי גב תחתון חוזרים ונשנים עם הקרנה לרגל ימין
בדיקת מיפוי עצמות וכאבים בעמוד שדרה
בוהן כף הרגל רדומה אצל חייל בטירונות
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?