תרגילי כיווץ כף רגל גורמים לקרעים?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תרגילי כיווץ כף רגל גורמים לקרעים?
    דימה ט.
    27/06/2011

שלום!
    יש לי פלטפוס בינוני והפיזותרפיסטית אמרה לי לנסות להרים פיסת בד כשאני יחף עם הבוהנות. כלומר לכווץ את כף הרגל כתרגיל להגבהת הקשת וליצירת שריר חזק יותר בכף הרגל.
    לאחר כמה ימים של תרגול הופיע אצלי כאב חד בעקב הרגל המדיאלי ומסביבו.
    האורתופד איבחן דלקת בפציה הפלנטרית. לא אמרתי לו על תרגילי הפיזיותרפיסטית, לצערי, ורציתי לשאול האם הם יכלו להוות גורם סיכון לקרעים המיקרוסקופיים(בשילוב אימוני הריצה שלי, שהועלו בהדרגה מוקפדת לכ7-8 ק"מ, 3 פעמים בשבוע) בפציה הפלנטרית? (בייחוד בצד הפנימי)

תודה רבה מראש לכל החווה דעתו המקצועית בענייני.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מאוד חשובה לי עזרת המומחים בפורום!!

דימה ט.
    04/07/2011

אני מבקש תשובה בבקשה אם מישהו יכול לעזור. זה מאוד חשוב לי! תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרגילי כיווץ כף רגל גורמים לקרעים? - תגובה

ד''ר חגי אמיר
    05/07/2011

מאמץ שרירים שלא היו פעילים קודם גורם לכאבים בימים הראשונים לכן כדאי להתחיל כל ספורט חדש בהדרגה.
    תמשיך טיפול ותמשיך לבצע את התרגילים בצורה קלה יותר,
    כמו כן תמשיך מעקב אצל האורטופד וספר לו כל מה שקרה. ללא זה אין טעם לנסות לאבחן.
    בהצלחה
    דר' חגי אמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ד"ר. המשך:

דימה ט.
    05/07/2011

תודה על תשובתך. אני מקפיד לעשות מתיחות לכף הרגל ולשרירי התאומים 3-4 פעמים ביום. עוזר לאט לאט ואפילו צלחתי ריצה מתונה של 4 ק"מ אחרי חודש הפסקה ללא כאבים ורק עם אי נוחות מעקצצת אך עדינה. מאמין שהמתיחות עוזרות.
    1. האם מלבד מתיחות לכף הרגל ולתאומים יש שריר כלשהו שכדאי לחזק בשביל למנוע חזרת הפציה הפלנטרית?
    2. אני צריך כנראה לקנות נעליים חדשות שיתמכו טוב בקשת של כף הרגל שלי מפאת הפלטפוס - יש המלצות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו