מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- שיעור יתר פעוטה בת שנה ועשרענת14/09/2010
שלום,
בתי בת שנה ועשרה חודשים, כבר לפני כחצי שנה הבחנתי בפלומה המכסה את הפות, ואני עוקבת אחרי זה ורואה שהשיער מתארך. (צריך להסתכל היטב על מנת לראות).
כמו כן הפטמות שלה קצת בולטות.
האם זה חריג? ואם כן מה עלי לעשות.
תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מומחה
פרופ` זאב הוכברג16/09/2010כדאי להראות זאת לרופא הילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 16 עם ממצא US בלוטת המגן נצרווית14/09/2010
שלום אני אמא לילדה בת 16 שלאחר עשתה בדיקות דם תקופתיות התגלה PTH 72 TSH 0.88 הרופא שלחה לUS בלוטות והתוצאה יצאה כדלקמן:כליות ודרכי שתן תקינות, שתי אונות בלוטת המגן בגודל ומירקם תקין באספקט תחתון של האונה השמאלית נצפתה ציסטה בגודל 2X3 ס"מ ,מקורה לא ברור,ממליצה על בירור ט. מ.
לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות בצוואר.אני מודאגת מאוד. הילדה מרגישה טוב.
הערכים של הסידן הנו 9 וכן כימיה בשתן סידן הנו 88.2 והקרטנין 1.2 .האם יש מקום לסיטי או עדיף מעקב אולטרסאונד נוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרופא/ה
פרופ` זאב הוכברג16/09/2010זה השלב בו הולכים להתייעצות עם מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TSH גבוה, ו-SHBG נמוך ..ארז14/09/2010
שלום לכולם,
בתאריך 06.09, ביצעתי בדיקות דם כלליות שמתוכם בדיקות טסטוסטרון, תפקוד הכבד והכליות.
בבדיקות נמצא כי ה-TSH שלי גבוה .. (0.35 - 4.20) ואצלי נמצא כ-4.92 (גבוה יחסית).
ובבדיקה אחרת נמצא כי SHBG אצלי נמצא נמוך (24.0 - 180.0) ואצלי נמצא כ-19.2
האם יש סיכון בבדיקות האלו ?!
הנני בן 23, ספורטאי, ועוסק בפעילות גופנית רבה (חדר כושר, ואירובי).
מה יכולים להיות המאפיינים לבעיה זו ?!
האם יש בשני המקרים הללו בבדיקות סיכון כלשהו ?!
איך ניתן לפתור אותן (בדרך טבעית), שיחזרו למצב הנורמלי שלהם ?!
האם חובה לראות אנדוקרינולוג ?!
בתודה, והמשך שבוע טוב לכולם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סמים
פרופ` זאב הוכברג16/09/2010הTSH שלך בסדר. SHBG נמוך נגרם על ידי סמים של ספורטאים. אל תהרוס את גופך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרתך בבקשה...ליאת14/09/2010
ביתי בת 9 ו-10 חודשים. החלה הנצת שדיים סביב גיל 8.5. גיל עצמות בגדר הנורמה. כרגע לדעתי יש סימנים של קבלת ווסת בחודשים הקרובים (עובי אנדומטריום 2 מ"מ).
גובה 146 ס"מ. פרופיל הורמונלי E2 מדיד. 20.3 פיקומול/ליטר. FSH-2.56; LH-0.2.
שאלתי היא: האם במקרה כזה כדאי לטפל בזריקות להאטת התפתחות מינית. אני חוששת שביתי תהיה יוצאת דופן בכיתה מבחינת הנצת שדיים, וקבלת ווסת. ודואגת גם לצמיחתה לגובה.
אודה לך על עזרתך וחוות-דעתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקין
פרופ` זאב הוכברג16/09/2010נשמע לי שיש לך ילדה בריאה. אל תעשו מניפולציות הורמונליות בילדה בריאה.
אנדומטריום של 2 ממ לא מבשר על ווסת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות גדילהגלי13/09/2010
שלום רב,
בני בן 4 שנים ו 10 חודשים.
נולד במשקל 2900 בשבוע 38.
התחיל לרדת בעקומות גדילה בגיל 7 חודשים.
בוצעו בדיקות דם מקיפות פעמיים ולא נמצאה בעיה רפואית.(הוא סבל מדלקות אוזנים חוזרות והיה חולה וטופל באנטיביוטיקה מס' פעמים, כמו כן סבל מתולעים במעיים)
הוא לא אכלן גדול.
הינו אצל דיטאנית, עשינו לפני שנה צילום כף יד שהראה על איחור של 10 חודשים בגיל עצמות.
כרגע משקלו 13,300 בערך
גובהו -97 - 98 ס"מ בערך
אציין כי גובהי 164 ס"מ ובעלי 167 ס"מ
האם כדאי לפנות לאינדוקרינולוג לייעוץ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדאי
פרופ` זאב הוכברג16/09/2010כשמודאגים מתייעצים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיעה לחופשה וזריקת דקפפטילעידן13/09/2010
שלום,
אנחנו אמורים לצאת לחופשה בסוכות וזה נופל בדיוק על מועד הזריקה לביתי בת ה- 9. מה ניתן לעשות, האם אפשר לדחות את מועד הזריקה בשבוע או להקדימה? היא נוטלת את הזריקה כבר חצי שנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להקדים
פרופ` זאב הוכברג16/09/2010יש להקדים הזריקה, וכן את כל הזריקות הבאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נמוכהיעל13/09/2010
שלום
אני בת 22 ולמרות זאת אני שואלת אם יש לי סיכוי לגבוה
אני די נמוכה וכשההיתי בת 12 ההיתי אצל רופאת ילדים שעשתה לי צילום כף יד
הצילום הראה שחסרות לי עצמות והרופאה הסבירה שהבעיה שלי זה גדילה איטית מאד של העצמות
מאז לא עשיתי צילום ועכשיו מעניין אותי אם יתכן שיש עדיין גדילה של העצמות וממילא סיכוי לגבוה
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
יעל13/09/2010שאני ניראת צעירה מאד לגילי, אנשים לא מאמינים לי שאני בת 22 וה כמובן מפריע לי ואם יש טיפול אשמח לשמוע עליו
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנדיר
פרופ` זאב הוכברג16/09/2010נדיר שגודלים בגיל זה. בנות מפסיקות לגדול כשנתיים אחרי הווסת הראשונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתתפות קופת חולים בהורמון גדילהמישהו12/09/2010
ביתי זקוקה לזריקות הורמון גדילה - למרות שלא קיים חוסר בדם - בשל קומה נמוכה.
קיבלנו את אישור הקופה (מאוחדת) למתן התרופה להשתתפות כספית של 33%.
מה זו רמת ההשתתפות הזו ?
זה מקובל ?
האם זה קריטריון אמיתי וברור או שהם מנסים ?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא כאן
פרופ` זאב הוכברג16/09/2010זאת אינה שאלה רפואית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת הדקפפטילטוהר12/09/2010
בתי מקבלת את הזריקה דקפפטיל יחד אים הורמון גדילה השאלה שלי באיזה גיל מפסיקים את הדקפפטיל ?האים בגיל 12 או לפי גיל העצמות 12 היום הילדה בת 10 גיל העצמות 8 וחצי
החלטנו לתת לה את הדקפפטיל בגלל שהיתחילו לה ניצני שדיים והילדה מאוד נמוכה 123ס"מ
כדי לתת לה המשך ארוך להורמון גדילה עד איזה גיל נותנים הורמון גדילה? ברצוני לציין שלא חסר לה הורמון גדילה הוחלט לתת לה בגלל קומה נמוכה קיצונית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין
פרופ` זאב הוכברג16/09/2010אין כללים כאלה. ההחלטה נעשית במשותף על ידי הרופא שמכיר את הילדה ועל ידי ההורים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי ערכי FT3,FT4עידו12/09/2010
שלום
בבדיקת דם שעשו לבתי בת שבועיים התקבלו הערכים:
FREE T4---23.30 PMOL/L
FREE T3---6.90 PMOL/L
TSH---3.37 UIU/ML
לאם יש היפוטאירואידזם ומטופלת באלטרוקסין 5 מיקרוגרם גם בתקופת ההריון
מה משמעות התוצאות?
מה משמעות היפוטאירואידזם בתינוקות?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקין
פרופ` זאב הוכברג16/09/2010הבדיקות בסדר. תת תריסיות אינה עוברת מהאם לתינוקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאג לגבי הגובה שלי (16 וחצי)דורי12/09/2010
אני בן 16 וחצי והגובה שלי הור 1.67 והרבה זמן כבר הגובה לא השתנה..
רציתי לדעת אם כדאי לפנות לרופא לגבי המצב של הגובה שלי?
והאם יש מה לעשות בנידון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלום
פרופ` זאב הוכברג16/09/2010גובה 167 זה בסדר, ובגיל שלך כבר לא בודקים ולא נותנים טיפולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רציתי לדעת למה יש איחור בגיל העצמותטוהר11/09/2010
בני בן 7 וגיל העצמות שלו בן 5 רציתי לדעת למה יש איחור ומה זה אומר? האים הוא היה נמוך.
גובה שלו 116 משקל 24 האים הוא נמוך ? לפי הגיל הנוכחי אני רואה שהוא הכי נמוך בכיתה עשינו בדיקה אים חסר הורמון גדילה והתשובה היתה שלילית לא חסר.האים תוכל בבקשה לומר מה היה הגובה הסופי? אמא בגובה 145 ואבא 170.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוזר
פרופ` זאב הוכברג16/09/2010גיל העצמות עוזר לרופא בקביעת האבחנה. הוא אינו צריך להיות בהתאם לגיל הכרונולוגי.
שאלי את האנדוקרינולוג מה האבחנה.
אני סבור שהורים אינם צריכים לדעת את הגובה הסופי של הילדים שלהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור יתר אצל ביתי בת שנה וחציעדי10/09/2010
שלום.
ביתי בת שנה וחצי. מהיום שנולדה היתה בעלת שיעור יתר בעיקר בגב ובכתפיים. לאחר מספר חודשים הרגשנו שיש שיפור, אך כעת זה נראה שהשיער רק גדל. יש לה שיער בפנים, בכתפיים, על הזרועות וגם ברגליים. גם על הפות יש לה מעט שיער. בנוסף, הפטמות שלה בולטות מרגע היוולדה.
בעלי ואני איננו שעירים.
(היא ינקה עד גיל 7 חודשים)
אני מאוד חוששת מבעיות חברתיות בגיל צעיר. מה עליי לעשות?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדר"כ
פרופ` זאב הוכברג10/09/2010בדר"כ שיעור מסוג זה איננו הורמונלי והוא נושר לקראת גיל ההתבגרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גובהאורי פלק09/09/2010
אני לא חש נמוך, אבל אבא שלי עזב את הבית, ורציתי לדעת האם זה יכול להשפיע על קצב הצמיחה ואם כן, האם הגוף יכול להשלים את הפערים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקטנים
פרופ` זאב הוכברג10/09/2010אצל ילדים צעירים טראומה נפשית גורמת להפרעה בגילה שמתקנת את עצמה כשהטראומה פוחתת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הגיל אליו אתה מתכוון
אורי פלק13/09/2010בילדים צעירים. אני בן 13. האםמ אני כלול בכך, והאם הטראומה יכולה לבוא במועקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
פרופ` זאב הוכברג16/09/2010מועקה קשה יכולה להתבטא בהפרעת גדילה בכל גיל. ככל שהילד צעיר יותר כך הוא משלים את הגדילה טוב יותר לאחר שהמועקה פוחתת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פין מוכנסרחלי09/09/2010
בני בן עשר, עבר שני ניתוחי בקע בשני הצדדים, הוא ילד גדול ודי שמנמן, גובהו 151 ומשקלו 55 ' איבר מינו מוכנס פנימה ועליו ללחוץ על הכרית מסביב כדי שיצא, על מנת לעשות פיפי ובכלל אני רואה שהוא מאוד מוטרד שאיבר מינו קטן ולא יוצא. . עלי לציין כי היינו אצל הרופא המנתח, שהוא כירורג ילדים, והוא אמר כי שכבת השומן ועובדת היותו שמן אכן יוצרת את זה וכאשר יתבגר זה יסתדר. שאלתי היא האם עלי לעשות עוד בדיקה והיכן על מנת להיות בטוחה שאכן זה בגלל היותו שמן, או שהפין קטן מדי, אני רואה שהילד מתבייש וסובל מהעניין בגלל חבריו. הוא פשוט לא נחשף אפילו לא במקלחות של בריכה או טיול, הוא כל הזמן עם תחתונים. נא תשובתך אמא מודאגת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות
פרופ` זאב הוכברג10/09/2010אם אמנם הפין יכול לצטאת והוא בגודל תקין (רופא הילדים הוא הכתובת), הבעיה היא בעיקר בתחום ההתנהגותי-נפשי. איננו מומחים לכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)