מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- שיעור יתרעינבל25/08/2010
שלום בתי נולדה עם שיער במצח ובשפם- הייתי בטוחה שהשיער ינשור
היום היא בת כ 8 חודשים והשיער לא נשר
לי יש שיעור בשפם אך אין לי שיער במצח
האם השיער ינשור? מה גרם לשיער לצמוח במצח - האם זה משהו שאכלתי או עשיתי בהריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא בעיה הורמונלית
פרופ' אלי הרשקוביץ27/08/2010יש סיכוי שהשיער ינשור בהמשך. אם לא פני לרופא עור. איני סבור שהתופעה נגרמה עקב מאכל או מעשה שעשית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור מיני אצל בנים-אמא לבן25/08/2010
בני בן 10 ו 9ח'. לטענתו, החל לו שיעור מיני. האם זה תקין בגילו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תקין
פרופ' אלי הרשקוביץ27/08/2010ואין מקום לדאגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שק אשכים לא מפותחגלית25/08/2010
שלום רב, בני בן ה-8 תאום, פג, תוצר IVF, בשנה האחרונה גילינו ששק האשכים שלו אינו מפותח כלל, האשכים עצמם מפותחים בהתאם לצורך אך אינם יורדים לשק מכיוון שהשק אינו מפותח, קיבלנו המלצה לטפל באמצעות תרופה בשם פרגניל בזריקות, האם זהו הטיפול המומלץ ומה ההשפעות ההורמונליות באמצעות תרופה זו? האם יש טיפול אחר מומלץ? אודה מאוד לתשובתכם !
לא מומלץ
פרופ' אלי הרשקוביץ27/08/2010איני ממליץ על טיפול בזריקות פרגניל בגיל זה עקב העדר תועלת מוכחת בגיל זה ותופעות לוואי כולל הופעת סימני מין מוקדמים.
הייתי מתייעץ עם כירוג ילדים אודות הצורך (סיכוי קטן לדעתי) ומחכה לגיל ההתבגרות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העדר התפתחות איבר המין אצל ילדהורה מודאג24/08/2010
שלום רב
לבני בן ה 8 פין קטן הן באורך הן ברוחב והן בגודל שק האשכים. מדובר בילד מפותח ובריא שאינו שמן.
מאז שהיה ילד קטן הבחנו בבעיה בהשוואה לבני דודיו וחברים שהתארחו אך לאחר התיעצות עם רופא המשפחה קווינו שהבעיה תפתר. נכון להיום גם בהשואה לאחיו הקטן בן השלוש האיבר קטן.
לאחרונה פניתי שוב לרופא המשפחה שלאחר בדיקה מקיפה קבע :
א. ההתפתחות של הילד מבחינה גופנית גובה ומשקל נמצאת בחלק העליון של הגרף( 1.39ס"מ ו 34ק"ג).
ב. לעומת זאת לגבי איבר המין ושק האשכים של הילד כמעט ולא התפתח מגיל שנה.
ג. אציין בנוסף שגם בפאן המנטאלי והכישורים החברתיים הילד מפותח מאוד. נמצא באחוזון העליון במבחנים לתוכנית מחוננים. והוא ילד חברותי וחביב.
הרופא ציין שהאיבר צפוי להתפתח במהלך גיל ההתבגרות. כשהפעולה עליה הימליץ היא המשך מעקב במהלך השנה הקרובה ורק אח"כ נקיטת פעולות.
העיניין מטריד אותי כאב לבן הצפוי לתסביכים שיגיעו בקרוב מאוד כשלחבריו תגיע המודעות המינית.
אשמח לדעת האם קיימות כיום דרכים לטיפול בבעיה שכזו דוגמת מתן הורמונים וכו.
בברכה
אב מודאג
יעוץ אנדו ילדים
פרופ' אלי הרשקוביץ27/08/2010המצב כפי שאתה מתאר דורש ברור נוסף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TSH גבוהMr. S22/08/2010
שלום פרופסור. בתי בת 8,גובה 1.37,סובלת מעייפות קלה בלבד במהלך היום, ומעודף משקל (45 ק"ג). ממעטת במזון באופן חד-משמעי, אך ממשיכה לעלות במשקל. בבדיקות דם התגלה TSH 9.2, וT4תקין. כמו כן שקיעת דם ESR גבוה (42). האם זהו מצב של תת-פעילות? מדוע אם כן הT4 תקין-ומה זה אומר? אנו מאוד מוטרדים מנושא ההשמנה על כל הכרוך בכך.האם יש לטפל בתירוקסין? תודה רבה.
תת פעילות קלה
פרופ' אלי הרשקוביץ27/08/2010כך בדיוק מתבטא מצב זה כאשר רמות TSH מעט גבוהות ורמות FT4 בתחום הנורמה.
הייתי חוזר על הבדיקה ואם רמות TSH עולות מעל 10 הייתי מטפל באלטרוקסין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 4.5גיל ש.22/08/2010
שלום רב
הבת שלי בת 4 וחצי.
לפני חצי שנה בספירת דם נראתה קצת אנמיה ובבדיקה נראה
פריטין וברזל מתחת לנורמה.
מזה חצי שנה אנחנו נותנים לה טיפות ברזל.
לאחר התחלת טיפות הברזל היא עלתה במשקל ונראה שהיתה לזה השפעה חיובית עבורה.
בבדיקה שביצענו היום
IRON = 38 שזה מתחת לנורמה ( 50-120 )
פריטין עלה ל 19 מ 8 הנורמה ( 9-110 )
PLT=410 WBC=9.9 ESR=17
NEUT 51ֵ% LYMP 41% MCV=83
המוגלובין 11.9, יתר הערכים בנורמה.
מונוציטים קצת נמוך 4.4 אחוז הנורמה 5-11 )
מונוציטים 0.4 K/UL
בדיקת IGA = 172 ׁ( הנורמה 20-130 ), IGG תקין
ברצוני לשאול
1. מה יכולה להיות הסיבה שאפילו אחרי חצי שנה של תוספת ברזל בטיפות הבת שלי עדיין עם ערכי ברזל כל כך נמוכים? האם זה עלול להעיד על בעיית ספיגה או חלילה מחלה שמנצלת את הברזל?
יצויין כי בגיל שנה לא היה לה מחסור בברזל
2. התוצאה של ה IGA הגבוה מדאיגה אותי. האם זה חלילה מעיד על מחלה קשה או בעיה אוטואימונית?
3. יש איזה שהיא משמעות למונוציטים קצת נמוכים?
תודה!
זה לא נושא אנדוקריני
פרופ' אלי הרשקוביץ27/08/2010אך בעל זאת...
רמות הפריטין הם אלו המיצגות את מאגרי הברזל בגוף והם בתחום הנורמה. אם הילדה עולה במשקל הייתי רגוע בשלב זה.
אין משמעות קלינית לרמות IGA הגבוהות כביכול ולסטיה הקלהבמספר המונוציטים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה יהיה הגובה הסופי שלי ?ירדן22/08/2010
אני בת 13
הגובה שלי: 1.54 -1.55
גובה האב: 1.75
גובה האם :1.70
קשה לדעת
פרופ' אלי הרשקוביץ27/08/2010זה תלוי במידת התפתחותך וגיל העצמות שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחוזונים קטניםגלית21/08/2010
בני בן שנתיים שוקל 9,400 וגובה 81 ס"מ נולד בשבוע 42 בניתוח קיסרי חירום במשקל 3,375 ,נמצא באחוזונים נמוכים בגיל 8 חודשיים שבר אחוזונים עשינו בדיקות כולל ציליאק, הכל נמצא תקין, עובדה נוספת שהוא אלרגי לחלב ברמה גבוהה
בעלי 1.78 ואני 1.55 , בני ינק עד גיל שנתיים ..
מקריאה נוספת שלי בחומר , הבנתי שיש סיכוי שזה צליאיק הויא יכולה להתפתח בהמשך
האם זה אומר שהוא יהיה מאוד נמוך ? מה עושים?
הפרעה בשגשוג
פרופ' אלי הרשקוביץ21/08/2010יש מקום להמשך ברור . האם נבדקו אימונוגלובולינים, האם נעשתה הערכה הורמונלית.
אנא חזרו לרופא שלכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי בעיה...אנונימית21/08/2010
לא יודעת אם זה קשור לפורום הזה אך אשאל בכל זאת.
יש לי בעיה שמטרידה אותי מאוד.כל שנות גיל העשרה שלי, נראיתי מאוד צעירה לגילי, כיום כשאני בת 22, הבעיה ממשיכה,
אני נראית רק בתחילת שנות העשרה {גיל 12-13}, אני מתכוונת ב מראה הפנים ובהתפתחות הגופנית. גם כאשר אני עולה במשקל, הגוף נראה לא מפותח והפנים לא מתבגרות כלל.
גם טון הדיבור שלי נמוך מאוד, כשל ילדה קטנה. יש לציין כי אנני סובלת מקשיים שכליים, יכולות הלמידה שלי תקינות, אינטליגנציה גבוהה וכדומה.
האם זה אומר על בעיה בהתפחות/ בעיה בלידה
או שזה משהו שנוצר עם השנים והיה יכול להימנע?
יעוץ אנדו ילדים
פרופ' אלי הרשקוביץ21/08/2010רק יעוץ כזה יבהיר אם קיימת בעיה רפואית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אנונימית21/08/2010האם זה הגיןני ללכת לאנדו ילדים בגילי היום?
מה רופא כזה בודק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אנדו מבוגרים
פרופ' אלי הרשקוביץ27/08/2010היועץ ישוחח עמך ויערוך בדיקה גופנית וברור הורמונלי על ידי בדיקות דם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גובה ילדאורלי21/08/2010
שלום רב
בני בן 7 שנים ו 3 חודשים הגובה שלו היום 118 סמ .הילד נראה נמוך מול בני גילו .מאותה הסיבה גם לא שלחתי אותו לכתה א בשנה שעברה. האם גובהו של בני נמוך ביחס לגילו. תודה רבה וכל טוב.
עקומות גדילה
פרופ' אלי הרשקוביץ21/08/2010הקליקי :
http://pediatrics.about.com/cs/growthcharts2/l/blboystwo.htm
ותיווכחי שגובהו קרוב לאחוזון ה 25* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום כף יד (זכר) *17*עדי20/08/2010
עשיתי אתמול צילום כף יד ויצא והיה כתוב שאני מתאים לגיל הכרונולוגי
אני בן 17 עוד חודש
זה אומר שאני בסוף גיל ההתבגרות?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וכף הרגל שלי כבר שנה וחצי לא גודלת
עדי21/08/2010אני נשאררתי כבר שנה וחצי באותו מידת נעלים...
:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
סיום ההתבגרות
פרופ' אלי הרשקוביץ21/08/2010גיל עצמות של 17 מציין קרבה רבה לסיום הגדילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גדילה אצל נער בן 16 ושמונה חודשיםברכה19/08/2010
שלום,
בנינו התעצב גופנית מאוד מהר אבל גובהו נשאר כבר כ- 3 שנים אותו גובה.
אני ובעלי אנשים נמוכים- אני 1.60 ובעלי 1.70.
גובהו של הבן - 1.67 האם אפשר לשפר את גובהו בכל אמצעי?
שיתוף הפעולה מצידו נראה לנו שזה מציק לו ומבקש שננסה לראות מה אפשר לעזור.
תודה
גובה
פרופ' אלי הרשקוביץ21/08/2010גובהו של בנכם נמצא בטווח גובה המטרה הגנטי שלו. רק צילום כף יד לגיל עצמות יבהיר האם נותר פוטנציאל לגדול. בכל מקרה לא נראה שטיפול כלשהוא יסייע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעירות בגבמ.כ19/08/2010
שלום רב,
ביתי בת 2 ושמונה חודשים, יחסית קצת שעירה בגב , קיווינו שזה ינשור אך זה לא קרה.
האם צריך לעשות עם זה משהו? ללכת לרופא? איזה רופא? האם זה יכול לנשור או שאם זה לא קרה עד עכשיו זה לא יקרה?????
אני ואישתי לא שעירים ויש לנו ילד נוסף שגם לא שעיר.
שיעור יתר
פרופ' אלי הרשקוביץ21/08/2010ע"פ תאורכם לא נראה שמדובר בבעיה הורמונלית. גם אם השיעור לא ינשור, לא סביר שהוא יחמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר שיער בפניםalmoni19/08/2010
שלום
אני בן 18.5 וטרם הייתי צריך להתגלח, דבר נדיר בקרב בני גילי. בדיקה גופנית וכן בדיקת דם לרמת הורמונים נמצאו תקינות. ממה זה יכול לנבוע? האם יש בדיקות דם נוספות שכדאי לעשות? תודה מראש.
בדיקת רופא
פרופ' אלי הרשקוביץ21/08/2010תסייע באבחנה המבדלת של המצב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלורינףקרן18/08/2010
שלום רב,
האם התרופה Astonin H (פלורינף) הינה סטרואיד?
ומהם תופעות הלוואי בלקיחתה?
האם המינון של חצי כדור ביום לילד נחשב מינון גבוה?
פלורינף
פרופ' אלי הרשקוביץ21/08/2010פלורינף היא תרופה ממשפחת הסטרואידים המשפיעה רק על משק המלחים. אין לה את תופעות הלוואי של הסטרואידים "הרגילים" כמו הידרוקורטיזון, פרדניזון או דקסמטזון. המינון שציינת הוא מינון מקובל.
עודף מינון עלול לגרום לעליה בלחץ הדם (עקב אגירת מלח) וירידה ברמת האשלגן בגוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)