מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- שיעור יתרעינת25/09/2010
ברצוני לדעת איך ניתן להבחין בין שיעור יתר תורשתי להורמונלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זה לא פשוט
פרופ' אלי הרשקוביץ26/09/2010אך שיעור יתר בשוקיים ובאמות אינו על רקע הורמונלי. שיעור ערווה, בית שחי הוא שיעור הורמונלי. בנוסף בשיעור יתר הורמונלי יש לעיתים קרובות גם פצעי בגרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תכשירים נגד כינים ונפיחות בפטמותאמא לילדה22/09/2010
שלום לכם,
בתנו בת השש עברה לפני כחודש טיפולים באמצעות שני סוגים שונים של תכשירים נגד כינים. לאחר זמן מה שמנו לב לנפיחות באיזור הפטמות, האם יתכן קשר בין הדברים? האם יש לשלול התפתחות מינית מוקדמת?
אודה לכם מאד על תשובתכם.
אמא לילדה בת שש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא ברור
פרופ' אלי הרשקוביץ26/09/2010לא ידוע על קשר בין הטיפול שציינת לתופעה של הגדלת שדיים. בעקרון חומרים בעלי פעילות אסטרוגנית יכולים לעשות זאת.
אך איני מכיר את התופעה בטיפול נגד כינים. קרוב לודאי שמדובר בצרוף מקרים, אך יש לפנות לאנדוקרינולוג ילדים להמשך הערכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקות דקפפטילמירי22/09/2010
ביתי בת 10.5 גובהה 139 בצילום כף יד יש גדילה של תשעה חודשים שדיים מאוד גדולות לגילה נתנה לי החלטה אם לקחת זריקות ואמרה שזה לא כלכך יעזובעתיד יהיו לה בעיות בעצמות נתתי זריקה אחת ואני שוקלת להפסיק את הזריקות עצה דחופה
תשובה
פרופ' אלי הרשקוביץ26/09/2010יש להגדיר עם הרופא המטפל את מטרות הטיפול:
אך מתאורך איני בטוח כלל שהטיפול נחוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התבגרות מינית אצל ילדה בת ששאמא לילדה21/09/2010
שלום רב,
לפני כחודש הבחנו במה שנראה לנו כניצני שד אצל בתנו בת השש ושלושה חודשים. רופא ילדים הפנה אותנו לבדיקות ולאנדוקרינולוג. ברצוננו לשאול האם זריקות ההורמונים לעיכוב התהליך מכאיבות? האם יש בהן סיכון? לאיזה איבר בגוף הן מוזרקות?
תודה על התיחסותכם
קצת מוקדם
פרופ' אלי הרשקוביץ26/09/2010ראשית יש לברר אם אכן מדובר בבגרות מינית מוקדמת ואת סיבתה. ההחלטה על טיפול וסוג הטיפול תבוא לאחר מכן לאחר שיקול דעת מעמיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלומה בגב לפעוטה בת שנתייםמירב21/09/2010
שלום רב,
מרגישה מעט טיפשה עם השאלה שלי אבל ביתי בת שנתיים ו5 חודשים ויש לה פלומה נרחבת בגבהואף כהה...בשאר האזורים בגוף לא.עד גיל 10 חודשים לערך היה לה במצח שזה אני מבינה רגיל ועובר ובאמת עבר. האם לעניין הגב כך גם אמור להיות?
תודה,
מירב
קרוב לודאי שתקין
פרופ' אלי הרשקוביץ26/09/2010אך כדאי שרופא הילדים יתרשם אף הוא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תבחין הורמון גדילהיעל21/09/2010
לבני אלעד בן 3 בעל קומה נמוכה (נושק לאחוזון 3 ) בגובהו בוצע תבחין הורמון גדילה להלן התוצאות:
GROWTH HORMONE 0' 2.42 µg/L
GROWTH HORMONE 30' 8.37 µg/L
GROWTH HORMONE 60' 3.12 µg/L
GROWTH HORMONE 90' 2 µg/L
רציתי לדעת -בהנתן תוצאות אלו (לא הגיעו לשיא מעל 9 -ולכן מראים על חוסר בהורמון גדילה )הבנתי שעלינו לבצע תבחין נוסף -מה הסיכוי שהתבחין הבא יצביע על חוסר בהורמון גדילה.
תודה
יעל טל
תבחין הורמון גדילה
פרופ' אלי הרשקוביץ26/09/2010לאחרונה השתנו רמות הנורמה במעבדות. עלייך לברר עם הרופא אם הערכים הנ"ל נמדדו על פי השיטה החדשה. אם כן, אזי התוצאה תקינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 9עידית20/09/2010
שלום, ברצוני לברר האם זה סביר שלילדה שעדיין לא מלאו לה 9, תהיה צמיחה של שיער בבית השחי, שיער ערווה, זיעה וריח גוף חריף? האם זה משהו שמצריך בדיקה או שזה מתאים לגיל?
בתחום הנורמה
פרופ' אלי הרשקוביץ26/09/2010המצב שאת מתארת אינו נדיר ונמצא בהחלט בטווח הנורמה. אם ההתקדמות מהירה ודרמטית מידי פני ליעוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנהשיר20/09/2010
שלום אני בת 16 ואני שוקלת 89 הגובה שלי הוא 165. אני מנסה לרדת במשקל -אני אף פעם לא אכלתי הרבה טאני גם עושה ספורט כל יום ובכל זאת אני נשארת במשקל עודף. עשו לי בדיקת דם והכל היה בסדר חוץ מויטמין בי 12 וברזל שחסר לי אבל לא מצאו משהו משמעותי.רציתי לדעת מה אני יכולה לעשות ומה יכולות להיות הסיבות לזה שיש לי משקל עודף של 30 קילו למרות שיש לי אורח חיים בריא
שאלה קשה
פרופ' אלי הרשקוביץ26/09/2010נראה שבכל אופן מדובר באכילת יתר. אני ממליץ לך לפנות לדיאטנית ליעוץ מפורט.
זה המצב ברוב המקרים. חוסר ברזל וויטמין B12 שכיח יחסית בגילך אך אינו הגורם להשמנה.
בכל אופן מומלצת גם הערכה אצל אנדוקרינולוג ילדים לשליללת גורמים נדירים יותר וכן סיבוכים מטבולים של השמנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לגדילהאלון19/09/2010
רציתי לשאול את דעתכם מה אתם אומרים על התוסף .growth-flex-israel
חשוב לציין שאני רק בן 16 וחצי רק רציתי לשמוע דעה מקצועית בקשר לתוסף הזה
חבל על הכסף
פרופ' אלי הרשקוביץ26/09/2010אין שום הוכחה מדעית ליעילותו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילוםענת19/09/2010
שלום,
לבני בן 10 חודשים ושבועיים הומלץ לעשות צילום של כף יד לגיל העצמות בשני מבטים.
הרופא ביקש את הצילומים סמוך לביקור.
האם חודשיים מראש זה מוקדם מידי?
או שרצוי שבוע-שבועיים לפני הביקור אצל הרופא?
תודה
לא משנה
פרופ' אלי הרשקוביץ26/09/2010ניתןלעשות את הצילום באחד משני המועדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרמון גדילהז'אנה19/09/2010
GLUCOSE 77.27 MG/DL ( 65.00- 100.00) (..*......)
CORTISOL-SERUM 255.80 NMOL/L ( 138.00- 620.00) (.*.......)
GH 4.39 NG/ML
14-07-10שינוי ערכי ייחוס החל מ
RECOMBINANT 98/574 עקב מעבר לקיט
TSH 1.76 MIU/ML ( 0.40- 5.80) (.*.......)
GH (30') 8.17 NG/ML
GH (60') 7.34 NG/ML
GH (90') 4.51 NG/ML
GH (120') 1.56 NG/ML
120'90'60'30'0 הערה למדבקה : טסט קלונידין זמנים
שלום רב האם תוצאות תקינות בתי בת 4 שוקל 10ק"ג 89ס"מ נולדה פגית 650גר' בשבוע 26 האם בדיקת תקינות תודה רבה מראש!
תקין
פרופ' אלי הרשקוביץ26/09/2010תוצאות מבחן הקלונידין אינן תומכות בחוסר הורמון גדילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 4 הפסיקה לגדולענבל18/09/2010
שלום,
בתי בת 4 וחודשיים. כ-8 חודשים שבהם אנו עוקבים (יחד עם רופא המשפחה) ורואים כי הפסיקה לגבוה, היא מעלה מעט במשקל, אך נשארת בגובה קבוע.
האם כדאי לפנות לאנדוקרינולוג בשלב זה?
יש לציין כי נולדה במשקל נמוך בלידת זירוז בשבוע 38. (2,450 ק"ג)
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
פרופ` זאב הוכברג18/09/2010חוסר גדילה במשך 8 חדשים דורש ברור אנדוקריני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות בלוטת התריס?!נעה16/09/2010
(בת 22) הינני נטלתי את גלולת יסמין במהלך כשנתיים וחצי. עשיתי הפסקה של חודש (והחלפתי למרסילון בהמלצת רופא הנשים שלי).
במהלך חודש ההפסקה הזה עליתי במשקל 4 קילו!
יש לציין שאני עושה ספורט ואוכלת עפ"י תפריט של דיאטנית!!! (כאשר התפריט הוכח כיעיל מכייון שירדתי בעזרתו 8 קילו!)
בנוסף , בדיקות הדם שנעשו לאחר חודש וחצי מסיום לקיחת גלולות "יסמין" (ז"א כבר התחלתי חפיסה ראשונה של הגלולה החדשה שלי- מרסילון) ,הראו שהTSH שלי גבוה (4.74) בנוסף אני מרגישה עייפות ודיכאון...
יש לציין שבתקופפה הזאת אני מאוד בלחץ...!!!
הייתי מעוניינת לדעת אם השינוי ההורמונלי הוא זה שכנראה הביא לעלייתי במשקל או דווקא בעיה בבלוטת התריס (בעבר לא סבלתי משום בעיה בבלוטה זו והגוף גם ירד יפה במשקל בדיאטה מבוקרת אצל דיאטנית...)?!
ובקיצור מה לעשות?!
אודה מאוד לתשובה בזמן הקרוב!!!
צום מועיל וגמר חתימה טובה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא התריס
פרופ` זאב הוכברג18/09/2010בלוטת התריס לא גרמה לך להשמין. יתכן קשר לשינוי בתרופות ההורמונליות.
המלצה - חזרי לרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבר מין תינוק(7חוד)קטן מאוד ושקועגלית מודאגת16/09/2010
שלום רב,
בני בן 7 חודשים עם אבר מין באורך של 2 ס"מ לכל היותר, שקוע וללא שום זיקפה, הבנתי שבגיל זה יש לעיתים זקפת בוקר, אצל בני האיבר שקוע תמיד.
לפי מה שקראתי באינטרנט יש ללכת לאנדוקרינולוג מהר, כי אחרי גיל שנה קשה לעזור, יש 3 זריקות הורמונליות, או משהו כזה.
הגננת במשפחתון אמרה לי שהיה לבן שלה שהיום בן 30 גם ככה וזה הסתדר מעצמו ויש לו איבר מין ממוצע פלוס והכל טוב ושהיא גם ראתה על התינוקות המשפחתון לאורך השנים מקרים כאלו שהסתדרו מעצמם.
אך מנגד משהי כותבת בפורום אחר שהבן שלה כבר בן שנתיים והמצב אותו דבר שקוע וקטן ללא זיקפה.
לחץ הזמן לטיפול עד שנה ובכלל כל ההשלכות שלאיבר קטן לגבר מאוד מטרידות ומדאיגות אותי, אני מבינה שיש מקרים לא מעטים כאלו, אשמח לקבל התייחסות.
תודה אמא מודאגת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שנתיים
פרופ` זאב הוכברג16/09/2010טפולים להארכת הפין ניתנים עד גיל שנתיים על ידי אנדוקרינולוג/ית ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גסטרוסטרום לתינוקנורית15/09/2010
בני נולד בשבוע 35 משקל 1290 כיום הוא בן 8 וחצי חודשים ושוקל 4460. עשינו טסטים להורמון גדילה ראשון לא תקין שני תקין. שאר הבירור המטאבולי תקין.
כרגע הוצע להחדיר לו peg ע"מ שיעלה במשקל. האם זה אכן נחוץ? הוא אוכח מעט מאד אך גם בזמנים בהם אכל טוב הוא לא עלה במשקל - אז מה בעצם יעזור הpeg?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם
פרופ` זאב הוכברג16/09/2010אם אינך מרגישה בטחון בייעוץ שניתן לך - זה הזמן לקבל חוות דעת נוספת ממומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)