מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- כאבים בבלוטת התריסעדי08/05/2008
לבני יש ערכים של::TSH-1.39
FT4-12.7,FT3-5.77,thyroid peroxidase ab-153
הבנו כנראה שזו מחלת השימוטו וכרגע לא צריך טיפול אבל התחילו לא כאבים בצאוור כאילו הבלוטה מושכת לו מה עושים?????????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא שייך
פרופ` זאב הוכברג17/05/2008כאבי צואר אינם קשורים למחלת השימוטו. אם זה נמשך, לכו להבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות מוקדמת של בת 6שרה06/05/2008
ביתי בת 6
מופיעים אצלה ניצני שדיים
האם לפנות לרופא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
פרופ` זאב הוכברג17/05/2008להבדק - התבגרות בגיל 6 זה מוקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי TSH לתינוקת בת שבועייםמיכל06/05/2008
שלום רב,
אבקש חוות דעת לגבי ערכי TSH גבוהים שנמצאו אצל התינוקת שלי שבועיים לאחר הלידה.
בהריון בשבועות הראשונים הובחנתי כי הנני סובלת מתת פעילות בלוטת התריס. לאחר נטילה של אלטרוקסין במשך כל תקופת ההריון, ערכי ה- TSH אוזנו אצלי (2.4(.
בהמשך להמלצה של רופא ילדים בב"ח, לאחר הלידה, ביצעתי בדיקת דם לתינוקת בגיל שבועיים.
התוצאה הראתה רמות TSH אצל התינוקת 8.7.
אבקש עצתך לגבי הממצאים, האם מדובר בערכים חריגים? אם כן, האם נדרש טיפול? ואיזה?
אודה לתגובתך המהירה.
בתודה
מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
פרופ` זאב הוכברג17/05/2008לבדיקות הורמונים יש משמעות רק בהקשר של בדיקת הילד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהTSH גבוה אצל תינוקת בת שבועיים
מיכל18/05/2008בדיקה של רופאת ילדים לאור תוצאות בדיקת הדם, TSH= 8.7 ן- T4=17.8, הומלץ שלא לעשות שום טיפול ו/או בדיקה חוזרת. האם ההמלצה סבירה. האם נדרשת בדיקת דם חוזרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות מומלצות לתינוק במשקל נמוךעידית05/05/2008
שלום רב, הילד שלי בן שנה וארבעה חודשים, נולד במשקל 2.970 ק"ג ואורך 49 ס"מ, היום משקלו 9.220 ואורכו 75.5. הילד ערני ופעיל, ממעט לאכול.
רופא הילדים ביקש מאתנו לבצע את הבדיקות הבאות:
CBC CREATININE (B)
Cholesterol TRIGLYCERIDES
PROTEIN UREA
Celiac Serology TSH
FT4 FT3
Somatomedin C CAROTEN
Vitamin E
1. האם ישנן בדיקות מומלצות נוספות בשלב זה? האם מומלץ לפנות לאנדוקרינולוג ילדים?
2. האם עשוי להיות קשר בין Eschezichia Coli (אשר נמצא בדם הטבורי,אף שייתכן כי מקורו חיצוני) לבין עיכוב בעלייה במשקל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא ילדים
פרופ` זאב הוכברג17/05/2008רופא הילדים יוכל לייעץ האם יש צורך באנדוקרינולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת שיעור בפותשרי05/05/2008
שלום רב,
ביתי בת 8 חודשים.
נולדה עם כליות אקוגניות ועם 2 ציסטות זעירות.
במעקב המצב ממש משתפר בכל שבכליה אחת האקוגניות נעלמה, בכליה השניה חל שיפור ניכר באקוגניות וציסטה אחת נעלמה, אמרו לנו שככל הנראה הכל יעלם עד גיל שנה.
לביתי שי שיער (עדין מאוד)בפות, רופא ילדים אמר שכרגע אין צורך לעשות כלום, כאשר היינו במוקד (בעניין אחר) ורופאה ראתה את זה אז היא אמרה לנו שאם עד גיל שנה זה לא יעלם, יש לבצע בדיקות הורמונליות.
מה המשמעות של השיעור? האם יש לייחס חשיבות? האם לפנות לאנדוקרינולוג?
ממה בעצם פוחדים?
יש לציין שביתי נמצאת באחוזון 95, הן במשקל והן גובה
בתודה מראש
שרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין חשש
פרופ' אלי הרשקוביץ05/05/2008ראשית אין קשר בין הממצאים בכליות והשעור.
שיעור עדין בפות שאינו גדל , משנה את צבעו או מתקרזל וללא סימני מין אחרים אינו מדאיג.
"החשש" הוא ממצב רפואי המלווה בהפרשת יתר של הורמוני מין זכריים. אך מתאורך איני רואה מקום לדאגה
במקרה של אי ודאות תוכלי לבקש בדיקה אצל אנדוקרינולוג ילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדוקרונולוגיה ילדיםז'אקלין05/05/2008
בני בן 9.10 גובהו 1.52 מ', משקלו 44 ק"ג. לפני כ 3 חודשים שמתי לב לצמיחת שערות באיזור איבר המין שלו ללא כל סימנים נוסםים להתפתחות מינית מוקדמת (גדילת אשכים או הפין). בברור עם אביו של הילד הוא אינו זוכר באיזה גיל החלו לצמוח לו שערות באזור איבר המין.
האם הופעת השערות בגיל מוקדם זה דורשת התערבות או פניה למומחה? האם התפחות הגובה שלו עשויה להעצר?
יש לציין כי אני עצמי סובלת מתת פעילות בלוטת התריס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מצב נורמלי
פרופ' אלי הרשקוביץ05/05/2008הופעת שיעור באזור איבר המין הינה נורמלית לגילו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופסור אלי הרשקוביץאנונימי04/05/2008
פרופסור שלום
הייתי מעוניית לדעת אם אתה מקבל ילדים באזור המרכז אני מאזור המרכז ויש לי שני ילדים עם cah
ואני צריכה מעקב כל 4 חודשים אפילו באופן פרטי
תודה רבה על התייחסותך
קשר
פרופ' אלי הרשקוביץ05/05/2008צרי עמי קשר במייל [email protected]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התבגרות מוקדמתאלעד03/05/2008
שלום רב.
בני בן 12. גיל עצמות מתקדם ב2ץ5 שנים. התחיל להתבגר בגיל 9 והבדיקות היו תקינות חוץ מdheas קצת גבוה. האם הטיפול בתרופה בשם femara מקובל אוט שזה עדיין טיפול שמוגדר כנסיוני? האם יש טיפול מקובל אחר? תודה. תרופה זו משולמת על ידינו ולא על ידי הקופה.
רצוי שיקול דעת מעמיק
פרופ' אלי הרשקוביץ04/05/2008התבגרות מינית שמופיעה בגיל 9 נחשבת כבגרות מינית נורמלית. ההמצא החריג הוא התקדמות ברורה של גיל העצמות.
FEMARA ניתנת על מנת לעכב את התקדמות גיל העצמות. ובכך לשפר את הגובה הסופי
הנסיון הטיפולי בילדים הוא מוגבל מבחינת מספר המטופלים ומשך הטיפול.
גם ההשפעות לטווח ארוך לא ידועות.
האם הברור שנערך לבנך שלל הפרעה גנטית קלה בחלוף החומרים באדרנל ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפמרה
אלעד04/05/2008אני לא יודע על פגם כזה. אברר.
בכל אופן אלפי תודות על ההתיחסות המעמיקה וברורה. הסברת מצויין! מי יתן וירבו כמוך בעולם הרפואה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילדה בת 8רחל03/05/2008
מפותחת לובשת חזייה כבר איך אפשר להאט את הגדילה העצומה הזאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ
פרופ` זאב הוכברג03/05/2008זה דיון גדול מידי לפורום. גשי לייעוץ אצל אנדוקרינולוג ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמון גדילהאילנית01/05/2008
שלום רב, מאיזה גיל נהוג להתחיל לתת הורמון גדילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכל גיל
פרופ` זאב הוכברג01/05/2008בכל גיל בו מוצאים שההורמון חסר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות מינית מוקדמתרונית28/04/2008
בביתי בת ה 8.8 אובחנה התפתחות מוקדמת אדיופטית - גיל עצמות 11 וסימנים חיצוניים ניכרים לעין -שיעור ונפיחות בחזה שגדלה באחרונה.
הילדה באחוזון 95 בגובה ובמשקל
בבדיקות מעבדה (ACTH וLHRH) לא התגלו חריגות.
הרופאה הציעה טיפול בדקפפטיל לעצירת הגדילה, אך הבהירה שההחלטה הסופית היא שלנו.
אנו מתלבטים מכיון שהבנו שהטיפול כואב וילדתנו חרדה מכאב יותר מהממוצע.
כל עצה שתוכל לעזור בהחלטה תבורך. בנוסף -
האם לטיפול יש תופעות לוואי כמו השמנה? אחרות?
מהיה ההשפעה על הגובה אם מטפלים \ לא מטפלים?
טיפול בבגרות מינית מוקדמת
פרופ' אלי הרשקוביץ30/04/2008כמו בכל מצב ברפואה יש לשקול מהן בעצם מטרות הטיפו בבגרות המינית המוקדמת.
בדרך כלל המטרות הן למנוע הופעת מחזור והופעה שונה מבנות גילה. כמו כן מטרה נוספת היא לשפר את הגובה הסופי (דבר שלא ברור אם הוא מושג אם ההתבגרות המינית החלה לאחר גיל 6 שנים).
איני מבין את תוצאת מבחן ה LHRH, האם לא הודגמה תגובה המתאימה לגיל ההתבגרות ?
נקודה נוספת היא מה גרם להתבגרות המינית המוקדמת ולכן ממולצת בדיקת MRI מוח המכוונת להיפופיזה.
ילדות עם התבגרות מינית מוקדמת נוטות להשמנה ללא קשר לטיפול. ראוי לזכור שהטיפול בדקהפפטיל אינו משפיע על התקדמות השעור המיני ולא על הופעת פצעי בגרות.
העיכוב בהתפתחות המינית הינו הפיך, ותופעות לואי אינן שכיחות וכוללות תגובה אלרגית, רגישות במקום ההזרקה. לעיתים מופיע דמום וסתי לאחר הזריקה הראשונה
כל השיקולים הללו צריכים להיות נדונים עם האנדוקרינולוג הילדים שמטפל בילדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, ולגבי הLHRH
רונית30/04/2008תודה!
לפי האנדוקרינולוג המטפל, לא היה משהו בבדיקה שהסביר את הממצאים האחרים -גיל עצמות ומראה עיניים.
התוצאות
LH: >0.5, 3.0, 2.9, 2.6
FSH: 1.14 11.88, 13.15, 6.99
לגבי הסיבות - שני ההורים עם התבגרות מוקדמת יחסית אך פחות חריגה בהרבה. יתכן שזו הסיבה?
שוב תודה!
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש צורך בטיפול הורמונלי?אלי28/04/2008
שלום לרופא
מדובר בילד בן 11 ששוקל 29 ק"ג וגובהו-145 ס"מ נשלחנו לצילום כף יד וספירת דם
תוצאת הצילום: "גיל העצמות לפי פייל מתאים ל- 10.5 שנים"
בספירת הדם הכל בנורמה פרט לחריגות הבאות:
60.1- %Neutrophils
24.2-%Lymphocytes
אביו של הילד גובהו 189 ס"מ והאם גובהה 175 ס"מ
נראה רזה ונמוך יחסית לבני גילו
מקבל קונצרטה בימי הלימודים ובעל תאבון נמוך גם ללא התרופה
האם לדעתך יש צורך בטיפול בהורמוני גדילה
בתודה מראש
אלי
גובה תקין.
פרופ' אלי הרשקוביץ28/04/2008גובה של 1.45 תואם לאחוזון הגבוה מהממוצע לגילו . אחוזון המתאים לגובה המטרה של ילדיכם .
השמוש בקונצרטה עשוי להסביר את התאבון הנמוך של הילד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זהו איחור בגדילה?עדי27/04/2008
שלום רב,
בני עוד חודש בן 5 .משקלו 15.6 ק"ג,וגובהו 101 ס"מ. האם עלי לעשות לו צילום כף יד?האם להמתין?יש לציין שהוא הילד הנמוך ביותר בגן...
תודה,
אמא מודאגת
לברר
פרופ' אלי הרשקוביץ28/04/2008ממליץ לבוא לרופא ילדים עם נתוני גדילה קודמים ומדידת גובה הורים בתור התחלה ....ולא לחכות שהוא יהיה הכי נמוך בכיתה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות של בלוטת התריס?אני27/04/2008
לאמא שלי יש תת פעילות של בלוטת התריס, והיא מטופלת בתירוקסין, כך שהייתי מוגעת לכל התסמינים
כשהתחלתי לסבול מ: כולסטרול גבוה (אני רק בת 18), שיער יבש ומפוצל, קשקשים, עייפות, עליה במשקל, לחץ דם נמוך (60 על 90 ולפעמים 50 וקצת על 90 וקצת) וכו' החלטתי לעשות בדיקת דם להורמוני בלוטת התריס.
להלן טווחי הנורמה כפי שצויינו על הטופס של המעבדה והתוצאות שלי:
Ferritin 5-148 43.7
FT4 0.8-1.9 1.27
TT3 84-172 110
TSH 0.4-4 4.26
ה-THS גבוה, אז משהו פה לא מתפקד כנראה בצורה אופטימלית..
רציתי לשאול אותך מה התוצאות האלו אומרות (שכן אני עכשיו בצבא ועד שיקבעו לי תור לאנדוקרינולוג יקח זמן וגם תמיד טוב לקבל עוד חוות דעת)
אני יודעת שזה גבולי ואין פה סטייה קיצונית מהתקן, מה שאולי לא יצדיק מתן תרופה, אבלאני סובלת מכל התסמינים וזה מפריע לי ביום יום, כמו גם העלייה במשקל (אני לא שמנה.. אבל שוקלת 58 על 1.61, והמשקל שלי היה בסביבות ה-50, וכרגע המשקל ממשיך לעלות, בקצב של כחצי קילו- קילו בחודש)
בתודה מראש, עדן
בלוטת התריס תקינה
פרופ' אלי הרשקוביץ28/04/2008ואין צורך בברור נוסף בנושא.
קיימות סיבות אחרות להשמנה ומומלת פניה לרופא מטפל ודיאטנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודות+תוספת שאלה קטנה
עדן28/04/2008קודם כל תודה על כך שענית לי אם הכל תקין אז מדוע ה 4.26 =TSH כאשר בטופס מעבדה צויין שהטווח התקין הוא 0.4-4 ? או שבגלל שזה כ"כ קרוב זה נחשב לתקין? (אני לא חולקת על התשובה שנתת לי, אני פשוט רוצה להבין מדוע הTSH שלי לא נמצא בטווח שצויין) והאם זה לא פוגע בחילוף חומרים ולו בצורה המינורית ביותר? והאם אתה מכיר סיבות נוספות לפגיעה בחילוף חומרים בהנחה שאתה אומר שבלוטת התריס שלי תקינה? או שזה בוודאות בגלל שהכנסתי יותר קלוריות ממה שהגוף היה צריך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובות
פרופ' אלי הרשקוביץ28/04/2008תפקודי הבלוטה תקינים כיון שערכי רמות בלוטת התריס T4 ו T3 תקינים. התחום של רמות TSH שצוין כנורמה הינו תחום סטטיסטי , כלומר ההתפלגות הנורמלית אצל האנשים הבריאים נופלת בטווח של שתי סטיות תקן למעלה או למטה מהממוצע.
כאשר בלוטת התריס אינה מתפקדת רמות ה TSH גבוהות בהרבה (עשרות ואף מאות)
ערך של 4.26 עשוי לנבוע פשוט משונות של התבחין שבודק את רמות ה TSH.
עליה במשקל נגרמת כתוצאה מעודף קלוריות שנצרך יחסית לקלוריות שהוצאו בפילויות הגוף השונות. .
קיימות סיבות לכך בראש וראשונה תפריט לא מאוזן והעדר פעילות גופנית אך כמובן שיתכנו גם סיבות אחרות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודה על התשובה :)
אני28/04/2008עכשיו הבנתי, ונרגעתי, רב תודות! :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיער באיבר המיןזהר27/04/2008
שלום רב, לאחרונה שמתי לב כי לבני בן החצי שנה יש מספר שערות באזור אחד מעל איבר המין. השערות בודדות, דקות ושחורות. אני כמעט בטוחה שמדובר בשערות שלא היו לאחר הלידה והופיעו לאחרונה. האם עליי לפנות לרופא?
תודה מראש ושבוע טוב
לא נדיר
פרופ' אלי הרשקוביץ28/04/2008התאור שמסרת אינו נדיר שכן האשכים פעילים מספר חודשים לאחר הלידה. ממליץ בכל אופן מעקב על ידי רופא מטפל. אם התהליך מתקדם יש לברר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)