מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- נזלת שמצטברת בגרוןאלמונית25/10/2008
אני סובלת מזה כחודשיים מנזלת כרונית(על פי ממצאים ראשונים מדובר בנזלת אלרגית להאבקה) שמצטברת בגרון ויוצרת קשיים בנשימה תסכול וחוסר נניחות. מזה מס ימים אני נוטלת תרופה עם זאת עדיין לא חל שיפור .שאלתי היא:מהם האמצעים הטבעים אשר ביכולתם להקל עלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזלת אלרגית
שירי חבקין25/10/2008שלום רב לאלמונית
הטיפול היעיל ביותר לאלרגיות הוא טיפול
בשיטה הסינית שמשלב דיקור, תזונה וצמחים
מנסיוני זה אולי הדבר היחידי שבאמת עוזר.
צריך לחזק את מערכת הנשימה ומערכת החיסון
ולשנות "הגדרות" שגורמות לגוף להגיב כמו
שהוא מגיב לאלרגן.
בהצלחה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות אצל פעוטמיכל24/10/2008
מה ניתן לעשות נגד אי עשיית קקי מאתמול בבוקר( 23.10) ועד עכשיו(24.10) שעה 16:15 לאחר שאכל סימילאק בבוקר האתמול ובשאר הארוחות שלאחר מכן הנקה ? התינוק לא נראה סובל במיוחד , מידי פעם קצת התאמצות אך אין כלום , קצת גזים וזהו אולי יש איזו תרופת סבתא עבור זה ? האמא המודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות
שירי חבקין25/10/2008מיכל שלום
לא כתבת בן כמה הוא והאם הוא אוכל גם אוכל מלבד
סימילאק והנקה?
באם עדיין לא, אפשר לתת לו לשתות תה שומר וגם
סתם מיים בין הארוחות.
בהצלחה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול - בעצירות קשהכוכי24/10/2008
שנים רבות סבלתי מעצירות קשה כתוצאה משימוש ממושך (כ- 20 שנה) במשלשלים כשהחלטתי להפסיק קניתי ספר בהרצאה על סגולות המרפא של כל פרי . הרכבתי עיסה ממוצרים מתאימים : חצי ק"ג שזיפים יבשים +חצי ק"ג תאנים יבשים +50 גרם זרעי שומר הוראות הכנה מרתיחים את זרעי השומר היטב עד שהם צפים והמים מקבלים גוון אחר מוציאים אותם מהסיר . מוסיפים למים הרותחים את השזיפים (יש לקנות שזיפים ללא הגרעין) שאותם קצצנו לחתיכות קטנות מוסיפים את התאנים הקצוצים ומבשלים עד לאידוי כמעט מוחלט של המים ואז מרסקים את התאנים והשזיפים . לאחר שזה מתקרר זה הופך לריבה . יש לאכול 2 כפות 3 פעמים ביום בבוקר יש קודם לשתות שני כוסות מים לפני השתייה של הבוקר ולאכול 2 כפות מהעיסה יש להתמיד גם אם ב- שבוע/שבועיים זה לא עוזר זה יצליח!!! בנוסף כמובן יש להקפיד על תזונה בריאה (לחם שחור ומוצרים טבעיים נוספים). היום אני כבר כמעט 5 שנים לא נוגעת בכדורים ומרגישה נפלא . אז אני מקווה שעזרתי לכם בהצלחה!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות סבתא לטיפול בעצירות
רונה24/10/2008היי,
ברצוני להוסיף מספר תרופות סבתא לטיפול בעצירות. אני משתמשת בחלק מהן והן באמת עוזרות:
מיץ גזר ומיץ עגבניות מאוד טובים כשסובלים מעצירות.
2ערבבו כפית שמן זית עם מית לימון ומים. שתו כל בוקר לפני ארוחת בוקר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצירות
מניקה25/10/2008שלום איה אני אם מניקה. קיבלתי מנאוטורופט את המרשם לפרוטזן קוביות מפירות יבשים שמכיל תאנים מיובשות, שזיף מיובש, אבקת תפוחי עץ, ממתיק E420 פסיליום זרעי פשתן, סובין חטה, חומצה E200 E2200 האם ידוע לכם אם זה בסדר לאם מניקה? עליי לאכול כשתי קוביות לפני השינה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייצור חלבחן24/10/2008
שלום, אני מניקה את בתי הבכורה כבר מעל חודשיים, לאחרונה היא החלה להראות סימנים של עצבנות ורעב ולאחר ששילבתי מעט תחליף חלב היא נרגעה. בזמן ההנקה היא תופסת היטב את השד אך יונקת לא יותר מדקה ופורצת בבכי. ניסיתי לשאוב אך כמות החלב שיוצאת מעטה מאוד, בערך 40 סמ"ק סה"כ... אני מאמינה שזו גם הסיבה שהיא ממאנת להמשיק לינוק. האם יש משהו שאני יכולה לעשות על מנת לעודד את ייצור החלב. אני בהחלט לא רוצה להפסיק להניק. תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה
שירי חבקין24/10/2008חן היקרה
את מתארת את השלב המאתגר
שבדרך כלל קורה בגיל שבין חודשיים לשלושה
ובו נעשית קפיצה בגדילה אצל התינוק
כמו גם הצורך לינוק יותר
הדרך הטובה ביותר לייצר יותר חלב
היא להניק יותר ויותר ויותר.
כך הגוף מקבל את ההוראה לייצר עוד חלב
ולכן עם כל הקושי עדיף להתעקש ולהניק
כל כמה שעות בתכיפות יותר קרובה.
שתיה של כוס שתיים של תה שומר יכולה
גם לסייע מעט אולם הסוד הוא בהנקה מרובה.
בהצלחה
ואל ייאוש
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיהוקדנה23/10/2008
בעלי משהק כבר למעלה מיממה וזה פשוט לא עובר!!!!! ניסינו את כל תרופות הסבתא הידועות אך זה לא עזר. יש לציין שהשיהוק גם מלווה בשיעול. מאחר ומדובר בלמעלה מיממה, הוא כבר מאוד סובל וכתוצאה מהשיהוק הבלתי פוסק יש לו כאבים בחזה. מה עושים?????????????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיהוק
שירי חבקין23/10/2008לדעתי , הולכים לרופא או למיון
וזאת בשל הכאב בחזה
תמיד עדיף להיות בצד הבטוח. לא?
בהצלחה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות בעקבות דיאטת אורזענת22/10/2008
הי מזה כמעט שבוע אני בדיאטת ניקוי הכוללת אורז מלא, פירות וירקות (בהנחיית מרפא סיני). בימים האחרונים עיקר האורז בתפריט היה מפריכיות אורז מלא וחלב אורז. הייתכן ואלו גרמו לי לעצירות כה בעייתית? האם מומלץ יותר לעבור לפסטה מאורז מלא? בתודה מראש ענת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות
שירי חבקין23/10/2008שלום ענת
לדעתי עליך להמשיך את הייעוץ דרך המרפא הסיני המטפל
תהיה איתו בקשר רציף לגבי תופעות הלוואי שהדיאטה גורמת לך.
בברכה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזון טבעישי21/10/2008
שלום. רציתי לשאול: האם כאשר אני אוכל כל יום כמעט, שום, בצל, צנון, לעיתים פלפל חריף, ופה ושם חזרת, זה מנקה לי את כל הגוף, ומונע המון סוגים של מחלות? ועוד שאלה: האם כל הדברים שציינתי, מונעים מחלות ובעיות, או שלא כולם? נ"ב: אני בן 17.7. אשמח לקבל את כל המידע אודות שאלותי באופן מפורט ומורחב. מצפה לתשובה בספיד. שי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזון
שירי חבקין23/10/2008שי שלום רב
חיכיתי שאיה תענה כיוון שזאת ההתמחות שלה
אולם בינתיים אציין כי אכן, שום,בצל וצנון מחזקים
מאוד את הגוף ומונעים מחלות.
כמובן שיש לאכול במידה ולא להתקיף את הגוף
במאכלים חריפים.
בהצלחה
בריאות
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים שעצמות של הרגלעמרי20/10/2008
לסבאתי יש כאבים חזקים בעצמות הרגל שכדורים כבר לא משפיעים אם יש לכם איזשהו עצה אשמח לשמוע שתודה עמרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
שירי חבקין21/10/2008שלום עמרי
אפשר לנסות למרוח משחת ארניקה
או משחת טראומיל, להשיג בחנויות טבע
מקווה שזה יעזור למרות שאלה בעיות
שבדרך כלל מופיעות בגיל מבוגר.
ייתכן שפעילות פיזית תחזק את השרירים
ותסייע להפחית כאבים
בהצלחה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גרון ממושכיםאלמונית19/10/2008
אני משתמשת בקול רבות,כיוון שאני שרה וברב הפעמים כואב לי הגרון איך ניתן למנוע זאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גרון כתוצאה משירה
שירי חבקין19/10/2008אלמונית ששרה שלום רב
כיוון שמדובר בכאב שמופיע אחרי או במשך השירה
ולא בכאב של דלקת גרון או וירוס תצטרכי כנראה
ללמוד איך להשתמש במיתרי הקול.
כשהמיתרים מתאמצים אפשר לחוות כאב או תשישות
ובנוסף אובדן קול או צרידות כרונית.
אימון ולימוד פיתוח קול יכולים לשפר את השליטה
במיתרים ולהפחית את המאמץ עליהם כשאת שרה.
בהצלחה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזלתאלמונית18/10/2008
לאיה שלום.אני סובלת מזה כחודשיים מנזלת/אף דולף.הדבר שמפריע לי במיוחד הוא שהנזלת הנ"ל נוטה להצטבר גם בגרון ויוצרת אי נוחות.שאלתי היא האם מים עם מלח כפי שהמלצת יכולים לטפל בכל אלה(במיוחד האם זה אפשרי שהנזלת שמצטברת בגרון תחדול מלהופיע בעזרת טיפול זה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזלת
שירי חבקין19/10/2008לאלמונית שלום רב
אני ממליצה על שתיה של קורנית ומרווה
ומחכה לתשובתה של איה בנוגע למי מלח
בהצלחה וברכת בריאות
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמדת פצעוןמניקה17/10/2008
שלום מדי פעם יוצא לי פצע אחד קטן (לפני מחזור או כתוצאה מאכילת שוקולד) -הפצע מתחיל כפצע אדום אדום ולאחר כמה זמן הופך להיות מודלק מה ניתן לעשות כדי "להשמידו" במהרההההההההההההה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעון
שירי חבקין19/10/2008שלום לאורחת
ראשית עם כל הקושי...עדיף לא לאכול שוקולד
זה בהחלט מגביר את הנטיה לפצעונים
שנית תוכלי למרוח על הפצעון אחד מהבאים
את כולם ניתן להשיג בחנויות טבע ובפארמים:
משחת קלנדולה
משחת רסקיו
משחת סווידיש ביטר
שמן אתרי עץ התה
שמן אתרי לבנדר
בהצלחה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בגרון עזרה בבקשהחיים17/10/2008
אמרו לי שמים קרים כקרח עוזרים לדלקת בגרון זה נכון?ואיך זה עוזר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בגרון
שירי חבקין17/10/2008חיים שלום רב
לא שמעתי על שימוש במים קרים לדלקות בגרון
ההגיון אומר שהקור אולי ירגיע את הכאב
אולם מדובר ברובד חיידקי שמתפתח ובמצב
המחייב טיפול רציני יותר בכדי למנוע זיהום והחמרה.
לפני שפונים לאנטיביוטיקה ובשלב הראשוני כלומר
ביום יומיים הראשונים של הכאב, ניתן לגרגר כל
שעה עם פרופוליס ומיים פושרים. ולפי הנחיות היצרן
לשתות את התמצית.
הפרופוליס הוגדר מזה שנים רבות כתחליף אנטיביוטיקה
טבעי ואכן מוכיח את עצמו כמונע דלקות וזיהומים.
אולם חשוב להדגיש כי באם אתה לא מרגיש כל שיפור
יש צורך לפנות לרופא ולבדוק את מצב התפתחות הדלקת.
ישנן עוד תרופות סבתא נפוצות אם כי לא חזקות כמו הפרופוליס:
לימון ודבש
בצל בדבש
בצל בוויסקי
חומץ תפוחים
שום שום שום
ובאם הדלקת ויראלית - מרק עוף של סבתא אוהבת
בהצלחה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצטברות נוזלים באוזניים.אורחת17/10/2008
מה הטיפול לייבוש מים באוזניים מבלי להצטרך ניתוח . לתינוקת בת שנתיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוזניים
שירי חבקין17/10/2008אורחת יקרה
באם את רוצה למנוע ניתוח ודלקות חוזרות
מאוד מומלץ לפנות לטיפול הומאופטי
בגילאים האלה השיפור וההשפעה לטווח הרחוק
פשוט מדהים.
בנתיים כעזרה ראשונה אפשר לטפטף מספר טיפות
של בצל סחוט על צמר גפן ולשים בעדינות באוזן.
גם לבנדר אתרי עובד מצויין באותה השיטה אולם
חשוב מאוד לא לטפטף ישירות לתוך האוזן אלה
על פיסת צמר גפן.
בהצלחה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזלת וליחה בהריון - דחוףאורלי16/10/2008
שלום, במה אפשר להשתמש בכדי לפתוח אף סתום וגדוש ולהקל על ליחה בזמן הריון? אני בשבוע 20, וכמעט שטפטפתי לי שמן אקליפטוס למכשיר אדים כשברגע האחרון הבנתי שספציפית לנשים בהריון זה אסור. יש פתרונות אחרים? (אגב, כל התכשירים הטבעיים של תרסיסי מלח רק החמירו לי הגודש....) תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נזלת וליחה
איה הוד17/10/2008אורלי מקסימה,
את רואה דברים לא נכון:
במקום לנסות להוציא את הגודש והליחה את צריכה לגרום לגוף להפסיק לייצר אותן!!!
בשביל לעשות זאת את צריכה להבין מה הגורם להן...
האם זה עודף מזונות "ליחתיים" בתפריט כגון מוצרי חלב (הכי גרוע!), בננות, תפוזים, בוטנים, מוצרים המכילים חיטה כגון לחם, ביסקוויטים, עוגיות, סוכרים כגון ממתקים, שוקולדים, גלידות וכו'....
האם זה חולשה חיסונית?
האם זאת תגובה אלרגית?
וכו' וכו'....
כל עצה שאתן לך כאן להוציא ליחה לא תעזור כל עוד הגוף ממשיך לייצר אותה - חייבים לרדת לעומק העניין.
אני חייבת לספר לך שהורדה לחלוטין של כל המזונות הליחתיים מהתפריט עושה ניסים! ניסים!!!
אך אם יש רקע אלרגי או חיסוני חשוב לחזק את הגוף במקביל.
טיפים:
שום - אכילת שום גם עוזרת לגוף להוציא ולפלוט החוצה ליחה, גם מטפל בנזלת וגודש בין היתר בגלל החיזוק החיסוני.
הקפידי על שתייה - את יכולה לשתות תה ג'ינג'ר עם דבש!!! מעולה!
בהצלחה,
איה הוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה על הטיפיםדיקלה15/10/2008
אני בקרוב אלך לקנות את כל החימר הירוק וכל השאר. לגבי הסבון לפנים, כרגע אני משתמשת בסבון לפנים של וולדה שמיועד לעור שמן- סבון קלנדולה. האם זה מומלץ או שעדיף סבון אחר? לגבי לוונדר- יש לי את השמן האתרי, אם אני יערבב אותו עם אלוורה זה בסדר? או שיש רעיון אחר? אגב, גם לגבי החימר הירוק יש לי חברה שסובלת מפצעים בישבן במשך שנים ורוצה לדעת אם זה יעיל גם לבעיה הזו? או שיש טיפים אחרים? ושוב תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד תשובות
שירי חבקין15/10/2008סבון הקלנדולה של וולדה בסדר גמור. בקשר לשמן לבנדר אני לא ממליצה
לך לערבב עם האלוורה אלה להשתמש בו באופן ישיר על הפצעים.
אותם הטיפים מתאימים גם לחברתך
בהצלחה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)