מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- נשירת שיעריוני23/09/2008
אודה לכם אם תמליצו לי על תרופות סבתא יעילות לטיפוח ונשירת שיער. בזמן האחרון השיער שלי נושר,הפך להיות יבש וחסר ברק ולא נעים למגע. החלפתי כמה סוגי שמפו,כרגע אני חופף עם הד אנד שולדרס. עשיתי בדיקות דם והם תקינות, אני לוקח ויטמינים HR רוטס כבר כמה חודשים, אבל אין שיפור משמעותי. (אני בן 22) באיזה שמפו כדאי לחפוף? אולי כדאי למרוח מסיכה להזנת השיער? אם כן,איזו? כל עצה תתקבל בברכה, תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נשירה
איה הוד25/09/2008שלום יוני,
מאחר ושאלה זו נשאלת כאן בפורום לעיתים מאוד קרובות, אענה בקצרה ו אפנה אותך לחפש אחר תשובות שניתנו כאן לא מעט פעמים לגבי אותה שאלה בדיוק.
חשוב מאוד לנסות להבין האם הנשירה היא גנטית-תורשתית או שיש לה סיבה אחרת, למשל: חסרים תזונתיים ותזונה קלוקלת לאורך שנים, לחצים ומתח, בעיות או חוסר איזון הורמונלי וכו'.
אם זה תורשתי אין לי הרבה יותר מידי עצות - אפשר אולי להאט טיפה את התהליך.
אם זה מסיבה אחרת, חשוב ביותר לטפל בשורש הבעיה ובגורם ולא בסיפמטום - כי עושה רושם שאתה מחפש אחר פתרונות חיצוניים (מסיכות, שמפו ...) אבל הבעיה מתחילה מבפנים.
השיער עצמו זה חומר מת. הדבר החי נמצא מתחת לקרקפת - השורש של השיערה ולכן חשוב לוודא שהשורש מקבל את חומרי ההזנה שלו מבפנים - זה אומר שחשוב לדעת מה לאכול, חשוב להקפיד לשתות המון מים, חשוב לטפל בסטרס אם הוא קיים, חשוב לוודא שאתה באמת סופג ויטמינים ומינרלים מהמזון ועוד ועוד.
נכון, חשוב מאוד להחליף שמפו - רצוי ללכת על שמפו מיוחד המיועד נגד נשירה (בד"כ זה שמפו המכיל רוזמרין), ובטח שלא לחפוף עם הד אנד שולדרס!!!
טיפ: שתיית מיץ עשב חיטה כל יום כל יום כל יום תעשה לך פלאים!!!!
תוצאות ניתן לראות אחרי 6-7 שבועות לערך (תלוי בגורם הנשירה כמובן)
בהצלחה
איה הוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בדיכאוןרונה23/09/2008
שלום רב אני נוטלת כדור פלוטין נגד דיכאון. אני מובטלת כחודש ימים ואני מאוד מדוכאת בוכה כמעט כל היום.... הפסקתי את נטילת הכדור בהפסקות של יומיים שלושה וכנראה שהדיכאון חזר. אני אובדת עצות לא יודעת מה לעשות עם עצמי אני חייבת משהו שירגיע אותי. בבקשה עיזרו לי.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דיכאון
איה הוד23/09/2008שלום רונה,
אני יודעת מה את עוברת!
את לא לבד.
המובטלות רק מחמירה את המצב ואת עלולה לשקוע למקומות עוד יותר לא טובים.
יש טיפול טבעי נפלא ותומך למצבים כאלה!!!
כל מה שצריך לעשות זה לגשת לטיפול.
מזמינה אותך להכניס בגוגל את המילים "מחלת הדיכאון באופן טבעי" - יש המון מידע שיכול לעזור לך!
נ.ב
לעולם אין להפסיק בבת אחת עם תרופות - גם אם הן מזיקות צריך להבין שכשהגוף מתרגל לקבל משהו מבחוף אם מפסיקים לו את זה בבת אחת אז זה מכניס ל"שוק"....
באהבה,
איה הוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות- דחוףיעל22/09/2008
יש לי בן בן 11.5 ויש לו חרדות למשל מחשבות רעות קשה לו להירדם בלילה ופוחד להישאר לבד או להתקלח לבד אנא עצתכם הדחופה לפטרון הבעיה
חרדות אצל ילד
איה הוד23/09/2008הי יעל,
ממליצה באופן דחוף לקחת אותו לטיפול בטכניקת EFT בשילוב עם תזונה נכונה, תוספים וצמחי מרפא נוגדי חרדה ואפילו דיקור.
בהצלחה
איה הוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדות
יורם גני11/10/2008בראיית ה"ביורגונומי" החרדות בדרך כלל הם הודעה של התת-מודע בגוף על כך שהוא נתון במצוקה.
יכול מאד להיות שרמת האנרגיה בגוף של בנך נמוכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגולשים ולאיה משירי חבקיןשירי חבקין22/09/2008
שלום לכולם,
אתכם הסליחה על שנעדרתי מהפורום לזמן מה
חזרתי
ומאחלת לכולם שנה טובה, בריאות, שקט פנימי
שמחה ואהבה
באם יש לכם שאלות עליהן לא עניתי בתקופת היעדרותי
להן דרושה תשובה דחופה אנא פנו אלי למייל הפרטי.
שלכם
שירי חבקין
[email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הי שירי
איה הוד23/09/2008הי שירי,
ברוכה הבאה.
תהיתי לא פעם לאן נעלמת לי....!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטריות שמשענת22/09/2008
בעלי סובל מפטריות בכל הגב והבטן מה אני יוכלה לטפל כיון שהוא מסר לקבל טיפול תרופתי תודה
פטריות שמש
איה הוד22/09/2008פטריות זה דבר מאוד עקשן.
אם יש לך סבלנות והתמדה ניתן להתחיל טיפול במריחת שמן עץ התה על הפטריה באופן קבוע.
חשוב להימנע מחשיפה לשמש ולעשות שימשו במקדמי הגנה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקהענת22/09/2008
אני מניקה את הילדה שלי מזה שלושה חודשים והחלב שלי מתחיל להחליש מה אני יכולה לעשות כדי שיהיה לי יותר חלב אם
הנקה
איה הוד22/09/2008ראי תשובתי לחניתה מההודעה "עזרה דחופה-הנקה"
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבהרת השיער-21/09/2008
בת דודה שלי קראה באיזה אתר שאם שמים חומץ ולימון על השיער ויושבים בשמש אז זה מבהיר את השיער , ידוע לך משהו על זה? זה מבהיר להרבה זמן?כל כמה זמן צריך?
הבהרת שיער
איה הוד22/09/2008זאת אחת מתרופות הסבתא הידועות והנפוצות ביותר להבהרת שיער - ספרי לי עם זה עובד!
:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד רעיונות לעצירותיעלי21/09/2008
* הליכה פעמיים שלוש בשבוע. *אכילת סלק זה מצוין לעצירות * סלט כל יום או כל יומיים *לשתות הרבה מים * לאכול אורז פעמיים בשבוע לא יותר...
עצירות
איה הוד22/09/2008תודה יעלי!
הכל נכון :-)
הערונת:
סלק - מלא סוכרים - זהירות למי שצריך לשמור עם סוכר....
:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבנים בכבדאסף21/09/2008
שלום. האם יש שיטה כלשהי להקלת כאבים של אבנים בכבד? האם יש שיטה לזירוז ההחלמה? בבקשה פרטים והצעות מה לעשות בקשר לנושא זה. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון, אבנים בכליה**!!!
אסף21/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אבנים בכליות
איה הוד25/09/2008שלום אסף,
מסתבר שתשובתי לא נשמרה.
לכן אני כותבת לך שוב:
מאת: אתר "אנרצ'י - מרכז לרפואה משלימה
(http://www.enerchi.co.il/ClinicPage.aspx?p=4&clncid=30)
"אבנים בכליות היא מחלה המאופיינת בהימצאות אבן אחת או יותר בכליות ובדרכי השתן הגורמות לכאב, דימום, לחסימה של זרימת השתן או לזיהום.
האבנים נוצרות כשהשתן הופך להיות סמיך מידי עקב הימצאות מלחים שונים בריכוז גבוה בו, או מכיוון שהשתן חסר חומרים המעכבים התהוות אבנים. האבנים נוצרות תוך התגבשות של גבישים העשויים ממינרלים המומסים בשתן הנמצא בתוך הכליות או בדרכי השתן.
האבנים שונות זו מזו בגודלן מגודל גרגיר עד גודל כדור גולף.
במערכת השתן מנגנון המונע את היווצרות הגבישים, אך כאשר מנגנון זה כושל נוצרות אבנים.
אבני הכליה מופרשות באופן טבעי מהגוף דרך השתן.במידה והאבן גדולה מידי היא יכולה לחסום את מעבר השתן ולגרום לכאב המורגש בצד הבטן התחתונה, בגב ובמפשעה. בנוסף יכולים להתלוות גם בחילות , הקאות, התרחבות של הבטן, צמרמורות, חום ודם בשתן. אבנים יכולות לגרום לזיהום בדרכי השתן- חיידקים נלכדים בשתן שנאגר מעל לחסימה ויוצרים זיהום.
חסימה במעברי השתן לאורך זמן עלולה להביא לפגיעה בתפקוד הכליות מאחר והשתן מצטבר בצינורות בתוך הכליה ויוצר לחץ היכול להרחיב את הכליה.
אבנים בכליות לפי הרפואה הסינית:
לפי הרפואה הסינית לחות חמה אשר נמצאת לאורך זמן בכליות ובדרכי השתן מתגבשת מאחר והחום מייבש ומצמיג אותה והיא הופכת לחול ואבנים.
לחות יכולה לחדור מחוץ לגוף (מזג אוויר) או להיווצר בגוף- לרוב כאשר הטחול חלש (בגלל תזונה לקויה). לחות יושבת באזור האגן וחוסמת את השתן. החסימה יוצרת קושי לתת שתן ושתן כבד ועכור. במידה והלחות מעורבת עם חום האדם ירגיש צריבה במתן שתן ולעיתים יראה דם.
הרקע להיווצרותן של אבנים בכליות או בדרכי השתן נובע מחולשת הכליות. כאשר YANG הכליות בחוסר הוא לא מניע נוזלים ונוצרת לחות באזור האגן. כאשר YIN הכליות בחוסר נוצר חום מהחוסר אשר מייבש נוזלים ומגבש ליחה. לחות בעצמה מחלישה את הכליות.
טיפים:
-חשוב מאוד לשתות הרבה.
-מאחר ורוב האבנים נוצרות מסידן אוקסלאט רצוי לא לאכול- סלרי, תרד,ענבים, פלפל, שעועית, תות שדה, אספרגוס וסלק. חומרים המגבירים סידן בשתן- שוקולד, קפה, תה, קולה, משקאות קלים ואלכוהול.
-כדאי להגדיל צריכת סיבים תזונתיים.
-מיץ אלוורה תורם להוצאת אבנים ומונע היווצרות אבנים חדשות.
טיפולים ברפואה משלימה:
תזונה ונטורופתיה חשובים מאוד לטיפול במידה ויש אבנים בכליות, הם יעילים גם למניעת המצב.
דיקור סיני וצמחי מרפא יעילים אף הם לטיפול באבנים ומניעתם הם יטפלו בלחות, יסלקו את החום הפנימי וישנם צמחים המסוגלים למוסס את האבנים.
רפלקסולוגיה, טווינה, ושיאצו מאזנים את הגוף ותומכים בו. "* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה :]
אסף25/09/2008ממש תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות סבתא לשפעתיפעת20/09/2008
היי אני בשבוע 9 ויש לי שפעת כבר יומיים, אינני יודעת מה מותר לעשות ומה לא. האם מותר לעשות אדים של אקליפטוס? לקחת תרופות הומאופטיות? אשמח לכל מידע כי כרגע אני לא לוקחת כלום ודיי סובלת תודה
שפעת בהריון
איה הוד20/09/2008הי יפעת,
החוכמה היתה במניעה, אך מאחר וכבר חלית מה שנשאר לעשות זה להקל ולקצר משמעותית את זמן המחלה עד עבור זעם ולמנוע את העייפות והתשישות שיכולות להתלוות הרבה אחרי שהמחלה עוברת.
את יכולה להשתמש ב"Influheel" - זה הומיאופתי וישמחו להסביר לך איך ליטול את זה בבית מרקחת.
את בהחלט יכולה לעשות שימוש בצמחים כגון אכינצאה, קלנדולה, סמבוקוס, אסטרגלוס וג'ינג'ר לחיזוק חיסוני בזמן הריון - לצמחים אלו פעילות אנטי-ויראלית ואנטי-בקטריאלית מדהימה, הם מחזקים מערכת חיסון.
אם ההריון שלך בסיכון - עלייך לקבל אישור רופא!!!
עוד דבר מופלא:
שום
או להשרות בצל ללילה שלם בתוך דבש ובבוקר לקחת 1 כפית כל שעתיים במשך 3 ימים - מסריח, מגעיל אבל יעיל ברמות על אנושיות!!!
הרבה בריאות,
איה הוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי איך משרים את הבצל בדבש?
יפעת16/02/2010האם הבצל צריך להיות חתוך הכפית היא מהדבש או מהבצל ומהדבש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
סירופ בצל
איה הוד16/02/2010בצל חותכים לפרוסות בצלוחית (מספיק 3-4 פרוסות).
מכסים עם דבש (לא צריכים הרבה)
משאירים ככה ללילה שלם
בבוקר מתקבל מיץ אותו ניתן לסנן ולקחת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירותתרופה טבעית19/09/2008
אני בת 20 וסובלת מעצירות מס' שנים . עשיתי את הבדיקות הרפואיות והן יצאו תקינות. אילו תכשירים טבעיים עוזרים לעצירות?
עצירות
איה הוד20/09/2008הי מישהי,
אז מעבר להמלצות הטריויאליות של לשתות הרבה מים, לאכול פירות וירקות והרבה סיבים, לעשות פעילות גופנית, לעשות עיסוי לבטן כל יום בכיוון השעון, וכו'...אני ממליצה בחום על צמחי מרפא בהתאמה אישית ועל משקה אלוורה!!!
פני אלי לגבי פרטים מאחר ולא כל אלוורה טובה למצבך - אני לא ממליצה על אלוורה המכילה אלואין שהוא חומר משלשל ולא בריא!!!
חשוב:
כשיש עצירות זמן רב וכאשר כל הבדיקות תקינות, נלקחים בחשבון גורמים נוספים כגון גורמים נפשיים ורגשיים. בטיפול נטורופתי את נשאלת לגבי מתי הבעיה התחילה, מה מצבך הנפשי והרגשי, האופי שלך ועוד... למשל, נוכחתי לראות שאנשים שסובלים מעצירות הם אנשים ש"שומרים דברים בבטן" (תרתי משמע) - וזאת רק דוגמא.... עצירות יכולה להיות מגננה, עצירות יכולה להיות קושי לשחרר דברים, עצירות יכולה להיות יובש כללי בגוף ובמעיים ועוד ועוד עוד
אני בטוחה שאחרי שנים עם עצירות ניסית דברים רבים ואינך מצפה פה במסגרת הפורום לפתרון שינתן תוך שנייה :-)
לכן אני ממליצה לא לחכות ולגשת לנטורופת - הגיע הזמן לטפל בשורש הבעיה ולחדול מלנסות לטפל רק בסימפטום....
באהבה רבה,
איה הוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קול מוזר וצרידותמירי18/09/2008
שלום רב ברצוני לשאול לגבי בעייה שמאוד מטרידה אותי בחודשים האחרונים. הקול שלי הולך ונעלם אפילו שאני לא צועקת או משנה אותו. מין קול צפצפני כזה שנהיה ממש גבוה אבל בחלש, מן צרידות כלשהי שפעם מגיעה ואחרי כמה שעות יכולה להיעלם ושוב חוזר חלילה. אשמח לשמוע אם יש משהו טבעי לזה. תודה מראש מירי
כדורי הומווקס (Homeovox)!!!
איה הוד19/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההומואווקס? של בוירון?
מירי21/09/2008האם אפשר לקחת אותם גם בזמן ההריון? אם זה נטורופתי כמובן. אשמח לתשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הומואווקס
איה הוד21/09/2008זה יותר הומיאופתי מאשר נטורופתי
ואין בעיה בהריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזורהדס18/09/2008
יש לי כאבי בטן ממחזור מה עושים
כאבי מחזור
איה הוד19/09/2008הי הדס,
תסמונת קדם וסתית הכוללת כאבי מחזור, מביאה עימה תופעות ושינויים גופניים ורגשיים. היא אינה זהה אצל כל אישה ולא בהכרח מגיעה באותה עוצמה. הסקאלה היא רחבה, החל מנשים המתפקדות כרגיל וחשות רק מעט אי נוחות וכלה בנשים שלא מתפקדות בכלל ולא יכולות לקום אפילו מהמיטה.
יש מקום לציין שכאבי מחזור אינם משהו תקין או נורמלי כמו שהרגילו אותנו לחשוב. למדנו להשלים עם המצב, לחשוב שזה נורמלי ושניתן לקחת כמה משכחי כאבים כדי לעבור את הימים הללו עם כמה שפחות אי נוחות וכאבים.
אינני יודעת אם אני מחדשת לך בנות, אך ישנן נשים שלא סובלות כלל בתקופה שלפני ובזמן המחזור, אין כאבים, אין התפתלויות, אין עצבנות, נדודי שינה, חוסר שקט או גודש, אין עייפות, חולשה או צורך באכילת מתוק.
כאשר אישה מאוזנת הורמונלית ואין חסרים תזונתיים, כאשר אישה מנהלת אורח חיים בריא ופעיל אין שום סיבה שתחווה את הסימפטומים הללו, אין סיבה לחוש כאב (יחלקו איתי רבים, אך כאישה אני יכולה לומר שכיווץ שריר הרחם לא חייב להתלוות בכאב). בהחלט מרגישים שמשהו שונה בגוף ולעיתים אף קצת לא נוח, אך הסבל הוא מיותר.
המלצות כלליות וחשובות:
יש להימנע ממזונות מסוימים, ולהגביר צריכה של מזונות חשובים לבנייה והזנה. אחרי הכל קיים איבוד דם.
חשוב למשל, להקטין צריכת קפאין, סוכר (גם מפירות), מלח, רוטב סויה, מוצרי חלב ומזון מטוגן ושמן מן החי ולנתב את התזונה למקורות של חומצות שומן חיוניות ולהעדיף מזון חם ומבושל ולא קר.
להימנע מעישון ואלכוהול.
צמחי מרפא מומלצים הם צמחים העוזרים לגוף לחזור לאיזון הורמונלי ויעילים לכאבי מחזור.
פעילות גופנית היא חלק בלתי נפרד מהטיפול. הפרשת האנדורפינים בזמן הפעילות מקלים מאוד אם קיים כאב.
אם יש התכווצויות וכאבים בבטן, הנחת קומפרסים של עראק על הבטן התחתונה לחצי שעה מביאים להקלה גדולה.
ניתן אף להניח בקבוק חם על האזור, החום מרגיע את הכאב.
לשתות חליטת זנגוויל.
לשתות תה מליסה, קמומיל.
עיסוי האזור של הבטן התחתונה עם כף שמן זית שלתוכה הוכנסו מספר טיפות שמן ציפורן.
אמבטיה חמה.
לתופעות של עצבנות וחוסר שקט ניתן להיעזר בצמחים מרגיעים.
אם קיימת נפיחות וגודש בחזה כתוצאה מאצירת נוזלים ניתן להשתמש בצמחים משתנים.
אכילת דייסת שיבולת שועל (קווקר) חיונית ביותר גם בכלל האפקט המחמם והמרגיע וגם בגלל החומרים הקיימים בשיבולת שועל המשפיעים על מערכת העצבים ומערכת העיכול.
להקפיד מאוד על שתיית הרבה מים.
אם את נמנית על הנשים שכאבי מחזור ושאר תופעות התסמונת הקדם וסתית מוציאות אותך משגרת חייך ולא מאפשרות לך תפקוד נורמלי בחיי היומיום פני לייעוץ נטורופתי לקבלת טיפול שלם ומותאם אישית.
הרבה בריאות
איה הוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופה-הנקהחניתה18/09/2008
לפני כחודש ילדתי בן והוא היה בטיפול נמרץ בערך כ-8 ימים בתקופה הזו שאבתי חלב וגם נתתי תוספות חלב מטרנה. היום ברצוני לחזור להנקה מלאה ואיני מצליחה לעשות זאת כיוון שאין לי מספיק חלב להשביע את תאבונו אנא עיזרי לי . אוסיף ואומר שאני משתדלת כל שעתיים לפני הבקבוק להציע לו את ההנקה. תודהמ
הנקה
איה הוד19/09/2008הי חניתה,
נשים רבות לא בטוחות בגופן וביכולותיו. צריך לספר להן שכמעט כל אישה באופן טבעי יכולה לייצר כמויות אדירות של חלב אפילו לרביעייה, מאחר והדבר תלוי בדבר אחד בלבד: רמת הביקוש! ככל שמניקים יותר כך הגוף מייצר עוד ועוד חלב. זוהי עובדה מוגמרת.
אך בכל זאת, קיימים מצבים שעלולים לפגוע בייצור החלב גם כאשר ממשיכים להניק כגון: סטרס, מתחים ודאגות. היום מוכח מחקרית שלסטרס יש השפעה ישירה על המערכת ההורמונלית ובלוטת התריס. בעיות במערכת ההורמונלית ובבלוטת התריס עלולות להשפיע על ייצור החלב. גורמים נוספים שיכולים להשפיע על ייצור החלב הם תת תזונה, אנמיה, תרופות מסויימות, שימוש בצמחים כגון מנטה ומרווה, מחשבות שליליות שמגשימות את עצמן בנוסח: "אין לי מספיק חלב" , ושתיית מים בלתי מספקת. אומנם בפועל לא הוכח מחקרית, שצריכת מים נמוכה פוגעת בייצור החלב, אך גם צריך לזכור שלא נבדק מצב של אי-שתייה מוחלטת. כשלא שותים מספיק עלולה להיווצר התייבשות אשר בהכרח משפיעה על ייצור החלב מאחר והוא דורש הרבה מים מגופה של האם.
הנטורופתיה מציעה מגוון דרכים הכוללים הכוונה למזונות מסויימים ושימוש בצמחי מרפא, תבלינים ותוספים היכולים לסייע להגברת ייצור החלב באופן טבעי - ממליצה בחום!
כללי ביותר:
צמחי מרפא המגבירים ייצור חלב אם:
סרפד - Urtica Dioica – Nettle
שיח אברהם - Vitex agnus-castus - Chaste tree / Agnus castus
אניס/כמנון - Pimpinella annisum - Anise / Aniseed
קרצף מבורך - Cnicus benedictus - Holly thistle
בבונג (קמומיל) - Matricaria recutita (camomilla) - German Chamomile
שומר - Foeniculum vulgare - fennel
אספסת - Medicago sativa - Lucerne - Alfalfa
גרגרנית יוונית - Trigonella foenum graecum - Fenugreek
שבולת שועל - Avena sativa - Oat / Groats
כשותנית / כשות - Humulus lupulus - Hops
ורבנה רפואית - Verbena officinalis - Vervain
נטופית / חוטמית רפואית - Althea officinalis - Marsh mallow Parthenium
בהצלחה :-)
ומזל טוב
איה הוד
נ.ב
אל תשכחי לטפל גם בעצמך...זה חלק מהעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאיה- הנקה
חניתה21/09/2008איה בוקר טוב לפני הכל ברצוני להודות לך על תשובתך. כעת, ציינת בתשובתך שסטרס הוא אחת הסיבות לכך שאין ייצור חלב, ובכן בעקבות הלידה (ואקום) התחלתי לסבול מטחורים והדבר גורם לי סבל כאב אי נוחות ובעיקר עצבים, וכמובן שיש את לחצי היום יום להספיק הכל ומהר אציין גם שאני סובלת מפסוריאזיס וכעת אני סובלת מפריחה מוגברת והמון גרד. מה אני יכולה לעשות בכדי להוריד את רמת המתחים וגם לא אמרת לי האם אוכל לחזור להנקה מלאה כאשר ילדי דורש תוספת כיוון שהוא רעב(אני שותה 3 ליטרים של מים ביום, אוכלת 3 ארוחות מסודרות ואוכלת פירות יבשים). לגבי הרשימה שנתת לי מה הדבר הכי טוב ואיך אני משתמשת? תודה רבה
הנקה
איה הוד21/09/2008חניתה מקסימה,
מצב הפסוריאזיס רק מעיד על רמת המתח בה את נמצאת.
המצב שלך רגיש מאוד, ולא רק בגלל שפתאום מסתמנים ברקע עוד בעיות אלא גם בגלל שאת אחרי לידה...
אינני יכולה לטפל בפורום - לא מקצועי!
הצמחים -כולם מעולים ולכל אדם מתאימה פורמולה אישית שונה. כך שאין לי תשובה עד שלא אערוך לך איבחון.
המצב שלך מורכב מידי בשביל לפתור אותו באינטרנט בפורומים.
גשי לנטורופת טוב - אני ממליצה בכל הרצינות.
אל תביאי את עצמך למצב של התמוטטות - הגוף שלך זועק לעזרה.
לצערי לגבי ההנקה - כשמתחילים עם תוספים זה פוגע בהנקה המלאה.
אני מאמינה שזה תלוי בכוח הרצון וההתמדה שלך.
תזכרי שככל שיש דרישה ככה יש יותר חלב.
באהבה,
איה הוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיה בוקר טוב
חניתה22/09/2008ברגע שקראתי את תשובתך נעצבתי מאוד הבנתי שאני לא סתם מדמיינת שאני זקוקה לעזרה היות וכולם סביבי אמרו לי " שזה דבר חולף וזה יעבור רק תנסי להירגע קצת- ותפסיקי להילחץ מכל דבר". מצב שקשה מאוד ליישם. אז להבנתי אני חייבת לגשת לנטורפת אך איני מכירה מישהו מאזור ראשל"צ וכיוון שאני מאוד רוצה עזרה אני פונה אלייך להכוונה. תודה מכל הלב מחכה לתשובתך חניתה
ערב טוב
איה הוד23/09/2008חניתה מקסימה,
מאוד קל לאנשים בסביבה הקורבה להגיד "אל תדאגי זה יעבור" כאשר הם חסרי אונים ולא יודעים מה לעשות כדי לעזור לך.
אבל לא צריך להיות גאון כדי לראות שאת סובלת ואני אישית לא מבינה למה אי אפשר להמליץ לך לגשת לטפל בעצמך ולהושיט יד לעזרה כשזה כל כך טריויאלי וחשוב - בעיקר במצבך.
מאחר ואני לא מכירה נטורופתים ברשל"צ ההמלצה הכי מדהימה שאני יכולה לתת לך זה להכנס לאגודה הישראלית לנטורופתיה (בקלות מוצאים בגוגל) ושם יש רשימת נטורופתים מורשים, רשומים ומוכרים לפי איזורים בארץ.
טיפ: הרמי טלפון ל 2-3 נטורופתים ותרגישי בלב ובאינטואיציה למי את הכי מתחברת ועם מי הרגשת ביטחון רב יותר ביכולת שלו לעזור לך. ולכי על זה !
אל תחכי שמשהו ישתנה לבד אם אפשר לקצר את הסבל ולעזור לגוף באופן טבעי לחזור לאיזון :-)
אל תנסי להיות "סופר וומן" ולקחת הכל על הכתפיים שלך....תאהבי את עצמך בכך שתסכימי לאפשר לעצמך לקבל עזרה. סטרס גובה מחיר כבד....
באהבה רבה
איה הוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול בתינוקת .דחוף.רונית18/09/2008
בתי בת ארבעה וחצי חודשים. הנקה מלאה. משתעלת מזה כשבוע. בבדיקה אצל רופא ילדים ריאות נקיות והומלץ על אדים קרים .ללא שינוי. היא משתעלת גם בשינה וזה מאוד מציק. רופא הילדים טען שאסור לתת סירופים לשיעול בגיל כזה .האם יש פתרון? יש לציין שבתחילה היתה גם נזלת אבל היא התייבשה ונותר רק שיעול.
שיעול בתינוקת
איה הוד19/09/2008אל תחכי אפילו שנייה - גשי להומיאופת טוב!!!
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)