מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שיקום אזור מוקרןheli02/10/2008
שלום מבקשת לקבל מידע מכל מי שיכול/לה , איך ניתן לשקם עור צרוב בשד לאחר הקרנות תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שיקום אזור מוקרן
איה הוד03/10/2008הי,
שאלה נהדרת.
אני מאמינה ששירי תוכל לסייע יותר כאן.
בגדול, ישנם צמחים מרפא המסייעים לשיקום והתחדשות של העור כגון קלנדולה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירודקרן01/10/2008
שלום רב ושנה טובה יש לי שאלה? כל כמה ימים בדרך כלל אחרי מחזור יש לי צריבות במתן שתן,ממש שורף לי בזמן הניגוב (שסליחה על התאור) ויש לי לחץ בבטן תחתונה בסוף מתן השתן לא נראה לי שזה דלקת כי לא מגרד לי מה ניתן לעשות??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גירוד
איה הוד03/10/2008את מתארת מצב שבקלות יכול להיות דלקת!!!
לא מגרד לך מאחר וגרד זה יותר קשור לפטרייה ויש הבדל!
אנא ממך אל תנחשי, גשי לרופא לבדוק את העניין מאחר ודלקת מוזנחת בדרכי שתן יכולה להתפתח ולעלות לכליות - לא נעים!
תתחילי לשתות משקה אלוורה-חמוציות על בסיס יומיומי.
אשמח לעזור לך בלהשיג אותו.
בברכה,
איה הוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
קרן03/10/2008אני גרה בני ברק אני אשמח לשתות אותו איפה אני יכולה לקנות את המוצר שבת שלום תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך
איה הוד04/10/2008צרי עימי קשר טלפוני מאחר והמוצר אינו נמצא על מדפים בחנויות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרון01/10/2008
שלום רב שנה טובה וחג שמח האם יש לכן המלצות על צמח שאפשר לשתות או לאכול אותו והוא מרגיע? לבני אדם הסובלים מחרדות,לחצים,מתחים,סטרסט ופחד? בתודה שרון
תשובה
איה הוד03/10/2008פסיפלורה
מליסה
טיליה
מוצר בשם נרווהיל!
ללכת לטיפול נטורופתי שלם ולקבל עזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב גרון שאלה לאיהאלמונית01/10/2008
בנוגע לטיפול בגרון כואב המלצת לקחת בצל ולכסות אותו בדבש לילה שלם.האם אפשר להשאיר בחוץ או שזה צריך להיות בתוך המקרר כל הלילה
כאב גרון
איה הוד03/10/2008אפשר גם אפשר בחוץ!
תרופה נהדרת!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיקיםגלית01/10/2008
לפני כשבוע וחצי בתי התחילה להשתעל רק ביום שיעול חנק, שום תרופה לא עזרה לה, חשש שלי שיש לה טיקים, מה התרופה לכך?
טיקים
איה הוד03/10/2008שלום גלית,
כדי לענות על כך יש לגשת לאבחון ולנסות קודם להבין מה הגורם לטיקים.
שאלתך כל כך כללית.
תודה
איה הוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לגלית
יורם גני11/10/2008בראיית ה"ביורגונומי" מרבית התופעות כולל טיקים, מתחילות כאשר רמת האנרגיה בגוף נמוכה, רמה כזו שמחלישה את המערכת החיסונית. אבחון הבעיה יכול להעשות גם מרחוק ובביורגונומי זה אפשרי באמצעות "טכניקת העיפעוף"
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי מחזורירדנה30/09/2008
אני מחפשת איך להפחית כאבי בטן של מחזור אני לוכחת הרבה תרופות גלל הכאבי הבטן של לפני המחזור כי כאבת לי הבטן אני לא יכולה לסבול לפני המחזור ובמחזור אשמח אים טענו אל השאלה
כאבי מחזור
איה הוד03/10/2008כדי להעלים כאבי מחזור יש לגשת לטיפול נטורופתי. - יעיל מאוד אך מצריך עבודה ולקיחת אחריות!
זה מורכב מידי בשביל תשובה בפורום מאחר ואין כדור (חוץ מנורופן/אדוויל...וכו') שעושה את זה.
מדובר על שינוי.
שינוי בתזונה (קריטי! -לפעמים יש כאבי מחזור קשים רק בגלל שאוכלים לא נכון!)
שינוי בחשיבה
חיבור לגוף
צמחי מרפא בהתאמה אישית ועוד.
בנוסף, אני ממליצה לשלב בטיפול גם דיקור סיני!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפחתת משקל...-30/09/2008
זה נכון ששתיית מים חמים בכל בוקר מפחיתה את המשקל?
משקל
איה הוד30/09/2008לא שידוע לי!
שתיית מים - בייחוד לא קרים - היא בריאה וחשובה.
אך אם היא היתה גורמת לירידה במשקל לא היתה קיימץ מגיפת ההשמנה במימדים שבה היא קיימת.
פעילות גופנית על בסיס יומיומי ודאגה למה שנכנס לפה הם הדרך היחידה כאשר יוצאים מנקודת הנחה שהכל בסדר ואין בעיות בריאות ברקע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוד איוםמניקה29/09/2008
שלום כל ערב מתחיל לי גירוד איום ונורא באזור פי הטבעת (יש לי פיסורה) וכן בטחורים החיצונים הגירוד פשוט משגע ואני לא מספיק לגרד. ממה זה יכול להיות? האם יש לכם תרופה שיכולה לעזור לי? בתודה מראש
גירוד בפי הטבעת
איה הוד30/09/2008קודם כל יש לגשת לבדיקת תולעים בצואה.
רק לאחר שלילת תולעים אפשר להסיק שכנראה זאת הפיסורה שמסרבת להחלים וממשיכה לגרום לגרד.
ממליצה למרוח 3 פעמים ביום משחת טראומיל!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרידות ומגרד בגרון ושיעולמנחם27/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

צרידות ושיעול
איה הוד29/09/2008שלום מנחם,
ניתן להקל על שיעול על ידי חליטה של כפית עלי נענע יחד עם רוזמרין, להוסיף כפית דבש ומעט מיץ לימון סחוט לשתות כל כמה שעות במהלך היום.
חליטה של זרעי פשתן. להשרות 1-2 כפיות בכוס מים רותחים, לכסות לרבע שעה, לחכות שיתקרר ולשתות.
לחתוך בצל, לכסות אותו עם 3-4 כפות דבש ללילה שלם. למחרת לקחת כף מהנוזל בלבד כל שעתיים- טוב גם להתקררות.
אופציה נוספת היא לטחון רוזמרין יבש עם רוטה (פיגם מצוי) ביחס של 1:3 בהתאמה ולאכול בבוקר עם כפית דבש.
צרידות: יש מוצתר מדהים שעובד פנטסטי של חברת בואורון: הומווקס (HOMEOVOX)
אם הגירוד בגרון נובע מליחה יש להימנע ממזונות הגורמים לליחה: למשל מוצרי חלב, בוטנים, תפוזים, בננות, סוכרים....
הרבה בריאות,
איה הוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבנים קטנות בכיס מרהא27/09/2008
עד כמה טיפול באבני כיס מרה כאשר כבר יש סיפטומים הינו יעיל מדובר על אבנים קטנות ומלווה בכאבים עזים בגב בחילות הזעות אני לפני ניתוח ומתלבטת מאוד אשמח לדעת מהן דרכי הטיפול במידה וקיימות תודה
אבנים בכיס מרה
איה הוד27/09/2008קשה לעשות הערכה עד כמה יעיל טיפול כזה מאחר וכל גוף מגיב אחרת לגמרי.
יש אנשים שזה פתר להם אתצ הבעיה לחלוטין והיא לא חזרה ויש אנשים שלא הגיבו בכלל!
השאלה צריכה להיות: האם זה נמצא ברמה כזו שמאפשרת ניסיון לפתור את זה קודם באמצעים טבעיים או שזה מאוד חמור ולא כדי לחכות ולהתחיל טיפול מיידי רפואית כדי למננוע זיהום/דלקת וכו'....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה טבעית?תרופה טבעית26/09/2008
אילו תרופות טבעיות יש לפסוריאזיס שמתבטא בקילופים רבים בכפות הרגליים ועיגול ורוד בכל אחת מכף היד?
פסוריאיזיס
איה הוד27/09/2008הי,
שאלה קצת מוזרה מאחר ופסוריאזיס הינו מצב כל כך מורכב המערב מערכות רבות מאוד - העור היא רק מערכת אחת מיני רבות!!! ולכן אין "תרופה" אחת לפסוריאזיס, ובטח שלא בשימוש חיצוני בלבד (משחות למיניהן). הטיפול חייב להיות גם פנימי.
כדי להבין מדוע אין ביכולתי לענות בקלות על שאלתך עליך להבין טוב יותר את המחלה. יש כאן טיפול מורכב שמצריך התייחסות לכבד, למצב הנפשי, לתזונה, לכמות הנוזלים ששותים, לחסרים תזונתיים ועוד ועוד ועוד.
כדי לדעת עוד על הטיפול הטבעי הנטורופתי בפסוריאזיס תוכל בקלות להקליד בגוגל "פסוריאזיס ונטורופתיה" ולקבל שפע של מידע.
אם יהיו עוד שאלות אשמח מאוד לעזור.
בברכה,
איה הוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב וגרד בגרוןהילה26/09/2008
שלום רב! שמי רוני ואני סובלת במשך כשבוע מכאב גרון ותחושת צריבה וגירודים בגרון שגורמים לי לשיעולים רבים.תחושת הגירוד לא נותנת לי מנוח ואני לא מסוגלת כמעט לישון מכיוון שכל פעם שאני נשכבת יש לי מלא ליחה בגרון ותחושה מציקה. לקחתי פורמולה (צמחי מרפא- 3 קפסולות בערב) ממטפל שאני קבועה אצלו אבל זה החמיר את המצב וסבלתי גם מבחילות,עכשיו אני מפחדת לקחת אותן שוב. האם יש לכן עצה לפחות איך אוכל להרגיע את הגרד הנוראי הזה? בתודה מראש, רוני
כאב וגרד בגרון
איה הוד27/09/2008הי רוני,
אם כך יש לנו כאן כמה דברים:
1. גירוי
2. שיעול
3. ליחה
את רואה את הקשר?
אני מסבירה:
כאשר יש ליחה היא גורמת לגירוי לא נעים בגרון שמוביל לשיעול.
כמובן שתשובה זו היא מאוד שיטחית מאחר וצריך להבין מדוע יש ליחה ומדוע מערכת החיסון מתמרדת כך, ומה מקור השיעול באמת כי גורמים לשיעול יכולים להיות גם זיהומים (בדרך כלל ויראליים) של דרכי הנשימה ....אך העיקרון מאוד מובן כאן.
(דרך אגב, מצבים נפשיים כגון דאגנות יתר, כעס ועצבנות, צורך להוציא משהו החוצה יכולים לגרום לשיעול ולכן הייתי מתייסחת אם הייתי בטיפול גם לאלמנטים הנפשיים-רגשיים)
מצב זה הוא נוראי מאחר ואי אפשר לישון כאשר כל הלילה משתעלים.
כדי להרגיע את הגרד הנוראי צריך ללכת לשורש הבעיה.
בואי נתחיל משני דברים ונראה איך מתקדמים:
1. נפחית את כמות הליחה שהגוף שלך מייצר כרגע
2. נעזור לליחה לצאת החוצה.
אז ראשית, הדבר הקריטי ביותר שעלייך לעשות זה לחדול לחלוטין לתקופה הקרובה מלאכול מזונות שמגבירים ייצור ליחה בגוף: מוצרי חלב (מכל סוג ובכל צורה!!!), בננות, פירות הדר, בוטנים/חמאת בוטנים/במבה, מלפפונים חמוצים, ממתקים וסוכרים או ביסקוויטים ועוגיות למיניהן....
שנית, הגבירי את צריכת השום באוכל מתי שרק תוכלי - שום עוזר להוציא ליחה החוצה.
אופציה נוספת (מגעילה אבל יעילה סופר):
לחתוך בצל, לכסות אותו עם 3-4 כפות דבש ללילה שלם. למחרת לקחת כף מהנוזל בלבד כל שעתיים.
בנוסף, שתי תה ג'ינג'ר עם דבש!!!
זהו, זה בשביל התחלה.
ספרי איך את מרגישה בעוד 3-4 ימים.
הקפידי לעשות הכל הכל הכל!
איה הוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן שנתיים עם פצעים בפהורד26/09/2008
פצעים לבנים בכל הפה בבקשה משהו כדי להרגיע אותו בשבת ושיעביר או ירגיע מהר האם מותר מי מלח????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה זה דחוף
ורד26/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אפטות
איה הוד27/09/2008הי ורד,
מי מלח מחטאים אך לא בהכרח יפטרו את הבעיה.
את יכולה לטבול קייסם אוזניים במיץ מלימון שסחטת במקום ולהניח לכמה שניות את מקל האוזניים ספוג בלימון על הפצעים. זה שורף אבל יעיל. למבוגרים אני ממליצה למצוץ את הלימון ישר.
מאחר וזה שבת אין לי יכולת לומר לך לגשת לבית מרקחת לקנות ספרי טבעי לריסוס חלל הפה למצבים כגון אלו.
הסיבות לאפטות לא ברורות אך נראה שיש קשר לכמה גורמים שביניהם מחסור בויטמינים ומינרלים, אלרגיה למזונות, הפרעות הורמונליות, אי שמירה על הגיינה בפה, מערכת חיסון חלשה ומחלות במערכת העיכול כמו אולקוס או דלקת בקיבה.
מומלץ לגשת להכוונה נטורופתית לא רק על מנת להרגיע את הכאב ואי הנוחות בפה אלא גם לטפל בשורש הבעיה על מנת למנוע הופעה חוזרת ונשנית.
ההמלצות הכלליות הן להימנע ממאכלים חריפים העלולים לגרות את המקום ולגרום לכאב.
להימנע מזונות המחלישים את מערכת החיסון כגון סוכרים מזוקקים.
רצוי גם להימנע מתחליפי סוכר, קמח לבן, שמרים, גלוטן ומוצרי חלב.
יש להקפיד על מזונות מלאים, דגים ממים עמוקים וקטניות.
קיימים מספר שמנים כגון, לבנדר, קמומיל, מייר, מנטה שניתן לעשות עימם שטיפות פה.
ניתן בעזרת מקל אוזניים למרוח על האפטה מעט שמן עץ התה.
למרוח מעט אבקת סודה לשתיה או אבקת אפיה על הפצעים (מעט שורף).
שיטה יעילה נוספת המביאה להקלה גדולה היא גרגור ושטיפת חלל הפה עם תה קמומיל או
מים המכילים כמה טיפות מתמצית פרופוליס.
למרוח חלב עיזים טרי על הפצעים.
למרוח דבש או טחינה גולמית, מקל על הכאב ועוזר להחלמה.
מקווה שאחד מהדברים האלה יכול להיות מיושם על ידך במסגרת מגבלות החומרים בבית....
ספרי לי איך עברה השבת
איה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל תודה רבה
ורד28/09/2008לאחר שקראתי את ההמלצות שלך עוד באתר ועכשיו גם הפורום אני מאוד נעזרת בעצותייך ומודה לךמאוד על האתר המדהים אני אשתדל לשים לו עוד מההלצות שלך אני נתתי לו תא קממול קצת חזק בלי סוכר נתתי לו מי מלח קצת בכפית ואני מאוד רוצה ללכת לעשות לו בדיקות דם ולבדוק למה זה חוזר , כי זה פע שניה והוא מאוד סובל ולא ישן בלילה בכלל שנה טובה ותודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה ועוד שאלהשרון24/09/2008
שלום רב, תודה רבה רבה על התגובה. יש לי כמה שאלות (-: סליחה על החוצפה מראש על הכמות. האם יש לכם ידע על מה יכול לעזור לנקות כבד.או לעזור לכבד? ידידה לקחה תרופה שהיא אלרגית אליה וכיום נמצאת בשמירה בבית.לראות אם תפתח תופעות לוואי היא היתה באישפוז בהשגחה ושחוררה היום. אמרתי לה לשתות מי רוזמרין לקחת רוזמין להרתיח ולשתות . ותה בבונג.שמעתי משהו על ייגר מצוי משהו כזה אך לא הובן לי אז לא שלחתי לה אישור (-: ועוד אתגר.אמי סובלת מניפחות ברגל כנראה דלקת היא לוקחת אנטיבוטיקה. היש משהו שיכול לעזור לזה? ואתגר שלישי.ליחה שנמצאת ולא יוצאת מה יכול להועיל האם דבש לואיזה יכול להיות טוב? וחום גוף ,גלים של חום .יש משהו שאפשר לקחת? בתודה רבה שנה טובה מלאה באהבה רענן
תשובות
איה הוד25/09/2008הי רענן,
צמחים קלאסיים לניקוי, שיקום ותמיכה בכבד הם הטרקסקום, סיליבום מריאנום וכורכום.
יש עוד רבים אבל אלא המככבים.
לעולם לא הייתי ממליצה לאדם לקחת על דעת עצמו צמחים אלא לגשת ליעוץ מקצועי והתאמה אישית אצל נטורופת!!!
רוזמרין לא תאים לכל אחד - אחד התכונות שלו היא להזרים דם לפריפריה (קצות האצבעות בידיים והרגליים והקרקפת...).
אם הנפיחות ברגל הינה דלקתית ניתן לקחת טיפות טראומיל דרך הפה בטיפות וגם למרוח 3 פעמים ביום את משחת הטראומיל באיזור הנפוח!!!
להוצאת ליחה: שום , שום ושוב שום!!!
גם בת קורנית מעולה!!!
גלי חום - יש טיפולים מעולים לזה. לגשת למטפל טוב להתאמת טיפול.
הרבה בריאות
איה הוד
בנוסף, חשוב וקריטי ליטול פרוביוטיקה כשלוקחים אנטיביוטיקה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום ללא סוףאורטל24/09/2008
שלום לכולם יש לי תינוקת בת 10 חודשים כבר יומיים עם חום לא פחות מ40 ואני לא יודעת מה לעשות אני מיתנדנדת בין נורופן לנר
חום
איה הוד25/09/2008הי אורטל,
חום הוא מנגנון טבעי של הגוף להתמודד עם וירוסים, חיידקים, דלקות ועוד. הגישה הנטורופתית מאמינה שחום הוא פעולה חכמה וטבעית של הגוף ואם אנו מדכאים אותו עם תרופות אנו בעצם משאירים את הגוף חסר כל הגנה כנגד מה שתקף אותו. היום, אפילו רופאים אינם ממהרים להוריד חום ע"י שימוש בתרופות והרבה מאלה שכן עושים זאת ממליצים לא להוריד את החום לגמרי. כמובן שיש להתייחס לכל מקרה בנפרד, לברר מה גובה החום, מה הרקע ומה סיבת החום. ישנם בהחלט מקרים בהם כן נרצה לשקול התערבות. השיטות הטבעיות להורדת חום מנותבות לגורם בין אם הוא חיידקי או ויראלי.
*שיטה מסורתית נפוצה היא שתיית תה עם טיפה ברנדי לפני השינה. יש להתכסות טוב ובדרך כלל מזיעים כל הלילה וקמים כמו חדשים - מן הסתם לא הייתי ממליצה על זה לתינוקת כל כך קטנה!!
*ניתן להיכנס למספר דקות לאמבטיה עם מים פושרים עד קרים אך לא קפואים.
*ייש להרבות בשתייה (לא ממותקת ומוגזת) ובהרבה מנוחה.
*טיפ נוסף, לטפטף לפני השינה על הכרית כמה טיפות שמן אקליפטוס או מנטה, זה יעזור לפתוח את האף לנשימה טובה יותר.
* יעיל ביותר: כדורי וינטר באלנס. לתינוקות ניתן לפתוח את הכמוסה ולפזר באוכל מינון נמוך.
*אם צומחות לה השיניים - ניתן להקל בעזרת "גלי -גם"
* אם זה ויראלי - גם אכינצאה ואסטרגלוס בטיפות יועילו רבות!!!
הרבה בריאות,
איה הוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)