מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פצעים בפניםitay08/09/2008
מה עושים לעור מת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פצעים
איה הוד09/09/2008לפצעים בפנים אפשר לעשות מסיכות חימר ולמרוח שמן לוונדר.
לעור מת - לא בטוחה שהבנתי את שאלתך...אך בגדול ניתן לעשות מסכות על בסיס שיבולת שועל להזנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יבלת בלחילילי08/09/2008
לביתי בת השש צמחה יבלת ממש לא מחמיאה ממש על הלחי.יש איזה תרופת סבתא שתועיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יבלת
איה הוד09/09/2008עד שלא יהיה מידע על מהות היבלת יהיה קשה ליעץ.
ישנן יבלות ויראליות וישנן יבלות שלא...ואולי זה בכלל לא יבלת - גשו קודם לאבחון אצל רופא עור.
בגדול: יש תרופת סבתא ששמים חלב תאנה על היבלת במשך כמה ימים.
כילדה עלי זה עבד נהדר (אבל שוב- תלוי איזו יבלת זאת)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנדידהדליה08/09/2008
שלום רב, האם יש לך הצעה מה לעשות בקשר לקנדידה שקשורה לדרכי העיכול/מעיים/קיבה תזונה מיוחדת? או כל מה שתציעי תודה רבה
קנדידה
איה הוד08/09/2008בוודאי שיש מה להציע! ואפילו הרבה מה להציע.... :-)
לצערי מסגרת הפורום קטנה מלהכיל מאחר ומדובר על טיפול שלם שכולל תזונה ייחודית , צמחי מרפא והתייחסויות נוספות חשובות.
הטיפול מאוד אינדוידואלי ומשתנה מאדם לאדם ולכן זה מצריך אבחון ותשאול מעמיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וויטמינים שמחזקים\נחוצים לילד חולהפרי08/09/2008
שלום רב, בני בן השלוש וחצי חולה בלוקמיה מסוגall בפעם השלישית אחרי שהרופאים "ניסו הכל" מה לדעתכן מחזק את הגוף (וויטמינים"והאם יש דבר טיבעי שעוזר בדרך כלשהי להירפא ולהילחם בצורה טיבעית במחלה? אשמח לתשובה מהירה
חיזוק וטיפול
איה הוד08/09/2008
הרב פלוס באלנס- לתמיכה גופנית
הרב פלוס באלנס הוא תוסף תזונה צמחי טהור המיועד לאנשים שתנגודת גופם ירודה עקב מחלות כרוניות, טיפולים כימותרפיים והקרנות.
תערובת התמציות הייחודית תורמת לשיפור בייצור הכדוריות האדומות והלבנות ולהגברת חוסן הגוף בפני מחלות, זיהומים, פטריות למיניהן ודלקות.
מכיל:
תמציות מרוכזות ומיובשות של כורכום, תימין, אכינצאה, קינמון, פלפלת חריפה ופלפל שחור.
עיקרי פעילות:
נוגד חמצון, נוגד חיידקים, נוגד דלקות, נוגד וירוסים, נוגד סרטן, מנקה את הדם.
הכמוסה משפרת את ההרגשה הכללית, תורמת לשיפור המראה החיצוני ומאיצה את התחדשות השיער. המוצר משפר את ייצור הכדוריות האדומות והלבנות ותורם להגברת חוסן הגוף בפני מחלות, זיהומים ודלקות.
המרכיב העיקרי ב-הרב פלוס באלנס הוא תמצית כורכומין בריכוז של 97% שמופקת משורש הכורכום. הריכוז הגבוה של הכורכומין, החומר הפעיל בשורש, בשילוב חומרים פעילים נוספים ומעצימים טבעיים, שמסייעים לספיגתו בגוף, מביאים לידי ביטוי את סגולותיו הרפואיות של הכורכום.
בהצלחה!
איה הוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוגלה במפשעהפנינה07/09/2008
מזה כמה שנים אני סובלת משתי אפצסים במפשעה שמתמלאים מוגלה ודם ומפרישים זאת.לאחרונה הם התחילו מאד לכאוב.רופא עור רצה לתת לי כדורים נגד צרעת למשך חצי שנה (מובן שסרבתי לקחת) האם למשהו יש פתרון טבעי לניקוז הדלקת המדממת הזו? תודה רבה
מוגלה
איה הוד08/09/2008המצב איננו חדש.
זה חוזר על עצמו כבר כמה שנים.
ניקוז המוגלה לא יפתור את הבעיה מאחר והמוגלה תחזור שוב ושוב.
ממליצה לגשת לטיפול הומיאופתי!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוגלה במפשעה - הפתרון
תמי12/02/2009פתרון מעולה לבעיה: לבשל על אש קטנה כמויות שוות של: 1. סבון טבעי (כמו סבתא ג'מילה) מגורר על מגררת דקה, 2. דבש, 3. בצל מגורר על מגררת דקה. למרוח על הפרונקל ולסגור בפלסטר כדי שהתבשיל יהיה על הדלקת לאורך היום. בהצלחה נ.ב. לשמור את התבשיל במקרר ולהמשיך את הטיפול בהתאם לתהליך הריפוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שערטניה ש07/09/2008
אני ילדתי לפני 8 ח' יש לי נשירה של שער חזקה מאוד. השער שלי דליל מטבעו. אנשים מעירים לי שרואים לי את הקרקפת. מה עושים? אני אוכלת טוב ובדיקות דם שלי הן תקינות.
נשירת שיער
איה הוד08/09/2008
טניה מקסימה,
שאלה זו מאוד מאוד מאוד נפוצה בפורום זה.
תוכלי לגשת לחפש את התשובות הרבות שניתנו כאן.
חשוב להתייחס לכמה גורמים בנשירה:
הגורם ההורמונלי, הגורם הנפשי, הגורם הפיזיולוגי ועוד.
אם זה ממש חמור אני ממליצה לגשת לטיפול מסודר.
באהבה,
איה הוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחיקת סחוס בברךתמרה06/09/2008
שלום האים ניתן לעצור שחיקת סחוס על ידי תזונה או תוספים . ואיזה? בת 54
שחיקת סחוס
איה הוד08/09/2008יש הרבה מוצרים בשוק - לא כולם יעילים באותה מידה.
יש מוצר טוב בשם פרידום - אם תרצי פרטים נוספים פני אלי אישית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבהרת שיערירין06/09/2008
איך אוכל להבהיר את שיערי בחומרים טבעיים. מישהו אמר לי לנסות לימון אבל זה לא עזר. האם יש עוד משהו שאוכל לעשות.
הבהרת שיער
איה הוד08/09/2008שלום ירין,
שאלה זו נשאלה פעמים רבות בפורום זה - אנא חפשי את התשובות.
בנוסף, תוכלי לשאול בפורום שיער :-)
בהצלחה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיער שומנימיטל05/09/2008
השיער שלי שומני מידי! אם אני לא חופפת יום אחד נראה כיאלו שמתי שמן בשיער מה עושים??? תעזרו לי....
שיער שומני
איה הוד08/09/2008לחפוף כל יום זה פתרון לא רע.
מעבר לכך יש לנסות להבין למה הקרקפת מפרישה כמות אדירה כזו של שומן...האם זה מה שאת אוכלת או שותה? האם זה הרגלים לא טובים ועוד...
ממליצה על טיפול פנימי ולא רק חיצוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבארת שיערעינת חגג05/09/2008
רציתי לישאול מאיפה מסיגים את הכוסמת, ועם התרופה הזאת היא למען הורדת צבע שחור בשיער או סתם למראה ברק!! מהי כוונתכם?! לההבאת שיער! מחכה לתשובתם תודה מעינת!!!
הבהרת שיער
איה הוד08/09/2008
הי עינת,
כוסמת היום משיגים בכל סופר :-)
זו לא תרופה - זה אוכל.
מעולם לא שמעתי על כך שהיא משמשת להורדת צבע שחור בשיער.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה!!! הצילו!!!ענבל04/09/2008
שלום רב. אני נמצאת 3 חודשים וחצי אחרי לידה והתחילה לי נשירה איומה (מלפני שבועיים בערך). הלחץ אצלי מתחיל כשאני נכנסת למקלחת, מפזרת את השיער ומתחילה את החפיפה הראשונה, קבוצות קבוצות של שיער נושרות. אחרי קונדישינר שוב יורדות הקבוצות והשיא הוא בסירוק שנשארות שערות על המברשת ועל כפות ידיי. מה עושים?
עזרה
איה הוד08/09/2008
ענבל מקסימה,
אני מבינה את מצוקתך. אין דבר מבהיל יותר מחבילות שיער שנושרות מהראש ואין על כך שליטה.
אנא סלחי לי שאני מפנה אותך לחפש את התשובות בפורום זה מאחר ושאלה זו נשאלת כאן כל כך הרבה פעמים - התשובות פשוט מחכות לך שם.
בנוסף, חשוב שתדעי שלחץ במקלחת לא מקדם אותך לשום מקום - להפך - הוא יכול להחמיר את המצב...זה כמו הביצה והתרנגולת... :-)
אני ממליצה לך בחום לא לחכות ולגשת לטיפול נטורופתי בהקדם - קודם כל בשביל לאזן את המערכת ההורמונלית , לבדוק שאין חסרים ושלא סיימת את ההריון עם אנמיה, ולטפל באופן אישי ומלא במצבך.
באהבה,
איה הוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזלנעמה04/09/2008
בבדיקת דם יש לי המוגלובין 13 שזה בסדר, אך פריטין נמוך 20, מדוע יש הבדל ? איך זה שההמוגלובין בסדר והפריטין נמוך (זה תמיד אצלי כך בבדיקות דם). ודבר שני : איזה מאכלים מעלים את הברזל ? (חוץ מבשר)
ברזל
איה הוד08/09/2008
הי לינוי,
אז ככה:
יכול להיות שיש המון ברזל בדם - ברזל חופשי, אך הפריטין (מאגרי הברזל) יכולים להיות מדולדלים מאוד.
ההסבר שלי לכך היא עניין של ספיגה וניצול.
למה הכוונה?
ובכן, יש בגוף - או יותר נכון בדם, הרבה ברזל, אבל או שהוא משמש את הגוף לצרכיו ולכן הוא לא הולך למאגרים מאחר ואין עודפים, או שהגוף לא סופג ולא מנצל את הברזל.
מצב זה יכול להסביר פעמים רבות איך אנשים חווים סימפטומים של אנמיה למרות שבבדיקות הדם הברזל נראה נפלא. הגוף פשוט לא סופג, לא מנצל את הברזל - ובמקרים אלו הטיפול הוא לא מתן ברזל אלא שיפור הספיגה שלו בגוף.
ברזל מצוי גם בקטניות, אגוזים, שומשום, טחינה, ירקות ירוקים ועליים ופירות יבשים כגון המשמש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדת שיזוף! מישהו ניסה?חן03/09/2008
אוקי הייתי הרבה מאוד בים אני גולשת אז המצב פשוט מכריח כשיש גלים עכשיו אני ממש ממש כושיתתתת וזה ממש לא מתאים לי חשוב לציין שאני תימניה שלמה אבל נולדתי לבנה ותמיד הייתי בעלת עור בהיר (לא כמו שהייתי קטנה אבל עדיין..) בקיצור אני לא יודעת אומרים שיש איזה חומר בגוף של כהי העור (אצל התימנים נראהלי..) שהוא יכול לצאת החוצה כשמשתזפים וברגע שהוא יוצא החוצה השיזוף נשאר לתמיד אני ממש ממש מפחדת שזה לא זה והשיזוף לא ידהה לי ואין לי כח לחכות בכלל עד החורף התרופות סבתא האלה להבהרת עור הפנים באמת עוזרות?יש אחת מהן ששמים כף יוגורט.. אז איזה יוגורט בדיוק שמים? והאם כדאי לחזור על הפעולה כמה פעמים? יש מישהו שניסה את זה בכלל ויכול להגיד לי אם זה באמת עוזר?
שיזוף
איה הוד08/09/2008הי חן,
מקווה ש שירי תוכל לעזור כאן יותר ממני :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאל תדאגי
טלוווווווש09/08/2010אל תדאגי (( : השיזוף ירד עם הזמן ואת תחזרי לצבע שלך .. אני גם תמנייה ואני לבנה ושאני משתזפת ונהיית חומה מאוד הצבע הלבן הרגיל שלי חוזר .. שיזוף תמיד יורד .. (( :
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיזוף לא יורד! אבל בשביל זה יש סבתא
חן11/08/2015אני חצי תמניה וחצי אשכנזיה ונולדתי לבנה! עם השיזוף נהייתי שחומה בחלקים בגוף וזה לא יורד בשלמות. לא משנה כמה חורפים יעברו. אבל יש אפשרות לשים מיץ לימון סחוט על העור כמה פעמיים ולא להחסף לשמש באותו זמן עדיף לשים בערב ורואים תוצאות !!!! (זה מוריד גם נמשים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עייפותטרזה03/09/2008
שלום רב. בשנה אחרונה סבלתי בעיות עור+גירודים+פצעים. קיבלתי טיפולמרופא עור+לקחתי צמחים לנקוי+שמרתי דיאטה לפ סוג דם a. יש לי גם בעיות בקרקפתיבשה+קשקשים יבשים שאני מקלפת אותם.ישלציין שמרתי שמן זית,במקומות יבשים מרחתי ויזלין+שמפו נגד קשקשים. אבל יש יובש בעור+עניים. ביקרתי אצל רמטולוג-ציין שיש לי מחלה sjogrens syndrome הצעלי טיפול עם כדורים לכל החיים,אני מתלהבת מהטיפול, יש לציין בהקרקפת מאד יבשה. לוקחת -נר הלילה +אומגא 3+A+B+אבץ,האם לרפואה אלטרנטיבית יש טיפול אחר. בתודה מראש איה הוד
עייפות
איה הוד03/09/2008שלום טרזה,
כאן עלי להמליץ לך לגשת לטיפול הומיאופתי :-)
בהחלט יש מה לעשות - או לפחות שווה לתת לזה צ'אנס ובגדול!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשואל02/09/2008
שלום מה ניתן לעשות במקרה שיש דם בזרע שנובע לדברי הרופא מדלקת? האם ניתן להשתמש במשהו טבעי תודה
דלקת
איה הוד02/09/2008אחד החומרים האנטי-דלקתיים החזקים שיש הוא הטראומיל (ניתן להשיג בכל בית מרקחת)
יש גם צמחי מרפא אנטידלקתיים - אך לשם כך יש כבר לגשת לבעל מקצוע להתאמה אישית
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)