מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- נר הלילהטל20/06/2008
שלום,
הדיאטנית שלי המליצה לי לקחת כמוסות נר הלילה 5 ימים לפני המחזור עם ויטמין B6.
נטלתי במשך חודשייים כמוסות שמן בוראז כל החודש ולפני המחזור הוספתי ויטמין B6.
הכמוסות לא עזרו לי להפחתת התופעות שלפני המחזור.
האם לדעתך יש טעם לנסות לעבור לכמוסות נר הלילה ולקחת רק 5 ימים לפני המחזור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נר הלילה
שירי חבקין20/06/2008שלום לאנונימית המרדנית...
לפי מה שכתבת הומלץ לך לעשות כן ואת בחרת
לקחת משהו אחר במשך חודש....המלצתי לך
לקחת את שמן נר הלילה כפי שרשמה הדיאטנית
שכן הוא ידוע כעושה פלאות למערכת הנשית ויכול
בהחלט לעזור.
בהצלחה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנר הלילה
טל20/06/2008חלילה לא מורדת, ילדה טובה ירושלים.
התחלתי לקחת את שמן הבוראז לפני חודשיים בלי הפסקה ולפני המחזור גם B6.
הייתי אצל דיאטנית לפני שבוע ובקשתי המלצה.
היא אמרה לי לקחת נר הלילה רק 5 ימים לפני מחזור.
אבל סיפרתי לה מה עשיתי עד עכשיו, אז היא אמרה שאם במשך חודשיים לא ראיתי שיפור
אז אין טעם לנסות נר הלילה.
השאלה שלי אם יש טעם לנסות נר הלילה, ואם כן אז כל החודש או רק 5 ימים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנר הלילה
שירי חבקין20/06/2008שוב שלום וסליחה שלא הבנתי...
את יכולה לקחת את נר הלילה באופן קבוע
ולא רק לפני המחזור.
ייתכן שייקח לך זמן לראות תוצאות אך
שווה לנסות. נר הלילה הוא תוסף טבעי
שמאוד עוזר לאיזון המערכת הנשית.
בהצלחה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
איזון הורמונלי
איה הוד20/06/2008הי אנונימית,
אני חייבת להסכים עם דבריה של שירי.
חשוב לי להוסיף, ששמן נר הלילה הוא רק חלק קטן מאוד מהטיפול להפחתת תופעות וכאבי מחזור!!!
עם כל הכבוד לדיאטנית, הראייה שלה מאוד "קונבנציונאלית"!!!
כלומר: "הנה יש בעיה - אז הנה כדור שיפתור אותה".
זה ממש ממש לא עובד ככה.
כדי לטפל בעניין יש לערוך אבחון מדוייק ויסודי ומקיף על ההרגלים שלך, התזונה, השינה שלך, המצב הנפשי שלך, ההסטוריה הרפואית שלך, על המערכת ההורמונאלית והתנהגות המחזור שלך (מתי קיבלת פעם ראשונה, האם הגוף קיבל באיזשהו שלב גלולות ומתי, כמה ימים אורך המחזור, העוצמה שלו, אילו תופעות יש לך - כי זה משתנה אצל כל אישה... ועוד...)
רק לאחר אבחון ותשאול שכזה ניתן לבנות לך תוכנית טיפולית שהיא הרבה מעבר להמלצה על בליעת כדורים.
למשל, התאמת צמחי מרפא באופן ספציפי למצבך ואישיותך, שיאזנו את המערך ההורמונלי....שינויים בהרגלים, טיפול בכל מצב נפשי או מתח שיכולים להשפיע, הסרה של כל גורם בתזונה שיכול לגרום לסימפטומים מהם את סובלת - למשל קולה, קפה, בשר, חלב...
אני חושבת שהעברתי את הרעיון הכללי...
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיה ושירי
טל21/06/2008שלום איה ושירי - מדהימות !
הדיאטנית אכן קונבנציונלית. יש לה ידע ברפואה משלימה אבל לא בצמחי מרפא.
אני מודעת לחשיבות התשאול המקיף ובניית תכנית טיפולים אישית ולא בגדר המלצות כלליות לאוכלוסיה .
בתזונה יש בעיה אני לא אוהבת בשר ולחלב אני רגישה. בסופו של דבר אוכלת קצת מהכל כולל 2 כוסות נס קפה. כרגע אני מנסה לשלול מזונות שיכולים להיות בעייתים עבורי, למרות שהמזון להבנתי אינו הגורם העיקרי לבעיות אלו והגורם העיקרי הוא האיזון ההורמונלי.
מכל מקום הגעתי אליה בעקבות כמה קג' עודפים ונושא התזונה במחזור ולפני הריון עלה.
ומכאן צץ ועלה נר הלילה.
לפני השימוש בשמן בוראז היו לי רק נפיחות וגודש.
בחודשיים האחרונים התחילו שינויים במצבי הרוח, אני לא יודעת אם זה קשור לבוראז (הכוונה אם הוא השפיע עלי לא טוב) או שזה "משבר החלמה" ואני בדרך לאיזון.
מכל מקום אני אנסה להחליף את הבוראז בנר הלילה. כמה זמן מינימום אני צריכה ליטול בשביל להבחין אם יש שינוי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הי אנונימית
איה הוד22/06/2008על כל אחת זה עובד בקצב שונה.
קחי במשך 4-5 מחזורים...
ממליצה בחום על צמחי מרפא ואף לשלב זאת עם דיקור - מדהים!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי הכמוסות
טל23/06/2008קניתי נר הלילה
1300 מג שמן נר הלילה
חומצה לינולאית 910 מג
GLA 100
כמה לקחת ביום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מינון
איה הוד23/06/2008היי אנונימית,
מאחר והמקצועיות חשובה לי, ומאחר ולא עשיתי לך אבחון ואני לא מכירה את מצבך לעומק, ומאחר ואינני יודעת מה את אוכלת והאם יש עוד כדורים או תרופות שאת לוקחת, עלי לומר לך לקחת לפי ההמלצות שכתובות על התווית.
זה כל כך אינדוידואלי את מבינה....
:-)
איה הוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמינון
טל23/06/2008היי,
אני לוקחת מגנזיום ציטראט ואלטרוקסין.
ההמלצות לנר הלילה כדור אחד עד שניים ביום.
אינני יודעת אם לקחת את המינון הנמוך או הגבוה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מינון
איה הוד23/06/2008צר לי יקירה,
את לוחצת אותי לפינה - מה שניסיתי לרמוז קודם שאינני יכולה להמליץ לך על מינונים מבלי להכירך.
ישנם דברים שאין בעיה להמליץ על מינונים וישנם דברים שזה יהיה פשוט לא אחראי ולא מקצועי.
בקשי מהדיאטנית שהמליצה לך על הכמוסות הכוונה למינון.
מצטערת ומקווה שאת מבינה
איה הוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיה
טל23/06/2008לא התכוונתי חלילה ללחוץ.
חשבתי שאת לא יודעת מה כתוב על האריזה הספציפית (שיש שוני בין החברות).
מכל מקום אקח כהמלצתכן כל החודש (נראה לי הגיוני מאשר 5 ימים לפני המחזור)
כדור אחד ביום.
מקווה שיהיו בשורות טובות...
בכל מקרה המון המון תודה איה יקרה.
את מקסימה !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עינים נפוחותטובה19/06/2008
איך להוריד עינים נפוחות בבוקר ואיך לעורר אותם שיהיו עירניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיזוק שרירי החזה
טובה19/06/2008איזה פעילות גופנית מתאימה לחיזוק החזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיניים נפוחות
שירי חבקין20/06/2008לטובה שלום רב
המומלץ ביותר הוא צמח הקמומיל
יש להכין חליטה חזקה משתי כפות
קמומיל וכוס מיים רותחים. להשאיר
עד שהתערובת מתקררת ולשים קומפרסים
פושרים על העיניים.
טיפ חמוד שקיבלתי מהסבתות- להקפיא
את החליטה הזו בשתי שקיות ניילות
ובעת הצורך להוציא מהשקית ולשים על העיניים
בהצלחה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עיניים נפוחות
איה הוד20/06/2008להניח פרוסות מלפפון על כל עין למשך 20 דקות!!!
אם העייפות נובעת כתוצאה מעומס או שינה לא טובה יש לטפל בכך באופן ספציפי על ידי שינוי תזונתי וצמחי מרפא ולימוד הרפיות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטן נפוחהטובה19/06/2008
השאלה שלי .אני שומרת על דיאטה ואוכלת מאכלים עם סיבים תזונתיים אני עושה התעמלות ובאופני כושר וקשה לי להוריד את הבטן .היתי רוצה עיצה איך להוריד את הבטן ומה מפריע להורדה . תודה מראש אשמח לשמוע תשובה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בטן נפוחה
איה הוד20/06/2008הי טובה,
וואוו את מעלה כאן שאלה חשובה מאוד, ולפני שהענה לך חשוב לי לברר האם זאת נפיחות של השמנה או נפיחות של גזים.
אם זאת נפיחות של גזים סימן שאת אוכלת יותר מידי סיבים!!!
כן כן, גם עודף סיבים יכול להזיק. לגרום לנפיחות רצינית בבטן.
אם זה שומן - הדבר היחיד הוא פעילות אירובית אינטנסיבית וארוכה יותר (לא פרטת כמה את עושה אז קשה קצת להתייחס) אבל בעניין הזה אין שליטה כל כך על מאיפה יורד השומן כי הוא יורד מכל הגוף וצריך לקוות שהוא ירד בסופו של דבר גם בבטן.
נ.ב
יכול להיות שאת חושבת שאת אוכלת טוב אבל זה לא באמת נכון. אני לא אומרת שזה המצב, אך ישנם מקרים אצלי בקליניקה שאנשים שוטחים בפני את התזונה שלהם, והם משוכנעים שהם אוכלים נהדר וטוב, ובסוף מסתבר להם שהם אוכלים גרוע מאוד....
אולי מה שאת אוכלת לא מתאים לך ספציפית....זה גם כיוון שצריך לברר בטיפול.
בהצלחה,
איה הוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה! גירוי כתוצאה מאי נקיטתחזי19/06/2008
בס"ד
אנא עזרה,
סובל מאד מעור מגורה, שנובע כתוצאה משימוש באמצעי ספיגה וכד' העור ממש בוער והסבל נורא
ניסיתי מעבר לקטטר, אבל יש דלפיה וגם אסור להשתמש לאורך זמן. ניסיתי מוצרים שונים וללא הועיל.
מה ניתן לעשות כדי להרגיע ותרפא את העור? ובמיוחד, להגן עליו ממגע השתן.
תודה! תודה! מראש
חזי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גירוי ממגע שתן בעור
איה הוד19/06/2008שלום חזי,
משחת אלופרופוליס (מכילה אלוורה מיוצבת פעילה ופרופוליס) - משתמשים בה רבות גם לתפרחת חיתולים בתינוקות ביעילות רבה.
משחת טראומיל אף היא יכולה להועיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמי עוראתי19/06/2008
שלום רב, אני בחורה בת 31, הבעיה היא שכל פעם שיוצא לי פצע מוגלתי (אני מפוצצת אותו, כי הוא פשוט מגעיל אותי) ואז.. נשאר לי כתם!!!! מכוער על הפנים, וגם אם אני לא מפוצצת הוא משאיר לי כתם, הכתמים הולכים ומתרבים וזה מאד מאד מפריע לי , אפילו מייק אפ- כבר לא מסתיר אותם. האם לשקול טיפול בלייזר? אני מקפדיה לשים חומץ תפוחי עץ, ולימון,,, אך ללא הועיל!
נא תשובתכם, אני נואשת . תודה אתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כתמי עור
איה הוד19/06/2008הי אתי,
נסי קודם את החימר - מסכה מחימר ירוק.
שירי ממליצה עליו כאן בפורום הרבה ובצדק - חימר הוא בעל תכונות רבות, הוא סופח, מטפל בפצעים מוגלתיים ומייבש אותם ואם אני לא טועה, שירי אף כתבה באחת התשובות שהוא יכול לסייע עם סימנים או צלקות - חזרי אחורה כמה שאלות בדבר בעיות עוריות ופצעים על הפנים ותוכלי לקרוא איך משתמשים ואיך מכינים את החימר.
בנוסף, תוכלי לעשות שימוש נהדר בשמן לוונדר.
יום קסום,
איה הוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני חייבת עזרה ....רעות18/06/2008
יש לי שאלה ואני אשמח אם משהוא יוכל לעזור לי מרחתיי משחת שיניים על חצקון וכנראה השארתי את המשחה יותר מידי זמן ונשאר לי סימן אדום איך נפתרים מהסימן האדום הזה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עזרה בדרך
איה הוד18/06/2008למרוח 3 ימים אלוורה איכותית ולפני השינה אפשר גם טיפה שמן לוונדר מקומית על המקום להרגעת העור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלוליטס ונפיחות בקרוסלי כפות הרגליםשרה17/06/2008
שאלה:
האם יש חומר טבעי כלשהו כגון:צמחים, שמנים, שניתן בהם להמיס צללוטיס ולטפל בנפיחות של קרוסלים ברגלים.
או אולי טיפולי מאסג' כלשהו?
אשמח לעצות טובות אשר בוצעו והניבו תוצאות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צלוליטיס
איה הוד18/06/2008שלום שרה,
ואם הנפיחות ברגליים נובעת מבעיה בלב?
חשוב לי להבין קודם מול מה אני עומדת לפני שאני מייעצת - אחרת זה לא יהיה מקצועי.
לגבי צלוליטיס - יש שמנים אתרים נהדרים שמסייעים רבות, אך כמדומני לא ניתן להפתר לגמרי מהתופעה אלא רק לטשט אותה.
תוכלי להיוועץ עם קוסמטיקאית המתעסקת בשמנים אתרים ומתמחה במצבים אלו.
באהבה,
איה הוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלונת!.16/06/2008
אינני סובלת משיעור יתר אך סתם שאלה. האם אתן מודעות לתרופת סבתא שעוזרת להחליש את השערה(כמובן שאינני מדברת על שיער ראשי.)?
או טיפים שיש לכם בנוגע לשיעור יתר?
תודה רבה על עזרתכן!
יישר כוח אתן מאוד עוזרות לי תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובונת :-)
איה הוד17/06/2008היי גברת,
ובכן, התשובה היא חיובית.
וכאשר אני אומרת חיובית זה מאחר ואני יוצאת מנקודת הנחה ששיעור היתר עליו את מדברת קשור לבעיה הורמונאלית, ואז אפשר לאזן את המערכת ההורמונלית עם תזונה וצמחי מרפא נפלאים שמותאמים אישית ולאפשר לשיעור לעבור....
בדיוק כמו שקורה כאשר גלולות למניעת הריון גורמות לשיעור יתר אצל נשים מסויימות (הורמונלי לחלוטין) ואז מפסיקים עם הגלולות או עוברים לסוג עם מינון הורמונלי נמוך יותר והשיעור נרגע....
יום מקסים,
איה הוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטהאישה16/06/2008
שלום אני כבר שנה וחצי אחי לידה ולא מצליחה לחזור למישקלי יש לי בטן שאף בגד לא יושב כמו שצריך איזה דיאטה אתן ממליצות שאחזור ללמימדים לבחות
דיאטה???
איה הוד17/06/2008הי אישה,
ובכן יש לי תשובה אחת בלבד: להוציא את המילה 'דיאטה' מהלקסיקון ולהתחיל לאכול ולחיות בריא תוך שילוב פעילות גופנית נמרצת על בסיס יומיומי.
אין כדורי קסם!
דיאטות סופן להגמר!
כל דבר קיצוני אחר יחזיק מעמד בדיוק חודש (טוב נו, אולי טיפה יותר) אבל אף אחד לא מבטיח שהמשקל לא יעלה בחזרה עם אקסטרות....
שורה תחתונה:
אל תעשי על הגוף שלך ניסיונות עם דיאטות למיניהם מאחר ואת רק תחלישי אותו ותפריעי לחילוף חומרים תקין - זה יכול לפגוע בעתיד ביכולת של הגוף להוריד משקל.
נכון שיש דיאטוצ מאוזנות ובריאות - אבל אז, אני לא מכנה אותן דיאטות אלא אורח חיים.
כמה טיפים:
לא לאכול לחם קל אלא לחם מלא אמיתי!!!
לשתות הרבה מים - אבל לא בבת אחת 2 כוסות לפני האחרוה כי זה רק גורם להרחבת הקיבה והגדלת הקיבולת...ואף מדלל את מיצי העיכול שחשובים לעיכול האוכל.
בלי פעילות אירובית זה לא ילך!!!
לא לאכול מאכלים דיאטטים
בהצלחה :-)
איה הוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה...
שירי חבקין17/06/2008כאחת שנלחמת בבעיית ההשמנה כל חייה
אשמח לתת טיפ ל"דיאטה" שמאוד עזרה לי.
וכמו שאיה כתבה דיאטה הוא לא המונח המתאים
אלה שינוי הרגלים ודפוסי עבר רעילים.
במשך 21 יום יש להמנע לחלוטין מכל הלבנים.
מוצרי קמח לבן , מוצרי חלב, סוכרים ומלח.
אפשר להחליף כמעט כל דבר באלטרנטיבה
בריאה וחומה. למשל פסטה מקמח מלא
חלב סוייה ומלח צמחים במקום המלח הרגיל.
שלושה שבועות אלה הם הגשר למעבר מהחיים
עמוסי הפחממות הריקות השומנים והסוכרים
שלא עזרו לנו עד כה, וכשמשדרים זאת לתת המודע
הוא מבין שמעכשיו משהו חדש וטוב קורה לגוף
ומשתף פעולה.
אפשר לשתות קפה אבל מאוד מומלץ להחליפו
בחליטות של ג'ינ ג'ר או של קמומיל.
אפשר לאכול כרגיל ולמצוא תחליפים יצירתיים
לאוכל הלבן הישן.
בהצלחה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד ניתן לדלל שמן בסיס ?יצחק15/06/2008
אני משתמש מידי יום בבוקר ובערב, לאחר המקלחת בשמן בסיס מעורבב בטיפות ארומטיות. ברצוני לדלל את שמן הבסיס, אשמח לדעת עם איזה חומר ניתן לדלל - תודה על התשובה.
יצחק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דילול שמן בסיס
איה הוד16/06/2008שלום יצחק,
אני לא מכירה שיטה לדילול שמן בסיס - אולי שיר יודעת.
בכל אופן, אולי החלפת שמן הבסיס למשהו שיותר מתאים לך היא הדבר הנכון.
בברכה,
איה הוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיה תודה
יצחק16/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאביב15/06/2008
שלום, אני בחור בן 25 שסובל מקלואידים לאחר שניסיתי את כל הטיפולים המקובלים ללא הצלחה נאמר לי שחלב של תאנה יכול לעזור בנוסף אני סובל מחרדות ומטופל בתרופה שנקראת ציפרלקס לאחר שהשתמשתי בחלב תאנה הרגשתי חרדה מוגברת האם יש התנגשות בין השנים?
תשובה
איה הוד15/06/2008הי אביב,
אני לא רואה שום קשר בין שימוש חיצוני בחלב תאנה להגברת החרדה.
בברכה,
איה הוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף-כאבי טחורים....014/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
לטחורים
שירי חבקין15/06/2008הצמחים שמסייעים מאוד לטיפול בטחורים
פיגם, עץ התה, אובליפיחה, קלנדולה, גרניום
מכינים משחה מכוס שמן זית (בו השרנו עלי פיגם
ופרחי קלנדולה לשבועיים לפחות), כף שעוות דבורים
אותה ממיסים בסיר כפול בתוך השמן.
כאשר השעווה נמסה מערבבים היטב ומסירים
מהאש ומוסיפים 5 טיפותל של גרניום. 10 טיפות
עץ התה. ו20 מל שמן אובליפיחה. מערבבים
ומוזגים לכלי כהה. לאחר שהמשחה מתקשה
ניתן למרוח מספר פעמים ביום. גם על טחורים מדממים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשחה עזראקאין 5% במרשם רופא
יצחק15/06/2008תעביר לך את כאבי הטחורים אחת ושתיים. מומלץ על אמבטיות חמות, ואח"כ למרוח את המשחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלותטל14/06/2008
שלום,
2 שאלות יקירותי ברשותכן:
א. לפני חצי שנה היה לי סינוסיטיס במצב קשה.
א.א.ג ציינה שהכל עבר ותקין וכך גם בדיקת שמיעה.
אבל מאז יש לי תחושה של אזניים סתומות, לחץ באזניים...
מה אפשר לעשות?
ב. אולי מנסיון עזרה קולינרית -
אני מכינה עוגות גבינה ומחליפה את המרכיבים בדיאטטים.
במה אפשר להחליף את האינסטנט פודינג וניל, במרכיב אחר שייתן סמיכות
אך פחות קלוריות?
(האינסטנט הוא במלית ולא בציפוי -לעוגה אין ציפוי כי היא עוגה קרה ללא אפייה).
תודה רבה רבה
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות
איה הוד15/06/2008שלום יקירה,
לגבי האוזניים - אני ממליצה לטפל עם נרות הופי. ואם המצב נשאר כפי שהוא יש לגשת לאבחון מעמיק יותר וטיפול בצמחי מרפא.
קולינרית - תחליף לאינסטנט פודינג וניל - לא התחום שלי...אבל אם תרצי ליצור איתי קשר אוכל להפנות אותך למישהו שאולי ידע :-)
בהצלחה,
איה הוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות סבתא לעור פנים יבש?-13/06/2008
תרופות סבתא שיעזרו לקבל עור פנים יפה ?:)
תודה לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עור פנים יבש
איה הוד13/06/2008להכין מסכה משיבולת שועל ושמן זית....להכניס לקרם הפנים שלך כמה טיפות משמן אתרי ולוונדר - מדהים!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמן אתרי?מה זה?
-13/06/2008כמה זמן להשאיר?:)
שמן אתרי
איה הוד14/06/2008מסכה - 20 דקות
שמן אתרי מלוונדר - בכל בית מרקחת להשיג - לשים בתוך הקרם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוזה צריך להיות קרם פנים משהו
-15/06/2008יקר כזה..?הזול נראה לי בכלל לא משפיע על הפנים שלי
עור יבש
איה הוד15/06/2008היי,
לא יקר.
המסכה אמורה לתת את המענה לעור היבש.
שמן הלוונדר בתוך קרם נותן הרגעה וטיפוח לעור.
שימי לב, עור יבש מעיד על בעיה מבפנים.
אל תנסי לפתור זאת רק על ידי טיפול מקומי - גשי לאבחון נטורופתי ובדקי אם את אוכלת נכון ושותה מספיק מים והאם מערכת העיכול מתפקדת כמו שצריך.
בברכה,
איה הוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני חושבת שהבעיה העיקרית שלי
-15/06/2008היא גנטית..בעצם, אני לא חושבת...זה בטוח:-Pואלי גם האוכל עוזר לעור להיות יותר גרוע
גנטיקה
איה הוד15/06/2008צר לי לאכזב, אך הגנטיקה אומרת שמשהו קיים בפוטנציאל שלנו אך לא חייב להתממש.
הרבה רופאים טוענים שלגנטיקה יש השפעה של 10% בלבד, בעוד אורח חיים, תזונה, פעילות גופנית, סוג עבודה והרגלים - להם יש השפעה הרבה יותר קובעת.
הרבה אנשים מעדיפים לשים אצבע מאשימה על הגנטיקה - זה הכי קל :-)
אבל לפעמים צריך לקחת אחריות על הבריאות שלנו, ללמוד לאכול נכון, לשים לב למה מכניסים לגוף ולעשות פעילות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלנולין
שירי חבקין15/06/2008אפשר לקחת תוסף מזון הנקרא גלנולין
ו"משמן" את העור מבפנים.
אלה חומצות בריאות שמעניקות לעור
גמישות ולחות וזאת על ידי בליעה של כמוסות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלנולין ונשירת שיער
משה08/09/2008האם הגלנולין עוצר נשירת שיער על רקע הורמונלי, או שרק מקנה לו ברק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעור פנים יבש
שירי חבקין15/06/2008אפשר למרוח בערב שילוב של השמנים הללו
ניתן להשיג בחנויות הטבע :
חוחובה
רוז היפ
אובליפיחה
ויטמין E
20 מ"ל מכל אחד ולערבב היטב
ולטאץ אחרון להוסיף 20 טיפות של שמן לבנדר
כפי שאיה המליצה.
השמנים הללו מעניקים לחות והזנה מופלאה
לעור יבש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
טיפול פנימי בעור יבש
איה הוד16/06/2008מסכימה עם שירי לחלוטין - אכן חלק מהטיפול הפנימי ביובש של העור הינו שימוש בחומצות שומן חיוניות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליחה בגרון012/06/2008
ניסתי תה לימון דבש לא עזר.מה אתם מציעים??תודה.
ליחה בגרון
איה הוד13/06/2008להפסיק מיד לאכול מזונות יוצרי יחה כגון: מוצרי חלב, בוטנים, בננות..
לאכול הרבה שום - הוא מוציא ליחה החוצה (מכייח)!
בהצלחה!
איה הוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליחה
שירי חבקין15/06/2008ולשתות הרבה קורנית ומרווה
* לא בהריון...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)