מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לקיחת דאלאצין לאחר טיפול בציפרודקסשרון02/05/2015
שלום רב, שלשום סיימתי טיפול בציפרודקס לדלקת בשתן, האם אני יכולה לקחת מיד נרות של דאלאצין?
את המרשם של הדלאצין קיבלתי לפני חודשיים מרופא נשים אך עברתי פעמיים אירוע של דלקת בשתן ולא השתמשתי בנרות, האם אין סכנה שאקח עכשיו את הדלאצין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקיחת דאלאצין לאחר טיפול בציפרודקס - תגובה
יוסי מצקל05/05/2015אנטיביוטיקה שקיבלת לפני שלושה חודשים לא בהכרח מתאימה למצבך היום. יש לראות רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול באלרגיהדפנה01/05/2015
שלום רב,
אני סובלת מאלרגיה שגורמת לי לגירודים בגרון באף ובאזניים בעיקר בלילה לפעמים גם ביום . נזלת התעטשויות ודמעות בעיניים, זה משפיע לי על האורח החיים נורא קשה לי לעבוד ולצאת מהבית בתקופה הזאת של האביב . מה אפשר לעשות כדי להקל עלי האם יש סוגי מזון שכדאי להמנע מלאכול או שכדאי לאכול ואיזה תרופה הכי תעזור?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול באלרגיה - תגובה
יוסי מצקל03/05/2015דפנה יקרה
רצוי שתדרשי מהקופה בה את חברה בדיקה לאלרגיה. אדם מפתח רגישות לחומרים אתם נמצא במגע יומיומי. אם תדעי ממה להמנע מרבית הסבל יעלם. תרופות לאלרגיה יש עם ובלי מרשם לרוב כמו: אלרג'יקס, לורטדין ועוד. מהרפואה הסינית הייתי ממליץ על מוצר שנקרא: בי יאן פיאן או המוצר בי יאן פלוס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי של תרופותגאולה28/04/2015
שלום רב,
בעלי בן 77 לוקח בכל יום את התרופות הבאות:
מטפורמין
אלטרוקסין
ניאובלוק
קומודין
בנזפיבראט
מזה זמן הוא מתקשה בהליכה. בבדיקה אצל הנוירולוג הוא שלל פרקינסון ואירוע מוחי.
ההבחנה שלו: חולשה פרוקסימלית של שרירי הירכיים.
לדבריו החולשה יכולה להגרם מפגיעה בשרירים או פגיעה בעצבים.
השאלה:
האם יש לאחת מהתרופות הנ"ל תופעות לוואי של פגיעה בשרירים או בעצבים ?
תודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתשובה
גאולה05/05/2015אודה לכם על התייחסות לשאלתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנאובלוק
בלה10/12/2015שלום. אימא שלי התחילה לוקחת נאובלוק מתלוננת אל כבדות בראש ולחץ כעניים. האם זה תופעות לוואי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרמקומבין או קומאגיסאלי שומרון27/04/2015
היי,
כשאני עושה ספורט בכמה שנים האחרונות מופיעה לי פריחה מתחת לבתי שחי ובין הרגליים. בעבר השתמשתי בפוליקוטן, אבל לפני שנה המשחה הפסיקה להשפיע.
פניתי לרופאה שנתנה לי דרמקומבין משחה - המשחה עזרה והפריחה נעלמה לגמרי.
עכשיו לקראת החום של שלהי האביב והקיץ פניתי לרופאה וביקשתי את אותה המשחה כי שוב החלה להופיעה פריחה. מבלי שאשים לב הרופאה כתבה לי מרשם לקומאגיס (גם מבלי לבדוק אותי, נכנסתי לרופאה וביקשתי את אותה משחה מהפעם הקודמת והיא אמרה אין בעיה ורשמה לי משהו אחר.)
השאלה:
הרכיבים שונים,
האם קומאגיס דומה לדרמקומבין?
האם לנסות את קומאגיס או שאחזור לרופאה?
(זה מבאס כי כבר קניתי את המשחה).
תודה,
אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרמקומבין או קומאגיס - תגובה
יוסי מצקל05/05/2015אלי שלום
דרמקומבין שונה בהרכבו מקומאגיס.
אם הבעיה קיימת וכן המשחה, נסה אותה, והיה ולא תעזור חזור לרופאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פולן טרימיכל26/04/2015
אני משתמשת בפולן טרי האם הוא טוב גם לחוסר בוויטמין b12 או עלי לקחת כדורי ויטמן
B12* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פולן טרי - תגובה
אילן ללבניקוב28/04/2015מיכל שלום,
הפולן מכיל ריכוז גבוה של ויטמינים ומינרלים אך יש להיוועץ ברופא המטפל לגבי המינון המדויק הניתן לאחר בדיקות הדם,
שבוע טוב ובריא,
אילן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדהמיכל26/04/2015
האם התרופה לוסטרל היא מאותו סוג של פאקסט וציפרלקס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה - תגובה
יוסי מצקל26/04/2015שלושתם מאותה משפחת חומרים selective serotonin re-uptake inhibitor - SSRI
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקסהילה26/04/2015
מותר לקחת ציפרחקס כשיש חוסר איזון אלקטרוליטים???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס - תגובה
אילן ללבניקוב28/04/2015תהילה שלום,
יש לבדוק זאת מול הרופא המטפל בכדי למנוע תופעות לוואי מיותרות של התרופה,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זמן ברציףות אףשר לקחת אקמול צינויקטור24/04/2015
שלום,
היה לי שיעול עם ליחה, הצטננות כללי (ללא חום) וכאבי בחזה למעלה. אני לקחתי אקמול צינון ושפעת (יום ולילה) במשך 7 ימים (3 קדורי ביום + 1 בלילה). שיעול וכאבי גב עברו אבל התחילה נזלת. עשיתי הפסקה של יומיים - לא לקחתי תרופות. נזלת הפכה ליהות יותר חזקה ועוד פעם הרגשתי הצטננות (חולשה, עייפות, ללא חום). לקחתי אקמול צינון עוד יום אחד (3 כדורי יום + 1 לילה) וזה עזר לי.
השאילה היא כמה זמן ברציפות אפשר לקחת את אקמול צינון ושפעת? זה לא רשום בתרופה.
אני לקחתי אותו כבר במשך 8 ימים וזה עזר לי. אבל זה נראה לי הרבה. האם אני יכול להמשיך לקחת אותו או שלא כדי? (היתי שואל את רופא אבל תור הפנוי הקרוב הוא בעוד 5 ימים)
תודה מראש,
ויקטור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה זמן ברציףות אףשר לקחת אקמול צינ - תגובה
יוסי מצקל26/04/2015ויקטור
אתה צריך לראות רופא. אין קופת חולים שאי אפשר לראות רופא תוך 12-24 שעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי קובעים את סל התרופות?בסטיאן23/04/2015
מתי מתכנסים כדי לקבוע אילו תרופות ייכנסו לסל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סל התרופות - תגובה
יוסי מצקל26/04/2015מועד אחרון להגשת בקשות לשנת 2016 היה יום שני, ה-2 במרץ 2015.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- flucanol 150גלעד22/04/2015
יש לי כאב ראש במיוחד באיזור מעל האף סינוסים האם קשור לפלוקנול שקבלתי 4 כדורים פעם בשבוע לטפול בפטרת שמש ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר flucanol 150 - תגובה
יוסי מצקל26/04/2015כאבי ראש הינה תופעת לואי ידועה לפלוקנול ומצויינת גם בעלון המצורף לתרופה. אם כי הייתי ממליץ לראות רופא כדי לשלול אפשרויות אחרות, וכדי למצוא טיפול חלופי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוריותדליה22/04/2015
האם אפשר לקנות כדורי אקקלומין ללא מרשם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוריות - תגובה
יוסי מצקל22/04/2015לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפלוקסהדס21/04/2015
שלום יש לי תינוק בן 3.5 חודשים הסובל מרפלוקס סמוי שהחמיר לאחרונה ,יש לי זנטק שפתחתי לפני חודש אך נמנעתי מלתת לו מכיוון שהוא רצה להקיא את זה . שאלתי היא האם אני יכולה להמשיך לתת לו עכשיו למרות שהבקבור פתוח חודש ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלוקס - תגובה
יוסי מצקל22/04/2015אם תאריך התפוגה בתוקף ואם המוצר נשמר בטמפרטורה מתחת 25 מעלות ניתן להשתמש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרפלוקס - תגובה
יוסי מצקל22/04/2015אם תאריך התפוגה בתוקף ואם המוצר נשמר בטמפרטורה מתחת 25 מעלות ניתן להשתמש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת ריאולין באופן קבועאסף21/04/2015
אני סובל מליחה קשה, והגעתי למסקנה שריאולין עוזרת לי. ברגע שאני מפסיק את לקיחתה הליחה חוזרת לי. שאלה: האם ניתן לקחת את התרופה כתרופה כרונית עם רישומה ע"י רופא
המשפחה ברשימת התרופות הקבועות שאני לוקח? (התרופות האחרות אינן מתנגשות עם הריאולין).
תודה
אסף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקיחת ריאולין באופן קבוע - תגובה
יוסי מצקל22/04/2015ראולין ניתן לקחת לאורך זמן באישור וידיעת רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקיחת ריאולין באופן קבוע - תגובה
יוסי מצקל22/04/2015ראולין ניתן לקחת לאורך זמן באישור וידיעת רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מידע על התרופה RAZINתמר20/04/2015
ארצה לדעת מידע על התרופה RAZIN לטיפול בהשמנת יתר חמורה.
מהם תופעות הלוואי העיקריות והנפוצות של התרופה?
האם צריך לבצע בדיקות דם במהלך השימוש בתרופה / קודם השימוש בתרופה?
ידוע לי שמשך הטיפול מוגבל ל- 3 חודשים. כמה זמן לאחר מכן ניתן לחזור ל"סיבוב נוסף של נטילת התרופה" ללא נזק לגוף? האם מספר שבועות זה מספיק?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנסיון אישי ,סתם בזבוז כסף
לא רוקחת20/04/2015התרופה לא עשתה כלום ובכל זאת עולה 300-400 שח..
מנסיון ,סתם בזבוז של זמן וכסף ... עדיף קסיניקל + דיאטה+ טיפה ספורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמידע על התרופה RAZIN - תגובה
יוסי מצקל22/04/2015רזין הינה תרופה ממשפחת האמפטמינים. שימוש ממושך יגרום לתלות.
רשימת תופעות הלואי הינה ארוכה, למערכת הדם והלב, מערכת העצבים המרכזית, מערכת כעיכול והנשימה. לא אפרט את כל הרשימה. השימוש הוא בהוראת ופיקוח רופא וכן כל הבדיקות שיחליט לעשות, ואם יאשר סיבוב נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמיניםהילה20/04/2015
אני בת 28 צריכה לקחת כול יום ויטמין סי ,ויטמין בי 12,ויטמין די,וויטמין אי.
האם אפשר לקחת את הכול ביחד בבוקר ואיזו תופעות51 זה יעשה לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמינים - תגובה
אילן ללבניקוב28/04/2015תהילה שלום,
אין מניעה לקחת אתכל הויטמינים שציינת ביחד פרט לויטמין B12 הנלקח לפני הארוחה, בבוקר ומתחת ללשון.
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)

(1).jpg)