מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קלבטןבוקי08/04/2015
האם נטילת קלבטן פורטה יכולה לשנות את צבע הצואה וכן את מרקמה(קשה יותר).
התחלתי לקחת וגוון צואה הפך לירוק -שחור ולא יודע אם מזה הפסקתי לקחת יום שלם והצורה עדים בגוון ירוק שחור. האם יתכן שעדין בגוף ? ומתי אינדקציה שיצא לגמרי ולא בעיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלבטן - תגובה
יוסי מצקל12/04/2015קלבטן פורטה יכולה לשנות את צבע הצואה וכן את מרקמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי לקחת אגיסטן ואגינלישרון07/04/2015
כתוב בעלון לצרכן שצריך להשתמש לפני השינה בזמנים קבועים
השאלה שלי היא אם שעת השינה שלי משתנה לפי מה ללכת? לפי שעה קבועה או תמיד לקחת לפני שאני הולכת לישון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי לקחת אגיסטן ואגינלי - תגובה
אילן ללבניקוב08/04/2015שולה שלום,
כפי שההוראות מחייבות יש להשתמש בתרופה לפני השינה, כלומר בלי קשר לשעת השינה שלך,
חג שמח ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר לשתות בהריון קולדקס ??מירב אלימלך05/04/2015
אני בהריון בחודש התשיעי וסובלת מהתקררות ומחולשה בגין ההתקררות .
בדרך כלל מה שעוזר לי זה כדורי "קולדקס".
האם מותר לי כרגע לשתות קולדקס בחודש התשיעי להריוני ??
אשמח לתשובתך למייל שלי הנ"ל בהקדם ובדחיפות בבקשה , עוד הערב .
תודה וכל טוב ,
מירב אלימלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מותר לשתות בהריון קולדקס ?? - תגובה
אילן ללבניקוב08/04/2015מירב שלום,
לגבי שימוש בקולדקס בהריון חשוב להיוועץ ברופא המטפל בלבד,
חג שמח ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירוקרטיה מול משרד הבריאותדורון02/04/2015
כיצד אני מבקש אישור ממשרד הבריאות עבור תרופה מסויימת שצריך עבורה אישור מיוחד, למשל ACTIQ?
למי אני פונה בכלל?
מייל?
פקס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בירוקרטיה מול משרד הבריאות
דורון02/04/2015כיצד אני מבקש חידוש לאישור ממשרד הבריאות שתקפו עבר, עבור תרופה מסויימת שצריך עבורה אישור מיוחד, למשל ACTIQ?
למי אני פונה בכלל?
מייל?
פקס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבירוקרטיה מול משרד הבריאות - תגובה
אילן ללבניקוב08/04/2015דורון שלום,
עליך לפנות לרופא המטפל שלך בקופת החולים ולברר אצלו לגבי השגת האישור המתאים עבור התרופה,
חג שמח ובריא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אספרין ,או קומדין לדילול דם ?שגב01/04/2015
שלום רב
בן-66,סובל מהפרעות קצב בלב(פרפור פרוזדורים)זה שנתיים וחצי,נוטל טמבוקור וקרדילוק,במשך 2-3 חודשים מתחילת המחלה נטלתי גם אספרין לדילול הדם,בגלל שהתלולנתי על תופעות לוואי (גזים רבים ודימום מכל שריטה בעור),הפסיק לי הקרדיולוג את האספרין,בימים אלה הגעתי לרופא אחר שהציע לי לקחת קומדין,האם הקומדין לא בעל תופעות לוואי קשות יותר?,האם לא מספיק לחזור לאספרין? האם האספרין לא מדלל מספיק?.תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אספרין ,או קומדין לדילול דם ? - תגובה
אילן ללבניקוב08/04/2015שגב שלום,
על הרופא המטפל בלבד לקבוע מהו הטיפול הנכון והמדויק עבורך ובעיקר כשמדובר בבעיות קרישת דם המחייבות מעקב צמוד של ה INR ולכן הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל שלך לגבי המשך הטיפול,
חג שמח ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרודקס ופריחה בעוראליעזר30/03/2015
התחלתי לקחת ציפרודקס לדלקת בדרכי השתן לפני כמה ימים, ועכשיו גיליתי שיש לי פריחה בגב + גירוד. הייתכן שיש קשר? ואם כן, האם זו סיבה לדאגה ואולי להפסקת הטיפול בציפרודקס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרודקס ופריחה בעור - תגובה
יוסי מצקל30/03/2015אליעזר היקר
פריחה וגירוד הינה תופעת לואי אפשרית של ציפרודקס. אינה רשומה כתופעה חמורה הדורשת הפסקת טיפול מיידית. יחד עם זה הייתי ממליץ ליידע את הרופא ולקבל אישורו להמשך הטיפול או החלפת התרופה. תופעות לואי חמורות המחייבות הפסקת טיפול מיידית רשומות בעלון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפרודקס 500 לכלבים
שלגיגית30/03/2015וטרינר שבדק כלב אומנה אצלי , נתן לו ציפרודקס 500 , לגירוי גרד נוראי , אני הוספתי מריחת פוליקוטן , ותוך שבועיים הכל עבר , שאלתי אם בכמה כלביות בארץ יש כלבים עם בעיה עורית ברמות כאלה ואחרות , ואין לכלביות אפשרות כלכלית לקחת לוטרינר האם מומלץ לתרום להם כדורי ציפרודקס ולהאמין שזב יעזור/יפתור את הבעיה , שהרי לא נלקחה דגימה לכלבה שהייתה אצלי באומנה , תודה מראש וחג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפרודקס 500 לכלבים - תגובה
יוסי מצקל31/03/2015זו לא הדרך לנפק תרופות מרשם. אם כל בעיות העור היו זהות הייתה תרופת עור אחת ולא היו וטרינרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגי' Xאהרן29/03/2015
אני סובל מקדחת השחת ונוטל אלרגי' X בהטבה חלקית זה מספר ימים
במקביל לכך אני חש עייפות רבה וצורך רב יותר לשינה, האם הדבר קשור לתרופה?
במידה וכן, והאם יש תרופה ללא תופעת לוואי כזו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגי' X - תגובה
יוסי מצקל30/03/2015אהרון היקר
עייפות היא תופעת לואי של מרבית התרופות האנטיהיסטמיניות. לא ניתן לדעת איזו תרופה תגרום עייפות ואיזה לא. מכיוון שחלק מהן דורשות מרשם, הייתי ממליץ להתייעץ עם הרופא ולהחליף עד אשר תמצא את זו שנוחה לך ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיוון בתרופותאלי29/03/2015
שלום,
רציתי לשאול האם במידה ונזקקים מדי פעם לכדור למטרה מסוימת למשל כאב ראש,האם כדאי לגוון בסוג הכדור כדי לא להתרגל(ואז יהיה צורך להעלות את המינון בשלב מסוים)?למשל לקחת פעם פרצטמול ופעם איבופרופן במקרה של כאבי ראש, או במקרה של נדודי שינה לקחת פעם אנטי היסטמינים ופעם זופיקלון שעובדים שונה לגמרי אם הבנתי נכון אבל מבחינתי לפחות שניהם עוזרים להירדמות.
אשמח לתשובה גם אם ההנחה העקרונית נכונה וגם אם במקרים הספציפיים שציינתי זה באמת נכון.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיוון בתרופות - תגובה
יוסי מצקל29/03/2015אלי היקר שלום
גיוון כדאי אך ורק אם שני המוצרים עוזרים.
בדרך כלל ההשפעה של מוצרים זהים על אנשים שונים איננה זהה. לכן קיימים כל כך הרבה מוצרים לכל מטרה ובמיוחד לטיפול בכאב.
בנוסף יש השפעה למספר הפעמים שאתה נוטל תרופה נגד כאבים. לא תהיה התרגלות אם מדובר בשימוש שאיננו יומיומי קבוע.
שימוש בתרופה קשור גם למידת הכאב, כאשר יש צורך לקחת מספר כדורים ביום רצוי לשלב בין הכדורים השונים ובכך להגדיל את ההשפעה משככת הכאבים ולהפחית את תופעות הלואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טלפאסט 180 מ"גח.ו.28/03/2015
האם התרופה נגד אלרגיה טלפאסט במינון 180מ"ג גורמת לנימנום או רדימות ולכן נאמר לי שכדאי לקחת אותה בערב לפני השינה ????
ואם אקח בבוקר לפני נהיגה ויום עבודה האם מומלץ ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טלפאסט 180 מ"ג - תגובה
אילן ללבניקוב29/03/2015שלום רב,
התרופה טלפסט עשויה לגרום לנמנום ולטשטוש ולכן מומלץ לקחת אותה בערב. אם לוקחים אותה בבוקר לא מומלץ לנהוג ברכב,
שבוע טוב ובריא וחג שמח,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אתופן ואספריןשלמה28/03/2015
שלום,
אני נוטל אספרין בקביעות. עתה מטופל באתופן בשל כאבי גב קשים. האם ניתן להמשיך במקביל ליטול אספרין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתופן ואספרין - תגובה
אילן ללבניקוב29/03/2015שלמה שלום,
תיתכן אינטראקציה בין 2 התרופות הנ"ל שעשויה לגרום לחומציות יתר בקיבה ולאולקוס. הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול ובכל מקרה לא ליטול את 2 התרופות יחדיו אלא בהפרד של 3 שעות בין האחת לשנייה,
שבוע טוב ובריא וחג שמח,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה וחג שמח
שלמה29/03/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיפרוסאליק תרחיץאריקה פנקס27/03/2015
קיבלתי את התרופה כמדומני מרופא עור בגלל נשירת שיער, אני לא ממש זוכרת.
היא עדיין בתוקף? האם להשתמש לנשירה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיפרוסאליק תרחיץ - תגובה
אילן ללבניקוב29/03/2015אריקה שלום,
יש לבדוק את תאריך התפוגה של התרופה ולברר עם עם הרופא המטפל את המטרה לשמה היא ניתנה,
שבוע טוב ובריא וחג שמח,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרדילוקנעמה26/03/2015
שלום,
אני מטופלת בכדורים ללחץ דם. לפני זמן מה החליפו לי תרופות ונתנו לי קרדילוק 5 וקדקס. מאז העליתי 5 ק"ג שאני לא מצליחה להוריד. האם זה הגיוני שהתרופות האלה? אם יחליפו לי למשהו אחר, האם אחזור לעצמי? תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרדילוק - תגובה
אילן ללבניקוב29/03/2015שלום רב,
ככל הנראה התרופות גרמו לך לתופעות לוואי ובהן עלייה במשקל. תוכלי להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול.
ניתן לסייע לך על ידי יעוץ נטורופטי הכולל איבחון אירידיולוגי מדויק והתאמה של תזונה נכונה וצמחי מרפא המסייעים בשיפור חילוף החומרים ושריפת השומנים,
שבוע טוב ובריא וחג שמח,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוקסיפן ןתוספת ברזלרננה25/03/2015
שלום רב,
עקב זיהום אני נאלצת לקחת מוקסיפן שבוע. אני אנמית ונדרשת לקחת שקיות ספטון
בכדי להשתדל להתגבר על המחסור. האם מותר לצרוך את התרופה והתוסף במשך שבוע זה. או עדיף להימנע מתוסף הברזל?
תודה רבה,
רננה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוקסיפן ןתוספת ברזל - תגובה
אילן ללבניקוב29/03/2015רננה שלום,
אין מניעה לקחת את 2 התרופות הללו אך יש להפריד לפחות 3 שעות ביניהן בכדי למנוע אינטראקציות,
שבוע טוב ובריא וחג שמח,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תריאולון לאוזןקרן23/03/2015
עשיתי חור באוזן ב11.3 והתנוך של האוזן היה קצת נפוח.
הלכתי אתמול לרופא והוא הביא לי תריאולון ואמר להחליף את העגיל לזהב.
מרחתי אתמול בלילה והיום בבוקר את המשחה והאוזן שלי ממש נפוחה, אדומה
ואני מרגישה חום באזור.
זה תופעת לוואי של הסטרואידים? זה תקין?
להמשיך למרוח את המשחה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תריאולון לאוזן - תגובה
אילן ללבניקוב29/03/2015קרן שלום,
את את חשה בתופעות כגון חום, אדמומיות וניתן לראות דלקת, יש להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול,
שבוע טוב ובריא וחג שמח,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלטרול 50 מ"גתהל23/03/2015
מקבלת אלטרול 50 מ"ג לכאב נוירולוגי / עצבי
האמת היא שזה עוזר
השאלה האם אני יכולה להמשיך לקחת את האלטרול ללא הגבלת זמן
זה כדור לחיים ?
בת 46 בריאה בדרך כלל
אשמח לתשובותכם האם לא נגרם נזק אחר עם כדור זה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלטרול 50 מ"ג - תגובה
אילן ללבניקוב29/03/2015תהל שלום,
כמו לכל תרופה גם לאלטרול ייתכנו תופעות לוואי בשימוש ממושך ולכן הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול,
שבוע טוב ובריא וחג שמח,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)