מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פניבריןסימה צרפתי12/07/2015
אמרו לי לשתות 3 פעמים ביום כל כמה שעות אני צריכה לשתות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פניברין - תגובה
יוסי מצקל12/07/2015כל 8 שעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוקסו או זטו. מה ההבדל בין שתיהן.אפרת11/07/2015
איזו תרופה עדיפה להתלקחות קשה של חולת COPD : רוקסו או זטו ? אודה לכם על תשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוקסו או זטו. מה ההבדל בין שתיהן. - תגובה
יוסי מצקל12/07/2015אפרת יקרה
שתי התרופות משמשות כטיפול מונע רציף ב COPD. הן אינן הטיפול כולו אלא חלק ממנו.
נהוג לקחת תרופות המרפות את השרירים באזור הריאות וצנרת הנשימה, סטרואידים, חומרים המרחיבים את דרכי הנשימה, חומרים לטיפול ומניעת ליחה, אנטיביוטיקה, ושילובים בינהם.
לכל תרופה יש תופעות לואי והרופא צריך לנסות ולמצוא את השילוב הטוב ביותר עבורך.
לא ניתן להצביע על תרופה אחת ולהבטיח שתהיה המתאימה ביותר.
סמכי על הרופא שלך ושתפי עימו פעולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טנדוניטיס בגיד הפיקה זקוק להמלצהליאו10/07/2015
זקוק להמלצה על משחה אנטי דלקתית חזקה! לדלקת חריפה בגיד הפיקה בברך,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טנדוניטיס בגיד הפיקה זקוק להמלצה - תגובה
יוסי מצקל12/07/2015אנו יכולים להמליץ על מוצרים ללא מרשם כמו וולטרן ג'ל, או סוויס רליף. המושג " חזקה" לא כל כך מתאים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אופלודקס וטלפסטשני10/07/2015
האם ניתן לשלב אנטיביוטיקה אופלודקס עם כדור טלפסט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אופלודקס וטלפסט - תגובה
אילן ללבניקוב13/07/2015שני שלום,
אין מניעה לשלב בין השניים אך יש להפריד לפחות שעתיים ביניהם,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המרווה 17 בנימינהחגית רוזנברג09/07/2015
קיבלתי מהרופאת עיניים וולטרן אופטה טיפות עיניים ובזמן שאני שמה את הטיפות ישנה תחושה של צריבה וכאב לאחר מספר דקות זה נעלם
האם להמשיך בטיפות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המרווה 17 בנימינה - תגובה
יוסי מצקל10/07/2015מדובר בתופעות לואי ידועות. כאב בעין בעת שימוש בתרופה מחייב התייחסות מיוחדת על פי הוראת היצרן . יש להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי המשך הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעילות של נרות אביטרן שפג תוקפםאילן ללבניקוב09/07/2015
אני סובלת מכאבי גב האם נרות אביטרן עדיפים על כדורים מבחינה זו שלא מגיעים לקיבה ומגרים אותה?
האם נרות שהתוקף שלהם פג ב- 5.2015 עדיין יעילים ואפקטיבים? ובכלל מה העניין של תרופה שהתוקף פג האם זה מסוכן ?
תודה על היעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נרות אביטרן - תגובה
יוסי מצקל09/07/2015לא משתמשים במוצר שפג תוקפו, יכול שלא יעזור ויכול שיזיק.
אם הקיבה שלך רגישה עדיף נרות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה הכדור הזה?ירוחם לוי08/07/2015
tablets loperamide hydrochloride
מה עושה הכדור הזה ?
למה הוא משמש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה הכדור הזה? - תגובה
יוסי מצקל09/07/2015מטפל בשילשולים (אימודיום מכיל חומר זה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקסידרן 250רחל08/07/2015
מה הפרשי זמן שיש לקחת בין כדור לכדור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקסידרן 250 - תגובה
יוסי מצקל08/07/2015אקסדרין (ולא אקסידרן) מותר לקחת עד 2 קפליות כל 6 שעות - למבוגרים מעל גיל 12 ולא בכאבים הנובעים ממיגרנה. הוראות מדוייקות לפי הבעיה והגיל מופיעות בעלון לצרכן המגיע עם המוצר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטטיניםריקי07/07/2015
שלום.
אני סובלת מפרפור פרוזדורים התקפי וכמו כן מלחץ דם גבוה בדרך כלל מאוזן. לאחרונה הוסיף לי רופא המשפחה גם כדור נגד כולסטרול במינון של 20 מג" הכולסטרול כללי הוא 263 הכולסטרול הרע 160 והכולסטרול הטוב 85 האם כדאי להתחיל לקחת את התרופה או לעשות בדיקה חוזרת ולהחליט לאחר הבדיקה. עלי לציין שבעבר הכולסטרול הכללי היה בסביבות 225 הכולסטרול הרע 130 והטוב 86 .
אשמח לקבל את חוות דעתך.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטטינים - תגובה
אילן ללבניקוב07/07/2015ריקי שלום,
הייתי ממליץ לך להיועץ ברופא המטפל שלך המכיר אותך טוב יותר מכל איש מקצוע אחר בתחום. בכל מקרה, ניתן לשלב בטיפול גם יעוץ נטורופטי הכולל תזונה נכונה וצמחי מרפא המסייעים רבות בהורדת הכולסטרול והשומנים בדם. לאחר שהכולסטרול יהיה מאוזן ניתן יהיה להמשיך בשילוב התרופה והטיפול הטבעי עד שבהדרגה ובאישור הרופא המטפל ניתן יהיה להמשיך בתזונה נכונה, פעילות גופנית וצמחי מרפא לשמירה על רמות הכולסטרול בדם.
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויפאקסאנונימי06/07/2015
שלום רב, בת 32 סובלת מחרדות בריאות קשות ומטופלת בויפאקס 150 xr כבר מספר שנים. תמיד לוקחת את הכדור בבוקר ותמיד הוא היה מספיק לי ל24 שעות. לאחרונה שמתי לב שכבר בשעות אחר הצהריים אני מתחילה להרגיש תופעות גמילה מהכדור, כאילו ההשפעה שלו נגמרת לפני הזמן. זרמים בידיים, סחרחורות ובחילות. כשאני לוקחת את הכדור, אחרי שעתיים בערך ההרגשה הזו עוברת ואני מתפקדת כרגיל. האם המינון כבר לא מספיק? למה פתאום הכדור מפסיק להשפיע אחרי 10-11 שעות ולא מספיק ל24 כמו פעם? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויפאקס - תגובה
אילן ללבניקוב07/07/2015א שלום,
ככל הנראה את חשה בתופעות לוואי של התרופה ולכן הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול. בכל מקרה, ניתן לסייע לך על ידי יעוץ נטורופטי המסייע בחיזוק מערכת העצבים ושיפור מצב הרוח והחיוניות,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירוריוסי06/07/2015
שלום רב , ברצוני לברר לגבי תרופה בשם נורמופרסאן ? איך היא פועלת מבחינה פרמקולוגית , על פי מה שאני יודע שקולטנים מסוג אלפא נמצאים בדפנות העורקים , כאשר חוסמים קולטנים אלה גורמים לירידה בלחץ הדם כמו למשל קדקס, הם גם לטיפול בהגדלה שפירה של הערמונית נכון ??
אבל ראיתי בעלון צרכן שתרופה זו לטיפול ביתר לחץ דם והיא שייכת למשפחת תרופות אלפא אגוניסט , על פי הבנתי דווקא גורמים לעחיה בלחץ הדם ! אז איך היא לטיפול ביתר לחץ דם ??
אפשר הסבר ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתשובה
יוסי06/07/2015מחכה לתשובה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבירור - תגובה
יוסי מצקל08/07/2015להלן ההסבר מויקיפדיה - פשוט וברור: "קלונידין מוריד לחץ דם על ידי הפעלת הרצפטורים האדרנרגיים מסוג אלפא 2 במוח, הקשר בין קלונידין לרצפטור גורם לירידת רמות הסידן בעצב הקדם-סינפטי, דבר הגורם לירידת כמות השחרור של הנוירוטרנמיטר אפינפרין."
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרלנתי06/07/2015
שלום רב
אתמול הזרקתי אוביטרל . לאחר ההזרקה ראיתי שהמחט לא הוחדרה עד הסוף וכן נשארה עוד טיפה. האם הדבר מהווה בעייה?כלומר האם החומר לא ישפיע כראוי?מחר אני עושה הזרעה. בנוסף,אחסנתי אותו בדלת של המקרר ולא בעומק המקרר. אודה לתשובתכם בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוביטרל - תגובה
יוסי מצקל06/07/2015נתי שלום
אין להזריק טיפה אחת אם נשארה לאחר יום.
איחסון על הדלת הוא בסדר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוביטרל
נתי06/07/2015תודה ומה לגבי זה שלא החזרתי את המחט עד הסוף?זה אומר שהחומר לא חדר היטב לגוף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוביטרל
נתי06/07/2015החדרתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוביטרל - תגובה
יוסי מצקל06/07/2015נתי יקרה, קשה לי לענות על השאלה כי אין לי נתונים: איפה את מזריקה? האם את מקפלת את העור ומזריקה? באיזו זוית? להערכתי אם הזרקת והכל הוחדר לשכבת העור אז הכל בסדר. ליתר בטחון את יכולה להראות לרופא או לאחות כיצד הזרקת ולקבל אישורם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי תודה רבה לך על התשובה
נתי06/07/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקטונלנירה05/07/2015
אני סובלת מאוסטאופורוזיס. מטופלת עי אקטונל. שאלת:אחרי כמה שנים מומלץ להפסיק לקחת את התרופה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקטונל - תגובה
אילן ללבניקוב13/07/2015נירה שלום,
יש להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנציפלמדנדב29/06/2015
שלום,
אני רוצה לברר בבקשה לגבי המינון האפשרי של תרופה ללא מרשם בשם אנציפלמד לבעיות עיכול.
בעלון רשום כי אפשרי לקחת 4- 2 מחפיות שלוש פעמיים ביום.
האם הכוונה שאני יכול לקחת עד 4 כדורים בנטילה אחת כפול שלוש פעמים ביום?
כלומר, האם המינון המקסימלי למבוגר הוא בעצם 12 כדורים ביום (שלוש פעמים כפול ארבע כדורים)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנציפלמד - תגובה
יוסי מצקל06/07/2015כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי ציפרלקס 20 מ"ג נשימהאמיר29/06/2015
אהלן, אני בן 23 נוטל ציפרלקס 20 מ"ג כשנה. לאחרונה (בערך כלושה חודשים) שמתי לב לכבדות בנשימה ולכאבים מועטים באזור הלב זמן קצר לאחר נטילת הכדור, ויכול להמשך כך כל היום... אני מתלבט האם יש קשר בין הכדור לבין הסימפטומים. הייתכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורי ציפרלקס 20 מ"ג נשימה - תגובה
אילן ללבניקוב13/07/2015אמיר שלום,
ככל הנראה אלו תופעות לוואי של התרופה ולכן יש להיוועץ עם הרופא המטפל לגבי המשך הטיפול.
בכל מקרה, ניתן לשלב בטיפול גם יעוץ נטורופטי ותזונתי הכולל צמחי מרפא ייחודיים המסייעים בחיזוק מערכת העצבים וללא תופעות לוואי.
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)