מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נטילת זטו לדלקת ריאות ותופעות לוואינעמי23/06/2013
שלום רב,
אני כבר שלושה שבועות סובלת מנזלת מוגלתית אזניים סתומות ושיעול וכן קושי נשימה. אני לוקחת אקמול צינון רקוד לשיעול ונוסידקס. לאחר שהשיעול החמיר קיבלתי "זטו" (אנטיביוטיקה לסבב אחד של 2 כדורים פעם ביום לשלושה ימים, בתום שלושת הימים האלו התחילו לי שלשולים חריפים, תכופים ודחופים בצבע צהוב. כמובן שהפסקתי לאכול פרט ללחם בלי כלום ואורז לבן. היום (לאחר שלושה ימים ללא התרופה שבהם היה שיפור קל בשלשולים) איבחנו לי עי צילום דלקת ריאות וקיבלתי סבב שני של זטו, היום נטלתי את המנה הראשונה והשלשולים שלי החמירו. רציתי לדעת האם זה סתם עוד קלקול קיבה וירוס במעיים או שיש קשר בין זה לבין הזטו.
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת זטו לדלקת ריאות ותופעות לוואי - תגובה
יוסי מצקל24/06/2013נראה שהשלשולים הם תופעת לואי של התרופה ויש ליידע את הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בי קרד וכדור כולסטרולרותי23/06/2013
2שאלות 1אני נוהגת לקית את הכדור בי קרד שלשום ראיתי שהמיכסה של הקופסא פתוח האם יש טעם להמשיך לקחת האם תהיה לזה תועלת או שאין טעם וכל הדברים אינם כבר בלקיחת הכדור שאלה 2 אני לוקחת כדור כולסטרול כל יום ואחרי שאני לוקחת אני נוהגת לאכול האם מותר לאכול אחרי לקיחת הכדור אודה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בי קרד וכדור כולסטרול - תגובה
רפאל עזרא23/06/2013שלום לאה,
אין שום בעיה להמשיך וליטול את כדורי ה בי קארד. כמו-כן, אין שום בעיה לאכול אחרי הכדור נגד הכולסטרול.
בברכה,
רפאל עזרא רוקח-קליני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טונייט כדורי שינהלי23/06/2013
שלום,
האם ניתן לקחת שני כדורים בפחות מ24 שעות?
בן הזוג שלי סובל מנדודי שינה מזה 6 ימים. היום ב-9 בבוקר הוא לקח כדור אחד ורוצה לדעת האם יכול לקחת עוד אחד בלילה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טונייט כדורי שינה - תגובה
יוסי מצקל24/06/2013אין לעבור על המינון של 1 כדור לפני השינה. כלומר 1 כדור ב24 שעות. מעבר לכך דרוש אישור רופא.
לא נהוג לקחת כדורי שינה בבקר. עדיף למשוך את העייפות עד הערב ואם עד אז לא הצליח לנוח, לקחת את הכדור בערב כדי לא להפוך יום ולילה ולהכנס למחזור שינה נורמלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לופרסור שאלה נוספתאירית22/06/2013
שלום רב
התחלתי לקחת לופרסור לפני כמה ימים מאז מרגישה בחילות כל בוקר (נוטלת את הכדור בערב)האם קשור?אם כן יחלוף?תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לופרסור שאלה נוספת - תגובה
יוסי מצקל24/06/2013נראה שהבחילות הן תופעת לואי. יש ליידע את הרופא ולא לחכות אם יחלוף או לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מופירוסין מכיל פניצליןיאיר21/06/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
האם מופירוסין מכיל פניצלין - תגובה
רפאל עזרא23/06/2013לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוגמנטיןאינה21/06/2013
האם מותר בזמן לקיחת אוגמטין להיות בסאונה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוגמנטין - תגובה
רפאל עזרא23/06/2013שלום אינה,
במידה ואת אינך סובלת מעייפות-יתר או סחרחורות במהלך הטיפול האנטיביוטי, אין הגבלה מיוחדת על השימוש בסאונה. כמובן יחד עם כל ההזהרות הרגילות.
בברכה,
רפאל עזרא רוקח-קליני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לופרסור ותופעות לוואי למיגרנהאירית20/06/2013
שלום רב
הרופא נוירולוג רשם לי למיגרנה לופרסור דיויטבס ,איזה תופעות לוואי צפויה והשכיחות ביותר?האם עליה במשקל היא תופעת ללואי לתרופה הנל???
לא מסוכן ליטול אותה אם אין לחץ דם גבוה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לופרסור ותופעות לוואי למיגרנה - תגובה
אילן ללבניקוב24/06/2013קרן שלום,
למיטב ידיעתי אין לתרופה השפעה כלשהיא על המשקל ו/או התיאבון. התופעות הרגילות אם בכלל הן המערכת העיכול(בחילות, רגישות וכדומה), לגבי השימוש בתרופה יש להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול אם את חשה באילו שהן תופעות לוואי מיוחדות,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלונקס ופרדניזוןליאת20/06/2013
שלום,
האם יש בעיה בנטילה בו זמנית של פרדניזון עם קלונקס?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלונקס ופרדניזון - תגובה
אילן ללבניקוב24/06/2013עדי שלום רב,
למיטב ידיעתי אין מניעה לשלב בין השתיים,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלפרליד??? נגמלים ממנו.שירה20/06/2013
ובכן...עוד מעט אני בת 50 ומזה 13 שנה אני לוקחת אלפרליד ושתי כדורי פריזמה 20 מ"ג.
אני לא חושבת שהכדורים משפיעים...אבל אני לוקחת כי זה כורך ההרגל.
אני מרגישה בסדר גמור (אגב קיבלתי את הפריזמה רק בשביל חרדות).אני מתפקד ביום יום נפלא...אז איך ניגמלים?? (לוקחת 2 מ"ג) אלפרליד ביום.פסיכאטר אינ לי וכול התרופות הן מהרופא המשפחה שלי.
אני לא רוצה יותר את הרעל הזה...אני בסדר גמור אז אפשר לקבל טיפ קטן???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - טיפול בפרוברה5 מ"גיוכי19/06/2013
שלום רב
המלצו לי לקחת בפרוברה 5 מ"ג עקב דימומים מזה 3 שבועות הוצאו התקן תוך רחמי רגיל לא הורמונלי. נלקחה בדיקת פיפל בעקבות הרירית 16 מ"מ נתנו לי פרוברה למשך 6 ימים פעמיים ביום אני סובלת ממגרנה האם טיפול זה למשך 6 ימים לא יחמיר את המצב? האם כדורים הנ"ל יפסקו את הדימום? לקחתי היום כדור אחד יש לי חששות לגבי המשך הטיפול אנא הסבירו לי מה המשמעות באם אני לא המשך בנטילת הכדורים ומה המשמעות אם אני ימשיך את הטיפול וכיצד הוא ישפיע עליי ביום יום בתקופת נטילת הכדורים
בתודה מראש יוכי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בפרוברה5 מ"ג - תגובה
רפאל עזרא20/06/2013שלום וברכה,
מדובר בטיפול קצר ללא תופעות לוואי מיוחדות. אני ממליץ לך לפעול לפי הוראות הרופא כך שהטיפול יהיה יעיל ובטוח. אגב, הפסקת הדימום יכולה לשפר מאוד את המיגרנות שלך.
בברכה,
רפאל עזרא-רוקח קליני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרודקסנתנאל גולדמן19/06/2013
האם ציפרודקס חייב לקחת אחרי אוכל או שאפשר גם בלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרודקס - תגובה
יוסי מצקל19/06/2013לפי דברי היצרנים אין חשיבות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה לעקיצת דבורהעפרה19/06/2013
בעבר בני קיבל כדורים ומשחה לעקיצת דבורה- נמצא בבית , האם מישהו יכול לומר לי מה יכול להתאים לרגל שהתנפחה בעקבות עקיצת דבורה ? תודה עפרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופה לעקיצת דבורה - תגובה
יוסי מצקל19/06/2013יש אנשים המפתחים רגישות מסוכנת.
אם הוא סובל מתופעות המראות על תגובה חריפה כמו
נפיחות באברי גוף נוספים. קשיי נשימה. כאב ראש. בחילה. סחרחורת דופק וקשיי בליעה יש לקבל עזרה רפואית מיידית.
יש להרחיק את העוקץ עם פינצטה במידת האפשר.
יש לנקות את האזור ולמרוח פניסטיל ג'ל כדורים נגד אלרגיה ללא מרשם :לורטידין או אחר שימליץ הרוקח שלך.
אפשר ורצוי לתת לו כדור נגד כאב במידה ויש כאב ( אקמול וכו')
אסור לגרד את האזור כדי למנוע זיהום
אם לא נעלמה הנפיחות תוך יומיים יש לפנות לרופא .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קדם סכרתאלי19/06/2013
ר.נ.
האם יש תרופה המומלצת לטיפול בקדם-סכרת (לא בסכרת), במטרה למנוע סכרת? אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קדם סכרת - תגובה
יוסי מצקל19/06/2013אלי שלום
מה הגיל שלך, מה הBMI שלך? האם אתה מעשן?
האם ניסית דיאטנית? האם אתהעושה פעילות גופנית?
פנל מומחים אמריקאי מתוכנית למניעת סוכרת מצא שדיאטה ופעילות
גופנית הפחיתו 5-7% מהמשקל והפחיתו את הופעת המחלה ב58%. המשתתפים ירדו במשקל על ידי דיאטה מתאימה והתעמלות, שעיקרה הליכה של 30 דקות ביום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרימולוט נורגברת18/06/2013
אני לוקחת פרימולוט נור מזה כחודשיים 2 טבליות פעם ביום,הבנתי שזו תרופה מסוכנת עם תופעות לוואי מסוכנות של"ע יכולה גם לפגוע בפוריות,בביוץ ובכבד,האם יש לי ממה לחשוש ולסיים את נטילת התרופה?
מהן ההשלכות ומה הזמן המקסימלי לתרופה הזו?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרימולוט נור - תגובה
יוסי מצקל18/06/2013לאיזו מטרה קיבלת אותה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלאויקס ונוגדי כאביםנורית18/06/2013
מקבלת פלויקס מזה כשבועיים למניעה (עורק צואר סתום 50-69%).
נתקפתי אישיאס, דלקת באגן וגם במיפרק הירך ע"י.
ארקוקסיה וברקסין לא עזרו.קבלתי זריקת קורטיזון (דיפרו...-???) לירך, ששיפרה את האגן אך כבר מס' ימים יש לי כאבים חזקים בירך, לאורכה.
לא קבלתי נגד כאבים דבר. אורטופדים נרתעו כששמעו 'פלויקס'...
אני אנסה דיקור השבוע וכירופרקטיקה. שמתי גם מדבקות דיקלופלסט בלילה.אך בינתיים הכאבים בירך אף התחזקו.
מה אפשר לקחת נגד כאבים כרגע?
מותר למשל נרוסין, אופטלגין ? האם אסור איבופרופן?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלאויקס ונוגדי כאבים - תגובה
אילן ללבניקוב20/06/2013נורית שלום,
הייתי ממליץ לך לנסות טיפול הומיאופטי הכולל משחה הנקראת טראומיל במסייעת בטיפול ומניעת כאבי שרירים ופרקים. ניתן לקחת גם טיפות טראומיל במינון של 10 טיפות כל 3 שעות למשך מספר ימים עד שיחלוף הכאב, ולאחר מכן לוקחים 10 טיפות 3 פעמים ביום בקצת מים לפני הארוחה למניעה.
לא מומלץ לקחת את הפלביקס עם נוגדי דלקות לא סטרואידיאלים כגון:נורופן, איבופרופן, אדוויל, נרוסין וכדומה בגלל הסיכון בגרימת דימומים.
בכל מקרה, הייתי ממליץ לך להמשיך באקופונקטורה לטיפול בדלקות ובכאבים,
שבת נהדרת,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.png)