מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דרמובט ..נפיחות.ב והופעת ורידמיטל10/06/2013
שלום..בגלל נשירה חזקה שהתחילה 8חודשים אחרי לידה כבר שנה ודלילות ניראת לעין.רופא עור נתן דרמובט טיפות לקרקפת.14טיפות לחודש..הקרקפת כואבת..כבדות בעיניים יש נפיחות ושמתי לב לורידים כחולים באזור העין.הקרקפת.נקייה ובלי קשקשים הרופא אמר שזה יחזק שורשי השיער.האםהורידים יעלמו כשאפסיק עם הטיפות?היום זה היום העשירי האמת שזה לא עשה לי טוב יש לי כאבים לא מובנים בפנים באזור העיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך..הקרקפת נקייה בלי קשקשת
מיטל10/06/2013האם הטיפות יכולות.להזיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדרמובט ..נפיחות.ב והופעת וריד - תגובה
יוסי מצקל10/06/2013מיטל יקרה
ממליץ לחזור לרופא שישקול החלפת תרופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רציתי לדעתמירב09/06/2013
שלום רציתי לדעת יש לי טבליות לנרתיק עם מוליך ושחכתי לעשים את זה במקרר אני יכולה בכול זאת להשתמש בזה ותודה רבה מירב...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רציתי לדעת - תגובה
אילן ללבניקוב10/06/2013מירב שלום,
למיטב ידיעתי אין צורך לשים את הטבליות הללו במקרר אלא אם רשום אחרת על גבי האריזה,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאההה...
מירב10/06/2013אז אני יכולה להשתמש בזה גם עם זה לא היה במקרר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאההה... - תגובה
אילן ללבניקוב11/06/2013מירב שלום,
אם לא מצוין על גבי האריזה שהתרופה צריכה להיות בקירור 2-8 מעלות אזי שניתן לאחסן אותם בארון התרופות.
לדעתי אין צורך לשים אותן במקרר, אך יש לבדוק זאת על גבי האריזה.
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלאצין נרותמודאגת09/06/2013
עקב ביקור אצל הגניקולוג וניסיון להיכנס להריון הרופא שבדק אותי אמר שיש לי דלקת קלה בצוואר הרחם. אין לי תסמינים של דלקת בכל מקרה... אבל הוא רשם לי שלושה ימים נרות דלאצין +נרות גינו משהו...להחדיר יחד שלושה ימים. היה לי כבר ביוץ החודש ...האם הטיפול יכול לגרום למחזור להתעכב למרות שהיה כבר ביוץ? האם זה יכול להשפיע על הביוץ ל החודש הבא?
בינתיים לקחתי רק אתמול את הטיפול (יום אחד) מה יקרה אם אפסיק ולא אמשיך לקחת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלאצין נרות - תגובה
יוסי מצקל09/06/2013שירלי
הטיפול אינו עלול להשפיע על המחזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלותנורית07/06/2013
שלום! קראתי שאסור לשתות מיץ אשכוליות עם/בסמוך ללקיחת תרופות מסוימות. האם זה נכון? ואם כן, באיזה תרופות מדובר? מה שבעיקר מעניין אותי לדעת אם אפשר לקחת עם/בסמוך למיץ האשכוליות זה התרופות הבאות: 1)אקמול, 2)ברזל עדין/מולטיויטמין לנשים בהריון. ואם אסור באמת לקחת תרופות מסוימות עם מיץ אשכוליות, האם הכוונה היא שאסור לשתות מיץ אשכוליות משעתיים לפני נטילת התרופה עד שעתיים אחרי נטילת התרופה או פחות מכך? שאלה נוספת: סירופ נגד שיעול (קודיביס)- נאמר לי לקחת פעמיים ביום אחרי האוכל. האם זה צריך להיות בשעות קבועות או שזה לא משנה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - דאלאצין 2% קרם וגינאלי + קלבטן + רסיטל + גלולות פמינטאילן ללבניקוב07/06/2013
דאלאצין 2% קרם וגינאלי + קלבטן + רסיטל + גלולות פמינט
מסתדר ביחד?
ועוד דבר:
במידה ויש לי בעיות כמו שילשולים, גרד והפרשות מפי הטבעת או טחורים, אי יכולה להישתמש בדאלאצין 2% קרם וגינאלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
אני07/06/2013מלווה בכאבי בטן תחתונה ואגן חזקים
עדיין יכולה להישתמש בדאלאצין?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
יוסי מצקל07/06/2013כאבי בטן תחתונה וכאבי אגן חזקים מחייבים בדיקה רפואית. מכיוון שמדובר בשילוב עם זיהום נרתיקי אני מקווה שנבדקת על ידי גניקולוג. ואם לא, אז תלכי להבדק מייד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימבסטאטטין 20 מ"גתמי06/06/2013
שלום.בת 47.בבדיקת דם אחרונה נתגלה כולסטרול 240 (ללא שומנים וסוכרת) הומלץ לקחת כדור 1 ליום.שאלתי: איזה כדור עדיף המצ"ב או ליפיטור? ממה שקראתי לסימבסטאטין תופעות לוואי רבות וליפטור פחות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימבסטאטטין 20 מ"ג - תגובה
רפאל עזרא07/06/2013שלום תמי,
האם ה- LDL יצא 240 או הכולסטרול הכללי?
באופן כללי ניתן לומר שהליפיטור מהווה את הבחירה האיכותית יותר אך עליך להקפיד על התכשיר המקורי ולא על החיקויים השונים שכן את רמת תופעות הלוואי שלהם איש לא בודק.
ועוד משהו, לא תמיד תרופות הן הפתרון היחידי. 150 דקות הליכה בשבוע ושיפור התזונה עם הרבה ירקות וסיבים תזונתיים יכולים לאזן את רמות הכולסטרול יפה מאוד. בהחלט כדאי לנסות.
בברכה,
רפאל עזרא רוקח-קליני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- bקרדרותי06/06/2013
האם כדור בי קרד הוה למציצה או בליעה והאם אפשר לקחת בי קרד יחד עם ויטמין מדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר bקרד - תגובה
יוסי מצקל06/06/2013ויטמין בי קארד של חברת פלוריש מכיל חומצה פולית יחד עם ויטמין B-12 וויטמין B-6.
זהו כדור לבליעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדור ואבןאחת05/06/2013
מה התכונות בכדור "ואבן" שקיבל בעלי? הוא קיבל מרופא פסיכיאטר היות והוא טיפוס לחוץ ודיבורו תקיף, הוא קיבל לחודשיים. האם לאחר חודשיים ישאר רגוע? האם צריכים לקחת כדור זה לכל החיים? הוא קיבל 10 מ"ג פעמיים ביום וזה מרדים. האם מספיק לקחת רק בעת הצורך למשל ברגע שיש לו התקף לקחת כדור אחד בלבד? תודה על העזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדור ואבן - תגובה
רפאל עזרא06/06/2013שלום יפעת,
תקצר היריעה מלפרט את המידע על כדור זה. אני ממליץ לכם ליטול את הכדור רק מתי שצריך וגם אז לנסו לעבוד עם חצי כדור. הבעיה העיקרית היא שנטילה קבועה של הכדור במשך יותר מחודש, גורמת ליצירת תלות בתרופה והמשך טיפול במשך שנים עקב תלות זו. עליכם להימנע ממצב זה. התרופה היא תרופה טובה אך יש להקפיד על שימוש יעיל והדרך הנכונה לעשות זאת היא נטילת התרופה רק מתי שבאמת זקוקים לה ולא באופן סדיר ומסודר.
בברכה,
רפאל עזרא רוקח-קליני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Q10נתי05/06/2013
שלום.
המליצו לי לקחת Q10 בגלל כאבי שרירים ברגלים .
אני מקבל כדורים בשם : קריסטור 10 מ"ג ואיזיטרול 10 מ"ג ועקב כך יש לי כאבי שרירים וזה לאחר החלפת סוגים שונים של כדורים מאותה משפחה והמינון הנמוך הזה עוד נסבל מבחינת תופעות לוואי .
שאלתי :
איזו חברה מיצרת של Q10 מומלצת עבורי .
מה הכמות של התוסף לקחת ביום לפי הכדורים שאני לוקח , האם להתחיל עם 50 מ"ג או לקחת ישר 100 מ"ג ביום .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Q10 - תגובה
רפאל עזרא06/06/2013שלום נתי, אין חברה יותר מומלצת מבחינת המוצר. המינון המומלץ הוא 60 מג' ליום. בדרך כלל זה מספיק. יש ליטול את הטבליה בבוקר.
אגב, האם ניסית כדורי pravastatin כטיפול בכולסטרול? זהו הסטטין עם הכי פחות תופעות לוואי.
בברכה,
רפאל עזרא רוקח-קליני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זדיטן - ו פ.מ.ל ליקויפילםליבי05/06/2013
הי,
האם ניתן לצרוך אלכוהול כמו בירה וויסקי בעת טיפול בתרופות אלו : זדיטן - ו פ.מ.ל ליקויפילם. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זדיטן - ו פ.מ.ל ליקויפילם - תגובה
רפאל עזרא06/06/2013שלום ליבי,
צריכה ברמה חברתית של כוס אחת אפשרית
בברכה,
רפאל עזרא רוקח-קליני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיבלתי דאלאצין 2% קרם וגינאליאילן ללבניקוב04/06/2013
שלום,
קיבלתי דאלאצין 2% קרם וגינאלי.
לא מפורט באופו ברור על צורת האיחסון של התרופה.
במשך שבוע היא ישבה לי בארון, בטמפרטורת החדר (מזג האויר חם מאוד יחסית).
עד שהחלטתי לשים במקרר.
האם זה פגע באיכות התרופה בגלל שהיה שבוע בחום?
מותר לשים במקרר?
תודה רבה (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דאלאצין - תגובה
רפאל עזרא06/06/2013שלום אני,
איכות התרופה לא נפגעה.
בברכה,
רפאל עזרא רוקח-קליני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדאלאצין - תגובה
יוסי מצקל06/06/2013מה זה חם מאוד יחסית?
יש לאחסן מתחת ל25 מעלות ואין להקפיא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופת מניעהרוביק04/06/2013
א.ג.נ.
איזו תרופה מונעת ביעילות התכווצות שרירי רגל לילית, ללא תופעות לוואי מסוכנות? אעיר שמגנזיום, טריבמין ואביטול - לא מנעו התכווצויות אלה במקרה שלי. רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופת מניעה - תגובה
רפאל עזרא06/06/2013שלום רחל,
האם את נוטלת תרופות כלשהן?
רפאל עזרא רוקח-קליני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשאלתך
אלי06/06/2013ר.נ.
כן, פראווהסטטין (בעבר סימווסטטין), טריטייס ומיקרופירין. מה תשובתך? רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשאלתך - תגובה
רפאל עזרא07/06/2013שלום רחל,
העניין הוא שרוב הסיכויים שהתופעות ברגליים נובעות מהטיפול בכולסטרול. אם אכן זו הסיבה הרי שיש להחליף את הטיפול או להוריד את המינון וכל שאר תוספי התזונה הללו הנם מיותרים לחלוטין. אני מציע לך, יחד עם רופאך, להפסיק את הטיפול בכולסטרול לחודש ימים ולבחון את התופעות ברגליים. אם יש שיפור הרי שנדרשת החלפת טיפול. במידה ואין שיפור את מוזמנת לפורום שוב.
בברכה,
רפאל עזרא רוקח-קליני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמניעת התכווצויות
אלי07/06/2013א.נ.
תשובתך תמוהה מאוד בעיני. ראשית, איני נוטלת ולא ציינתי שום תוספים. כל מה שציינתי זה תרופות שרשם לי הרופא. שנית, הרופא לא מאשר הפסקת התרופות שציינתי. שלישית, הבהרתי שכבר הוחלף הטיפול בכולסטרול (הוחלפו סטטינים), אשר בהחלט ייתכן שהוא הגורם להתכווצויות. ולכן, כהצעתך, אני חוזרת לפורום זה עם שאלתי המקורית - האם יש תרופה המונעת התכווצות שרירי רגל, ומהי? לרופא לא ידועה כזאת. רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה6.6
אלי21/06/2013מה תשובתך לשאלתי מהתאריך הנ"ל? שבת שלום. רחל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה6.6 - תגובה
יוסי מצקל24/06/2013רחל
רפי ענה וכנראה לא הבנת. אם תופעת הלואי נגרמת מהתרופה רצוי להחליף את התרופה. אין יעוץ אינטרנטי יכול להחליף טיפול ובדיקת רופא. והחלטת הרופא היא הקובעת.
הייתי ממליץ לך לנסות מטפל ברפואה סינית. לדיקור ישנן הצלחות לא מועטות בתחום זה, אולם יש לדעת שצריך לעבור סדרת טיפולים, וגם אז אין ערובות להצלחה.
מתשובתך ניתן להבין שאת עדיין מטופלת בסטטינים (פרוואסטטין כשמו כן הוא - סטטין)
יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלונקסרותי04/06/2013
התחלתי לקבל קלונקס פעמים ביום בבור אני לוקחת יוריטקס ו2 כדורים ללחץ דם האם אין מניעה לקחת יחד איתם קלונקס ועוד משהו בתופעות לואי של קלונקס רשום שיכול להיות גודש בשדים במידה וכן האם זה שייך להורומוני נשים מחזור האם צריך צלהפסיק במידה שיש גודש או אפשר להמשיך בלי שיגרם נזק מבחינה הורמונלית לאישה בת 60 שכבר לא מקבלת מחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלונקס - תגובה
אילן ללבניקוב06/06/2013לורן שלום,
לא ציינת את שם התרופות להורדת לחץ הדם ולכן קצת קשה לענות על שאלתך במדויק, אנא פרטי את שמות התרופות שאת נוטלת ואשמח לענות לך בהקדם,
למיטב ידיעתי אין לקלונקס תופעות לוואי הקשורות במחזור ההורמונלי ובגודש שציינת,
בכל מקרה הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל באם את חשה בתופעות לוואי כלשהן,
שבת נהדרת,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידק בשתן בהריוןריטה03/06/2013
שלום רב,בבדיקות שביצעתי התגלה אצלי חיידק בשתן ואני בהריון בשבוע 26. קיבלתי מרשם בבית חולים לאנטיביוטיקה בשם t.keflex. בבית מרקחת קיבלתי את התרופה צפוויט פורטה ונאמר לי שמדובר באותו הדבר. רציתי לוודא שזה אן כך ושזה בסדר לקחת את האנטיביוטיקה הזאת בהריון. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיידק בשתן בהריון - תגובה
יוסי מצקל03/06/2013ריטה
מדובר באותה תרופה. צפלוספורינים - אליהן משתייכת תרופה זו, הוכחו כבטוחים יחסית לשימוש במהלך ההריון. תרופות אלו עוברות את מחסום השיליה אך הן אינן טרטוגניות( גורמות מומים לעובר יותר מהמקובל) ואינן רעילות לעובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת וולטרןרוני02/06/2013
שלום. אני בת 16 ולפני כארבעה שבועות, הייתה לי מיגרנה נורא חזקה והפנו אותי לרפואה דחופה שם נתנו לי זריקת וולטרן בחלק העליון של הישבן בצד שמאל. לאחר כשבוע בערך התחיל לי כאב מאוד חד בשריר שם והוא עדיין לא עבר ולא השתפר. אין לי חום או כל סימן לזיהום. האם זה נורמאלי שהכאב לא עבר? מה אני יכולה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקת וולטרן - תגובה
רפאל עזרא02/06/2013שלום רוני,
מדובר בטראומה של השריר מעצם הפעולה המכנית של הזריקה, תופעה ידועה ולא מדאיגה.
נסי למרוח קרם ''טראומיל'' או ''טראומופלנט'' לעיתים הם עוזרים בהפגת הכאב המקומי מהר יותר. תוכלי גם להמתין עוד מספר ימים והכאב יחלוף מעצמו.
בברכה,
רפאל עזרא רוקח-קליני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)