מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אתופן - מסוכן לפני שינה?אילן02/06/2013
שלום רב
בעלון הוראות השימוש של אתופן רשומה כאזהרה
"אין לשכב עד חצי שעה לאחר נטילת התרופה"
ומתבקשת השאלה, מדוע?
מה כבר יכול לקרות אם נוטלים את הכדור תוך כדי שכיבה במיטה, או שוכבים כמה דקות אחרי שבולעים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתופן - מסוכן לפני שינה? - תגובה
יוסי מצקל02/06/2013הסיבה היא מניעת גרויים במערכת העיכול כתוצאה מריפלוקס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה יוסי, אבל
אילן02/06/2013האם יש בכך סכנה?
שמעתי על מישהו שקיבל אריע מוחי אחרי נטילת התרופה הזאת
יתכן שיש לתרופה חלק בזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה יוסי, אבל - תגובה
יוסי מצקל03/06/2013אתופן הינה אחת התרופות הבטוחות מקבוצתה (NSAIDs) מבחינת מערכת כלי הדם ואיננה אמורה לגרום התקפי לב או שבץ מוחי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיניןרוביק01/06/2013
א.נ.
האם FDA ביטל את אישורו לכינין כתרופה המונעת התכווצות שרירים לילית ברגל (כי לאחרונה לא ניתן להשיגו בקופת חולים או בבתי מרקחת)? אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כינין - תגובה
יוסי מצקל02/06/2013המוצר אושר לשימוש בארץ על ידי משרד הבריאות.
אני מציע לך לנסות את אחד מתוספי המגנזיום הקיימים בשור ואינם דורשים מרשם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמגנזיום לא טוב לי
אלי02/06/2013מר מצקל שלום,
ניסיתי כבר את המגנזיום, אולם הוא לא מונע את ההתכווצויות, ולעומת זאת הוא גורם לי בעיות בעיכול. אם FDA ומשרד הבריאות ממשיכים לאשר את הכינין, כיצד ניתן להשיגו? לא ניתן להשיגו בקו"ח, וגם לא הצלחתי להשיגו בסופרפארמים ובבתי מרקחת. אין לי שום בעיה עם מירשם (ברשותי נמצא כזה). אודה על תשובתך המעשית. בברכה, אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מאושר
אלי08/06/2013יוסי שלום,
האם אישור משרד הבריאות בתוקף? איך זה ייתכן? FDA הודיע במפורש בשנת 2010 שהוא אינו מאשר כינין לשימוש נגד התכווצויות! אודה על תשובתך. שבוע טוב. אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מאושר - תגובה
יוסי מצקל09/06/2013התרופה מאושרת לטיפול במלריה (קדחת הביצות)
זוהי תרופת מרשם.
לגבי שימושים שלא מופיעים בעלון יש לפנות לרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בדלקת בשורש כף כידGADI01/06/2013
אני לא נמצא בארץ ויש לי דלקת בשורש כף יד איזה תרופה עלי לקחת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בדלקת בשורש כף כיד - תגובה
יוסי מצקל02/06/2013המוצרים אותם ניתן לקבל ללא מרשם הם ג'ל וולטרן או זהה לו וכן כדורים של איבופרופן (אדויל ודומיו)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקאות תינוק בן 9 חודשים.איציק01/06/2013
שלום רב ובוקר טוב.
הילד שלי בן 9 חודשים.
לפני כחודש סבל מקוצר נשימה ויחד עם זאת הקאות על בסיס יומיומי.
הרופא נתן לו סירופ בשם זנטק, 1cc פעמיים ביום, למשך חודש.
הסירופ ממש עזר לו וכשראינו שהוא ממש חזר לעצמו הפסקנו עם הסירופ,
טרם סיום חודש הטיפול.
עכשיו הוא שוב חזר להקיא כמעט את כל מה שהוא אוכל.
האם אפשר לחזור לזנטק כי הרי לא סיימנו את הטיפול?
אשמח לתשובה.
תודה והמשך יום נפלא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקאות תינוק בן 9 חודשים. - תגובה
יוסי מצקל02/06/2013יש לדבר עם הרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיבור חפיסת גלולות ושינוי מועד נטילנוגה31/05/2013
אני חוזרת מדרום אמריקה עוד שבוע (הפרש של 8 שעות אחורה מהארץ ) לכן שיניתי את שעת לקיחת הגלולה ל13:30 כדי שבארץ זה לא יהיה לפנות בוקר..
עכשיו ,פעם אחת לקחתי ב13:30 ואז התחרטתי כי לא ידעתי אם זה טוב ולמחרת חזרתי שוב לקחת ב21:00 כלומר בין הגלולה הראשונה לשניה עבר הרבה יותר מ24 שעות. האם זה מחליש את ההגנה?
דבר שני,אני מחברת שתי חפיסות כי אני אמורה לקבל עוד שבוע..
האם החפיסה שאני מחברת נחשבת חפיסה חדשה ואיתה גם הגנה חדשה ? או שזה נחשב אותה חפיסה ..?
המון המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיבור חפיסת גלולות ושינוי מועד נטיל - תגובה
רפאל עזרא02/06/2013שלום למוצ'ילרית,
לפי תיאור הדברים את מוגנת גם כעת וגם בהמשך החפיסה.
בברכה,
רפאל עזרא רוקח-קליני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- degarelix מיועדת גם לשינוי מין?טראנסקסואלית31/05/2013
כיוון שהזריקה הזאות מורידה את הטסטסטרון במיהרות רבה והיא לא מיועדת רק למי שיש לו סרטן הערמונית נכון אשמח מאוד לתשובה מימך מפורטת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר degarelix מיועדת גם לשינוי מין? - תגובה
יוסי מצקל02/06/2013ההתויה הרשומה בארץ של התרופה היא לסרטן הערמונית בלבד. העובדה שהתרופה מורידה במהירות יחסית ערכי טסטוסטרון תפתח לה כנראה שימושים נוספים בעתיד. התוויות אלו אינן מאושרות עדיין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל בתכלס זה מוריד טסטסטרון
טראנסקוסאלית02/06/2013גם זולדקס מיעוד לסרטן הערמונית וגם ומיועדת לשינוי מין זה שזה מיועד לסרטן הערמונית זה לא אומר שהתרופה הזאות מיועדות רק לסרטן הערמנוית יש עוד הרבה זיריקות אני אנדרוגניות שמיועדות גם לשניוי מין בתכלס היא מורידה טסטסטרון וזה מה שטוב לא משנה אים זה בישביל סרטן הערמונית פעילות המנגנון שלה זה להוריד טסטסטרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסטטין ודקטריןבדוי31/05/2013
ישלי פטריה בפה אפשר לשתמש בשניהם באותה תקופה למשל דקטרין פעמיים ונסטטין שלוש פעמים ביום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסטטין ודקטרין - תגובה
יוסי מצקל02/06/2013אפשר אם הרופא אישר זאת. במקביל אני ממליץ לקחת פרוביוטיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרמיקסון לערמונית מוגדלתמשה31/05/2013
אני סובל מהגדלת ערמונית עם ירידה בזרימה ונוקטוריה. כעט לוקח דואדרט הגורם לירידה בחשק המיני , הגדלת השדיים, פליטת זרע מועטה.
מבקש לדעת אם העברה לפרמיקסון יכול לשנות תופעות לוואי אלא, ואם יכול לעזור בהקטנת הערמונית.
האם כדאי לקחת יחד עם פרמיקסון תרופת עזר כמו אומניק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרמיקסון לערמונית מוגדלת - תגובה
רפאל עזרא02/06/2013שלום וברכה,
הפרמיקסון בהחלט יכול לשנות את פרופיל תופעות הלוואי. עליך לשוחח על-כך עם רופאך. תוספת האומניק אינה יכולה להבחן כעת אלא לאחר כחודשיים של נטילת הפרמיקסון. כצת סבלנות...
בברכה,
רפאל עזרא רוקח-קליני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקקלומין בהריוןיערה30/05/2013
שלום, אני לקחתי 100 מ״ג איקקלומין ואז היה דימום שבעקבותיו ביצעו לי אולטרסאונד שהראה שאין ביוץ. אח״כ בהמשך מעקב הזקיקים אמרו לי שיש לי אנדומטריומות ושבוע אח״כ כשהגעתי לרופא מומחה באנדומטריוזיס הוא גילה שאין בכלל אנדומטריומות אלא שק הריון! בטא יצא 30,799. אני אמורה להיות בסוף שבוע שביעי.
עוד לא הספקתי להיבדק. האם יש השלכה לכך שלקחתי איקקלומין בזמן ההריון הזה? אני מזכירה שהיו לי פעמיים דימומים אחרי שסיימתי את האיקקלומין.
האם ההריון הזה בסכנה בשל כך??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איקקלומין בהריון - תגובה
רפאל עזרא02/06/2013שלום דקלה,
שיהיה במזל טוב. אין מקום לבהלה, המשיכי עם מעקב ההריון ושיהיה בהצלחה.
בברכה,
רפאל עזרא רוקח-קליני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לאיבופן, האם מותר לקחת אתופןמגי30/05/2013
לפי הוראת היצרן אין להשתמש בתרופה במקרה כזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לאיבופן, האם מותר לקחת אתופן - תגובה
יוסי מצקל02/06/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלרגיה לאיבופן, האם מותר לקחת אתופן - תגובה
רפאל עזרא02/06/2013שלום מגי,
אכן, במקרים רבים יש חפיפה באלרגיה למולקולות באותה משפחה טיפולית. עליך להתייעץ עם אלרגולוג לצורך אבחנה מדוייקת לגבי התרופות האסורות לך.
בברכה,
רפאל עזרא רוקח-קליני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול חמלה - תרופה מחו"לריקי30/05/2013
שלום רב,
ברצוני לדעת האם קיימת אפשרות לקבל תרופה תחת התוויה של טיפול חמלה שנמצאת בשלב קליני בבני אדם בארה"ב או אנגליה?
וכיצד זה מתבצע?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול חמלה - תרופה מחו"ל - תגובה
יוסי מצקל30/05/2013תרופות בשלב של מחקר ניתנות רק למשתתפים במחקר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריזמהרותי29/05/2013
אני בת 60 צריכה לקחת פריזמה רציתי לדעת פריזמה זה כמו פרוזק ומה זה תופעות לואי כמו תיסמונות קדם ויסתיתי 2דימומים בלתי מוסברים 3נשירת שיער
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריזמה - תגובה
יוסי מצקל30/05/2013תסמונת קדם ויסתית יכולה להתבטא בעשרות תופעות כמו:מתח,עצבנות,דיכאון,חרדה, קשיים בשנה, עייפות, מצבי רוח משתנים ותנודות בחשק המיני, כאבי בטן, עצירות, רגישות בשדיים, כאבים בפרקים או בשרירים ועוד.
דימומים לא מוסברים - דימום ללא סיבה מהחניכיים, צואה שחורהאשר מצביע על דימום מהקיבה או מערכת העיכול, דימום מהאף ללא סיבה מיוחדת.
. נשירת שיער נראה לי שאין מה להסביר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טוברקס טיפות עיינים ו G6PDגליה29/05/2013
שלום
בני בן השנה ותשעה חודשים קיבל טיפות עיינים טוברקס X2
בעל רגישות שלמחסור G6PD שכחתי לשאול את הרופאה האם יש בעיה עם התרופה
האם שינה בעיה לתת לו את טיפות העיינים
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טוברקס טיפות עיינים ו G6PD - תגובה
יוסי מצקל30/05/2013אין איסור לשימוש בטוברקס ל G6PD
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איכתמולצב29/05/2013
האם אפשר לקבל מידע על משחת איכתמול (איתיול). למה היא מיועדת, באיזה אופן פועלת,האם היא מתאימה לפורונקלים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איכתמול - תגובה
יוסי מצקל30/05/2013משחת איכטיול משמשת לחיטוי נגעים בעור. היא מפחיתה גירויים וגירודים ומרככת את העור. בשל כך מתאימה לטיפול בפרונקלים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשחת איכטמול בהנקה
אלה08/06/2013האם משחת איכטמול מוטרת בזמן הנקה אם נמרחת באיזור החזה אך לא על הפטמות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשחת איכטמול בהנקה - תגובה
אילן ללבניקוב10/06/2013אלה שלום,
לא הייתי ממליץ לך למרוח משחה רפואית באיזור החזה בזמן שאת מניקה כיוון שחלק מהחומר הפעיל עלול להשאר באיזור ולהבלע על ידי התינוק ולכן יש להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אספירין וויטמין kנורה28/05/2013
האם כשלוקחים אספירין באופן קבוע (מיקרופירין) צריך לקחת כתוסף ויטמין k.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אספירין וויטמין k - תגובה
אילן ללבניקוב03/06/2013נורה שלום,
בכדי לשלב את האספירין בצורה יעילה עם ויטמין K חשוב להיוועץ ברופא המטפל שיתאים את המינון המדויק, כיוון שלמינון המדויק יש חשיבות רבה בתהליך קרישת הדם בגופנו,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)

.jpg)