מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ארקוקסיהדנה28/07/2012
אני נוטלת כדורים בשם ארקוקסיה והשאלה האם מותר לצום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארקוקסיה - תגובה
אילן ללבניקוב29/07/2012דנה שלום,
לגבי הצום, אם מדובר בתרופות חיוניות יש להיוועץ ברופא המטפל לגבי הפסקת התרופה,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר לקחת כדורי שינהחני27/07/2012
יחד עם גלולות נגד היריון? את שניהם אני רוצה לקחת בסמיכות (סביבות 9 בלילה). האם כדאי? מדובר על כדורי טונייט וגלולות פמינט. תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אפשר לקחת כדורי שינה - תגובה
אילן ללבניקוב31/07/2012חני שלום,
למיטב ידיעתי אין מניעה לשלב ביניהן, אך יש להפריד לפחות רבע שעה בין התרופות
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון סירופ היסטדקסמורן27/07/2012
שלום רב,
האם ניתן לתת סירופ היסטדקס לתינוק בן חצי שנה? הוא גדוש מאוד ומשתעל שיעול ליחתי ורטוב.... ואני חוששת שאם לא אייבש את הנזלת אז הוא עלול להסתבך...
אם כן, מה המינון המתאים (הוא שוקל 7.5 ק"ג)
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון סירופ היסטדקס - תגובה
אילן ללבניקוב31/07/2012מורן שלום רב,
כיוון שמדובר בתינוק הייתי מאוד ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל גם לגבי המינון וגם לגבי אופן הטיפול. אין לתת לתניוקות תרופות שלא לאחר בדיקה של הרופא המטפל ולפי הוראת הרופא בלבד,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- DR RECKEG - R49עידן27/07/2012
החלטתי לנסות תרופה הומאופתית שהציע לי רוקח ברשת קוסמטיקה. אני סובל מנזלת אלרגית. הוא הציע תרסיס בשם R49 המיוצר בגרמניה.
אני רוצה לשאול אתכם עד כמה מדובר בתכשיר הומאופתי באמת, ואמח לקבל מידע על ריכיביו! האם מדובר בחברה מוכרת
Acidum formicicum D12 - 2.5ml
Aralia racemosa D6 - 2.5ml
Histaminum dihydrochloricum D8 - 2.5ml
Luffa opercaulata D4 - 2.5ml* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר DR RECKEG - R49 - תגובה
אילן ללבניקוב27/07/2012עידן שלום,
הפורמולה הנ"ל(R-49) היא פורמולה ידועה ומוכרת כבר שנים רבות ברפואה הטבעית והיא מיוצרת על ידי חברת DR. RECKEWEG בגרמניה.
היא מכילה מרכיבים טבעיים בלבד על בסיס הומיאופטי ובטוחה לשימוש ומנסיוני עם הרבה מטופלים היא מסייעת רבות בטיפול ומניעה של אלרגיה, נזלת ובעיות נשימה בעונות המעבר.
שבת נהדרת,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמוקסיקלב 875 מל'יעל26/07/2012
קיבלתי אמוקסיקלב נגד דלקת ליד העין
אני אישה מניקה, האם בזמן נטילת התרופה ניתן להמשיך להניק????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמוקסיקלב 875 מל' - תגובה
אילן ללבניקוב27/07/2012יעל שלום,
פניצילינים נחשבים כאנטיביוטיקה בטוחה לשימוש בתקופת ההריון וההנקה ואין עדות לסיכון לתינוק, אך אני תמיד ממליץ בתקופת ההריון וההנקה להיוועץ ברופא המטפל בלבד,
שבת נהדרת,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבאמיס ולחץ דםש.ג26/07/2012
שלום,
האם מי שסובל מיתר לחץ דם להימנע משימוש באבאמיס בשל מרכיב הנתרן שבתרופה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבאמיס ולחץ דם - תגובה
אילן ללבניקוב27/07/2012שלום רב,
הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל שלך המכיר אותך טוב יותר מכל איש מקצוע אחר בתחום,
שבת נהדרת,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה ! אני במקסיקו וסובלאבי ג26/07/2012
עברתי ניתוח בגב עקב פריצת דיסק לוקח כמה שנים אלטרול כל יום לא לקחתי כמה חודשים ועכשיו אני במקסיקו ואין לי את הכדור. מה אני יכול לקחת במקום? כואב לי הגב ומקרין לרגל מה שבדרך כלל קורה לי כאשר אני לא לוקח את הכדור הרבה זמן.
מחכה לתשובה דחופה פה אין להם אלטרול או אלקרולט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה ! אני במקסיקו וסובל - תגובה
אילן ללבניקוב26/07/2012אבי שלום,
השם של התרופה אלטרול במקסיקו הוא:
Anapsique ולכן תוכל לגשת לרופא מקומי ולבקש שירשום לך את המרשם לתרופה בשם זה.
בכל מקרה, הייתי ממליץ לך למרוח קרם המכיל ארניקה או את צמח ההרפגו המסייע לטפל בכאבי שרירים ופרקים בצורה טבעית,
טיול מהנה ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תכשיר אזומד ג'לנורית כנפי25/07/2012
שלום, רכשתי את התכשיר אזומד ג'ל והתחלתי להשתמש בו פעמיים ביום.
משום מה, בבוקר אחרי שמרחתי אותו בנקודות מסויימות בפנים, נוצרה לי אדמומיות בנקודות אלה. האם זה צריך להיות כך? תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תכשיר אזומד ג'ל - תגובה
אילן ללבניקוב25/07/2012נורית שלום רב,
החומר הפעיל באזומד עשוי לגרום לתופעות לוואי אם באים במגע עם אור השמש ולכן הייתי ממליץ לך למרוח אותו רק בשעות הערב ובמשך היום יש למרוח קרם בעל הגנה גבוהה מקרינת השמש.
בכל מקרה, הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול כיוון שיתכן והג'ל גורם לך לאלרגיה בעור,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין cגליה24/07/2012
ילדי בן ה-11 מאד אוהב סוכרית מציצה של ויטמין c ( של הדס 500 ) . שוקל 28 ק׳ג, ולא מרבה באכילת ירקות ופירות. שאלתי היא כמה יחידות הוא ראשי למצוץ ביום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין c - תגובה
אילן ללבניקוב24/07/2012גליה שלום רב,
המינון המומלץ לילדים בגיל זה הוא 50 מ"ג ליום ולכן אין צורך לקחת יותר מזה שכן מה שלא נספג יוצא בשתן,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבותרים ייבוש חלבל24/07/2012
שלם, מה המינון לכדור ? ילדתי לפני 4 ימים, לא לקחתי את הכדור תוך 24 שעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבותרים ייבוש חלב - תגובה
אילן ללבניקוב24/07/2012שלום רב,
את המינון לתרופה על הרופא המטפל לקבוע כיוון שהוא מכיר אותך טוב יותר מכל איש מקצוע אחר בתחום,
שיהיה בשעה טובה והרבה בריאות,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על התנגשות בין תרופותאמא של חיילת23/07/2012
האם יכולה להיות התנגשות לקחת בו זמנית אנטיביוטיקה ותרופה נגד פטריות?
באופן ספציפי:
ביתי מקבלת מוקסיפן פורטה 500 מ"ג ומטרוג'ל 250 מ"ג
היום היא קיבלה מרשם ל: פלוקנול 150 מ"ג ומשחה: הידרואגיסטן קרם
היא לא שאלה את הרופא אם יש התגשות בינהם.
האם יש מניעה לקחת את הכדורים החדשים באותו זמן של האנטיביוטיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על התנגשות בין תרופות - תגובה
אילן ללבניקוב24/07/2012שלום רב,
למיטב ידיעתי אין מניעה לקחת את האנטיביוטיקות הללו יחדיו, אך הייתי ממליץ לך להפריד 10 דקות בין כדור לכדור בכדי לא להעמיס על מערכת העיכול ובכל מקרה חשוב לשלב בטיפול גם את החיידקים "הטובים" - פרוביוטיקה. יש לקחת כדור אחד פעמיים ביום לאחר הארוחה אך שעה הפרש מהאנטיביוטיקות.
יש לשתות הרבה מים בזמן הטיפול בכדי למנוע תופעות לוואי,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טופמקס ואווטרוקסליאת23/07/2012
שלום,
מאחר ולא היה מענה שואלת שוב...
לפני כשבוע וחצי התחלתי לקחת טופמקס 25 ליום עקב מיגרנה. בנוסף, כבר כמה שנים אני לוקחת 100 אאוטרוקס (לפני זה אלטרוקסין) לטיפול בתת פעילות בבלוטת התריס. האם בעקבות התחלת טיפול בטופמקס, חילוף החומרים יכול להשתנות, או פעילות הבלוטה תשתנה, או תרופת האאוטרוקס תיספג אחרת, וכך להשפיע על מינון ההאאוטרוקס?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טופמקס ואווטרוקס - תגובה
אילן ללבניקוב24/07/2012ליאת שלום רב,
אין אינטראקציה בין 2 התרופות שציינת.
לגבי ספיגת האאוטירוקס:
הספיגה שלו משתפרת בצום ולכן חשוב לקחתו בבוקר, שעה לפני הארוחה.
ישנם מזונות מסוימים הפוגעים בספיגתו בגוף והם: סויה או מוצרי סויה(טופו וכדומה), אגוזי מלך, סיבים תזונתיים, סידן ומוצרי חלב. לכן חשוב להפריד לפחות שעתיים-שלוש בין מוצרים אלו לבין נטילת הכדור.
ייתכן והטופמקס גרמה לשינויים במערכת העיכול ולכן הספיגה של מערכת העיכול ירדה.
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרודקס וסטרואידיםגליה23/07/2012
ה אם לוקחים את הציפרודקס עם אוכל? והאם אפשר לקחת פרדניזון יחד עם האנטיביוטיקה, או לחכות? תודה גליה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - פרגובריסמירה23/07/2012
אני צריכה להשתמש בחצי אמפולה של התרופה, האם ניתן לשמור במקרר ולהשתמש בחצי השני למחרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרגובריס - תגובה
מיה טל24/07/2012לא ולא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וונלהדן22/07/2012
קיבלתי וונלה כטיפול לכאבים כרוניים.
אלו תופעות לוואי יש בתחילת הטיפול?
האם יש מרכיב של פנצילין בתרופה כי אני רגיש לתרופה זו.
תודה, דן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וונלה - תגובה
אילן ללבניקוב23/07/2012דן שלום רב,
תופעות הלוואי של התרופה אמורות לחלוף עם הזמן והן בדרך כלל: בחילות, כאבי ראש והפרעות בשינה.
למיטב ידיעתי התרופה אינה מכילה אנטיביוטיקה מסוג פניצילין ובכל מקרה חשוב לציין כי אתה רגיש לפניצילין בפני הרופא המטפל לפני שאתה נוטל את התרופות הנרשמות לך,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)