מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כדורי אורמוקס - מינון מומלץיעל11/09/2012
שלום,
אני עומדת לנסוע עם בני משפחתי לנפאל בעוד יומיים: גילאים: 13, 16.5, 19, 47
במרפאת מטיילים רשמו לנו כדורים נגד מחלת גבהים: אורמוקס 250 MG.
לא ברור באיזה מינון עלינו לקחת את הכדורים. האם יש הבדל בין בני הגילאים השונים במשפחה?
הבנתי שצריך לקחת את הכדורים יום לפני וגם אחרי. אודה אם תוכלו להנחות אותי יותר במדוייק.
בתודה, יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - melianorna10/09/2012
אני נוטלת גלולות מינס מזה שנה אחרי המון התנסיות כושלות בגלולות אחרות כגון יסמין, יאז, דיאנה וכדומה שגרמו לתופעות לוואי רבות , כגון- דימום בלתי פוסק מיגרנות ומצבי רוח קיצוניים. מינס עשתה את העבודה כמו שצריך ולא גרמה לי לתופעות לוואי משמעותיות, כרגע אינני מתגוררת בישראל והמינס לא נמכרת פה, הרופא פה הציע לי להשתמש במליאן שבעצם מורכבת מאותם הורמונים ביחס שווה אבל במינון יותר גבוה, אני דיי מהססת להתחיל להשתמש בה, כי ניסיתי גם אותה לפני כמה שנים ואני זכרת שהיא הייתה חזקה לי מידי והרופאה החליפה לי אותה, רציתי לדעת אם יש סיכון בזה שאני מעט "אקצץ" מהמשקל שלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר melian - תגובה
טלי אנגור10/09/2012פעולה זו אין בה כל הגיון פרמקולוגי ואף תפגע ביעילות הגלולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פאקסט ואדווילמעיין10/09/2012
שלום, שמי מעיין בת 23 ואני נוטלת פאקסט 40 מ"ג ביום כבר במשך חצי שנה.
לפניי יומיים החלו להיות לי כאבים חזרים ברכות בראש (בצדדים) כמו לחץ שלא מפסיק. אני מעוניינת לקחת אדוויל אך קראתי בתגובות בין תרופתיות כי לא מומלץ בשילוב SSRI. מה הסיכון? האם כדאי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פאקסט ואדוויל - תגובה
טלי אנגור10/09/2012אינטרקציה מסוכנת בין NSID ל SSRI מחשש לדימומים במערכת העיכול!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תריאולון - threoloneיוני10/09/2012
שלום,
הרופא אמר לי למרוח תריאולון על פצע, התחלתי בטיפול והתחילה לי נזלת שקופה והתעטשויות וצרבת בגרון. אני יודע שאני אלרגי לפיניצילין. יש קשר או שעלי לחפש משהו אחר שגורם לדבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תריאולון - threolone - תגובה
טלי אנגור10/09/2012תריאולון אינו מכיל פנצילין אלא מכיל סטרואידים המיועדים לטיפול טופיקלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדוויל אלרגיהלולה09/09/2012
ביום חמישי בלילה לקחתי 2 כדורי אדוויל כי כאבה לי הרגל לאחר אימון כושר ואתמול בשבת יצאה לי פריחה קלה והיום הפריחה יותר ברורה לא מגרדת. בנוסף יש לי עצירות קשה מאד שאף פעם לא היתה לי ככה אני בדכ לא סובלת מעצירות..האם אלה תופעות לוואי של האדויל?תודה
דבר נוסף אני בת 50* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדוויל אלרגיה - תגובה
אילן ללבניקוב10/09/2012לולה שלום,
אם הפריחה ממשיכה יש לפנות לרופא המטפל, לגבי העצירות ייתכן והיא נובעת מחוסר נוזלים ולכן יש להרבות בשתיית מים בעיקר אם עוסקים בפעילות גופנית.
אם העצירות ממשיכה יש להיוועץ ברופא המטפל,
שבוע טוב ובריא וחג שמח,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערבוב תרופותכהן זהבה09/09/2012
היות ויש לי פג ממסים לי את התרופות ומעבירים לי דרך הפג ישר לקיבה, האם זה לא פוגע בתרופות כשמערבבים 4 תרופות בבת אחת? לדוגמה: קרדילוק, ריליטוקס, אומפרדקס, אסטו בבוקר ובערב אקספורג' ורילוטקס. האם אחת מהם יכול לגרום לי גזים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערבוב תרופות - תגובה
אילן ללבניקוב10/09/2012זהבה שלום,
ככל הנראה התרופות גורמות לך לתופעות הלוואי ולכן הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול,
שבוע טוב ובריא וחג שדמח,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות ולופראמידללי08/09/2012
האם זה מסוכן לשתות גלולות יסמין ולקחת לופראמיד?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות ולופראמיד - תגובה
אילן ללבניקוב09/09/2012ללי שלום רב,
אין מניעה לשלב בין השניים.
בכל מקרה, לא מומלץ לשתות מיץ אשכוליות ביחד עם הגלולות בגלל אינטראקציה ביניהם,
שבוע טוב ובריא וחג שמח,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקטיפרין-פיפה08/09/2012
שלום,
רציתי לשאול האם אקטיפרין-פ מכיל גלוטן?
האם הוא מותר לחולי צליאק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - פצעוניםמיכל08/09/2012
יש לי פצעונים קטנים ליד המפשעה (לכיוון הרגל).לפני חודשיים הייתי אצל רופאת עור והיא שרפה לי את זה ואמרה שאחרי כמה ימים זה יעלם (הפצעונים יפלו). זה אכן עבר אבל עכשיו שוב חזר. אני לא זוכרת איזה משחה עלי לשים. יש לי בית מרקחת שלם בבית.
אשמח לדעת מה המשחה המתאימה:
פוליקוטן?
פוסידין קרם?
פוסידין משחה?
היקומיצין?
אדפרין קרם?
אפלומיצין קרם?
גנטתרים משחה?
טרידרם קרם?
איכטמול משחה?
אשמח לעזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעונים - תגובה
טלי אנגור11/09/2012יש לפנות לרופא העור בשנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איפובןגולדי07/09/2012
אני סובלת מכאבים חזקים בכתף, אורטופד אומר שזה דלקת בגידים,
האם איפובן מתאים לבעיה הזאת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איפובן - תגובה
טלי אנגור10/09/2012איבופרופן עשוי לסייע לך היות והוא שייך למשפחת ה NSID. יש ליטול אותו לאחר הארוחה. המינון המקסימלי הינו לכ היותר עד 6 כדורים ליום לזמן קצוב. אין ליטול את הכדור באופן כרוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה בעקבות שימוש באקנהמיצין פלוסגיל07/09/2012
אתמול הייתי אצל רופא עור בעקבות פצעי בגרות והוא המליץ לי על אקנהמיצין פלוס. בלילה שמתי את התרופה הזו בפעם הראשונה ובבוקר קמתי עם פריחה רצינית שבהמשך היום הפכה לאדמומית ונראת כמעט כמו כוויה. ברור שאני לא אשתמש בתרופה יות ר אבל מה לעשות כדי שהעור ירגע ולא יגרד ויראה כך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה בעקבות שימוש באקנהמיצין פלוס - תגובה
טלי אנגור11/09/2012יש לפנות לרופא עור בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזה שבועיים אני על אביליפיי 15 מ'גאיציק07/09/2012
מזה שבועיים אני במינון של אביליפיי 15 מ'ג והיום התחילו לי תופעות לואי קשות של עליה בלחץ הדם ועליה בדופק הלב בכול פעם שאני נוטל פרפנאן של 8מ'ג או חצי כדור פרטאן של 2 מ'ג או 200 מ'ג אלוריל בבוקר או ויפאקס 75XR בבוקר אני רוצה לציין שאני מטופל גם ב-נאובלוק 100 מ'ג ודיזוטיאזיד 12.5 מ'ג ככל שעוברים הימים אני מרגיש שתןפעות הלואי מתגברות ומשתנות כרגע לחץ הדם שלי הוא 147/92 והדופק87 מה לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזה שבועיים אני על אביליפיי 15 מ'ג - תגובה
אילן ללבניקוב07/09/2012איציק שלום,
אם תופעות הלוואי ממשיכות הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול,
שבת שלום וחג שמח,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהאיילת06/09/2012
נרשם לי שני כדורים ביום.אם קרה ושכחתי אחד בבוקר,האם לקחת שניים בכל זאת אחד אחרי השני או לוותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרט חשוב לדאלה
איילת06/09/2012הכדורים הם אסטרופם 2 מ"ג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרט חשוב לדאלה - תגובה
אילן ללבניקוב07/09/2012איילת שלום רב,
אם שוכחים לקחת מנה, אין לקחת מנה כפולה אלא יש לקחת אותה מיד כשנזכרים,
וניתן לקחת גם כדור אחר כדור אם רשום לך לקחת 2 כדורים ביום
שבת שלום וחג שמח,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטלתי 2 מנות נורמלקס ביום אחדחיים06/09/2012
שלום, היום נטלתי נורמלקס עקב עצירות של כמה ימים כתוצאה מתזונה לא נכונה וחוסר אכילה סדירה עקב לחצים בעבודה ובלימודים. נטלתי 2 כוסות של נורמלקס עם מים מה שאומר שנטלתי 24 גרם מאשר רק 17 מה שאומרים לעשות בעלון השימוש (מה שקראתי רק לאחר הכוס השנייה) המנות ניטלו בהפרש של 4 שעות וחצי. נטלתי את התרופה בעבר עקב המלצת רופאה ואינני נתקלתי בתופעות לוואי. האם זה מסוכן נטילה חד פעמית כזאת ועליי לגשת לרופא? או שפשוט לחכות ליום למחרת ולחזור ליטול מנה אחת ביום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטלתי 2 מנות נורמלקס ביום אחד - תגובה
אילן ללבניקוב09/09/2012חיים שלום,
ניתן לקחת קצת יותר מהאבקה כיוון שמדובר בחומר שאינו כימי ולא גורם לתופעות לוואי אז אין לך מה לחשוש. מה שכן, חשוב לשתות הרבה מים עם האבקה בכדי שזה יעבוד בצורה טובה יותר,
ניתן לקחת גם פעמיים ביום עם הרבה מים,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מידע על תרופה controloc 20 mgשולי06/09/2012
שלום
לאחר בדיקת גסטרו הרופא רשם לי תרופה controloc 20 mg
רציתי בבקשה לשאול אילו מאכלים לא מומלץ לאכוליחד עם התרופה הזאת?
כגון : פרות ירקות מוצרי חלב וכ"ד.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מידע על תרופה controloc 20 mg - תגובה
אילן ללבניקוב10/09/2012שולי שלום,
ניתן לקחת את התרופה עם תזונה רגילה ואין צורך לשנות את התפריט התזונתי,
שבוע טוב ובריא וחג שמח,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)

.jpg)