מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה שמאד מסקרנת אותיin the well22/08/2012
היי לפורום. רציתי לדעת משהו. התחלתי לקחת תרופה פסיכאטרית חדשה. בזמן שביררתי כיצד לסדר את התרופות בקופסת איחסון הבנתי שלא טוב היה להוציא את התרופות מנייר הכסף שלהן. רציתי לשאול: האם התרופה 'זיפרקסה' (20 מ"ג) בגלל שהייתה כחודש בקופסת איחסון ולא בתוך נייר הכסף גרמה לכך שלא תהיה לה השפעה ושהיא לא תעבוד ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה שמאד מסקרנת אותי - תגובה
אילן ללבניקוב23/08/2012שלום רב,
למיטב ידיעתי אין להוציא את הכדור מעטיפת הכסף כיוון שהיא נועדה לשמור עליו בתנאי איחסון איחסון נאותים ולכן יש לשמור את הכדור באריזה המקורית שלו,
שבת נהדרת,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריספרדל ופרפנןבוני21/08/2012
שלום,
אחותי מטופלת בקלונקס, דקינט, ריספרדל, פרפנאן, דרלין.
עד לפני חודשיים לא הייתה מקבלת ריספרדל, מאז שהוסיפו את הריספרדל, היא ישנה רוב היום והלילה.
דבר המגביל אותה לתתפקד ביום יום.
האם השילוב נראה מתאים כלומר אולי יש אינטגרציה בין התרופות שגורמות לה לשינה מרובה.
בבקשה אם אפשר לענות לי.? כדי שאוכל לעזור לה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריספרדל ופרפנן - תגובה
מיה טל21/08/2012שילוב תרופות זה יש לקחת בזהירות ועל הרופא לבדוק לפחות בהתחלה שאין אפקטים מנוגדים או מגבירים שנובעים מהשילוב.
אנא שלח את אחותך לבדיקת לחץ דם, שילוב זה יכול להביא לשינויים בלחץ הדם.
והעיקר לבדוק עם הרופא כיצד ניתן לעזור לאחותך
הרבה בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינהלציהבוני21/08/2012
שלום,
ברשותכם יש לי שאלה נוספת, אני קונה תכשירים לאינלהציה וביניהם סודיום כלוריד 0.9 (מים) שנמצא במין שקית ומעליה עוד אריזת פלסטיק שקופה.
תמיד כשאני קונה השקית רטובה, חיצונית בתוך האריזת הפלסטיק האם זה "נורמאלי" , אין חשש שהשקית פתוחה?
אודה לך שתבדוק ושתענה לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינהלציה - תגובה
מיה טל21/08/2012
אין מדובר במים רגילים אלא במים המכילים מלח בכמות 0.9% בדומה למה שיש בדם.
מאחר ואינך מזריק תרופה זו אלא מוסיף אותה לאינהלציה, אין זה משנה.
עם זאת ז תופעה שקורית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פוליתבוני21/08/2012
שלום,
לפני חצי שנה קניתי עם מרשם חומצה פולית 5 של חברת רקח", והיום הרוקחת נתנה לי פוליק 5 של "כצט" האם זה אותו הדבר, מבחינת איכות?
כי לפי מה שאמרו לי בעבר שהתרופה של חברת רקח" היא טבעית יותר, האם זה נכון?
מי יכול לבדוק לי ולענות לי בבקשה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית - תגובה
מיה טל21/08/2012אותו דבר, התרופות של חברת רקח ושל כצט הן אותן תרופות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפה ומינון תרופה בדםאוריה21/08/2012
שלום
האם לשתיית קפה מרובה ביום (למעלה מ - 10 כוסות קפה)
יכולה להשפיע על מינון התרופה בדם ?
התרופה נלקחת בכל יום פעם אחת.
תודה
אוריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפה ומינון תרופה בדם - תגובה
אילן ללבניקוב21/08/2012אוריה שלום רב,
כמובן שלשתיית קפה מרובה ישנה השפעה רבה על התרופות הניטלות.
הקפה המרובה מפריע לפעילות מערכת העיכול, גורם לחומציות ומכווץ את כלי הדם ומפריע לספיגתן של הרבה תרופות כך שחשוב להמעיט בשתיית קפה (פעם-פעמיים ביום לכל היותר), כיוון שהקפאין הוא חומר חזק העשוי לגרום לסטרס, לחץ דם ועוד תופעות לוואי שונות אני ממליץ לצרוך מעט ממנו רק בשביל להתעורר בבוקר או לשפר את העירנות כשצריך ולעבור לשתיית תה צמחים או מיצים מדוללים והכי בריא כמובן זה לשתות מים לפחות 8-10 כוסות ביום,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגרד פוליקלאה20/08/2012
כמה זמן מותר לקחת את התרופה הזאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגרד פוליק - תגובה
אילן ללבניקוב21/08/2012לאה שלום רב,
המינון ומשך הטיפול בברזל נקבע לפי הרופא המטפל ובהתאם לתוצאות בדיקות הדם שלך,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
לאה21/08/2012תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי דיאטת שובע בהנקהקרן20/08/2012
שלום רב, ברצוני לדעת האם ניתן לקחת כדורי דיאטת שובע בעת הנקה, המשקל מאוד מפריע לי אך אינני רוצה להפסיק להניק בשל כך... הכדורים עשויים מצמח קונגאק גלוקומנאן, רכיבים לא פעילים: סיליקה דיאוקסיד, אביצל, מגנזיום, סטיארט. רשום כי הכמוסה צימחית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורי דיאטת שובע בהנקה - תגובה
אילן ללבניקוב20/08/2012קרן שלום רב,
אני לא ממליץ לקחת צמחי מרפא בזמן ההנקה כיוון שהצמחים עשויים לעבור גם לתינוק דרך החלב ואף לגרום לתופעות לוואי במערכת העיכול שלו.
הייתי ממליץ לך לחכות עד לסיום ההנקה ורק אז להתחיל בטיפול הטבעי.
תוכלי לקרוא עוד על צמחי מרפא מצוינים להרזיה טבעית
שבוע טוב ובריא,
אילן.
0528077713* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות למניעת הריוןגיל20/08/2012
אני נוטלת גלולות אורטו-סיקלן באופן קבוע כבר שנה וחצי. כעת אני בחו"ל (הודו) ובשל הארכת הנסיעה בחודש 'נתקעתי' בלי גלולות לשלושה שבועות האחרונים.
יש לי אפשרות להשיג מחברה גלולות "יסמין". האם זה בסדר להחליף לחודש אחד?
אני לא יודעת אם זה רלוונטי אבל במהלך הטיול הורדתי כ-3-4 קילוגרמים וכעת אני שוקלת 58-9 והגובה שלי הוא 163.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות למניעת הריון - תגובה
מיה טל21/08/2012גלולת ניתנות ע"י הגניקולוג המטפל מאחר והוא מכיר אותך, אנא נסי לפנות אליו או למרפאה שלו במייל, או שילחי קרוב משפחה עם שאלה זו לרופא שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אופטלגיןרוני19/08/2012
שלום.
אני לא בולעת כדורים, ומזה שנים לוקחת אופטלגין נוזלי ללא תופעות לוואי מיוחדות.
האם בעקבות המקרים האחרונים- של אשפוז עם תופעות לוואי קשות בעקבות שימוש באופטלגין- עליי להפסיק מיידית את השימוש בתרופה, או שאם עד עכשיו נטלתי אותה ללא תופעות לוואי אני יכולה להשתמש בה ללא חשש?
תודה,
רוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משרד הבריאות עדין לא מצא קשר
גלית19/08/2012בין המקרים ונראה לי מוטעה לקפוץ למסקנות.
אם את אומרת שאת כבר משתמשת באופטלגין והוא עוזר לך ולא היו תופעות לוואי כאלה או אחרות לא נראה לי שאת צריכה להחליף..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאופטלגין - תגובה
אילן ללבניקוב21/08/2012רוני שלום,
אני תמיד ממליץ להישמע להוראות משרד הבריאות ולפרסומים שלו בתקשורת לגבי השימוש בתרופה,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשרד הבריאות לא הוציא שום הנחייה
גלית21/08/2012בנוגע לתרופה... התקשורת סתם מעוררת רעש והיסטריה סביב הנושא זה מעצבן!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינוציקלין יחד עם ריכוזית קולג'חני19/08/2012
שלום
האם אפשר לקחת מינוציקלין 50 ג"ר אחד ביום יחד עם ריכוזית קולג'?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריכוזית קולג עם גלולות נגד הריון
רעות ב30/12/2012שלום רב,
האם יש מניעה להשתמש בריכוזית קולג כאשר אני נוטלת גלולות למניעת הריון מסוג ״אמילי״? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריכוזית קולג עם גלולות נגד הריון - תגובה
אילן ללבניקוב01/01/2013רעות שלום,
למיטב ידיעתי אין מניעה לשלב בין השניים,
שבוע טוב ושנה אזרחית בריאה,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסנטה 5חוה18/08/2012
שלום,
אבא שלי לוקח כדור אחד אסנטה . שאלתי האם ישנה חשיבות מתי לקחת את הכדור ? והאם אפשר לקחת אותו ביחד עם עוד כדור? האם יתכן כאשר הוא לוקח את הכדור הוא גורם לו להיות ישנוני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסנטה 5 - תגובה
אילן ללבניקוב19/08/2012חוה שלום רב,
יש ליטול את הכדור לפני השינה.
לגבי תופעות הלוואי של האסנטה, הנפוצות יותר הן: כאבי ראש, בחילה, שלשול, עייפות, התכווצות שרירים, ואיבוד התיאבון.
לגבי אינטראקציות בין תרופתיות:
מעכבי האנזים כולינאסטראז (טאקרין, ריבאסטיגמין): השפעה מוגברת. יש להימנע משילוב עם אסנטה.
תרופות עם השפעה אנטיכולינרגיות (לדוגמה: אטרופין, דיפנידראמין, קלוזאפין, אולאנזאפין, דיזופיראמיד, נוגדי דיכאון טריציקליים): תרופות אלו עלולות להפריע לפעולת אסנטה.
נוגדי דיכאון (ציטלופראם, פלואוקסטין, פארוקסטין, סרטראלין): תרופות אלו עלולות להעלות את רמות אסנטה בדם ולהגביר את תופעות הלוואי.
נוגדי דלקת לא סטרואידים (NSAID): סיכון מוגבר לדימומים ממערכת העיכול בשילוב עם האסנטה.
אם מדובר בכדור אחר יש לבדוק זאת באופן ספציפי,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסנטה
חוה20/08/2012וואוו קצת קשה לי עם כל המילים הקשות האלה
בערב אבא לוקח כדור פראליב וויטמינים האם אפשר לקחת את זה ביחד.
והאם אני צריכה לפרט לגבי ית ר הכדורים במשך היום
אני מאוד מודה לך על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסנטה - תגובה
אילן ללבניקוב21/08/2012חוה שלום,
חשוב לציין אילו תרופות אביך נוטל בכדי לבדוק שאין אינטראקציות ביניהן,
יום טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגרד פוליקמאי17/08/2012
שלום,
בעלון לצרכן כתוב כי יש ליטול כדור זה לפני האוכל, שאלתי היא כמה זמן לפני האוכל יש ליטול אותו? כשנטלתי אותו ממש לפני הארוחה-סבלתי מכאבי בטן. כשנטל אותו על קיבה ריקה לגמרי ולא אכלתי יותר גבר בכאותו יום-כאבי הבטן רק החמירו...
בתודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - terbinafineמיה17/08/2012
התחלתי להשתמש ב-terbinafine לפטרת הציפורניים.
התופעות לוואי שרשום בעלון הם מאד קשים שאלותיי הן?
1. אחרי כמה זמן מתחילת הטיפול חשים בתופעות אם בכלל? כלומר אם לקחתי 3 ימים וזה בסדר אז לא יצוצו בעיות?
2. האם יכול להיות לכבד נזק בלתי הפיך?
3. האם שעה שעתיים אחרי נטילת הכדור ניתן לקחת פרוגרד פוליק (ברזל) כי את שניהם אני לוקחת בלילה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר terbinafine - תגובה
אילן ללבניקוב20/08/2012מיה שלום רב,
לא כולם מפתחים את תופעות הלוואי הללו ואם כן אז הן מורגשות בתחילת הטיפול, אך יש לבדוק את תפקודי הכבד במהלך הטיפול כולו. לגבי נזק לכבד יש להיוועץ ברופא המטפל.
תופעות הלוואי יכולות לכלול פריחה וגירוי בעור. במקרה כזה יש ליידע על כך את הרופא. תופעות לוואי נוספות כוללות: בחילה והקאה, כאבי בטן, עייפות, כאבי ראש וסחרחורת.
אין מניעה לקחת ברזל עם התרופה אך חשוב לקחת פורמולה של ברזל "עדין" הכוללת חומצה פולית, ויטמין B12 וויטמין C המשפרים את הספיגה של הברזל בגוף,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תולעים בהריוןאלינור16/08/2012
לבני בן ה5 יש תולעים בצואה והרופא נתן לו תרחיף ורמוקס. אני בחודש החמישי להריון ורציתי לדעת במה אוכל להשתמש נגד תולעים כיוון שנדבקתי
תודה אלינור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תולעים בהריון - תגובה
אילן ללבניקוב19/08/2012אלינור שלום רב,
בתקופת ההריון יש להיוועץ ברופא המטפל שלך,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה - תגובות בין תרופתיותדוד16/08/2012
שלום רב,
האם אפשר ליטול פרופסיה וציפרלקס במקביל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)