מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלכוהול ואנטיביוטיקהגדי30/08/2012
היי,
התחלתי ליטול אנטיביוטיקה בשם רוליד 150 מ"ג פעמיים ביום במסגרת הכנה לניתוח שעורה כלואה, לצערי, שכחתי מהנושא כשישבתי בפאב ושתיתי בירה וחצי (כ750 מ"ל), מסוכן/מזיק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלכוהול ואנטיביוטיקה - תגובה
אילן ללבניקוב30/08/2012טל שלום,
לפי ההמלצות אין לשתות אלכוהול בזמן נטילת אנטביוטיקה כיוון שכך שעלולות להופיע תופעות לוואי של התרופה.
אם ישנן תופעות לוואי יש להיוועץ ברופא המטפל,
שבת שלום,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הרגשתי משהו מיוחד
דני30/08/2012מלבד כאב בטן קל בשעות האחרונות אבל זה יום אחרי, הרגשתי קצת סחרחורת אבל ייתכן שבגלל הבירה ולא בגלל התרופה, השאלה היא אם יש חשש כלשהו מעבר לעניין תופעות הלוואי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TRAMDEX OD 100ירון29/08/2012
סובל מספר שבועות מכאבים בגב. במהלך השינה אין לי כאבים. אני נוטל כדור 100 OD בבוקר לפני שאני הולך לעבודה. ולעיתים כבר בצהרים אני מרגיש צורך לעוד אחד. 1. האם זה נכון ליטול את הכדור שעה לפני שאני הולך לעבודה? 2. האם אני יכול ליטול כדורים נוספים (עוד שניים בנוסף לראשון שלקחתי בבוקר) במהלך היום במרווחים של 4-5 שעות? תודה, ירון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TRAMDEX OD 100 - תגובה
טלי אנגור03/09/2012טרמדקס יש ליטול לפי הוראות הרופא בלבד, הכדור מרדים ואין ליטול אותו לפני העבודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה פרוטוציד?דינה29/08/2012
הייתי אצל רופא נשים והוא נתן לי את התרופה הזו. בשביל איזה מחלות התרופה הזו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה פרוטוציד? - תגובה
אילן ללבניקוב30/08/2012דינה שלום רב,
הפרוטוציד (טינידאזול), משמשת לטיפול בזיהומים מסוג טריכומונאס במערכת המין והשתן ובזיהומים חד-תאיים כגון: אמביאזיס (דיזנטריה אמבית) וג'יארדיאזיס, זיהומים חד-תאיים של המעיים. טינידאזול משמשת בנוסף למניעת זיהומים אחרי ניתוחים גניקולוגיים וניתוחי בטן.
שבת נהדרת,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב ולריאן, ואבן וציפרלקסרועי29/08/2012
שלום.
בת 80, עקב חרדה נוטלת ולריאן לסרוגין, וואבן לפני שינה. קיבלה מרשם כעת לציפרלקס.
האם יש אינטרקציה בין ולריאן לציפרלקס המצריכה הפסקת הולריאן, או שהשילוב מותר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב ולריאן, ואבן וציפרלקס - תגובה
אילן ללבניקוב30/08/2012רועי שלום,
ישנה אינטראקציה בין 2 התרופות לבין עצמן ובינן לבין הולריאן, והיא עשויה לגרום לשינוי בתפקודי מערכת העצבים ומערכת הנשימה ולכן חשוב להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול. יש לשים לב בעיקר באוכלוסיה הבוגרת לשינויים בתיפקוד הכללי שכן תופעות הלוואי עשויות להיות מוגברות בה,
שבת נהדרת,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוביוטיקהמתי28/08/2012
שלום,
אני נוטל באופן קבוע כדור ציפרלקס 10 מ"ג . קיבלתי המלצה ליטול פרוביוטיקה שמשפרת תפקוד מערכת העיכול שמכילה אנזימי עיכול. האם אין התנגשות ?
בנוסף האם אין בעיה להשתמש במשכות למיניהן הקשורות לפטרת בכף הרגל/ציפורניים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוביוטיקה
מתי03/09/2012שלום
דילגו על השאלה שלי
אשמח לתשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום מתי,
Gramse03/09/2012באיזה מוצר מדובר? מה שמו?
בד"כ פרוביוטיקה לא מתנגשת עם תרופות אך רצוי לברר זאת מול החברה שמייצרת את המוצר.
בברכה,
צוות חברת גרמזה פרמצבטיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוביוטיקה
מתי03/09/2012שלום מדובר על פרוביוטיקה Digest של אלטמן
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוביוטיקה - תגובה
אילן ללבניקוב04/09/2012מתי שלום,
אין מניעה לקחת את הפרוביוטיקה עם הציפרלקס.
כמו כן, אין מניעה להשתמש במשחות נגד פטריות,
שבוע טוב ובריא וחג שמח,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר לשים אונדציל בבית השחייואב27/08/2012
שלום יש לי בבית שחי אחד אדמומיות
רופאת המשפחה נתנה לי לשים שם במשך שבוע שתי משחות אנטיביוטיות/אנטיפטריתיות
לא עזר והיום אפילו האדמומיות מתפשטת יותר
הוא אמרה לי להתחיל לשים אנדוציל
אבל אני רואה שזה מיועד בכלל לכפות רגלים וזה שורף לי בבית השחי
האם זה בסדר שאני שם בבית השחי את האבקה הזו ?
האם לא עדיף פשוט להשתמש ב- REDSKIN ?
בתודה מראש לעונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מותר לשים אונדציל בבית השחי - תגובה
אילן ללבניקוב28/08/2012יואב שלום,
לפי מה שהרופאה ראתה היא ממליצה לך על דרך הטיפול, בכל מקרה ניתן תמיד לבקש חוות דעת נוספת אם אינך בטוח בכך ולשאול רופא עור לגבי הטיפול המומלץ,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירותליאת26/08/2012
שלום,
אחרי מספר ימים של ווירוס בבטן שגרם לשלשולים, בהם לקחתי רק 2 כדורים של אימודיום (בתחילת הווירוס) אני במצב של עצירות.
העצירות היא כבר במשך 6 ימים.
היום קיבלתי מהרוקח נורמלקס ולקחתי בבוקר כוס מים עם הכמות הרצויה של החומר.
אני לא מרגישה שום שינוי ולא הייתה עדיין יציאה היום.
האם זה נורמלי? כמה זמן לוקח לתרופה להשפיע? לחכות או ללכת לרופא לקבל כדורים?
תודה,
עינב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות - תגובה
אילן ללבניקוב28/08/2012מיטל שלום,
אם לאחר מספר ימים עדיין העצירות נמשכת הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל.
בכל מקרה, חשוב בזמן עצירות, לשתות הרבה מים(לפחות 8-10 כוסות מים ביום), ךאכול פירות יבשים והרבה פירות וירקות בכדי להכניס סיבים טבעיים למערכת העיכול,
תוכלי גם לקחת כף פישתן טחון ביום ביוגורט או באכול,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוסף להמלצות שניתנו לך
kadin29/08/2012הרתיחי מספר שזיפים מיובשים במים,ולאחר מכן לשתות אותם אפשר גם לאכול את השזיפים (מדובר רק על שזיפים מיובשים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרג'י מינוןמירי26/08/2012
שלום
האם אלרג'י מרדים?עלי לקחת בבוקר או בערב?
המוני תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ZYLLERGY-סליחה
מירי26/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהZYLLERGY-סליחה - תגובה
אילן ללבניקוב26/08/2012לנה שלום רב,
הזילרג'י עשוי לגרום לתופעות לוואי כגון: נמנום וטשטוש,
לכן מומלץ לקחת אותו בערב,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות להורדת כולסטרולנון26/08/2012
שלום,
לחמתי בת 54 יש רמות כולסטרול רע בסביבות ה-270 והיא רוצה להתחיל טיפול תרופתי- חשוב לה שיהיה מדובר בתרופה שהיא טבעית.
היא בדקה לגבי תרופות של חברת "מרשל" ושל ד"ר ראול רודריגז מתחום הרפואה הסינית.
איזה תוסף יותר אפקטיבי לטיפול בבעית כולסטרול? במידה ויש תרופה אחרת שאתם ממליצים עליה אני אשמח לשמוע.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות להורדת כולסטרול - תגובה
אילן ללבניקוב26/08/2012שלום רב,
ניתן בהחלט לססיע לחמתך על ידי יעוץ טבעי הכולל תזונה נכונה וצמחי מרפא מצוינים(כגון:גדילן מצוי, ארטישוק, שן הארי, כורכום וכדומה), המורידים את רמות הכולסטרול בצורה טבעית וללא תופעות לוואי, אך יש לעשות זאת לאחר בדיקה של התרופות שהיא נוטלת בכדי למנוע אינטראקציות ולכן הייתי ממליץ לה לעבור יעוץ נטורופטי לפני בחירת המוצר שיתאים לה באופן אישי בהתאם למצבה הפיזי והנפשי.
שבוע טוב ובריא,
אילן.
0528077713* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות למניעת היריון עם ליטורבהסופיה26/08/2012
שלום רב,
אני נוטלת גלולת הרמונט למניעת היריון, ובתקופה האחרונה קיבלתי מהרופאה שלי תרופה להורדת הכולסטרול בשם ליטורבה. האם השילוב הזה משפיע אחד על התרופה השניה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדכון לגלולות למניעת היריון
סופיה26/08/2012הליטורבה זה ליטורבה 20 בשילוב גלולות למניעת היריון הרמונט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון לגלולות למניעת היריון - תגובה
אילן ללבניקוב26/08/2012סופיה שלום רב,
ישנה אינטראקציה בין הליטורבה לבין ההרמונט.
הליטורבה עשוי להעלות את ריכוז ההורמון בדם ובכך לגרום לתופעות לוואי ולכן הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלולות להיריון ועם ליטורבה
סופיה26/08/2012הבנתי כצת מהתשובה שלך, אבל לא נתת לי את התשובה המלאה, אם אפשרי לקחת שתי התרופות ביחד. וזה לא מבטל אחד את השני???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלולות להיריון ועם ליטורבה - תגובה
אילן ללבניקוב28/08/2012סופיה שלום,
כפי שציינתי, לא הייתי ממליץ לך לקחת את 2 התרופות ביחד מבלי להיוועץ ברופא המטפל שלך לגבי המשך הטיפול בגלל שישנה אינטראקציה ביניהן,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקסמול קולדשלי26/08/2012
שלום,
מה ההבדל בין דקסמול לדקסמול קולד? האם מותר לקחת את שתי התרופות יחד?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקסמול קולד - תגובה
אילן ללבניקוב26/08/2012תמי שלום רב,
הדקסמול מכיל את החומר הפעיל פאראצטמול בלבד שנועד להורדת החום והכאבים.
הדקסמול קולד מכיל חומרים פעילים נוספים והם, לטיפול ביום: Paracetamol 325 mg, guaiphenesin 200 mg, dextromethorphan HBr 10 mg, pseudoephedrine Hcl 25 mg.
לטיפול בלילה: Paracetamol 500 mg, dextromethorphan HBr 10 mg, pseudoephedrine Hcl 25 mg, chlorpheniramine maleate 2 mg
הדקסמול קולד נועד להקלה סימפטומטית של הצטננות, שיעול וגודש באף המלווה בחום ובכאבים.
אין צורך לקחת את 2 התרופות ביחד, שכן הדקסמול קולד כבר מכיל את החומר הפעיל פאראצטמול בפורמולה ולכן הייתי ממליץ לך אם יש לך גודש באף המלווה בכאבים ושיעול לקחת את הדקסמול קולד ואם מדובר בחום וכאבי ראש לקחת את הדקסמול בלבד,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש באבאמיס כשיש בעיית כליותשלמה25/08/2012
שלום,
על פי דף ההסבר המצורף לתרופה היא מכילה נתרן. האם כשיש בעיית כליות/לחץ דם יש להימנע משימוש בתרופה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש באבאמיס כשיש בעיית כליות - תגובה
אילן ללבניקוב26/08/2012שלמה שלום רב,
הייתי ממליץ לך ליידע את הרופא המטפל לגבי שימוש בתרופה במצב של בעיות בכליות,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינוןיעל23/08/2012
שלום
קניתי תרופה הומופאתית דרך האינטרנט מחו"ל וכתוב לי על החפיסה הוראות כאלה:
Dissolve 4 tablets under tongue 4 times a day
מה המשמעות ?
האם לקחת בסה"כ 16 ביום או בסה"כ 4 ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון - תגובה
אילן ללבניקוב26/08/2012יעל שלום רב,
ההוראות הן: לקחת 4 טבליות מתחת ללשון למציצה 4 פעמים ביום לפני הארוחה. כלומר לקחת כל 4 שעות 4 כדורים כל פעם(סה"כ 16 ביום),
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרכיבי האטופןהדר22/08/2012
שלום הייתי רוצה לדעת אם באטופן יש אספירין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרכיבי האטופן - תגובה
אילן ללבניקוב23/08/2012הדר שלום רב,
האתופן מכיל את החומר הפעיל הנקרא אטודולק ואינו מכיל אספירין כלל,
שבת נהדרת,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אביליפיי 5mgמזל22/08/2012
בני לוקה בתסמונת PDD-NOS הוא עדיין חרדתי ולוקה ב-ODD כל תרופה שנוסתה עליו לא עבדה.
האם אביליפיי יכולה לעזור לבני ומה ההשפעות שלה?
במידה וצריך לקחת מה המינון ואורך הזמן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)