מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ואבן ואומפרדקס ?אסנת02/08/2012
אני לוקחת כל לילה לפני השינה רבע כדור ואבן ובבוקר 20 מ"ג אומפרדקס.
האם אין סתירה בין שני כדורים אלה ?
במקביל פעמיים בשבוע ארקוקסיה 90 מ"ג.
(הבעיה שלי היא אוסטאוארטריטיס במפרק הירך, הואבן מוריד לי את רמת הכאב).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ואבן ואומפרדקס ? - תגובה
מיה טל02/08/2012אין בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות דיאנה 35 ו מינולטרגינה01/08/2012
היי ד"ר יש לי פצעי בגרות חמורים והעור הפנים שלי ניראה קטסטרופה אני גם שעירה רמות הטסטסטרון שלי גבוהות רציתי בבקשה את עזרתך האים אפשר לקחת את גלולות מינולט וגלולות דיאנה 35 ביחד אני מאוד רוצה ומעונינת אבל אני צריכה לדעת אים אכן ניתן לקחת אותם ביחד? הבנתי שהאסטרוגן בשתי הגלולות זהים נכון? רק אני לא יודעת האים סוג הפרוגסטרון שיש במינולט אכן אמור לעזור לי ואים אכן הוא עוזר לבעיות אקנה ושיעור יתר אשמח בבקשה להסבר על הפרוגסטרון הזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סורי היתבלבלתי בסוג הגלולות
רגינה01/08/2012דיאנה 35 וגלולות יסמין האים אפשר ליטול לקחת את שתיהן ביחד זה לא יפריע לתרופה של אחת והשניה ? אני שואלת כי אני כבר חסרת אונים ורציתי לישאול בבקשה איזה פרוגסטרון יש בגלולות יסמין ? והאים הוא עוזר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסורי היתבלבלתי בסוג הגלולות - תגובה
אילן ללבניקוב02/08/2012רגינה שלום,
לגבי שילוב של 2 הגלולות ביחד יש להיוועץ ברופא המטפל.
גלולות יסמין אלה גלולות המכילות מינון נמוך יחסית של הורמונים, מה שמבטיח יעילות מרבית עם מינימום תופעות לוואי.
ההורמון הנוסף הנמצא בגלולה (דרוספירנון), הוא פרוגסטוגן סינטטי הדומה ביותר בתכונותיו להורמון הנשי הטבעי פרוגסטרון.
הגלולה נחשבת יעילה ביותר ובטוחה יחסית לשימוש,
שבת נהדרת,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלולות דיאנה 35 ו מינולט - תגובה
מיה טל02/08/2012לא אין לקחת יחד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם כדור פריזמה גורם לעצירותNHRHFVI01/08/2012
רציתי לדעת עם ידוע לך על כדור פריזמה שניקרא גם פלוטין 20 מיליגרם .גורם לעצירות.
והאם הוא גורם גם לזיעה יתר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם כדור פריזמה גורם לעצירות - תגובה
מיה טל02/08/2012אנא קיראי אזהרות הרשומות בעלון: תופעות לוואי של פריזמה הנפוצות ביותר
בנוסף לפעילות הרצויה של פריזמה בזמן השימוש בה עלולות להופיע השפעות לוואי כגון: יובש בפה, כאבי ראש, עצירות, שלשול, בחילה, הקאה, חרדה,עצבנות, חוסר שינה, שינוים בתאבון, סחרחורות, קושי בהרדמות, הזעת יתר, עייפות, פיהוקים, השתנה מרובה או קושי במתן שתן, ירידה בתפקוד מיני, הזיות.
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיספטיל פורטה קפליותשרה01/08/2012
אני חולת סכרת בתרבית שתן צמח חיידק פרוטאוס .קבלתי
טיפל בדיספטיל פורטה למשך5 ימים.לאחר ברור מצאתי כי
חולי סכרת צריכים לקבל התרופה ל7 ימים.(אני בת64 וסובלת
מזהומים חוזרים של חיידקים שונים בדרכי השתן) אודה לכם
על תשובתכם המהירה משום שהתחלתי אתמול בקבלת התרופה
ואינני יודעת אם להמשיך יומיים נוספים. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיספטיל פורטה קפליות - תגובה
אילן ללבניקוב01/08/2012שרה שלום,
את המינון הרצוי על הרופא המטפל לקבוע ולכן הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא שלך לגבי המשך הטיפול ובכל מקרה מומלץ לשלב בטיפול גם את כדורי הפרוביוטיקה למניעת תופעות הלוואי של האנטיביוטיקה. יש לקחת כדור אחד פעמיים ביום בהפרש של שעה מהאנטיביוטיקה למשך שבוע ימים,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרתרחל01/08/2012
אני מטופלת בג'נוביה 100 מ"ל עבור סוכרת וכנראה זה לא מספיק לי הרופא נתן עוד כדור שנראה גלוקו רייט והוא עושה לי צרות בבטן יש כאבים כמו קלקול קיבה מכדור רק מהגלוקו רייט מה לעשטות האם יש כדור יותר מתאים לג'נוביה שיכול עזור. כי זה כבר בלתי נסבל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכרת - תגובה
אילן ללבניקוב01/08/2012רחל שלום רב,
ראשית כל, הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל לגבי החלפת הכדור בכזה שאינו גורם לך לתופעות לוואי.
ניתן בנוסף לשלב גם טיפול טבעי הכולל תזונה נכונה וצמחי מרפא מצוינים המונעים את תופעות הלוואי של התרופות על ידי ניקוי הכבד והלבלב ולאיזון רמות הסוכר בדם בצורה טבעית וללא תופעות לוואי,
אשמח לעמוד לרשותך גם בכך,
שבוע טוב ובריא,
אילן.
0528077713* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרבמין והנקהמירי31/07/2012
אני אמורה לנסוע לחו"ל בקרוב , מניקה את בתי עדין ( בת שנה). אני סובלת מבחילות איומות בטיסה ובד"כ לוקחת כדור שמרדים אותי.בטיסה זו אני צריכה להיות ערנית ( יש עוד ילדים...). איזה תרופה ניתן לקחת כדי למנוע את הבחילות,להניק ולהשאיר אותי ערנית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרבמין והנקה - תגובה
אילן ללבניקוב01/08/2012מירי שלום,
ישנם כדורים הומיאופטיים למציצה הנקראים COCCULIN של חברת BOIRON וניתן לקחתם בהריון והנקה למניעת בחילות והקאות ולטיפול במחלת הנסיעה, תוכלי למצוא אותה בבתי מרקחת הומיאופטיים או בחנויות טבע,
שבוע טוב ונסיעה מהנה,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון יתר של נורופןמעיין31/07/2012
שלום,
בני בן שנתיים שוקל 11 קילו, נתתי לו בטעות מנה כפולה של נורופן כלומר 10 מ"ג במקון 5 מ"ג. מה עליי לעשות? האם זה מסוכן? האם גרמתי לו לנזק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קודם כל תרגעי
ליאת31/07/2012גם אם נתת יותר מדי, זה לא מסוכן.
מאירוע חד פעמי לא אמור להגרם כל נזק.
רק שימי לב לא לעבור במהלך היממה הקרובה את המינון היומי (ותחשיבי את כל מה שנתת).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינון יתר של נורופן - תגובה
מיה טל02/08/2012מינון כפול חד פעמי לא יעשה נזק בלתי הפיך בדרך כלל
אנא הקפידי לקרוא את ההוראות לפני לקיחת כל תרופה
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לאמוקסיקלבדן כרמון31/07/2012
שלום,
אני גבר בריא בגיל 32. מדי מספר חודשים מתנפחת לי ציסטה פנימית במקומות שונים בגוף.בעבר הייתי לוקח אוגמנטין 875, וזה היה מתנפח ומתפוצץ בעצמו לאחר זמן מה.
אך בפעם האחרונה שזה קרה, במקום אוגמנטין 875 נתנו לי אמוקסיקלב 875 בבית המרקחת. יום לאחר התחלת נטילת התרופה התחילה להופיע לי פריחה באזור הפנים, הצוואר והמצח. הרופאה הפסיקה לי את הטיפול במיידית מחשש לאלרגיה לפניצילין ונאלצתי לעבור ניתוח כירוגי להוצאת הציסטות.
שאלותיי הן:
האם אלרגיה לפניצילין יכולה להופיע פתאום?
האם יכול להיות שאני אלרגי ספיציפית לתרופה אמוקסיקלב, מכיוון שבזמן נטילת אוגמנטין לא היו לי תופעות לוואי כלל?
איזה תחליף אחר לאוגמנטין כדאי לקחת עד בירור האלרגיה, דבר שעלול להמשך עוד חצי שנה עד הבדיקה?
תודה רבה מראש,
ורפואה שלמה לכולם,
דן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לאמוקסיקלב - תגובה
מיה טל02/08/2012אלרגיה בדרך כלל לא נראית בפעם הראשונה של הטיפול, אבל אם לקחת מספר פעמים רב נדיר שתראה אלרגיה יותר מאוחר
אמוקסיקלב מכלה את אותם חומרים פעילים כמו אוגמנטין לכן לא סביר להניח שמדובר באלרגיה לתרופה הספציפית
ישנן אנטיביוטיקות רבות שעל הרופאה להחליט באיזו מהם להשתמש.
רפואה שלמה
מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכת אקמול והרעלה ופגיעה בכבדמיה30/07/2012
שלום,
אני בת 20 ונוטה לסבול מכאבי ראש שיכולים להימשך בין כמה שעות לשלושה ימים (לרוב יום וחצי בערך). אלו לא מיגרנות, אלא כאב עמום ומרגיז שמוגבר בפעילות גופנית ומתמקם בכל פעם בצד אחר של הראש ( ולפעמים מעל העין). הם לא נורא מכאיבים אבל הם נמשכים המון זמן וזקשה לתפקד ככה.
בגללם אני לוקחת בין שניים לשישה (לרוב ארבעה ולעתים רחוקות מאוד שמונה) כדורי אקמול בחודש (אני לוקחת שניים בכל פעם) בדרך כלל יש הבדל של שבוע-שבועיים בין הכאבים, אבל לפעמים יש הבדל של כמה ימים. האם מדובר בצריכה מסוכנת שיכולה להביא לפגיעה בכבד או להרעלת אקמול?
תודה על תשובתכם,
אני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכת אקמול והרעלה ופגיעה בכבד - תגובה
אילן ללבניקוב31/07/2012מיה שלום רב,
לכל תרופה ייתכנו תופעות לוואי ולכן חשוב להיות במעקב של הרופא המטפל בעיקר למי שצורך תרופות באופן קבוע. האקמול היא תרופה בטוחה יחסית לשימוש אך עם הזמן היא יכולה להשפיע על הכבד ולהפחית את פעילותו ולכן הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקטורט מחוץ למקררשרה30/07/2012
השארתי את המשחה דקטקורט מחוץ למקרר לכמעט יום שלם, בטמפרטורת החדר (כ- 25 מעלות), האם זה אומר שהחומר הפעיל שלה כבר לא פעיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקטורט מחוץ למקרר - תגובה
אילן ללבניקוב31/07/2012שרה שלום רב,
לפי הוראות היצרן יש לאחסן את הדקטקורט במקרר בכל שעות היממה ולכן הייתי ממליץ לך לרכוש ארישה חדשה עם מרשם רופא,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב של זריקות לIVF וצמחי מרפאלימור30/07/2012
שלום, אני כרגע בטיפול של פרוטוקול ארוך לפני IVF שני.
בIVF הראשון איכות הביציות לא היתה כ"כ טובה.
כרגע אני לפני השאיבה ומזריקה כל יום דקפפטיל (חצי ) וגונל אפ (225) ועוד מס' ימים אתחיל עם מונופור,
האם ניתן לקחת איתם את צמחי המרפא - מאקה (MACAׂ) ואת VITEX ו- דונג קוואי? האם אין סתירה בין הזריקות לצמחי המרפא?
והאם כדאי לקחת את כל צמחי המרפא הנ"ל או שאתם ממליצים על אחד מהם?
תודה לכם מראש,
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - קופסת תרופות?מישהי29/07/2012
היי,
אני נוטלת גלולות מליאן / ציפרליקס ויוטרוקס.
לאחרונה התחלתי לסדר את התרופות שלי בקופסת תרופות שבועית, ופתאום נלחצתי האם זה שהתרופות (מחוץ לקופסאות המקוריות שלהן) נמצאות זו ליד זו בקופסא פוגעות ביעילות שלהן.
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קופסת תרופות? - תגובה
אילן ללבניקוב31/07/2012שלום רב,
אין מניעה לאחסן את התרופות בקופסא מחוץ לאריזה שלהן אך יש לקחת את הכדורים בכל יום ולא לשמור אותן לאורך זמן בגלל לחות וחום שעשויים להשפיע על החומר הפעיל,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ולטרקס 500 מ"גאתי29/07/2012
שלום,
אימא שלי נוטלת ולטרקס כבר חודש
הוא ניתן לה לאחר השתלת מח עצם
בשבוע האחון התחילה לגרד בכל הגוף
והופיעה פריחה בפנים וגירודים נוראיים בגוף
האם יש תחליף לכדור הזה? האם בכלל זו יכולה להיות תופעת לוואי של הכדור?
(עד שיהיה לנו תור להמטולוג)
תודה מראש
אתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ולטרקס 500 מ"ג - תגובה
אילן ללבניקוב31/07/2012אתי שלום רב,
לכל תרופה ייתכנו תופעות לוואי ולכן ייתכן והפריחה נבעה משימוש בתרופה אך יש לבדוק זאת מול הרופא המטפל,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטרת עוריעל29/07/2012
שלום, התפתחה לי פטריית שמש בגב העליון. שהתפשטה לבטן מתחת לחזה ולידיים.
העניין הוא שאני מניקה. רציתי לדעת איזה משחות אפשר להשתמש ואם צריך מרשם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטרת עור - תגובה
אילן ללבניקוב29/07/2012יעל שלום,
בכל מקרה של תרופות חיצוניות או פנימיות יש להיוועץ ברופא המטפל בזמן הריון וההנקה,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי בלבול בנטילת גלולות סרזטשרון29/07/2012
שלום, קיבלתי מהרופאה גלולות מניעת הריון מסוג סרזט.
התחלתי לקחת לפני כשבוע אבל התבלבלתי ולקחתי שלא עפ"י הסדר כלומר לא התקדמתי לפי החיצים שעל גבי האריזה (יש לציין שלא פספסתי אף גלולה ותמיד לקחתי באותה שעה)
האם יש בעיה בכך או שאוכל להמשיך לסמוך על הנטילה? (לדוגמא, אם במקרה לכל גלולה יש שינוי בהרכב מאיזו שהיא סיבה...)
תודה, שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי בלבול בנטילת גלולות סרזט - תגובה
אילן ללבניקוב29/07/2012שרון שלום רב,
אין משמעות לסדר נטילת הכדורים אלא לכך שבכל יום נוטלים גלולה אחת ואין לדלג על ימים, הסדר אינו משנה בתנאי שאת מקפידה לקחת את הגלולות כל יום באופן קבוע,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)

.jpg)