מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אוגמנטין 875 - שתי שאלות דחופותאפי29/05/2012
1.הרופא רשם לי היום כטיפול לסינוסיטיס ואח"כ הרוקחת אמרה שזה מאוד חזק ואני חייבת לקחת עם זה כדורים פרוביוטיים כדי לשמור על החיידקים הטובים בגוף האם זה הכרחי ולמה הרופא לא ציין זאת?
2.בעלון לצרכן רשום לא להשתמש בתרופה אם סבלתי בעבר מצהבת והיתה לי בילדותי לפני כ-25 שנה - האם זה רלוונטי ומשמעותי עדיין או שאני יכולה לקחת רגיל.
אודה מאוד לתגובתכם המהירה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוגמנטין 875 - שתי שאלות דחופות - תגובה
מיה טל01/06/2012אנטיביוטיקה לפעמים מזיקה לפלורה של הקיבה ולכן יש הממליצים על טיפול פרוביוטי, האם היו לך בעבר כאבי בטן בזמן טיפול אנטיביוטי? אם כן אולי כדאי שתקחי את הכדורים או יוגורט פרוביוטי בסופר
בקשר לצהבת אנא פני לרופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשימוש בדרמקומבין בהיריון
מונה04/08/2012יש לי צריבה ואני בתחילת ההריון אפשר להשתמש בדרמקומבין קרם וגם אפשר במשחה למניעת.תיפרחת לתינוקות או אסור בזמן היריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשימוש בדרמקומבין בהיריון - תגובה
אילן ללבניקוב05/08/2012מונה שלום רב,
לגבי שימוש בתרופות ו/או במשחות בזמן ההריון יש להיוועץ ברופא המטפל בלבד.
שבוע טוב ובריא ובהצלחה,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IPF+שיעול יבש וממושךאבי יט28/05/2012
שלום לכם
אני חולה ב-IPF ומשתעל ללא הפסק יותר מחודשיים.נוטל CODEVIS להקלת השיעול
מזה כ-6 ימים ואיני רואה שום שינוי.האם יש משהו אחר להקלת השיעול או שמא צריך ליטול את התרופה הנ"ל יותר זמן.
תופעה מוזרה: איני משתעל בכלל כשאני הולך לישון בלילה וזה למזלי הטוב.
אודה על תשובתכם המהירה
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר IPF+שיעול יבש וממושך - תגובה
מיה טל01/06/2012יש תרופות נוספות, השאלה מה גורם לשיעול,
אנא פנה לרופא ובדוק איתו מה גורם לשיעול והאם תרופות מכיחות יעזרו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונגאק עם תרופותיעלי26/05/2012
האם ניתן לקחת תוסף מזון קונגאק ,יחד עם אינסולין ,קומדין ,ותרופות להורדת
לחץ דם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונגאק עם תרופות - תגובה
אילן ללבניקוב07/06/2012יעל שלום,
למיטב ידיעתי אין לצמח אינטראקציות עם תרופות אך אני תמיד ממליץ להגיע ליעוץ נטורופטי בכדי לבדוק שהצמחים אכן מתאימים למצב הפיזי והנפשי של המטופל ולמנוע תופעות לוואי,
שבת נהדרת,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הזרקת lucentis לתוך העיין מעליםיעקב3126/05/2012
בצקת שנוצרה עקב ניתוח הסרת כרום מעל הרישתית לפני 3.5 שנים? הבצקת נעלמת לאחר הזרקת תוך עינית של קנלוג וחוזרת שוב. קנלוג הוסר לאחרונה משימוש בבי"ח. מי הגורם היכול להצביע כי התרופה מחוייבת לאחר שזריקות קנלוג ואווסטין לא עזרו.( זריקות לוסנטיס לא בסל הבריאות ומאושרת ע"י המושלם רק אם ההתוויה מתאימה- המושלם לא אישר את הזריקה למקרה הנ"ל)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הזרקת lucentis לתוך העיין מעלים - תגובה
מיה טל01/06/2012ועדת הסל מאשרת מה יכנס לסל ומה לא, השאר לשיקולם של הקופות ובתי החולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך לגבי לוסנטיס
יעקב3105/06/2012הטיפול בהסרת הבצקת נעשה ע"י קנלוג שהסיר את הבצקת אולם העלה את הלחץ התוך עיני. המעבר להזרקת סדרה של אווסטין לא עזר וחזרו להזריק קנלוג שעזר. הקנלוג הוצא משימוש ובית החולים המליץ על לוסנטיס. אולם המושלם טוען שאין התוויה שזה עוזר לבצקת ולכן אינו מאשר את הזריקה למטרה זו.. מה דעתך בנדון והאם יש זריקה חליפית לבצקת.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך לגבי לוסנטיס - תגובה
מיה טל05/06/2012צר לי, אין לי מידע נוסף
משרד הבריאות מאשר תרופות לסל לפי התוויה, ואם התרופה אושרה רק להתויה מסוימת לא תוכל לקבל אותה במסגרת הסל, אנא פנה לחברת התרופות, לפעמים הם עוזרים במיוחד אם ברצונם להוסיף בקשה לסל לאות התוויה והם זקוקים לאנשים שינסו את התרופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לשימוש בסינטומיציןשירלי25/05/2012
שלום
לבתי בת ה3 יש דלקת עיניים והרופא רשם סינטומיצין. יש לי סינטומיצין בבית והוא בתוקף. השאלה היא:האם ניתן להשתמש בה? פתחתי אותה אולי לפני חודש+
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בקשר לשימוש בסינטומיצין - תגובה
מיה טל01/06/2012סינטומיצין -בארץ רק 5% מיועד לעניים ויש לשים לב שרשום לעיניים, כי אז ידוע שהתרופה סטרילית.
כמו כל הכנה חענים יש לרשום את זמן הפתיחה ולשמור את התרופה במרר, התרופה טובה רק חודש מיום הפתיחה, אין להשתמש בתרופה שאת השתמש לביתך בכדי שלא תדביקי אותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת תרופות עם קולהחנה25/05/2012
שאלתי היא כזו, האם ניתן ליטול תרופות עם קולה? האם זה נכון שקולה גורמת לתרופות לא להיספג בגוף?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת תרופות עם קולה - תגובה
מיה טל01/06/2012כל תרופה והתגובה שלה
קולה בהחלט משפיעה לא טוב על תרופות מסוימות כמו רספירדון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העלמות תרופות כליל מן הגוףאור24/05/2012
שלום רב!!
ראשית, תודה רבה על הפורום הנהדר!
רציתי לשאול, האם תרפות נעלמות כליל מין הגוף? אם כן, תוך כמה זמן בערך (טקמול לדוג') האם זה קשור לזמן מחצית חיים? האם הן מתפרקות לגמריי? והאם ישנו מאמר מסויים שניתן לקרוא בנושא??
תודה רבה,
ויום נעים(:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העלמות תרופות כליל מן הגוף - תגובה
מיה טל01/06/2012לכל תרופה יש זמן מחצית חיים משלה, ובהחלט ההעלמות מהגוף תלויה בזמן מחצית החיים. איני יכולה להמליץ לך על מאמרים אבל בהחלט יכול להיות שיש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולנזפין והרדמהחנה24/05/2012
אני לוקחת אולנזפין 10 מ"ג ביום וצריכה לעבור ניתוח דנטלי בחניכיים
האם יש התנגשות בין זריקת ההרדמה לבין אולנזפין .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולנזפין והרדמה - תגובה
מיה טל01/06/2012ניתן, אל תשכחי להזהיר את הרופא ולהודיע לו אילו תרופות את לוקחת, בהצלחה בניתוח,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר תחושהרום24/05/2012
האם קיים קשר בין החלפת גלולות למניעת היריון לבין חוסר תחושה בשפתיים בפה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר תחושה - תגובה
אילן ללבניקוב24/05/2012רום שלום,
למיטב ידיעתי אין תופעת לוואי כזו אך יש להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול,
שבת נהדרת,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי לאחר שימוש במינוציקליןעדי23/05/2012
כבר שבוע שאני לוקחת מינוציקלין 50 מ"ג במרשם רופא.
התחילו לי תופעות לוואי כמו סחרחורות וכאב בכליות, בנוסף במקום שהמצב ישתפר יצאו לי עוד פצעים. מה שבעיקר מדאיג אותי זה הכאב בכליות (לא הייתה לי בעיה בכליות לפני)
מה אני אמורה לעשות עכשיו?
להפסיק לקחת את זה ישר? או שאלה תופעות שחולפות עם הזמן?
ואם אני מפסיקה לקחת את זה התופעות חולפות מיד או שזה יכול לגרום לנזק תמידי???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי לאחר שימוש במינוציקלין - תגובה
מיה טל23/05/2012אנא גשי לרופא המטפל הרגיל והתיעצי איתו, הפסקת לקיחת התרופה מומלצת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחשבות בכאבים שלישרון שדה22/05/2012
שלום רב אני בן 28 נוטל תרופות רבות כגון משכחי כאבים ( לירקה 600 וזלדיאר)
מהפסיכיאטריה אני מקבל קונצרטה 54 ,קסנקס בונדורמין פנארגן ציפרלקס
אני סובל מפגיעה בעמוד השדה אשר בעקבות כך עברתי לניתוח לקיבוע עמוד שדרה
כיום אני מתהלך בקביים ובעזרת סדיים בשני הרגליים. אני גם פראפלג אם חוסר שליטה בסוגריים.
אני סובל מכאבים חזקים מאוד למרות שהלירקה והזלדיאר בייחס לאי שימוש בכלל בהם
גורם לי לכאב הרבה יותר חזק , אני קראתי ושמעתי מאנשים שסובלים מאותן בעיות פחות או יותר דומות ( כאבים על רקע נוירולוגיה) ששימוש באוקסונוטין עוזר מאוד ,ואני מודע
לכך שההשפעה לאורך זמן אולי קצת יורדת בכל מקרה אני מאוד רוצה לקבל את האישור ואני גם חושב שמגיע לי על סמך הבעייה הרפואית ממנה אני סובל ,
אני לא יודע לאיזה רופא ללכת בכדי כך שהוא יבין אותי ולא יעקם פנים בגלל ההיסטוריה של התרופה, ולא בא לי לעבור מרופא לרופא ( נוירולוגים ) ולנסות לשכנע עד כדי להתחנן
הייתי רוצה לדעת אם יש משהו שאני צריך להסביר כלפיי זכויות או משהו אחר שאפשרי אהיה לתת לי את התרופה או שיש רופא שאפשר להמליץ לי שמוכן לפחות לדון בנושא
אני באמת מתקשה לתפקד אם כאבים באיזור הרגליים אם תחושות כאב אלו וכן הכאבים נמצאים גם באיזורים אחרים ( עקב אי שליטה בסוגריים)
בתקווה לתשובה ותודה מראש , שרון שדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחשבות בכאבים שלי - תגובה
מיה טל23/05/2012כל רופא יכול לרשום את התרופות האלה, אבל הייתי מציעה קודם לגשת לד"ר גרפונקל מפרדס חנה ולבדוק האם אתה זקוק לכל התרופות שהזכרת, ראיתי תוצאות טובות מאד מהטיפול שלו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאנה 35שרה22/05/2012
תוכלו אולי לומר לי בבקשה מה השם הגנרי של דיאנה 35, (איך קוראים לגללולות האלו בארה"ב?). שאלה נוספת, האם ניתן לקחת 2-3 חפיסות ברצף או יש בזה סיכון. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאנה 35 - תגובה
מיה טל23/05/2012להאם התכוונת חודש אחרי חודש עם נתינת זמן למחזור אז כן
חשוב לקחת בדיוק לפי ההוראות
CYPROTERONE ACETATE 2 MG
ETHINYLESTRADIOL 35 MCG* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עושים אם נאבדת גלולה?
נעם30/07/2012לפני כמה ימים נפלה לי גלולה על הריצפה ולא מצאתי אותה אז לקחתי את הגלולה של יום אחר אבל מה עלי לעשות? להשלים את הגלולה שנפלה מחפיסה אחרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עושים אם נאבדת גלולה? - תגובה
אילן ללבניקוב31/07/2012נעם שלום,
יש להמשיך בטיפול כרגיל ולקחת בכל יום גלול לפי ההוראות גם אם זה מחפיסה אחרת. לאחר מכן תשלימי את הגלולות עם חפיסה חדשה,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ERYTHRO 500 MGמאיר21/05/2012
האם האנטיביוטיקה אריתרו
מתאימה גם לדלקת בחניכיים /שיניים??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ERYTHRO 500 MG - תגובה
מיה טל23/05/2012לא מקובל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזוי אבל אמיתינוי21/05/2012
לפני שלושה שבועות עשיתי טיפול לייזר,
לאחר הטיפול שרף לי הגוף ממש וראיתי ביד אחת ובחצי רגל אחת
מין נקודות הזויות בצבע חום - ניתן לראות בתמונה, אמרתי זה בטח יעבור
יום אחר כך לא השתנה דבר , ניגשתי למי שעשתה לי את הטיפול
היא אמרה שזה קורה ועצם כך שנקודת דם נתפסה על המכשיר גרמה לזה,
יד אחת יש נקודות ויד אחת לא , היא אמרה זה יתקלף תוך שבועיים ובין חודש וחצי לחודשיים יעבור, זה אכן התקלף והפך לנקודות לבנות , הלכתי לרופא עור אתמול נתן לי את המשחה אלוקום , הוא היה ממש קצר ולא ענה לי ככ, אמר שזה יעבור וצריך סבלנות.
קרא לזה פיגמנטציה.
אם אפשרי לקבל תשובה לפחות פחות או יותר כמה זמן?
האם המשחה ממש עוזרת?
להיחשף לשמש מותר?
תודה מראש!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזוי אבל אמיתי - תגובה
מיה טל23/05/2012זו משחה מאד טובה, ואם הרופא רשם אותה יש סיכוי רב שתעזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוסרילשולי21/05/2012
רציתי לדעת אם מישהוא עשה טיפול בלק לוסריל ויש לו תוצאות טובות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוסריל - תגובה
אילן ללבניקוב24/05/2012שולי שלום רב,
למיטב ידיעתי הלק עובד מצוין ומשיג תוצאות יפות ומהירות,
שבת נהדרת,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.png)