מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תגובות בין תרופתיותדנה07/02/2012
שלום רב,
בחודש האחרון התחלתי טיפול באטורווסטטין עקב כולסטרול גבוה. ללא קשר חליתי בשבוע האחרון בסטרפטוקוק ועלי לקחת אנטיביוטיקה פו-רפא למשך 10 ימים.
שאלתי היא האם ניתן לשלב בין התרופות או שעלי להפסיק את הטיפול בטטינים למשך תקופת האנטיביוטיקה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובות בין תרופתיות - תגובה
אילן ללבניקוב07/02/2012יעל שלום רב,
למיטב ידיעתי אין אינטראקציה בין התרופות הנ"ל.
בכל מקרה, כאשר נוטלים תרופות להורדת הכולסטרול מומלץ לקחת את האנזים קיו 10 במינון של 50 מ"ג בכדי למנוע תופעות לוואי של התרופה ולחזק את הלב והכבד.
ניתן על ידי יעוץ נטורופטי להוריד את הכולסטרול בצורה טבעית בטיפול הכולל תזונה אישית וצמחי מרפא מצוינים כגון: גדילן מצוי, כורכום, ארטישוק, שן הארי ועוד.
שבוע טוב ובריא,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת
דנה07/02/2012שלום אילן,
תודה לך על תשובתך המפורטת , אתה מתפרץ לדלת פתוחה. לאחר כחודש של נטילת אטורווסטטין, אני כלל לא מרוצה ממנו: כאבי שרירים, כאבי גב ואי נוחות קשה במערכת העיכול.
אציין כי אינני סובלת מעודף משקל, פעילה גופנית הרגלי התזונה שלי תקינים לחלוטין (צמחונית, ללא אוכל שמן וכו') ולמרות זאת הכולסטרול ו LDL גבוה. במקביל אני נוטלת נוסטרול ואומגה 3. האם יש עוד מה לעשות כדי שאוכל להמנע מהסטטינים הלא סימפטיים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת - תגובה
אילן ללבניקוב08/02/2012יעל שלום,
ראשית כל, גם אםלא צורכיםפ בשר אדום או מזון שומני עדיין הכולסטרול הרע עשוי לעלות כיוון שהכבד מייצר 30% מהכולסטרול הקיים בגוף.
נושא הכולסטרול קרוב לליבי כיוון שמספר רב של מטופלים שלי הצליחו בעזרתי להוריד את רמות הכולסטול הרע ולהעלות את הטוב ולהוריד את השומנים בדם בצורה טבעית. אני רואה בכך הישג לא מבוטל לא רק בגלל איזון הכולסטרול אלא בעיקר בזכות זה שהצלחתי למנוע להם את תופעות הלוואי והתלות בתרופות, בהדרגה ניתן להמשיך רק עם צמחי המרפא באישור הרופא כמובן.
פעילות גופנית של 40 דקות פעמיים בשבוע מצוינת להורדת הכולסטרול כולל תזונה נכונה צמחי מרפא מצוינים אשר מפחיתים את ייצור הכולסטרול בגוף ומנקים את הכבד וכלי הדם מהפסולת והשומנים,
אשמח לעזור לך בכך בצורה טבעית,
שבוע טוב ובריא וחג שמח,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקונגקשלומית07/02/2012
העם יש מניעה בלקיחת הקונגק שמגיע מיפן ביגלל הקרינה העם בודקים כל דבר שמגיע לאנשים שרוצים להישתמש בו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקונגק - תגובה
אילן ללבניקוב08/02/2012ענת שלום רב,
למיטב ידיעתי התוספים המגיעים מחו"ל מקבלים אישור של משרד הבריאות ולכן עוברים בדיקות איכות, אך חשוב לדעת מי היבואן של צמחי המרפא הללו ואם יש לו את האישורים הדרושים לכך.
בכל מקרה, ניתן להשיג את צמחי המרפא מכל העולם גם בבתי מרקחת טבעיים ובתי טבע נבחרים בארץ באיכות גבוהה ולאחר בדיקות קפדניות העומדות בתקן הבינלאומי,
שבוע טוב וחג שמח,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים עזים עקב פיברומיאלגיהמירי07/02/2012
שלום
שמי מירי,אובחנתי במחלת הפיברומיאלגיה , היה מאוד קשה לי להבין את משמעות המחלה, מה שמוזר ... זה שלפני שנתיים חשתי ירידה משמעותיית במצב רוחי עד כדי
חוסר חשק לקום בבוקר , מטבעי אני אדם חרוץ נמרץ ואופטימי , אגב: אני בת 52
הרופאה המליצה על כדורים בשם וויפאקס 75 מל" , אני נוטלת אותם כבר שנתיים
לפני שהתחלתי לקחת הכדורים , לא סבלתי מכאבים כפי שאני סובלת היום.
האם יתכן שהכדורים גורמים לי לכאבים מפושטים, או שבאמת זו מחלת הפיברומיאלגיה
אין לי פיתרון קשה לי מאוד לסבול מכאבים עזים ,בן זוגי אינו מבין במיוחד מה אני עוברת
מבחינה רפואית, אני עוסקת בתחום שמצריך מימני ניידות רבה ופשוט כואב לי מאוד
האם ניתן לסייע לי בפיתרון לבעייתי
תודה מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למירי - פיברומיאלגיה
מלכה08/02/2012קראי בבקשה את תשובתי ("תשובה"- מ-4/2). לאחר שקראתי את ההודעה שם והבנתי את סבלה הדמה לשלי וכל הכדורים שלקחתי בעקבות כך. יעצו לי לקחת כדורים מסוג SSRI (פרוזאק) ציפרלקס -המאזנים את רמות הורמון הסרוטינין בגוף ואכן לאחר שלקחתים הרגשתי הקלה בכאבי השרירים, שכפי הנראה נבעו מפיברומיאלגיה.שהם כאבים בגוף כתוצאה גם מסטרס ומתח נפשי. תבררי עם הרופא שלך ותנסי לפחות חודש. בהצלחה ובריאות איתנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים עזים עקב פיברומיאלגיה - תגובה
אילן ללבניקוב08/02/2012מירי שלום רב,
ראשית כל אל יאוש, כיוון שמנסיוני עם הרבה מטופלים שסבלו בעבר מפיברומיאלגיה, ניתן בהחלט לסייע לך במניעת הכאבים ובחיזוק כל מערכות הגוף על ידי יעוץ נטורופטי. במהלך היעוץ מותאמת לך תזונה ייחודית לטיפול בדלקות ובכאבים וצמחי מרפא מצוינים כגון: אסטרגלוס, ריישי, אוניה דה גאטו ועוד אשר משפרים פלאים את מצבך בפיזי והנפשי בצורה טבעית וללא כל תופעות לוואי. אני משלב בטיפול גם קרם טבעי הנקרא נו דול והמכיל צמחי מרפא יעילים ביותר כמו ההרפגו, ארניקה וכדומה.
יש אלטרנטיבה לטיפול התרופתי ותוך זמן קצר ניתן להרגיש בשיפור באנרגיה ,מרץ וחיוניות על ידי צמחי המרפא והטיפול הנטורופטי,
אשמח לעמוד לרשותך,
שבוע טוב וחג שמח,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנדידה בפה וויטמין דישלומית06/02/2012
כשאני לוקחת ויטמין די ניראה לי שיש החמרה בפיצעונים בלשון האם יכולה להיות החמרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנדידה בפה וויטמין די - תגובה
טלי אנגור06/02/2012לא, ממליצה לבדוק את רמות ויטמין B12
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלקוקס 200 מ"גשיר06/02/2012
שלום
קיימת תופעת לוואי לתרופה זו שמתבטאת ביובש חזק בשפתייפ ותחושת צריבה מתחת לשפה ? הכל חיצוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סלקוקס 200 מ"ג - תגובה
טלי אנגור06/02/2012מה השאלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסלקוקס 200 מ"ג - תגובה
אילן ללבניקוב07/02/2012שיר שלום,
תופעת הלוואי השכיחה ביותר היא הפרעות בעיכול.
לגבי התופעות שציינת זה ייתכן אך נדיר ולכן יש להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אופן לקיחת התרופה אביליפיישקד06/02/2012
מבקשת לדעת איך לוקחים את התרופה אביליפיי עם מעט מים? עם הרבה מים? עם כוס מים?
עם אוכל בלי אוכל?
בבוקר? בצהריים? בערב? בלילה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אופן לקיחת התרופה אביליפיי - תגובה
טלי אנגור06/02/2012יש ליטול בערב לאחר הארוחה למעט אם הוראות הרופא המטפל אחרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרדניזוןאני, האגדה06/02/2012
קיבלתי מרשם לפרדניזון 40 מ"ג כפול 3 ימים, לטיפול בדלקת באף, ע"י רופא אא"ג. האם יש תופעות לואי במערכת החיסונית? האם לקחת עם אוכל כמו שכתוב בעלון, או אחרי אומפרדקס ולפני האוכל חצי שעה כפי שאמר הרופא?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרדניזון - תגובה
טלי אנגור06/02/2012פרדניזון חובה ליטול אחרי הארוחה כדי למנוע בעיות במערכת העיכול.
אומפרדקס יש ליטול חצי שעה לפני האוכל על קיבה ריקה.
לטווח של 3 ימים אין בעיה בנוגע לתופעות לוואי במערכת החיסונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה הרופא?
אני, האגדה07/02/2012ראשית תודה.
שנית, איזה סיבה יכולה להיות לכך שהרופא התעקש שאקח הכדור אחרי האומפרדקס ורק חצי שעה אח"כ אשב לאכול? ייתכן שעל קיבה ריקה זה נספג טוב יותר? בפעם השנייה ששאלתי הוא הסביר לי שהאומפרדקס מגן מהשפעות הפרדניזון. אני לא כל כך בטוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת גלולותעדי06/02/2012
יש לי שאלה קטנה אני לוקחת את החפיסה הראשונה שלי של גלולות, התחלתי טיפול בשיעור יתר באמצעות גלולות פלורט, עד עכשיו הכל בסדר והרופא אמר שלא לדאוג שכבר בגלולות הראשונות אני לא רואה שינוי קיצוני אבל מעניין אותי מה קורה בדרך כלל, מה טווח הזמן שזה משפיע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת גלולות - תגובה
אילן ללבניקוב06/02/2012עדי שלום רב,
הטיפול תלוי במספר גורמים שונים ולכן קצת קשה לומר מתי בדיוק התרופה מתחילה לפעול אך יש להתאזר בסבלנות ואם אין שיפור מומלץ להיוועץ ברופא המטפל,
שבוע טוב וחג שמח,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפעת-דחוף !!מלכה04/02/2012
מזה 4 ימים שאני מרותקת למיטה עם חום גבוה, כאבי שרירים, כאבי גב תחתון , עד עתה נטלתי רק ויטמין C ודקסמול קולד ליום וללילה. היום התחיל אצלי כאב גרון חזק וצורב וכן כאבים בבלוטות בצידי הגרון. האם עלי להתחיל אנטיביוטיקה? יש לי היום בבית (שבת) רק 2 כדורי מוקסיויט פורטה, האם כדאי להתחיל איתם עד שאגש לרופא מחר.או שיש לכם הצעה חליפית. תודה ושבוע טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפעת-דחוף !! - תגובה
מיה טל05/02/2012עלייך לגשת לרופא
אין להתחיל אנטיביוטיקה ללא התיעצות עם הרופא.
אם זה שפעת זה וירלי ואז אין צורך בכלל באנטיביוטיקה ולהפך זה רק יזיק לאורך זמן, מצד שני רק אחרי בדיקה ניתן לקבוע איזו אנטיביוטיקה מתאימה
מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיעת דםשלומית03/02/2012
האם מישהו מיכם יודע איך קוראים לבדיקה של שקיעת דם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיעת דם - תגובה
אילן ללבניקוב06/02/2012רננה שלום,
שם בדיקת שקיעת הדם הוא: ESR.
מטרת בדיקת שקיעת דם היא לעקוב אחר פעילות דלקתית בגוף ולסייע באבחון סיבת הדלקת.
שקיעת דם היא בדיקה עקיפה המודדת את דרגת הדלקת בגוף. בבדיקה זו מודדים את שיעור שקיעתם של תאי דם אדומים במבחנה המכילה את דגימת הדם שנלקחה מן הנבדק.
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תתפעילות של בלוטת מגן אלטרוקסיןשלומית02/02/2012
רציתי לישאול כשיש תתפעילות של בלוטת מגן וכן לקיחת אלטרוסין ויש גם קנדידה בלשון ובפה האם מותר לאכול כרוב חי וקולורבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - קוננאק ופיטריה בלשוןשלומית02/02/2012
האם אפשרי לקחת את הקונגאק כשיש קנדידה בלשון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוננאק ופיטריה בלשון - תגובה
אילן ללבניקוב06/02/2012רננה שלום רב,
אין מניעה לקחת את צמח הקונג'ק במצב של קנדידה, לדעתי ישנם צמחי מרפא טובים יותר למטרה זו ומנסיוני העשיר עם הרבה מטופלים ניתן בהחלט לסייע לך על ידי יעוץ נטורופטי הכולל תזונה נכונה וצמחי מרפא מצוינים כגון: אסטרגלוס, ריישי, אוניה דה גאטו ועוד גם לטפל בקנדידה וגם למנוע את חזרתה. צמחי המרפא מחזקים את מערכת החיסון ופועלים בצורה בטוחה ויעילה למיגור הקנדידה בצורה טבעית וללא תופעות לוואי.
בעיקר כאשר מדובר בטיפול מקומי כמו בלשון או בפה, אני ממליץ לטפטף את טיפות צמחי המרפא באופן ישיר על הלשון או לגרון ועל ידי כך הטיפול הוא אופטימלי ופועל מהר.
אשמח לעמוד לרשותך,
שבוע טוב וחג שמח,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין דישלומית02/02/2012
אני לוקחת ויטמין די כל יום 10 טיפות ברצוני לדעת האם אפשר פעם בשבוע לקחת 70 טיפות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין די - תגובה
מיה טל05/02/2012אינני יודעת מה המינון של התרופה אותה את לוקחת, אבל יש רופאים שטוענים שניתן לקחת את הכמות השבועית בבת אחת, אני לא ממליצה, לדעתי לקיחה יומית תביא לספיגה טובה יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלטרולטשלומית02/02/2012
בעלי לקח את הכור 8 שבעות והפסיק למשך 3שבעות האם תהיה אותה השפעה ברגע שיתחיל שוב? הכדור ניתן לו עבור שינה רצופה כאבים ברגלים ודיכאון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלטרולט - תגובה
מיה טל05/02/2012תהיה אותה פעולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אתופן ואיבופן 600ליאת02/02/2012
שלום רב,
אבי סובל כאבים חזקים מאוד ברגלו. מדובר בתופעה מוכרת, הוא סובל מגאוט כבר שנים. הרופא שלנו נמצא בחופשה ואבי לא מוכן ללכת איתי לטרם או מרכז רפואי חירומי אחר.. לעת עתה הוא לוקח משכחי כאבים.
השאלה היא כזו: האם מותר ליטול אתופן 400 ובאותו זמן איבופן 600? אני יודעת ששניהם שייכים לקבוצת הnsaids כך שאני חושבת שהם לא יתנגשו, אבל מה בכל הנוגע למינוני יתר?
מה עם איבופרופן במינונים אחרים (אדוויל ואיבופן 400)?
ממש אודה לתשובה בהקדם האפשרי,
ליאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתופן ואיבופן 600 - תגובה
מיה טל05/02/2012לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.png)

.jpg)