מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כדורי הליריקהאתי18/02/2011
שלום
אני לוקחת ליריקה כבר בערך כחודשיים, המינון הוא 225 מ"ל ליום. מאז יש ירידה בתאבון אבל כאשר עליתי על המשקל ראיתי שעליתי כ- 10 קילו.אני גם מרגישה מאוד נפוחה, הבטן שלי מאוד נפוחה וקשה. מה עליי לעשות? האם זה כתוצאה מהתרופה?
אשמח אם תעזרו לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורי הליריקה - תגובה
אילן ללבניקוב22/02/2011אתי שלום,
תופעת הלוואי של עלייה במשקל כתוצאה משימוש בכדור הליריקה היא ידועה ומוכרת כבר זמן רב. ניתן בהחלט לסייע לך על ידי יעוץ נטורופטי מתאים הכולל איבחון אירידיולוגי והתאמה של תזונה ייחודית וצמחי מרפא גם למטרת הירידה במשקל ולשאר המטרות,
הטיפול הטבעי הוא ללא תופעות לוואי ועובד מהר וביעילות,
אשמח לעמוד לרשותך,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב תרופותמיכל18/02/2011
רציתי לדעת אם יש בעיה כלשהיא במקרה ונטלתי פמוטידין במשך 5 ימים והפסקתי ויום למחרת התחלתי אנטיביוטיקה מוקסיוויט.את האנטיביוטיקה הרופאה נתנה לי אך את הפמוטידין לקחתי לפני משום שחשבתי שיעזור לתסמינים שהופיעו שבהם הפמוטידין עזר לטפל פעם קודמת ושכחתי ליידע את הרופאה על כך.
אשמח לתגובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב תרופות - תגובה
אילן ללבניקוב22/02/2011מיכל שלום,
למיטבי ידיעתי לא אמורות להיות תופעות לוואי מנטילת הפמוטידין מספר ימים,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי מלוסטרל ופלובוקסאמיןמירי17/02/2011
שלום,
ביתי בת ה-11 נטלה חצי כדור לוסטרל בהמלצת הרופאה לצורך טיפול במשבר אליו נכנסה לאחר לידת אחיה התינוק, לאחר נטילת מחצית הכדור סבלה מס' ימים מנימול וכאבים בגפיים וכאבי ראש עזים, כך שלא יכולנו להמשיך בטיפול. לאחר כשבועיים המליצה הרופאה לנסות להתחיל עם חצי כדור "פלובוקסאמין", אך גם אזס התופעות היו דומות (הפעם רעידות בגפיים וכאבי ראש), וגם אז נאלצנו להפסיק הטיפול (הספיקה גם במקרה זה ליטול רק חצי כדור).
את התרופה השלישית והרביעית כבר לא קנינו כיוון שמצופות בלקטוז והיא רגישה ללקטוז (פרימוניל ורסיטל).
כחלופה ניסינו טיפול בצמחי מרפא באמצעות נטורופט, אך לאחר כחודש התפתחה אלרגיה עם מצוקה נשימתית שכנראה המקור שלה הוא תערובות הצמחים, וגם במקרה זה נאלצנו להפסיק הטיפול.
האם קיימת בדיקת דם באחד מבתי החולים שעל-פיה ניתן להתאים תרופה מתאימה?
*יש לציין כי לא הייתה לה התנגדות ליטול התרופות, נהפוכהו, היא זו שביקשה מרפא למצוקה שלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי מלוסטרל ופלובוקסאמין - תגובה
אילן ללבניקוב22/02/2011מירי שלום רב,
אני תמיד ממליץ, בעיקר אצל ילדים לנסות טיפול הומיאופטי שאינו גורם לתופעות לוואי ועובד מצוין וביעילות. ניתן בהחלט לסייע לבתך על ידי יעוץ נטורופטי מתאים וחשוב לעשות לה איבחון אירידיולוגי כיוון שכך ניתן לדעת מה הסיבה האמיתית לבעייתה ועל ידי כך להתאים לה תזונה ייחודית וצמחי מרפא או טיפות הומיאופטיות, שמנסיוני עם הרבה מטופלים עובדים מהר וללא כל תופעות לוואי.
ככל הנראה, בתך קיבלה צמחים כלשהם שאינם התאימו לה ולכן הייתה לה רגישות אליהם. אני ממליץ על יעוץ טבעי הכולל טיפות הומיאופטיות שאינן גורמות לתופעות לוואי גם בילדים,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהצילה17/02/2011
עברתי לפני 8 חודשים ניתוח רדיוכירוגי במוח,אחרי הניתוח גילו שיש לי בצקת במוח מפני שהיה לי הפרעה ברגל שמאל ,נתנו לי 2 טבליות כמות 1.5 tergrtol 200 mg
לפני חודשים עשו לי בדיקות בדם וגילו שיש לי עודף סידן בדם וכן בדיקה ויטמין d נמוכה,אני
מציין שאני לוקח 2 טבליות ביום להורדת לחץ דם,amlodipine ואני בין 43 ןכן עשו לי בדיקת אולטרסל בקשר לסידן אצל רופא ממוחה ולא גילו כלום.
שאלתי האם תרופת tergrtol יש לה השפעה על ויטמין d וכן על ערכים בסידן וכן תרופת
להורדת לחץ דם.הרופא נתן לי תרופה בייבי d3 בקשר לויטמין d.בתוך כמה זמן אני יראה
שינוי. תודה רבה ויום טוב רק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה - תגובה
אילן ללבניקוב22/02/2011צילה שלום רב,
יש אינטראקציה בין הטגרטול לבין האמלודיפין הגורמת לירידה בהשפעת האמלודיפין כלומר ירידה באפקט הורדת לחץ הדם ולכן חשוב ליידע את הרופא המטפל לגבי המשך הטיפול בכדי למנוע תופעות לוואי מיותרות. אם אתה חש בעלייה של לחץ הדם יש לפנות לרופא המטפל ולהיוועץ בו. לגבי ויטמין D לא ידוע לי על השפעה של הטגרטול. את השינוי ניתן לראות לאחר מספר שבועות,
שבוע טוב ובריאות,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בצקתסיגל17/02/2011
כיצד ניתן להתמודד עם בצקת ברגלים שנגרמת כתוצאה משמוש בנורווסק 10 מ"ג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בצקת - תגובה
אילן ללבניקוב17/02/2011סיגל שלום רב,
מנסיוני עם הרבה מטופלים, התופעה של בצקת ברגליים עשויה להיות תוצאה של גורמים שונים ובכללם גם שימוש בתרופות.
ככלל ניתן לומר שהבצקת עשויה להיות ממקור קרדיאלי, ממקור ורידי או ממקור כליתי.
הבצקת שהופיעה היא הסימפטום לסיבה האמיתית ולכן חשוב להגיע ליעוץ נטורופטי בקליניקה כדי לבדוק מה המקור שלה בגוף, כלומר אילו מערכות גוף חלשות ולחזק אותן ובהתאם לכך יותאם לה טיפול טבעי הכולל תזונה ייחודית וצמחי מרפא אשר מתקנים את הנזקים של התרופות ומונעים אותם ללא כל תופעות לוואי.
אשמח לעמוד לרשותך,
שבת נהדרת,
אילן ללבניקוב,
רוקח ונטורופט מומחה,
מנהל המרכז לרוקחות אלטרנטיבית 0528077713* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי אקסידול שפג תוקפםאתי17/02/2011
שלום,
לקחתי 2 כדורי אקסידול (שניים בבת אחת) היה להם טעם מאוד חמוץ. מיכוון שרכשתי את זה לפני כחודש לא הסתכלתי על תאריך התפוגה אבל ברגע שהטעם של הכדור היה חמוץ ראיתי שמכרו לי כדורים שג תוקפם. התאריך שרשום הוא 2009 ואנחנו ב- 2011. השאלה שלי אם זה לא מסוכן, האם זה יכול לגרום למשהו?
שמח אם תעזרו לי. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורי אקסידול שפג תוקפם - תגובה
אילן ללבניקוב17/02/2011אתי שלום,
תמיד חשוב לשים לב לתאריך התפוגה לפני שנוטלים תרופות כלשהן. אם את חשה בתופעות לוואי הייתי ממליץ לך לפנות לרופא המטפל שלך שיבדוק זאת,
שבת שלום,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליריקהאבי16/02/2011
אני שנה וחצי אחרי ניתוח קיבוע בעמוד שידרה. סובל מכאבים לאורך כל התקופה. יש לי הצטלקות פנמית באזור הניתוח שגורמת ללחץ על עצב .במרפאת כאב קיבלתי להתחיל טיפול בליריקה שאלתי אחרי כמה זמן אני אמור להרגיש הקלה. תודה מראש אבי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליריקה - תגובה
אילן ללבניקוב17/02/2011אבי שלום רב,
במחקרים קליניים דווח על ירידה בכאב, או בתדירות ההתקפים, תוך שבוע.
הייתי ממליץ לך לגשת ליעוץ טבעי הכולל אקופונקטורה כדוגמת סו ג'וק אשר מסייעת רבות בטיפול ובמניעת כאבים ללא תופעות לוואי,
שבת נהדרת,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלג'יל - מטרוג'ילשואלת16/02/2011
שלום,
הרופא שלי כתב לי לקחת פל'גיל פעמיים ביום, 2 כדורים כל פעם.
הוא לא כתב כמה מ"ג, ולכן התקשרתי לשאול אותו. נאמר לי שהוא התכוון ל-500 מ"ג כל כדור.
הלכתי לבית המרקחת לקנות אך הם טענו שאין 500, אלא רק וגינלי.
האם זה נכון? נראה לי מוזר שהרופא שלי טעה.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלג'יל - מטרוג'יל - תגובה
אילן ללבניקוב17/02/2011שלום רב,
הייתי ממליץ לך להוועץ ברופא שלך למה הוא התכוון במדויק כיוון שיש כדורים של 250 מ"ג של פלאג'יל ואולי הוא התכוון לכך, אך תמיד טוב לשאול שוב מה המינון הדרוש,
שבת נהדרת,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוגמנטיןסיגל15/02/2011
האם אוגמנטין 875 מ"ג עשוי להגביר אפקט של נורווקס 10 מ"ג כאשר הם ניטלים ביחד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוגמנטין - תגובה
אילן ללבניקוב16/02/2011סיגל שלום רב,
למיטב ידיעתי אין מניעה לשלב את 2 התרופות הנ"ל בטיפול,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת תרופהעופר15/02/2011
שלום רב,
האם (יש אמת בשמועה) שהתרופה ניאוטיגאזון במינון 25מ"ג עלולה לגרום
בנטילה לתקופה ארוכה / של שנים לירידה בתפקוד בלוטת התריס?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת תרופה - תגובה
אילן ללבניקוב16/02/2011עופר שלום רב,
לא ידוע לי על השפעה של התרופה על בלוטת התריס.
לנאוטיגזון (אציטרטין) יש מספר תופעות לוואי: הוא עלול לפגום בראיית לילה ועל כן יש להימנע מנהיגה ברכב בלילה. אין לתרום דם במשך הטיפול באציטרטין וכשנה לאחר תום הטיפול וכמו כן יש להימנע מחשיפה ממושכת לשמש כיוון שאציטרטין מגביר את רגישות העור לשמש ולכן הסיכון לכוויות שמש גבוה מהרגיל.
תופעת הלוואי השכיחה ביותר הינה יובש בעור ובריריות המופיע בעיקר בפנים, כמו כן בשימוש לתקופה ממושכת, קיים סיכון לעליה ברמות השומנים בדם ולנזק כבדי.
לכן, הייתי ממליץ לך להיוועץ עם הרופא המטפל לגבי שימוש בתרופה ולעשות בדיקות תקופתיות של אנזימי הכבד כדי למנוע תופעות לוואי מיותרות,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, מבקש שאלה נוספת
עופר17/02/2011שלום רב - בהמשך לתשובתך :
האם לגבי התרופה הנ"ל, ניאוטיגאזון
יש איזה המלצות אזהרות (בהסתמך על מחקרים)
בנוגע לפרק הזמן שמותר ורצוי ליטול את התרופה.
האם הרופאים, החוקרים הFDA מ. הבריאות מגבילים
את תקופת נטילת הכדור או ניתן לאשר וליטול כל החיים.
> שמעתי שיש אפשרות לפגיעה גם בעצמות - זה נכון ?
----------------------
בתודה מראש
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, מבקש שאלה נוספת - תגובה
אילן ללבניקוב17/02/2011עופר שלום רב,
לפי הוראות היצרן לא מומלץ לצרוך את התרופה הזו לפרק זמן ארוך מ-6 חודשים באופן רצוף. לגבי פגיעה בעצמות, יש הטוענים כי הוא יכול לגרום לכאבים בפרקים, עצמות ושרירים בגלל צמיחה עודפת של עצם על פני העצמות בעיקר בשימוש ממושך.
כמו כן, חשוב להזהר בחולים הסובלים מסוכרת, בעיות כבד, השמנת יתר, בעיות בכליות. כמו כן, כאשר נוטלים את התרופה הזו יש להמנע מליטול ויטמין A בכמויות גבוהות של יותר מ-4000-5000IU ליום וחשוב להימנע מליטול אנטיביוטיקות מסוימות כמו מינוציקלין, דוקסילין וטטרהציקלין,
שבת נהדרת,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך, מבקש מידע נוסף, תודה
עופר24/02/2011שלום, ורב תודות על התייחסותך.
בהמשך לתשובתך שהפנתי, אני מבקש לשאול :
(ציטוט מתשובתך) "לפי הוראות היצרן לא מומלץ
לצרוך את התרופה הזו לפרק זמן ארוך מ-6 חודשים באופן רצוף
1. ומה ההוראות (במידה ויש) לגבי צריכה, נטילה מעל פרק הזמן
של 6 חודשים. האם יש לעבור וועדה מיוחדת, לחתום על הסכמה להמשך טיפול .
-
2. (ציטוט מתשובתך) "לגבי פגיעה בעצמות, יש הטוענים כי הוא יכול לגרום
לכאבים בפרקים, עצמות ושרירים בגלל צמיחה עודפת של עצם על פני העצמות.
> יש הטוענים – מי הם הטוענים: רופאים, חוקרים, היצרן, מ. הבריאות ?
---------------------
בתודה מראש
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך, מבקש מידע נוסף, תודה - תגובה
אילן ללבניקוב25/02/2011עופר שלום,
את המידע שכתבתי תוכל לקרוא באתרים מקצועיים באינטרנט(לרופאים ולרוקחים) וגם בהוראות היצרן, כך שלגבי שימוש בתרופה לפרק זמן ממושך יש להיוועץ ברופא המטפל בלבד.
דוגמא לאחד האתרים בקישור הבא:
http://www.netdoctor.co.uk/medicines/100001821.html
שבת שלום,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רספרידלמאיה15/02/2011
שלום,
מישהו יודע כמה עולה רספרידל בקופות החולים?
לאדם שאינו לוקה בסכיזופרניה ואין לו אישור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רספרידל - תגובה
אילן ללבניקוב15/02/2011מאיה שלום,
ראשית כל, זה חשוב לדעת באיזו קופה מדובר, כיוון שבכל קופה יש את ההנחות שלה בהתאם לקריטריונים מסוימים הנקבעים על ידה. שנית, יש מינונים שונים של ריספרדל וכל מינון עולה אחרת,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקופת חולים כללית
מאיה15/02/2011רספרידל 2 מ"ג
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקופת חולים כללית - תגובה
אילן ללבניקוב16/02/2011מאיה שלום,
למיטב ידיעתי לתרופה זו דרוש אישור רופא מומחה ולכן הייתי ממליץ לך לפנות לרופא המטפל שלך בקופה ולבדוק זאת מולו,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש ברטלין עם Clarinaseדני14/02/2011
שלום לכולם,
תקף אותי סינוסיטיס, וקיבלתי מהרופאה להשתמש בClarinase.
מחר יש לי מבחן חשוב, ואני לוקח רטלין לצרכי לימודים.
השימוש של שניהם במקביל יכול להוות סיכון?
תודה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש ברטלין עם Clarinase - תגובה
אילן ללבניקוב16/02/2011דני שלום רב,
אין מניעה לשלב את התרופות בטיפול.
את הקלרינאס לא מומלץ לקחת עם מיץ אשכוליות,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה תשובה במהרהיצחק14/02/2011
אוגמנטין 875 מג לאיזה גילאים הוא מומלץ?
כלומר לאיזה טווח גילאים אפשר תת כדור זה בעת צורך.
למקרה שלי ספציפית זה לילד בן 10.
בתודה יצחק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תשובה במהרה - תגובה
אילן ללבניקוב15/02/2011יצחק שלום,
את האנטיביוטיקה אוגמנטין רושם הרופא המטפל ולכן יש להיוועץ אך ורק בו להמשך הטיפול,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף, ציפרלקס וצ'מפיקסאפרת14/02/2011
שלום,
אני נוטלת באופן קבוע ציפרלקס 10 מ"ג , וכן , כיום אני נמצאת בטיפול של סדנא להפסקת עישון ואמורה ליטול צ'מפיקס או זייבן לצורך כך.
רציתי לדעת אם יש סתירה או סיכון בליטול ציפרלקס ובנוסף את אחת התרופות להפסקת עישון.
אשמח לתגובה מהירה,
תודה,
אפרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף, ציפרלקס וצ'מפיקס - תגובה
אילן ללבניקוב06/03/2011אפרת שלום רב,
למיטב ידיעתי אין מניע לשלב את 2 התרופות יחדיו אך מומלצת לעשות הפרדה של כשעה בין זמני נטילתן,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיול שנתינופר14/02/2011
אני בת 17 ולוקחת רואקטן לטיפול באקנה.
יש לי טיול שנתי בשבוע הבא, שאני ממש ממש רוצה לצאת אליו.
אני לוקחת 60 מ"ל ביום. אנחנו הולכים ביום בטיול השני בין 12-17 ק"מ.
האם יכולה להיות אפשרות שאני אצא למרות שאני נוטלת את התרופה?
אם לא, אם אני מפסיקה מהיום לקחת את התרופה עד לסוף הטיול (יום חמישי הבא), אני אוכל לצאת? ומה זה יכול לגרום בהמשך הטיפול?
אשמח לתשובה מהירה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיול שנתי - תגובה
אילן ללבניקוב15/02/2011נופר שלום רב,
כידוע לך בוודאי, כאשר לוקחים את הרואקוטן לא מומלץ להיות זמן רב בשמש כיוון שזה עלול לגרום לך לפריחה ואף לכוויות בגלל הרגישות לאור. הייתי ממליץ לך להיוועץ עם הרופא המטפל לגבי הפסקת התרופה כיוון שגם מכך יכולות להיות תופעות לוואי וחשוב לשים לב לכך,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)

.jpg)