מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כדור ואבןישראלה18/12/2010
לדוקטור שלום
אני לפני ניתוח בהרדמה כללית קצרה ומעונינת מאוד לקחת כדור ואבן להרגעה מאחר ואני מאוד חוששת האם אפשר ליטול ואבן כשעה לפני ההרדמה וכמה זמן משפיע כדור זה?
אני בת 23 בריאה ולא נוטלת תרופות
לתשובתך אודה מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדור ואבן - תגובה
אילן ללבניקוב20/12/2010גלית שלום,
ראשית כל החשש שלך מובן וטבעי אך הדבר היחיד שמנצח את הפחד הוא הידע ולכן הייתי ממליץ לך בדכי להיות רגועה להיוועץ ברופא המטפל שלך שיסביר לך את מהלך הפעולה שאת עומדת לעבור ואז פחדיך יפחתו. ניתן ליטול כדור הרגעה בהמלצת הרופא בלבד ולכן כדאי לשאול בעצתו בנוגע לכך,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לורטדין 10mg בהריוןימית17/12/2010
שלום רב,
הנני בשבוע 26+3 . בעקבות גרד + התקררות הומלץ לי ע"י הרופא לבלוע פעם ביום לורטדין 10mg . האם ישנה השפעה לרעה על העובר? האם זה בסדר לקחת תרופה זו בהריון.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לורטדין 10mg בהריון - תגובה
אילן ללבניקוב19/12/2010ימית שלום רב,
אין עדות לסיכון. התרופה לא גרמה למומים ולפגעים בעוברים של חיות מעבדה, אך עדיין אין די מחקרים בנשים הרות ולכן יש להיוועץ ברופא המטפל בלבד,
שבוע טוב ובהצלחה,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגרד פוליק וסימבקורגיא15/12/2010
רופא המשפחה נתן לאמא שלי כדור אחד של פרוגרד פוליק וכדור אחד של סימבקור 20 מ"ג.
בעקבות טראומה, אמא שלי מתקשה לבלוע כדורים - היא גם ניסתה לבלוע אותם מחדש, אך שוב נחנקה.
מכאן, האם היא יכולה לקחת את הכדורים הנ"ל מתחת ללשון או פשוט להמיס אותם במים ולשתות?
תודה מראש
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגרד פוליק וסימבקור - תגובה
אילן ללבניקוב16/12/2010גיא שלום רב,
לא מומלץ להמיס את כדורי הברזל במים כיוון שזה עלול לגרום לשינוי בהרכב החומר הפעיל ולתופעות לוואי. לכן הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל ולבדוק אפשרות של החלפת כדורי הברזל בסירופ לשתייה. את כדור הסימבקור ניתן לחצות ו/או לרסק לאבקה וכך ניתן יהיה להוסיפו למזון אך יש לשאול את הרופא המטפל לפני כן.
שבת נהדרת,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, עוד משהו קטן
גיא16/12/2010אפשר לקבל את השם המסחרי של הסירופ לשתייה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, עוד משהו קטן - תגובה
אילן ללבניקוב17/12/2010גיא שלום,
ישנם סוגים שונים של סירופי ברזל לשתייה כגון: פריפול-3, פרו-15 וכדומה.
ניתן גם לקחת סירופ ברזל טבעי הנקרא פלורדיקס.
הפלורדיקס מכיל ברזל גלוקונט בצורה נוזלית הנספג בקלות וביעילות על ידי הגוף.
הוא מכיל תערובת צמחים התומכת במערכות הגוף ויחד עם ויטמין C, אשר משפרות את הספיגה של כל המרכיבים הפעילים.
לגבי מינון יש להיוועץ ברופא המטפל בלבד,
שבת נהדרת,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקה נגד סטרפטוקוקליהי15/12/2010
שלום,
אני בת 29, שוקלת 52
אני לא בולעת כדורים, לכן רופא נתן לי ליטול פן-רפא וי-ק פורטה בסירופ, 10CC פעמיים ביום למשך 10 ימים. אבל בעלון קראתי שמומלץ למבוגר 20CC פעמיים ביום. האם להגדיל את המינון? האם מינון נוכחי יכול לרפא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטיביוטיקה נגד סטרפטוקוק - תגובה
אילן ללבניקוב16/12/2010ליהי שלום רב,
לא מומלץ לקחת אנטיביוטיקה במינון שונה מזה שרשם הרופא המטפל אלא יש להיוועץ ברופא בלבד לגבי כל שינוי במינון או בתרופה,
ניתן בהחלט לסייע לך בצורה טבעית על ידי חיזוק מערכת החיסון בשילוב עם האנטיביוטיקה. הייתי ממליץ לך לשלב בטיפול גם כמוסות טבעיות הנקראות חיסון אקסטרא של חב' טינקטורה טק, יש לקחת כדור אחד פעמיים ביום לטיפול כאשר למניעה לוקחים כדור אחד ליום לאחר הארוחה, חשוב גם לשלב כמוסות פרוביוטיקה בזמן נטילת האנטיביוטיקה לשמירה על מערכת עיכול תקינה,
שבת נהדרת,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימבקסון ואשכוליותעמירם15/12/2010
שלום. האם אסור לאכול אשכולית כאשר מקבלים באופן קבוע סימבקסון? האם מותר לאכול כמות מוגבלת? האם יש הבדל לגבי אשכוליות אם לוקחים מינון של 10מ"ג או 20 מ"ג? תודה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימבקסון ואשכוליות - תגובה
אילן ללבניקוב16/12/2010עמירם שלום רב,
לפי מחקרים מקצועיים שנערכו בנושא ההמלצה הרפואית היא לא לשלב בין זתיית מיץ האשכוליות לבין נטילת כדורים ממשפחת הסטטינים, כיוון שישנה אינטראקציה כימית בין שניהם אשר מגבירה את תופעות הלוואי של הכדור ועלולה לגרום לכאבי שרירים ובעיות לב וכליות. לכן אני ממליץ לך בזמן הטיפול לעבור לשתות מיץ תפוזים ו/או לימונדה אשר אינם גורמים לתופעות לוואי אלו,
שבת נהדרת,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בקיבה לאחר נטילת כדור למיגרנהמירית14/12/2010
מידי פעם כאשר אני נוטלת כדורים למיגרנה "אקסדרין (מארה"ב) אני חשה בכאבים עזים בקיבה.
האם יש איזה שהם כדורים שאני יכולה לקחת יחד עם האקסדרין למנוע את הכאב בקיבה?
תודה מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בקיבה לאחר נטילת כדור למיגרנה - תגובה
אילן ללבניקוב16/12/2010מירי שלום רב,
כדור האקסדרין הוא אכן חזק למדי כיוון שהוא מכיל אספירין, קפאין ואקמול יחדיו ולכן את חשה בתופעות הלוואי החזקות במערכת העיכול. הקפאין גורם לחומציות בקיבה ולתופעות לוואי רבות נוספות ובהן:
קוצר נשימה, הפרעות קצב לב (אקסטראסיסטולה), גלי חום, סחרחורות, הזעה ולעיתים אף כאבים בחזה בדומה לתסמינים האפייניים להתקף לב.
השתנה תכופה, בחילה והקאה, אי שקט ואינסומניה, חרדה ודיכאון, רעידות או חוסר יציבות.
הייתי ממליץ לך להגיע ליעוץ נטורופטי בקליניקה כיוון שניתן בהחלט לטפל במיגרנה בצורה טבעית על ידי איבחון אירידיולוגי מדויק והתאמה של תזונה אישית וצמחי מרפא אשר מסייעים רבות במניעת המיגרנה ובטיפול בתסמיניה בצורה טבעית וללא כל תופעות לוואי. מנסיוני העשיר עם הרבה מטופלים ניתן בהחלט לסייע לך על ידי טיפות הומיאופטיות וצמחי מרפא המקלים רבות על המיגרנה ומונעים את התפתחותה בצורה טבעית,
אשמח לעמוד לרשותך,
שבת נהדרת,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה מידת הסיכון בשימוש במשחת פיזיקארsu14/12/2010
שלום,
האם משחת פיזיקאר אמנם נספגת לדם ומסכנת את הכבד או הכליות ?
אני מורחת שלוש פעמים ביום על מפרק הירך וזה עוזר לי מאד.
איך הסיכון בהשוואה לארקוקסיה ? יש דרך להשוות את המינונים ?
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה מידת הסיכון בשימוש במשחת פיזיקאר - תגובה
אילן ללבניקוב16/12/2010שלום רב,
לפי הוראות יצרנית התרופה יש להשתמש בג'ל פרק זמן קצר ככל הניתן ובכמות קטנה ככל הניתן בכדי למנוע תופעות לוואי בכבד שנצפו במחקרים מקצועיים. הייתי ממליץ לך לנסות קרם טבעי הנקרא נו דול של חב' נווה אשר מכיל מרכיבים טבעיים בלבד כגון צמח ההרפגו וצמח הארניקה אשר מטפלים בכאבי ודלקות פרקים ושרירים בצורה טבעית ובטוחה וללא כל תופעות לוואי,
שבת נהדרת,
אילן ללבניקוב,
רוקח ונטורופט מומחה,
מנהל המרכז לרוקחות אלטרנטיבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטת ניקוי רעליםשני12/12/2010
היי,
אני בת 24 ואני מעוניינת לעשות דיאטת ניקוי רעלים.נאמר לי שהדיאטה הזו איננה מומלצת לאנשים הנוטלים תרופות.אני נוטלת ציפרלקס מינון של 10 מיליגרם.האם לא כדאי לי לעשות אותה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטת ניקוי רעלים - תגובה
אילן ללבניקוב14/12/2010ליבי שלום רב,
ניתן לעשות ניקוי של הגוף מפסולת ומרעלים תוך טיהור הכבד ומערכת העיכול אך מומלץ לעשות זאת תחת פיקוח של מומחה ברפואה טבעית ובקליניקה כיוון שיש להתארים את התזונה באופן אישי לפי המטופל וכך גם את צמחי המרפא אשר מנקים את מערכת העיכול בכדי למנוע אינטראקציות עם תרופות וצמחי מרפא אחרים,
אשמח לעמוד לרשותך גם בכך,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטטינים, אשכולית ופומלההגר09/12/2010
סטטינים ואכילת אשכולית או פומלה-
מה מותר, מה אסור והאם מה שאסור- אסור בכלל או מותר בהפרשי זמן?
תודה, הגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטטינים, אשכולית ופומלה - תגובה
אילן ללבניקוב14/12/2010הגר שלום רב,
למיטב ידיעתי המקצועית לא מומלץ להשתמש כלל בשילוב של סטטינים ומיץ אשכוליות בגלל אינטראקציה ביניהם אשר גורמת לתופעות לוואי בלתי רצויות כגון כאבי שרירים ובעיות נוספות ולכן לא הייתי ממליץ לך לשתות מיץ אשכוליות במהלך הטיפול בתרופה. ניתן לשלב מיץ תפוזים או לימונדה במקום זאת,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהליאב09/12/2010
אני רוצה לדעת בבקשה אם ההבדלים בין אינסולין חלבי לבין אינסולין בזאלי שנחשב לחדש משמעותיים מספיק כדי לשקול מעבר לבזאלי החדש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
אילן ללבניקוב09/12/2010ליאב שלום רב,
לגבי טיפול באינסולין יש להיוועץ ברופא המטפל בלבד כיוון שהוא מכיר אותך טוב יותר מכל איש מקצוע אחר בתחום ויש גורמים נוספים שחשוב להתחשב בהם לגבי הטיפול באינסולין,
שבת נהדרת,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראוקוטןרותם09/12/2010
שלום ,
אני שותה ראוקוטן , רק לפני חודש וחצי התחלתי את הטיפול ,
ואני מתגייסת בעוד חודש , ושמעתי שיש כמה הגבלות עקב זה שאני שותה את הכדורים האלו ,
כמו זה שאסור לי להיות בשמש , ופעילות גופנית לא מומלצת ,
האם זה נכון ? ואם כן , איך אני מוציאה פטורים לזה ?
תודה מראש !
יום טוב (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראוקוטן - תגובה
אילן ללבניקוב09/12/2010רותם שלום רב,
הרואקוטן זו תרופה חזקה עם תופעות לוואי רבות ובהן גם רגישות יתר לאור שעלולה לגרום לאלרגיה חריפה ולכן לא מומלץ להמצא בשמש בזמן הטיפול וחשוב לשים קרם הגנה במשך שעות היום, הוא גם מייבש את השפתיים ועוד. לכן, הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל שלך לגבי דחיית השירות בכדי למנוע תופעות לוואי כאלו(בצבא נמצאים הרבה בשמש ויש פעילות גופנית בשפע), הרופא המטפל יכול לאשר לך את הטיפול,
שבת נהדרת,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמוניםשחר06/12/2010
האם אפשר לקחת אנדרוקור, דיאנה, אסטרופם ואוטרוגסטן בצורה רקטאלית? (עקב הספיגה הגרועה במתן פומי).
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים - תגובה
אילן ללבניקוב07/12/2010שחר שלום,
ישנן תרופות הניתנות בצורה של נרות לשימוש רקטלי אך יש להיוועץ עם הרופא המטפל לשם כך בכדי לקבוע מינון מדויק,
חג שמח ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמוניםטליה03/12/2010
לרופא שלום אני לוקחת דיאנה 35 ואנדרוקור לטיפול הורמונלי רציתי בבקשה לישאול אתמול היה לי חום גבוה ולקחתי אקמול לטיפול בלילה רציתי לדעת האקמול לא ישפיע על טיפול ההורמונלי על ההורמונים לא יפחית את יעילותם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים - תגובה
אילן ללבניקוב05/12/2010טליה שלום רב,
למיטב ידיעתי אין מניעה לשלב אותם ביחד אך יש להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול,
חג שמח ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון מקסימלי של חומצה פולית בהריוןורד02/12/2010
שלום אני בת 36 ,ואני בהריון רציתי לדעת את המינון המקסימלי לחומצה פולית ,האם אפשר לקחת מינון של 1200 מקג ?
אני נוטלת פרנטל ,שבכל כדור יש 400 מקג וצריך ליטול 2 כדורים ביום,
ובנוסף אני נוטלת אלספה שזה אומגה 3 שגם שם יש 400 מקג
האם המינון בסדר? האם זה מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון מקסימלי של חומצה פולית בהריון - תגובה
אילן ללבניקוב05/12/2010ורד שלום רב,
חומצה פולית היא בעצם ויטמין הנמנה על קבוצת הויטמינים B, שקיומו בגופך חיוני לבניית הגוף ולחילוף החומרים שלך. החומצה משמשת בבניית תאי הגוף, ובמיוחד בבניית תאי הדם האדומים המשמשים לנשיאת החמצן אל אברי הגוף.
חשיבות מיוחדת נודעת לחומצה הפולית בזמן ההריון, עת נבנות המערכות החיוניות של תינוקך.
ההמלצה היא לקחת כדור אחד של 0.4 מ"ג (400 מק"ג) חומצה פולית ליום.
מינון גבוה יותר של חומצה פולית (5 מ"ג) ילקח בדרך כלל רק על-ידי נשים עם הסטוריה של מומים בעברן (מומים בעמוד השידרה וכו').
הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל לגבי המינון המדויק עבורך,
חג שמח ובהצלחה,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רואקוטן בזמן וירוסג'ו02/12/2010
שלום,
יש לי שאלה שאני מתלבטת ומבולבלת אשמח אם תוכלו לעזור לי
התחלתי לקחת ראוקוטן לפני חודש וקצת, ואז על הדרך חליתי בוירוס,
כנראה שזאת מחלת הנשיקה, כך או כך, אני לא יודעת אם להמשיך את הטיפול ברואקוטן..(20 מ"ג פעמיים ביום)
כי אם זה מחליש את הגוף וכולל זה הוירוס זה לא עלול להיות מסוכן??
או שזה לא משנה כך או כך? אז מה עדיף? להפסיק או להמשיך את הכדורים כרגיל?
ממש אשמח לקבל עזרה,
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ טבעי.
אילן ללבניקוב02/12/2010ג'ו שלום רב,
הרואקוטן (Isotretinoin), היא תרופה המבוססת על ויטמין A והיא מסייעת בטיפול באקנה חמור.
היא פועלת באמצעות הפחתת הפרשת החילב. הטיפול בתרופה הוא בדרך כלל למשך מספר חודשים בלבד, אך הפחתת ההפרשה נמשכת עד שנה לאחר הפסקת הטיפול. הירידה בהפרשת החילב גורמת לירידה בכמות החיידקים בעור. לרואקוטן גם השפעה נוגדת דלקת, ולכן הא מעכבת את ייצור הקומדו (הנקודות השחורות).
תופעות לוואי אפשריות של התרופה הן: יובש וקילוף בעור, רגישות לשמש (חובה לשים קרם הגנה לפני כל חשיפה לשמש, אפילו הקצרה ביותר), נשירת שיער וגרד.
תופעות לוואי אפשריות נוספות הן דיכאון, כאבי פרקים ושרירים, נזק לכבד, דיכוי מוח עצם.
ב-25% מן המטופלים יש עליה בטריגליצרידים בדם.
כדי להימנע מתופעות הלוואי יש לבצע לפני הטיפול בדיקת שומנים בדם, תפקודי כבד וספירת דם, ולאחר תחילת הטיפול להמשיך במעקב עם בדיקות אלו מדי חודש.
לגבי המשך הטיפול בזמן מחלה יש להיוועץ ברופא המטפל בלבד.
ניתן בהחלט לסייע לך על ידי יעוץ נטורופטי מתאים הכולל קרמים טבעיים המשפרים פלאים את מרקם העור ונוגדים דלקות בצורה טבעית כמו גם על ידי תזונה אישית וצמחי מרפא אשר מחזקים את מערכת החיסון ומונעים את בעיות העור בעתיד,
אשמח לעמוד לרשותך,
חג שמח,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לא עוזר לי כל כך
ג'ו02/12/2010אני יודעת מה זה הרואקוטן, רק רציתי חוות דעת,
למי שכבר התחיל את הטיפול ובזמן הטיפול נהיה חולה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעוץ רפואי/טבעי.
אילן ללבניקוב05/12/2010ג'ו שלום,
נתתי לך סקירה לגבי תופעות לוואי וידע כללי חשוב על התרופה בכדי לכוון אותך להתייעץ עם הרופא לגבי המשך הטיפול כיוון שכבר התחלת בו ואת באחריות הרופא המטפל וחשוב ליידע אותו על כך.
אין מניעה לשלב טיפול טבעי לחיזוק מערכת החיסון ולמניעת דלקות בזמן לקיחת התרופה אך לא מומלץ להפסיק את השימוש בה מבלי להיוועץ ברופא המטפל.
חג שמח ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)