פורום תרופות ייעוץ תרופתי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• tritas
    סבינה
    30/01/2011

שלום
    אמא שלי מקבלת טריטס
    האם היא צריכה להמנע ממיץ אשכוליות?
    האם ניתן למצוא רשימה מסודרת של מזונות המשפיעים על נטילת תרופות?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    tritas

הוספת תגובה

• tritas - תגובה

אילן ללבניקוב
    31/01/2011

סבינה שלום רב,

למיטב ידיעתי לא מומלץ לשלב בין מיץ אשכוליות לבין הטריטייס. ניתן לשתות מיץ תפוזים או לימונדה במקום, לגבי אינטראקציות בין מזון לבין תרופות יש לבדוק כל מקרה לגופו,ף

שבוע טוב ובריא,

אילן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השפעה בין תרופתית
    רותי
    29/01/2011

האם ניתן לבלוע קרדילוק ולוסק בו זמנית חצי שעה לפני ארוחת בוקר?
    תודה
    רותי

לקביעת תור
    סגירה
    השפעה בין תרופתית

הוספת תגובה

• השפעה בין תרופתית - תגובה

אילן ללבניקוב
    31/01/2011

רותי שלום רב,

אין מניעה לשלב בין התרופות. את הלוסק לוקחים לפני הארוחה ואת הקרדילוק ניתן לקחת לאחר הארוחה,

שבוע טוב ובריא,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות
    שירי
    29/01/2011

שלום. קיבלתי שני תרופות. ביגלל כאבים בשלפוחית השתן וגב תחתון אים תחושה
    שלו היתרוקנתי
    הכדורים (סדורל) (ומונורול) השאלה אים יש תופעות לוואי (המונורול זה אפקה)

ואים בטוח לישתות אותם. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תרופות

הוספת תגובה

• תרופות - תגובה

אילן ללבניקוב
    31/01/2011

שירי שלום רב,

לסדורל יש תופעות לוואי רבות:

תופעת לוואי נפוצה מאוד אך לא מזיקה היא צביעת השתן בצבע כתום-אדום, דבר העלול לגרום להכתמת הבגדים. תופעות נפוצות נוספות: כאב ראש, סחרחורת וגירוי הקיבה. תופעות פחות שכיחות המחייבות פניה לרופא: הצהבת העור והעיניים, חום, בלבול, קושי בנשימה, ירידה בכמות השתן ותופעות אלרגיה. פנאזופירידין עלולה להשפיע על תוצאות בדיקות סוכר וקטונים, על כן חשוב לדווח לרופא המטפל במקרה של סוכרת. פנאזופירידין עלולה לצבוע עדשות מגע רכות לכן מומלץ להימנע משימוש במהלך הטיפול.

למונורול יש גם תופעות לוואי:

תופעות לוואי נפוצות: שלשול, כאבי ראש, כאבי בטן, בחילה, הקאה, איבוד תיאבון, צרבת או פריחה. תופעות אלו חולפות בדרך כלל תוך זמן קצר. תופעות חמורות המחייבות פניה לעזרה רפואית: תופעות אלרגיה (פריחה, גירוד, קושי בנשימה, לחץ בחזה, התנפחות הפנים, הפה, השפתיים או הלשון), שינויים בראייה, כאבי בטן או שלשולים חמורים, גירוי או הפרשות ואגינליות, החמרה של אסטמה או הצהבה של העור והעיניים.
    פרטי תגובה עם תרופות אחרות:
    [מטוקלופראמיד]: מפחית את יעילותו של פוספומיצין. אך מדובר באינטרקציה מינורית כיוון שריכוז הפוספומיצין שנותר בדרכי השתן מספיק בכדי להתגבר על הזיהום. [ליתיום, אנטיביוטיקה מהטטראציקלינים]: יעילותם פוחתת בשילוב עם פוספומיצין. [פסאודואפדרין]: מגביר את הסיכון לתופעות הלוואי של פוספומיצין.

שבוע טוב ובריא,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אתופן לעומת מיקרופירין
    יצחק
    27/01/2011

בן 53
    אחרי זעזוע לצוואר ניתן לי אתופן 400 אבל כשלקחתי אותו החמירו מאוד כאבי ראש עד כדי כאב בלתי נסבל [ כאב פועם ברקות במצח] לציין שהפסקתי לצורך האתופן שימוש במיקרופירין
    האם לאתופן אפקט דילול דם כמו לאספירין? מהי הסיבה שהוא גרם לכאב קשה במקום הקלה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אתופן לעומת מיקרופירין

הוספת תגובה

• אתופן לעומת מיקרופירין - תגובה

אילן ללבניקוב
    31/01/2011

יצחק שלום רב,

ישנה אינטראקציה בין האתופן לבין האספירין והיא עלולה לגרום לרעילות במערכת העיכול המתבטאת בדלקות, דימומים או חומציות יתר בקיבה. לפי ההמלצות של חברות התרופות יש לגשת לרופא המטפל כאשר חשים בכאבים, סחרחורות, בחילות והקאות.
    למיטב ידיעתי השילוב בין התרופות גרם לך לכאבים ולכן חשוב שתיוועץ ברופא המטפל שלך. ל-2 התרופות הנ"ל יש אפקט מדלל דם ולכן ייתכנו דימומים במערכת העיכול.

שבוע טוב ובריא,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים חזקים בגין שחיקת חוליות בגב
    נטע
    27/01/2011

אני משתדלת לא לקחת תרופות נגד כאבים, כי אני צורכת קומדין ונגד לחץ גם גבוה. האם איסוי יכול להזיק או לעזור במקרה שלי?

הוספת תגובה

• כאבים חזקים בגין שחיקת חוליות בגב - תגובה

אילן ללבניקוב
    31/01/2011

נטע שלום רב,

ניתן בהחלט לסייע לך על ידי איבחון אירידיולוגי אישי ולהתאים לך תזונה ייחודית לחיזוק העצמות והסחוס כמו גם פורמולות צמחי מרפא מצוינות המחזקות את רקמות החיבור ואת החוליות בצורה טבעית וללא תופעות לוואי. ניתן למנוע כאבים על ידי ג'ל טבעי מצמחים חזקים וטיפות הומיאופטיות המונעות כאבים ומעבירות את הכאב מהר וביעילות. עיסוי יכול לעזור לך אך יש לעשות זאת אצל מעסה רפואי מוסמך,

שבוע טוב ובריא,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשכוליות
    ד49
    27/01/2011

האם יש תנגודת כלשהי בין תרופות לאשכוליות ואולי לפומלות?

לקביעת תור
    סגירה
    אשכוליות

הוספת תגובה

• אשכוליות - תגובה

אילן ללבניקוב
    27/01/2011

דני שלום רב,

בעבודת מחקר נמצא שבמיץ אשכוליות יש חומר שנקרא פורנוקומרין, שיש ביכולתו להשפיע על מערכת אנזימים המצויים במערכת העיכול, בכבד ובאברים נוספים.

אנזימים אלה הם חומרים הגורמים, בין היתר, גם לפירוק של תרופות ולהפיכתן לפעילות יותר או פעילות פחות, לכן נטילה בו זמנית של מיץ אשכוליות ותרופות מסוימות עלולה לגרום לעליה ברמת התרופה בדם או לירידת השפעת התרופה בדם.

לעובדה זו משמעות ניכרת בעיקר בחולים שנוטלים תרופות רבות לאורך זמן, כמו חולים הסובלים מיתר לחץ דם, מחלות לב, סוכרת, יתר כולסטרול הדם ועוד.
    כמות מיץ האשכוליות משפיעה על המשמעותיות של השפעת הגומלין. כוס אחת של מיץ אשכוליות תגרום לעיכוב בפעילותו של האנזים CYP3A4 במשך 24 שעות. מספר כוסות של מיץ אשכוליות יעכבו את CYP3A4 עד 72 שעות. לפיכך, הפרדה של נטילת תרופות משתיית מיץ אשכוליות במספר שעות אינה יעילה.

התרופות הבאות מושפעות משתיית מיץ אשכוליות:

עלייה בריכוז התרופה בדם

Amiodarone (Procor, Amiodacore, Amiocor)

Atorvastatin (Lipitor)

Buspirone (Sorbon)

Carbamazepine (Teril, Tegretol, Timonil)

Cyclosporine (Sandimmun Neoral, Deximune)

Diazepam (Assival, Diaz, Valium)

Felodipine (Penedil)

Nifedipine (Osmo Adalat, Pressolat, Nifedipine XL Teva)

Saquinavir (Invirase)

Simvastatin (Simovil, Simvacor, Simvastatin Teva, Simvaxon).

שבת נהדרת,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ומה עם ירידה בריכוז התרופה בדם ?

דונה
    01/02/2011

חסר מידע זה .תודה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ומה עם ירידה בריכוז התרופה בדם ? - תגובה

אילן ללבניקוב
    01/02/2011

דונה שלום,

לגבי ירידת ריכוז התרופה יש לבדוק כל תרופה לחוד ואינטראקציות בין תרופתיות כל מקרה לגופו,

שבוע טוב ובריא,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלטרולט וקלונקס
    אביב פלד
    26/01/2011

ראשית תודה על תשובתך למטה לגבי אשכוליות עם תרופות אלו.

לגבי שילוב אלטרולט עם קלונקס - בעיקרון אינני משלב ביניהם, אלא שיש מקרים שבהם אני רואה שעובר זמן והאלטרולט עדיין לא מרדים, ואז אני קם מהמיטה ולוקח קלונקס (אבל בד"כ אני מסתפק באלטרולט לבד, או בקלונקס לבד בחלק קטן מהלילות).
    האם יש בעיה בשילוב אלטרולט עם קלונקס כשזה רק לעיתים רחוקות?
    והאם הבעיה בשילוב היא דוקא כשלוקחים אותם באותו לילה, או גם כשלוקחים בלילה אחד אלטרולט ובלילה השני קלונקס?
    והאם יש בעיה בשילוב זה כאשר אחרי נטילת התרופות אני במילא הולך לישון (ואינני עושה פעולות הדורשות ערנות ומוטוריקה טובה)? או שבשילוב כזה נעשה נזק בלתי הפיך (והנזקו יבוא לידי ביטוי גם כשיעבור זמן רב מנטילת שילוב התרופות)?

בתודה ובכבוד
    אביב

לקביעת תור
    סגירה
    אלטרולט וקלונקס

הוספת תגובה

• אלטרולט וקלונקס - תגובה

אילן ללבניקוב
    27/01/2011

אביב שלום רב,

כפי שציינתי השילוב הנ"ל אינו מומלץ ותופעות הלוואי עלולות להופיע עם הזמן ולכן הייתי ממליץ לך להיוועץ עם הרופא המטפל לגבי המשך הטיפול ואולי החלפת התרופה בכזו שאינה גורמת לאינטראקציה. ניתן כמובן לסייע לך על ידי יעוץ נטורופטי אישי בקליניקה שלאחריו מותאמת לך תזונה ייחודית וצמחי מרפא אשר עוזרים רבות בצורה טבעית וללא כל תופעות לוואי,

שבת נהדרת,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנדרוקור
    אבי
    26/01/2011

אני מטופל באנדרוקור 50 MG פעם ביום לשם טיפול בסרטן הערמונית. אני נוטל אותו כבר 3 שנים ביחד עם תרופות נוספות.
    קיבלתי הוראה להפסיק אותו.

הייתי רוצה לדעת איך אני אמור להפסיק את הכדור הזה? האם צריך לרדת בהדרגה במינון או שאפשר פשוט בבת אחת?

(פשוט קראתי באינטרנט שהפסקה פתאומית עלולה לגרום לבעיות בבלוטת יותרת הכליה).

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    אנדרוקור

הוספת תגובה

• אנדרוקור - תגובה

אילן ללבניקוב
    26/01/2011

אבי שלום רב,

הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל שלך לפני הפסקת הטיפול באנדרוקור בכדי למנוע תופעות לוואי,

שבוע טוב ובריא,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אספירין
    שירי
    25/01/2011

שלום. בת 58 אני שותה אספירין 100 מ"ל למניעת אירועים השאלה האים אני יכולה
    לישתות 75 מ"ל כדורי אספירין לימנועה דימומים בעתיד . תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אספירין

הוספת תגובה

• אספירין - תגובה

אילן ללבניקוב
    26/01/2011

שירי שלום רב,

לגבי התאמת המינון המדויק של האספירין יש להיוועץ ברופא המטפל בלבד.

באשר לטיפול לטווח ארוך, יש צורך במינונים קטנים יותר של התרופה, מכיוון שלאחר תחילת הטיפול קיים כבר עיכוב של פעילות COX-1 בכל הטסיות הנמצאות במחזור הדם, ויש צורך רק בעיכוב האנזים בטסיות המתווספות למחזור הדם באותו יום. מחקרים מצאו כי די במינון של 30 מ"ג ביום באנשים בריאים, ו- 50 מ"ג ביום בחולים עם מחלת לב יציבה לצורך זה. גם מתן מינון של 100 מ"ג אחת ליומיים, יעיל בעיכוב פעילות הטסיות. אך חשוב להתאים את המינון לפי מצבו הבריאותי של המטופל ולכן יש לוודא זאת עם הרופא המטפל,

שבוע טוב ובריא,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זה נכון גם לגבי ארקוקסיה ?

דונה
    01/02/2011

בלקיחה ארוכת טווח אולי ניתן להוריד בהרבה את המינון ולשמור על היעילות ?
    מודה לך מאד.
    דונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זה נכון גם לגבי ארקוקסיה ? - תגובה

אילן ללבניקוב
    01/02/2011

דונה שלום רב,

היות שארקוקסיה מעכבת ספציפית את האנזים Cox2 היא גורמת לפחות תופעות לוואי במערכת העיכול, אבל במיוחד בשימוש כרוני, היא קשורה בסיכון לבעיות לב ולכן חשוב להיוועץ ברופא המטפל לגבי טיפול ארוך טווח,

שבוע טוב ובריא,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רזין והפרעות קשב
    מיטלי
    25/01/2011

בת 30 סטודנטית. אני סובלת מהפרעות קשב ושבוע לפני בחינות או רק באותו יום הבחינה אני נוטלת ריטלין 20 מ"ג
    אני רוצה להתחיל ליטול רזין - והבנתי שיש התנייה להפרעות קשב
    אשמח לדעת מה זה גורם ל"מופרעת קשב" הנוטלת רזין?
    האם זה משנה אם אני נוטלת ריטלין רק לפני בחינה או רק ביום הבחינה ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    רזין והפרעות קשב

הוספת תגובה

• רזין והפרעות קשב - תגובה

אילן ללבניקוב
    25/01/2011

מיטלי שלום רב,

רזין (Phentermine) היא תרופה המשפיעה על מערכת העצבים המרכזית, וגורמת לירידה בתיאבון. היא מותרת לשימוש קצר טווח - עד 12 שבועות בלבד.

בין תופעות הלוואי של התרופה ניתן למנות עליה בלחץ הדם והדופק, הפרעות בשינה, סחרחורות, כאבי ראש ועצבנות. היא עשויה לגרום לשינוי ביצר המיני, לפריחה, לבחילה, עצירות ושלשולים ולעיתים לטשטוש ראיה ולרעד.
    דווחו מספר מקרים של Primary pulmonary hypertension - מחלה ריאתית מסוכנת, עקב שימוש בתרופה.

אין להשתמש בתרופה במקרים של הפרעות ריכוז וקשב, סוכרת, גלאוקומה, מחלת לב, יתר לחץ דם ופעילות יתר של בלוטת התריס.

הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל לפני שימוש ברזין, בכל מקרה ניתן בהחלט לסייע לך לרדת במשקל בצורה טבעית על ידי יעוץ נטורופטי אישי הכולל תזונה ייחודית ופורמולות צמחי מרפא אשר מסייעות מהר וביעילות בדיכוי התיאבון, הגברת חילוף החומרים ושריפת שומנים וללא כל תופעות לוואי,

אשמח לעמוד לרשותך,

שבוע טוב ובריא,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשכוליות רבים כשאני משתמש באלטרולט
    אביב פלד
    24/01/2011

אני משתמש באלטרולט 10 מ"ג לנדודי השינה, ובקלונקס למקרים שהאלטרולט לא עוזר. לעיתים רחוקות אני לוקח 2 אלטרולט (כשאחד לא מספיק).
    אני אוכל הרבה אשכוליות (אדומות ורגילות) וכן פומליות. ומגיע בד"כ ל3 (ולפעמים אף ל4-5) אשכוליות/פומליות ליום (כלומר מ2 המינים יחד בין 3-5 יחידות), ובד"כ הן גם גדולות. האם ישנה בעיה לאכול אשכוליות ו/או פומליות אם אני משתמש באלטרולט ו/או קלונקס?

הוספת תגובה

• אשכוליות רבים כשאני משתמש באלטרולט - תגובה

אילן ללבניקוב
    26/01/2011

אביב שלום רב,

לא מומלץ לשלב בין הקלונקס לבין האלטרולט בגלל אינטראקציה בין תרופתית הגורמת לטשטוש, סחרחורות ופגיעה ביכולות המוטוריות. אם אתה חש בשינויים כאלו בהרגשתך יש להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול המשולב.

לגבי אשכוליות/פומלות אין מניעה לשלב אותם עם התרופות הללו,

שבוע טוב ובריא,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלטרוקסין שינוי הוראות
    יופי
    24/01/2011

קבלנו הוראה חדשה בקשר לנטילת אלטרוקסין - במקום נטילה בבוקר - לנטול בערב. שאלתנו - האם יש לקחת כמו בבוקר , שעה לפני הארוחה? או אפשר אחרי ארוחת הערב ? האם אפשר לקחת יחד עם תרופות אחרות באותו זמן או שיש צורך להרחיק מתרופות אחרות ואם כן - כמה זמן? תודה רבה עבור תשובתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    אלטרוקסין שינוי הוראות

הוספת תגובה

• אלטרוקסין שינוי הוראות - תגובה

אילן ללבניקוב
    25/01/2011

שלום רב,

את אלטרוקסין מומלץ לקחת כשעה לפני ארוחת הבוקר.

חשוב לשים לב כאשר לוקחים תרופות אחרות כדי למנוע אינטראקציות כגון:
    [נוגדי קרישה הנלקחים דרך הפה כגון וארפארין]: הורמונים של בלוטת התריס עלולים להגביר את השפעתן של תרופות אלה. [כולסטיראמין וכולסטיפול]: מפחיתים את הספיגה של לבותירוקסין. מומלץ ליטול לבותירוקסין 4 עד 5 שעות לאחר נטילת תרופות אלה. [תרופות לטיפול בסוכרת ותכשירי דיגיטאליס]: לבותירוקסין עלול להפחית את השפעתן של תרופות אלה. ייתכן שיהיה צורך בהעלאת המינון שלהן. שינוי במינון לבותירוקסין מחייב התאמה מחדש של מינון התרופות לטיפול בסוכרת. [אסטרוגנים] גורמים לירידה ברמות התירוקסין החופשי בדם. ייתכן צורך בהגדלת המינון. [קטכולאמינים כגון אפינפרין]: מתן תוך ורידי של אפינפרין לחולה לב המקבל טיפול בלבותירוקסין, עלול לגרום לאי ספיקת לב.

יש לבדוק כל תרופה לחוד ולאחר מכן ניתן לדעת אם אין אינטראקציה ומתי מותר לקחת את האלטרוקסין,

שבוע טוב ובריא,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריזמה וקסניקל
    נטע
    22/01/2011

האם פריזמה יחסית לתרופה פסיכיאטרית משמינה או יכולה להוריד במשקל?
    ועוד משהו, האם אפשר לקחת קסניקל שעתיים אחרי הפריזמה? מכיוון שאז אני אוכלת את הארוחה השומנית

לקביעת תור
    סגירה
    פריזמה וקסניקל

הוספת תגובה

• פריזמה וקסניקל - תגובה

רביב ברקל
    24/01/2011

פריזמה היא תרופה שהשפעתה ממשיכה גם יומיים לאחר הנטילה.
    טיפול מתמשך בתרופה מביא כשליש מהמטופלים לחוות תחושות רעב ,עלייה במשקל הגוף.
    קסניקל להרחיק את הנטילה כמה שיותר כי זה מפריע לספיגה.
    בברכה רביב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטריה לתינוק
    הדס
    22/01/2011

לבני (שנה ו10 חו') יש פטריה שמתחילה מאזור שורש כף היד כלפי מעלה, וכן בעוד מקומות בגוף, כמו בצד ימין של הבטן, בירכיים, מה ניתן למרוח לו? שאינו רעיל במידה ויגע שם ואח"כ יכניס יד לפיו.
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    פטריה לתינוק

הוספת תגובה

• פטריה לתינוק - תגובה

רביב ברקל
    24/01/2011

שלום.
    כדי לזהות פיטריה עלייך לפנות לרופא.
    בכל אופן בפטריה פשוטה ללא מרשם ניתן להשתמש בייבי אגיסטן,
    לרחוץ את התינוק בסבון לניקוי עמוק של לייף פרופשונל המכיל עץ התה.
    בברכה רביב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלולות ואנטיביוטיקה
    דנה
    22/01/2011

שלום,
    נטלתי אנטיביוטיקה (רוליד) למשך 5 ימים. ביום השלישי התחלתי חפיסת גלולות חדשה. ישנה חפיפה של 3 ימים בין הגלולות והאנטיביוטיקה - האם עלי להשתמש באמצעי מניעה נוספים במהלך כל החודש הקרוב, או שמאחר ומדובר בתחילת החפיסה אני מוגנת ואין צורך באמצעי נוסף? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    גלולות ואנטיביוטיקה

הוספת תגובה

• גלולות ואנטיביוטיקה - תגובה

רביב ברקל
    24/01/2011

שלום.
    קחי בחשבון שאנטביוטיקה שאת נוטלת נשארת בדם בערך עד יומיים בנוסף יכולה להשפיע על יתר פעילות של מערכת העיכול שיכול להשפיע על ספיגה .
    ליתר ביטחון כמה ימים של אמצעי מניעה מומלצים.
    בכל מקרה התרופה לא ידועה כמזיקה לעובר אם וכאשר.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה