מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שפעת ומיקרופיריןמשה07/02/2011
אני בן 53 ואני נוטל מיקרופירין לדילול הדם
חליתי בשבוע האחרון בשפעת חזקה
האם להפסיק את המיקרופירין, בגלל סיכון תסמונת ריי ? [ עד שהשפעת תירגע] או שלא?
מה נהוג לעשות במיקרה כזה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפעת ומיקרופירין - תגובה
אילן ללבניקוב15/02/2011משה שלום רב,
תסמונת ריי מתרחשת בעיקר אצל ילדים מתחת לגיל 13 ולכן הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדוריםשירי07/02/2011
שלום . רציתי לדעת לגבי אספירין שכולם מדברים שזה מונעה אירועים לגבי בני 50 פלוס למרות שהם ללא גורמי סיכון. במינון נמוך וגם כדורים לקולסטרול האים כדאי
לישטות. תודה מראש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורים - תגובה
אילן ללבניקוב15/02/2011שירי שלום רב,
לגבי נטילת אספירין ו/או כדורים להורדת כולסטרול יש להיוועץ ברופא המטפל בלבד.
ניתן לשלב בטיפול גם צמחי מרפא אך רק לאחר איבחון נטורופטי בקליניקה,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- SLIMOREהודיה06/02/2011
האם אפשר להשתמש SLIMORE???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר SLIMORE - תגובה
אילן ללבניקוב15/02/2011הודיה שלום,
למיטב ידיעתי אין מניעה להשתמש בצמחי המרפא הסיניים שבסלימור, אך אני תמיד ממליץ להגיע ליעוץ נטורופטי לפני שמחליטים ליטול תוספי תזונה ו/או צמחי מרפא כיוון שיש אוכלוסיות מסוימות(חולי לב, לחץ דם גבוה, סוכרת ובעיות כליות או כבד) אשר לא מומלץ להם לקחת צמחי מרפא מסוימים ולכן חשוב לבדוק היטב שאין אינטראקציות בין הצמחים הסיניים לבין התרופות שנוטלים או צמחי מרפא אחרים ואת זאת יש לעשות על ידי יעוץ נטורופטי אישי,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזלים באוזנייםגילת06/02/2011
שלום רב,
הניי בשבוע 29 להריונ י עם נוזלים באוזניים לאחר דלקת,
נאמר לי ע"י הרופאה שעליי לקחת לורסטין שאלתי היא האם התרופה בטוחה לשימוש בזמן הריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוזלים באוזניים - תגובה
אילן ללבניקוב15/02/2011גילת שלום,
לפי הוראות היצרן אין להשתמש בלורסטין בזמן ההריון ו/או ההנקה, לכן הייתי ממליץ לך לפנות לרופא המטפל שלך לגבי המשך טיפול.
ניתן כמובן לשלב בטיפול גם טיפות הומיאופטיות המותרות לשימוש בזמן ההריון וההנקה אך יש לעשות זאת לאחר יעוץ הומיאופטי עם מומחה בתחום,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משככי כאביםהילה06/02/2011
שלום רב,
אני נמצאת בטיפולי שיניים ולוקחת משכך כאבים.
רציתי לדעת האם זה תקין לקחת כל יום עד 3 פעמים ביום נורופן לשיכוך כאבים.
והאם זה לא גורם לבעיות? אציין כי זה לא באופן קבוע אלא בשבועיים האחרונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משככי כאבים - תגובה
אילן ללבניקוב15/02/2011הילה שלום רב,
אם זה לא טיפול כרוני אלא רק לטיפול זמני אז אין מניעה לקחת נורופן 3 פעמים ביום אך ניתן לקחת גם טיפות הומיאופטיות כמו ארניקה או טראומיל של חב' HEEL אשר מונעות כאבים ואין להן תופעות לוואי,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב..מלכה04/02/2011
שלום רב.. אני לוקחת כבר 3 חודשים כדורי הרזיה בשם:slimor ורזית 10קילו.. בעקבות כתבה שפורסמה בעיתון האץ על כדורים מצמחיים שמובאים מפלורידה וחל איסור שימוש מפני שזה גורם למחלות סכיזופרניות.. רציתי לדעת אם זה באמת נכון או שזה סתם המצאה של העיתונים.כי אני ממש רוצה להמשיך לשתות אותם ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב.. - תגובה
אילן ללבניקוב13/02/2011מלכה שלום רב,
למיטב ידיעתי אין לצמחי המרפא הסיניים שבפורמולה תופעות לוואי כלשהן, אך אני לא ממליץ לקחת פורמולות מבלי להיוועץ במומחה בתחום הרפואה הטבעית כיוון שלעתים לצמחים הסיניים יכולות להיות אינטראקציות עם תרופות מסוימות ולאנשים מסוימים לא מומלץ לקחת אותם באופן לא מבוקר. למשל, במצבים של בעיות בכליות או בכבד, לחץ דם גבוה וכדומה לא מומלץ לקחת צמחי מרפא בלי יעוץ ממומחה בנטורופטיה בכדי למנוע תופעות לוואי מיותרות.
ככל הנראה התופעות שציינת קשורות בתרופות מסוימות או במצבים נפשיים מסוימים. כדי להמשיך בטיפול הטבעי הייתי ממליץ לך להגיע לקליניקהליעוץ נטורופטי ואז ניתן יהיה לבדוק אם באמת הצמחים הללו טובים בשבילך,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות ללחץ דםסנדי03/02/2011
האם אישה בת 83 יכולה לקחת 3 תרופות שונות ללחץ דם במשך היום, אם 2 בלבד לא עוזרים?
היא לוקחת לוטן 50 מג בבוקר
וקרדילוק 5 מג בערב
(קרדילוק זאת תרופה חדשה שהיא מקבלת, לפני זה קיבלה לרקפרס, והיה לה לחץ דם גבוה למרות זאת, אז החליפו לקרדילוק)
הבעיה היא שבערב לחץ הדם שלה עדיין גבוה, האם היא יכולה להוסיף גם לרקפרס 10 מג ? ואם כן, מתי? בערב? (אז מופיע לה לחץ דם גבוה)
האם התרופות האלה מתנגשות או שאפשר לקחת את כולם ביחד?
יש לה אי ספיקת כליות בינונית.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות ללחץ דם - תגובה
אילן ללבניקוב10/02/2011סנדי שלום רב,
לגבי מינון של תרופות יש להיוועץ אך ורק ברופא המטפל.
ניתן לשלב בטיפול גם יעוץ נטורופטי הכולל תזונה אישית וצמחי מרפא המסייעים רבות השמירה על לחץ דם קבוע לאורך כל היום, אך יש להגיע לקליניקה לשם כך.
ללרקפרס יש אינטראקציה עם הרבה תרופות אחרות ובהן:
[תרופות נוגדות פטריות: קטוקונאזול, איטראקונאזול]: סיכון מוגבר להעלאת רמות לרקאנידיפין בדם. דווח על הופעת בצקות בשילוב זה. [תרופות המעכבות אנזימי כבד כגון: מעכבי פרוטאז, סימטידין, קלאריתרומיצין, אריתרומיצין, דילטיאזם, פלואוקסטין, פלובוקסאמין, נורפלוקסאצין, וראפאמיל] : תרופות אלו מעלות את רמת לרקאנידיפין בדם. סיכון מוגבר לתופעות לוואי. יש לנקוט משנה זהירות בשילוב עם תרופות אלו. [תרופות המגבירות פעילות אנזימי כבד, כגון: ריפאמפין, קארבאמאזפין, פניטואין, בארביטוראטים]: תרופות אלו מורידות את רמות התרופה בדם. ייתכן ויהיה צורך בהעלאת מינון לרקאנידיפין. [אלפוזוסין]: אלפוזוסין עם לרקאנידפין עלול לגרום לתת-לחץ דם חמור. אין לתת שילוב זה. [תרופות אחרות להורדת לחץ דם]: לרקאנידיפין עשוי להגביר את השפעתן של תרופות אלו. [מיץ אשכוליות]: עלול להגביר רמות לרקאנידיפין בדם. יש להימנע משתיית מיץ אשכוליות שעה לפני ושעתיים אחרי נטילת התרופה. [נוגדי דלקת לא סטרואידיים]: עלולים לסתור את ההשפעה של לרקאנידיפין. [ג'ינסנג, גינקו]: עלולים לגרום לעלייה ברמות התרופה בדם.
כאשר יש אי ספיקת כליות חשוב להיוועץ ברופא המטפל בשילוב תרופות כדי למנוע תופעות לוואי בלתי רצויות,
שבת נהדרת,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Q10שרה03/02/2011
אילן שלום! אני בת 50 חולה כרונית וסובלת מיתר לחץ דם, סוכרת , אי ספיקת לב, ולפני הרבה שנים מאוטם שריר הלב. בנוסף עברתי ניתוח להסרת גידול סרטני מהמעי הגס. שאלתי היא :אני רוצה לקחת תוסף Q10 100 מ"ג האם אני יכולה וזה לא יזיק? תודה מראש על תשובתך וסוף שבוע טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Q10 - תגובה
אילן ללבניקוב10/02/2011שרה שלום רב,
האנזים Q10 חיוני ביותר לפעילות השרירים בגוף ולפעילות שריר הלב בפרט כמו גם בפעילותו האנטי אוקסידנטית ואספקת החמצן לגוף. לא כל אחד יכול לקחת את ה-Q10 כיוון שיש לו אינטראקציות עם תרופות וצמחי מרפא אחרים ולכן חשוב לעשות זאת תחת השגחה של איש מקצוע(רופא/רוקח/נטורופט) בקליניקה תוך יעוץ נטורופטי ובדיקה שניתן להשתמש בו בביטחה. הייתי ממליץ לך להגיע ליעוץ נטורופטי ולאחריו ניתן יהיה להתאים לך תזונה אישית וצמחי מרפא שלא יגרמו לתופעות לוואי,
שבת נהדרת,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורים להורדת סוכרפרלמוטר מיכאל02/02/2011
בן 62, לא מעשן בעל משקל תקין ושאלתי היא:אני נוטל כדורים מסוג"מטפורמין" 850 מ"ג. הערכים שלי בצום הם 94, התחלתי לקחת את אותה הכמות כשהערכים בצום היו 126,
שאלתי היא האם אין צורך לבצע שינוי בצריכה-אם בכלל?
חייב לציין שמיד לאחר גילוי הערכים הגבוהים התחלתי בפעילות גופנית המתאימה לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורים להורדת סוכר - תגובה
אילן ללבניקוב10/02/2011מיכאל שלום רב,
לגבי כל שינוי במינון התרופה יש להיוועץ אך ורק ברופא המטפל בלבד. ניתן לשלב צמחי מרפא מצוינים אשר מסייעים בשמירה על רמות סוכר תקינות בדם בשילוב הכדורים על ידי יעוץ נטורופטי בקליניקה,
שבת נהדרת,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בנוגע לכדור מוקסיויט פורטהשלום02/02/2011
הכמוסה 500mg
במידה ואיני בולע כדורים, האם מותר לפתוח את הכמוסה לשניים ולשתות את החומר שבתוכה ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוגע לכדור מוקסיויט פורטה - תגובה
אילן ללבניקוב02/02/2011שלום רב,
לא מומלץ לפתוח את הכמוסה אלא יש לבלוע אותה בשלמותה. ניתן לקבל את האנטיביוטיקה הנ"ל בצורה נוזלית כסירופ לשתייה על ידי מרשם רפואי מהרופא המטפל,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מומלץ כי לא יעיל או כי מסוכן ?
שלום03/02/2011שלום רב,
לא מומלץ לפתוח את הכמוסה כיוון שאלו הוראות היצרן וחריגה מהם עלולה לגרום לתופעות לוואי במערכת העיכול או לתופעות אחרות מה גם שהכמוסה מגינה על החומר הפעיל והוא עלול לא לפעול,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נורטיליןאסנת01/02/2011
בשל בעיית גסטרו הרופא נתן לי כדורי נורטילין.
הוא הדגיש שאני לא חייבת לקחת אותם, רק אם ארגיש צורך.
הוא נתן לי מינון מאד חלש - 25 מ"ג ליום.
בעקבות מצוקה במע' העיכול התחלתי לקחת את הכדור, אבל עכשיו, 19 יום אחרי שהתחלתי, אני מתחרטת ורוצה להפסיק.
אני יודעת שתרופות שמשפיעות על מע' העצבים צריך להפסיק בהדרגה, אבל אני רק בהתחלה ותוהה האם אני יכולה פשוט להפסיק וזהו.
יש לי קצת תופעות לוואי של ההתחלה, שאני יודעת שאמורות לעבור בקרוב, מדובר בעיקר בעצירויות, ומפחיד אותי שאם אני אפסיק עכשיו יהיה לי קצת בלגן בתחום הזה.
אני גם לא ממש יודעת אם הכדור עושה משהו במינון כזה ומרגישה שזה הולך להיות בזבוז זמן והכנסת כימיקלים מיותרים לגוף.
צריכה עצה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורטילין - תגובה
אילן ללבניקוב02/02/2011אסנת שלום רב,
תופעות הלוואי הנפוצות של התרופה הן: סחרחורת, כאבי ראש, פגיעה בעירנות, יובש בפה, עצירות, עלייה במשקל, רגישות יתר לאור, חולשה.
פרטי אינטראקציה עם תרופות אחרות:
[תרופות המדכאות את מערכת העצבים המרכזית]: בנזודיאזפינים, פנותיאזינים, אנטיהיסטאמינים, נרקוטיקה, בארביטוראטים: נורטריפטילין עלול להגביר את השפעותיהן של תרופות אלה ואת ההשפעה הסדטיבית. יש להתאים מינון. [חומרים סימפאתומימטיים]: המצויים בכדורי מרץ, נוגדי תיאבון, או בתכשירים המכילים חומרים אלו המשמשים לטיפול בשיעול, נזלת או אסתמה – עלולים לגרום להשפעה מצטברת על העלאת לחץ הדם וגירוי הלב (טכיקרדיה). [טיפות אף וחומרים המשמשים לאילחוש מקומי של העור]: חלקם מכילים חומרים סימפאתומימטיים (אפינפרין, נוראפינפרין). נורטריפטילין עלול להגביר את פעולתם. [תרופות בעלות השפעה אנטיכולינרגית] כגון: בופרופיון, קלוזאפין, אולאנזאפין, מאפרוטילין, דיזופיראמיד - השפעה מוגברת על תופעות הלוואי. יש צורך בהתאמת המינונים. [מעכבי מונואמין אוקסידאז (MAOI)]: קיימת אפשרות לתגובה חמורה. תרופות אלה ניתנות יחד עם נורטיריפטילין רק במקרים יוצאים מהכלל ותחת השגחה קפדנית. [ציסאפריד]: סיכון לאי סדירות בקצב הלב. יש להימנע משילוב זה. [סימטידין] מעלה ריכוז של נורטיריפטילין בדם, ומגביר את תופעות הלוואי שלו.
אין להפסיק את התרופה ללא ייעוץ רפואי. הפסקת התרופה חייבת להיעשות בירידה מדורגת במינון.
בכל מקרה, ניתן בהחלט לסייע לך בצורה טבעית על ידי יעוץ נטורופטי אישי שלאחריו ניתן לדעת את הסיבה האמיתית לבעייתך ולפתור אותה על ידי תזונה ייחודית וצמחי מרפא אשר פועלים מהר וביעילות וללא כל תופעות לוואי,
אשמח לעמוד לרשותך,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאילן תודה וסליחה מראש על תוכן ההודע
אסנת02/02/2011אני מאד מעריכה את הצעתך לטיפול נטורופתי, אני יודעת שצמחי מרפא יכולים לעזור לי, אני אפילו בתהליך של ניסיונות - ניסיתי כורכום אבל הוא התחיל להזיק לי, ג'ינג'ר עוזר לי, עכשיו אני מנסה חליטות ליקוריץ עם קמומיל. אני יודעת שבתחום הזה האפשרויות רבות, וגם הפסקתי את הלוסק לפני שבוע, בתקווה לטוב.
אבל התחלתי עם הנורטליין - 19 כדורים, 19 יום - אני לא רוצה להמשיך וזו שאלתי.
אני מכירה את תופעות הלוואי של הכדור, ותגובות בין תרופתיות לא מעניינות אותי כי אני לא מתכוונת ליטול עוד תרופות, הספיק לי. אני שואלת אותך כרוקח - האם אחרי 19 יום (בלבד!) אני יכולה להפסיק (מינון חלש מאד 25 מ"ג!), הרי עדיין אין פה התמכרות רצינית של הגוף, תלות בכדור, או שינוי דרסטי בכימיה של הגוף (או לפחות ככה אני מקווה).
אני באמת רוצה תשובה לשאלה הזו, כי אתמול למשל לא לקחתי כדור והיום אני כבר מרגישה שינוי - עצירות קשה ודכאון קיצוני. ואני לא יודעת אם כדאי לי לקחת היום או לא, כי אולי ההפסקה צריכה להיות ברמה של יום כן יום לא, ואולי בכלל לא כדאי לי להפסיק.
ואני דיי אובדת אצות בעניין הזה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאילן תודה וסליחה מראש על תוכן ההודע - תגובה
אילן ללבניקוב15/02/2011אסנת שלום רב,
כפי שציינתי מקודם, אני לא ממליץ להפסיק תרופות בצורה פתאומית כיוון שעלולות להיות לכך תופעות לוואי בלתי רצויות. יש להיוועץ ברופא המטפל לגבי שינוי במינון או הפסקת תרופה.
ניתן בהחלט לסייע לך על ידי יעוץ נטורופטי מתאים בקליניקה ובכך גם לסייע לך במניעת תופעות הלוואי שבהפסקת התרופות בהדרגה.
אני לא ממליץ לקחת צמחי מרפא ותוספי תזונה מבלי להיוועץ במומחה לנטורופטיה, כיוון שלצמחי מרפא מסוימים יכולות להיות תופעות לוואי באוכלוסיות מסוימות(למשל בחולי כליות, כבד, סוכר ולחץ דם) ולכן חשוב לדעת אילו תרופות נוטלים ולבדוק שאין אינטראקציות ביניהם ואת זה יש לעשות על ידי יעוץ נטורופטי אישי,
אשמח לעמוד לרשותך,
שבוע טוב ובריא,
אילן ללבניקוב,
רוקח ונטורופט מומחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפות עיניים עם סטרואידים בהריוןחגית01/02/2011
יש לי דלקת בעין, שהרופא אבחן כויראלית (לא היתה תגובה במשך כשלושה ימים לטיפול בטיפות אנטיביוטיות). רופא העיניים נתן לי מרשם לטיפות עיניים המכילות סטרואידים, שכן הדלקת גורמת לי לירידה בראיה וגם מתחילה להשפיע על העין השניה. הבעיה היא שאני בהריון, והרופא לא ידע אם מותר את התרופה הזו או לא. התרופה נקראת oflox col 0.3%. האם היא בטוחה לשימוש בהריון?
אשמח לתגובה בהקדם כי העיניים ממש מציקות לי...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפות עיניים עם סטרואידים בהריון - תגובה
אילן ללבניקוב02/02/2011חגית שלום רב,
למיטב ידיעתי אין מניעה לקחת את הטיפות בהריון אך מומלץ לפנות למרכז הטרטולוגי. תוכלי להיעזר במידע הבא לגבי המרכזים השונים:
לפניכם רשימת מספרי טלפון של המרכזים הטרטולוגיים.
מכון טרטולוגי בירושלים - משרד הבריאות פרופ' אור נוי 02-6243669 02-6243663 שירות חינם
ביה"ח בלינסון פרופ' מרלוב 03-9376911 שירות חינם. להשאיר הודעה אצל ברכה, העוזרת של מרלוב, והוא חוזר עם תשובה.
מרכז הרעלות ביה"ח רמב"ם 04-8541900 גם מידע על חומרים מסוכנים. פועל 24 שעות ביממה.
אסף הרופא "הריופון" ד"ר ברקוביץ 08-9779309 20 ש"ח לשיחה. מספקים מידע גם על תרופות טבעיות.
שבוע טוב ובהצלחה,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופהשירי01/02/2011
שלום .היום קיבלתי כדורי אנטיביוטיקה (צפוויט פורטה)500 מ"ל ביגלל כאבים
בצד שמאל באזור הכליות אני לא מכירה את התרופה האים הי בתוחה
היתי אצל רופא נשים שהיה הכול תקין וגם אורטופד אים שני צילומים גם תקין ואורולוג
שאמר שהכול תקין ורק האורטופד נתן לי את הטיפול האנטיביוטי ואולטרסנד כליות שמחר יש לי טור. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופה - תגובה
אילן ללבניקוב02/02/2011שירי שלום רב,
צפאלקסין, אנטיביוטיקה ממשפחת הצפאלוספורינים, ניתנת דרך הפה לטיפול במגוון רחב של זיהומים חידקיים. היא ניתנת בעיקר לטיפול בזיהומים הפוגעים בדרכי הנשימה ובאוזן התיכונה, ומשמשת גם לטיפול בזיהומים חידקיים של העור, סינוסים, עצמות ומפרקים, ודרכי השתן.
אם הרופא קבע שזה הטיפול המתאים לך הייתי ממליץ לך להיוועץ בו לגבי המשך הטיפול,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כרמיתכרמית01/02/2011
שלום אני רוצה לדעת עם תרופה וולטרין היא באמת תרופה טובה ובלי תופעות לווא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כרמית - תגובה
אילן ללבניקוב01/02/2011כרמית שלום רב,
הוולטרן היא תרופה טובה וחזקה אך יש להזהר כאשר סובלים מבעיות לב ונוטלים תרופות נוספות.
מחקר שפורסם מגלה כי שתי תרופות פופולריות – וולטרן(דיקלופנק) ואיבופרופן, מגבירות משמעותית את הסיכון ללקות בהתקף לב.
המחקר שנערך באוניברסיטת נוטינגהם, כלל 9,218 מטופלים תושבי אנגליה וולס וסקוטלנד בגילאי 24 עד 100. המטופלים כולם לקו בהתקף לב ראשון. אלה שקיבלו תרופות מקבוצת "נוגדות דלקת לא סטרואידליות" (NSAIDS), היו בסיכון הגבוה ביותר ללקות בהתקף.
הסיכון הגבוה ביותר להתקף לב – 55 אחוז, נמצא אצל אלה שנטלו את התרופה דיקלופנק, המוכרת בארץ כ"וולטרן" ו"אביטרן".
הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל לפני שימוש בתרופה. ניתן כמובן לסייע לך על ידי יעוץ נטורופטי אישי ופורמולות ייחודיות של צמחי מרפא ללא כל תופעות לוואי,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קומדין וסימפוקלאילנה31/01/2011
שלום אמא שלי, בת 82, נוטלת קומדין בגלל פרפור פרוזדורים. (היא סובלת גם מאי ספיקת לב והיו לה שני ארועי מוח קלים בעבר) לפני חודש בדקתי לה במכשיר בייתי את ה-INR והוא היה 2.5. כבר שבוע היא סובלת משיעול קשה ושותה הרבה סירופ סימפוקל. עכשיו בדקתי לה שוב את ה-INR ויצא: 6.1 !!!!!! אני יודעת שזה הרבה ומחר אלך איתה לקופת חולים. (לצערי בדקתי לה אחרי שלקחה את הקומדין של היום ומחר כנראה יהיה יותר....) שאלתי: האם יכול להיות שהסירופ הנ"ל מדלל דם ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קומדין וסימפוקל - תגובה
אילן ללבניקוב01/02/2011אילנה שלום רב,
טוב עשית שפנית אלי ליעוץ רוקחי/נטורופטי כיוון שבסירופ הסימפוקל ישנו חומר פעיל הנקרא אוקסולאמין והוא עלול לגרום לתופעות לוואי בלתי רצויות בחולים הנוטלים תרופות לדילול דם. בשילוב אוקסולאמין עם תרופות נוגדות קרישת דם גובר הסיכון להארכת זמן פרותרומבין. יש לנטר בקפידה INR. הייתי ממליץ לך לפנות לרופא המטפל שיבדוק אפשרות של תרופה חלופית(אולי סירופ טבעי המרגיע את השיעול ללא תופעות לוואי), כיוון שיש לשילוב זה השפעות בלתי רצויות ויש לשים לב לכך,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתגובתך
אילנה01/02/2011שלום אילן, אני ממש ממש מודה לך על התשובה החשובה. (רק עכשיו קראתי את תשובתך ובמשך היום אמא המשיכה לשתות את הסירופ....מעכשיו היא לא תשתה יותר). אני לא מתמצאת בתרופות והייתי בטוחה שאתה תצחק על הרעיון הטפשי שלי .....ומסתבר שהיה משהו במחשבה שלי. בעקבות תשובתך סקרתי את כל הכתוב על האריזה ולא מצאתי אזהרה למי שנוטל קומדין !!!!! חבל מאד !!!! מחר אני הולכת עם אמא לרופאת המשפחה ואני אשתף גם אותה במידע החשוב שכתבת לי. אולי הסירופ N-שיעול (סירופ צמחים) יהיה יותר מתאים. תודה לך, אילנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)