מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חתך בלידהמירב06/05/2007
שלום,
אני בחודש החמישי להריון ומאוד מפחדת מהלידה. זה ישמע אולי מצחיק אבל הדבר שהכי מפחיד אותי זה שהבנתי שהרבה פעמים רופאים עושים חתך בין הוגינה לרקטום כדי למנוע קריעה ואחרי זה יש צורך לתפור את המקום. אני פוחדת מכאבים בעקבות זה ומפגיעה ביכולת שלי ליהנות ממין. האם דולה יכולה למנוע את הסכנה לקריעה ולכן גם את החתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש הרבה מה לעשות כדי למנוע חתך חיץ
גרגי ביבליוביץ'06/05/2007מירב שלום,
אני לגמרי מבין את הפחד שלך. חתך חיץ הוא אחד ההתערבויות הקשות ביותר בחדר הלידה והוא יכול לקלקל חויית לידה טובה. קודם כל, אני רוצה להרגיע אותך בכך שכיום יש מודעות גבוהה ביותר לנושא והצוותים בחדר הלידה מנסים להימנע מביצוע חתך שלא לצורך. הגישה השתנתה מאוד ומה שהיה פעם התערבות מקובלת מאוד, הפכה להתערבות שמבצעים כאשר אין ברירה.
כשלעצמה, הנוכחות של הדולה לא יכולה למנוע חתך, אבל היא בהחלט יכולה לקנות זמן יקר ולהשיג יותר סבלנות מהצוות של חדר הלידה, כדי לתת לך הזדמנות לעשות את זה לבד. מה שמונע חתכים הוא עבודה רצינית בביצוע עיסוי פירנאום, או עבודה עם מכשיר שנקרא "אפי-נו", שהוא מאמן פירינאום מכני. לפי מיטב ניסיוני, העבודה עם האפי-נו מונעת חתך ב-90% מהמקרים ואני בהחלט ממליץ עליו, יותר מאשר על עיסוי פירינאום ידני.
הדולה יכולה לעזור לך גם בעבודת הכנה נכונה לקראת הלידה מכיוון שחתך חיץ הוא לפעמים תולדה של פרוטוקול בית החולים. לדוגמא: בתל-השומר הפרוטוקול אומר שיולדת יכולה להיות בשלב הלחיצות, כלומר - פתיחה מלאה וצירי לחץ, עד 3 שעות. מעבר לזמן הזה הפרוטוקול אומר שיש צורך "לעזור" ליולדת לסיים את הלידה, מחשש למצוקת עובר, כתוצאה משהיה ארוכה בתעלת הלידה. כמובן שנוכחות של דולה בחדר הלידה אמורה להביא אותך למצב שבו השלב הזה לא יתעכב מעבר לזמן הרצוי.
אבל, לצערי, יש מצבים בהם חתך החיץ הוא בלתי נמנע. הרי אף אחד לא רוצה להגיע למצוקת עובר. נכון?
חשוב שתביני שגם אם יהיו חתך ותפרים, זה לא אומר שזה יהווה בעיה כלשהי בעתיד. התפרים הם אמנם לא נעימים וכואבים במשך מספר ימים לאחר הלידה, אך האזור משתקם בקלות ובמהירות יחסית והצלקת שנשארת אינה אמורה לגרום לבעיות בקיום יחסי מין. גם במקרה כזה, של חתך חיץ, צריך לסמוך על כך שהצוותים המקצועיים בחדר הלידה יודעים לעשות את העבודה בצורה נכונה, כדי שלא יהיו לך בעיות עתידיות.
גרגי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחתך בלידה- לא לפחד
רונית14/09/2009ילדתי לפני כ- 3 חודשים תינוקת קטנה ללא חתך יזום אך אם קרעים רבים (מילדת חדשה שלא ביצעה כלל עיסוי ונתנה הוראות לא נכונות). הדולה שהיתה איתי לא טרחה להיסתכל מה המיילדת עושה. חברתי שילדה באותה תקופה שלי וחתכו אותה חתך יזום - התאוששה כעבור יומיים. שלושה ימים לאחר מכן היא לא סבלה בכלל מכאבים .
אני לעומתה עדיין מתפקדת בקושי. - אל תפחדי מחתך יזום!!
לדעתי, דולה- מיותרת לחלוטין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחתך בלידה
גלית מוריה שלגי01/10/2009בנוסף לכל מה שנאמר, חתך בלידה הוכח כיום כמיותר. אפשר למנוע חתך בעיקר אם מבקשים יפה מהמיילדת, ואם לוחצים נכון- דבר שלומדים בקורס הכנה ללידה. רצוי כמובן לבצע עיסוי פרינאום החל משבוע 35 להריון. ראי הוראות באתר שלי. אני, לא ממליצה להשתמש באפינו, ושיסלחו לי כל חברותי המשווקות. מנסיון של יולדות שלי, השימוש במכשיר גרם לירידת מים. לא יודעת כיצד ואם זה קשור. אבל אלו העובדות. הכי טוב לבד..
בהצלחה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)