מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כיצד לשכנע את הבעל?ליה19/09/2011
שלום
אני בת 25, נשואה כבר שנה, נמצאת בהריון ראשון בחודש שלישי.
בעלי לא כל כך מתלהב מהרעיון הכללי שאני אלך לקורס הכנה ללידה, ועוד פחות מתעניין לקחת חלק פעיל בקורס. אני מאוד רוצה שהוא כן ילווה אותי בקורס. הוא מצידו טוען שהוא חושב שזה מיותר והוא איננו יכול לסייע לי בשעת הלידה גם אם הוא היה רוצה. אני חושבת שהוא טועה, מכיוון שהוא יכול ללמוד טכניקות כיצד להרגיע אותי, לעסות ועוד כל מיני דברים שקרוב לוודאי לומדים בקורסים להכנה ללידה. מה אפשר לומר לו בכדי לשכנע אותו? זה באמת חשוב לי כי אחרי הכל אנחנו זוג צעיר, מדובר בהריון ראשון, ואני רוצה שהוא יתרגל לקחת חלק בדברים, וכמובן ירגיש חלק מההריון הזה.
תודה וסליחה על החפירה,
ליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיצד לשכנע את הבעל? - תגובה
שפרה מאור19/09/2011שלום ליה
זה מאוד טבעי לרצות שבעלך יהיה שותף בחוויותייך ותחושותייך במיוחד סביב יצירה משותפת שלכם ההריון העובר מחשבות על הלידה. אמנם אתם עוד בתחילת הדרך אבל ראוי לציון ההכנות שלך לנושא חשוב זה. לדעתי עלייך לשוחח עם בעלך וביחד לנסות להבין מאיפה באה התנגדותו ,מסיבה דתית,אינו לו מידע בנושא,או דווקא יש מידע והוא לא שלם או אפילו חוויה לא טובה של זוג אחר. ואז לכל סיבה יש פתרון כמו למשל סדנה פרטית או סדנה תוך שמירת צניעות. חברים שעברו סדנה מוצלחת ולידה טובה ,תסבירי לו שתמיכתו חשובה לך והשותפות בינכם רק החלה ואיך את רואה את השותפות בהריון ועם לידת התינוק שאלי אותו איך הוא רואה את התינוק נסי לחבר אותו לעובר שבבטנך עודדי אותו לחוש את תנועותיו(עוד מוקדם זה יקרה סביב השבוע ה18-20) לגעת ולחוש את העובר עודדי אותו לבא איתך לסקירת המערכות בקשי מהרופא להסביר מה רואים בפרוט. קורסי הכנה ללידה נועדו להפחית אי ודאות וחוסר ידע סביב הלידה ותחילת ההורותבסדנה יש מקום לשאול שאלות בכל נושא ולשמוע אחרים הנמצאים באותו מקום יש המתביישים חוששים זה טבעי אך חשוב לשוחח על כך מתוך הבנה שכשמדברים ניתן לגשר ולפתור את הקושי
בהצלחה לכם
שפרה מאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)