שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    יעקב
    05/02/2008

מה זה דולה, במה היא מקלה על הלידה, וכמה בערך גובות דולות ללידה אחת?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• דולה וליווי הלידה שלי

גלית מוריה שלגי
    10/02/2008

היי יעקב.דולה=תרגום מיוונית הוא - אישה העוזרת לאישה.
    פעם נשים ילדו בבתיהן בסביבה תומכת של בנות משפחתן וחוו לידה תומכת ומעצימה.
    עם השנים , ועם התפתחות הטכנולוגיה, הלידות עברו לידיהן של רופאים בבתי חולים שם האווירה מעט שונה מאשר בסביבה הטבעית, הבטוחה והתומכת.
    נשים מעידות כי היחס בבתי חולים הוא בעיקר "טכני", עם צוות שמתחלף כל כמה שעות, ועם מלא בדיקות ומכשירים שמכניסים לחרדה ופחד.
    היום עדיין אין מיילדת אחת שנמצאת עם יולדת עד סוף הלידה שלה.
    כל הצוות המטפל בלידה מטפל בו זמנית בכמה יולדות תוך חילוף משמרות ביניהן.
    ולכן בשנים האחרונות מודעותן של נשים לגבי תמיכה בלידה הולכת וגוברת.
    נשים מחפשות היום "בת ברית", שתסייע להן לעבור את חווית הלידה בצורה קלה ומעצימה יותר. תפקיד הדולה הוא בין היתר לאזן את תחושת הניכור שקיימת בבתי חולים למרות כל המאמצים שנעשים היום לתת תחושה נעימה וחמה יותר.
    הדרך שלי לליווי בלידה הגיעה בזכות המקצוע שלי כמדריכת הכנה ללידה וכרפלקסולוגית בכירה המלווה נשים לאורך כל ההיריון שלהן.כך נשאבתי לתוך הליווי בלידה, ולאחר כמה וכמה לידות של מטופלות שלי, אני נותנת את השירות הזה גם לזוגות שעברו אצלי קורס הכנה ללידה ומעוניינים בליווי בלידה.
    כמדריכת הכנה ללידה אני מלווה את היולדת ובן זוגה לאורך כל הדרך- בהריון, בלידה ולאחר הלידה כהורים חדשים.
    המטרה שלי בדולה ובליווי יולדת בלידה היא לגרום לה כמה שניתן לעבור לידה בטוחה, מספקת וחווייתית, ולייעל בצורה מקסימלית את השימוש באמצעים רפואיים העומדים לרשותה.
    איך זה הולך?
    אני נפגשת עם הזוג לפני הלידה - בד"כ במסגרת קורס הכנה ללידה, מלווה אותם כל הלידה ומקיימת מפגש נוסף לאחר הלידה.
    לגבי מחיר- כל דולה לוקחת סכום אחר תלוי במשך הלידה, כמה שעות היא אתכם וכו'.
    בדרך כלל זה נע בין- 1000-1500 ולפעמים יותר.
    מקווה שעזרתי.
    גלית מוריה שלגי- מדריכת הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה, הורות ראשונית מורה ומדריכה למוסיקה ועיסוי תינוקות, בוגרת לימודי פסיכולוגיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה