האם לידה מתקרבת?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם לידה מתקרבת?
    סיגל
    06/02/2008

שלום. אני בשבוע 40 ויום. אני מרגישה מזה מס שעות התכווציות ברחם, אני לא חושבת שאילו צירים וכן אני מרגישה לחץ על רצפת האגן. יש תנועות. ההתכווציות הן רק כשאני שוכבת, כשאני יושבת הן מתמעטות אבל רציפות מזה מס שעות. האם זו סיבה מספיק טובה לגשת לבי"ח? או לחכות לצירים או לירידת מים. עליי לציין כי את ההתכווציות הללו אני מרגישה מזה שבוע אך לא בתדירות של הלילה האחרון. תןדה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם לידה מתקרבת?

הוספת תגובה

• לסיגל

גלית מוריה שלגי
    10/02/2008

היי סיגל. מקווה שעד לכתיבת שורות אלו ילדת בשלום והכל בסדר.
    כנראה שאכן- הלידה קרבה. הרבה נשים חוות את מה שאת חווה אפילו שבועיים לפני לידה. אם הצירים שאת חווה לא קבועים או לא ברורים או באים והולכים, סביר שאלו צירים מדומים- כלומר- הרחם מתאמן לקראת הלידה, ואלו צירים שיילכו וייתגברו ויהיו צירי לידה. את תרגישי זאת.
    צריך לשים לב לתנועות עובר ולתזמן צירים. באופן עקרוני כדי לדעת אם אלו צירי לידה חשוב לבדוק כל כמה זמן יש ציר ומה משך הציר. אם יש לך למשל ציר כל רבע שעה עשרים דקות, ומשך הציר או ההתכווצות היא בערך 15 שניות- סביר שאת בשלב הראשון של הלידה.
    דרך אגב, לידה לא חייבת להתחיל בירידת מיים. ירידת מיים היא מצב חריג שההתייחסות אליו היא כאל מצב חרום.
    אז מתי כן לעלות לבית חולים?
    אם יש לך ציר כל 5 דקות, ומשך הציר הוא כשלושים-חמישים שניות- זמן טוב לעלות לבית חולים.
    לא למהר לעלות לפני שיש לך צירים אפקטיביים. כדאי לעבור את השלב הראשון של הלידה בבית, איפה שנוח, לתת לגוף להפריש את ההורמונים שעוזרים לך ללדת בצורה מקסימלית. חוצמזה לא יקבלו אותך לחדר לידה אם אין לך פתיחה של 3 ס"מ. אז חבל סתם למהר.
    מקווה שעזרתי
    גלית מוריה שלגי- מדריכת הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה, מורה ומנחה למוסיקה ועיסוי תינוקות, בוגרת לימודי פסיכולוגיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה